Beşiktaş Futbol Takımı 2024/25 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2024/25 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2024/25 Sezonu Beşiktaş'ın 2024/25 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 40 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2024/25 Sezonu  [Okunma sayısı 494576 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2024/25 Sezonu

Çevrimdışı Yılmaz Galip

Herkese merhaba öncelikle.

Son 2 senedir inanılmaz şekilde geride kaldık Gs ve Fb' den. Ben farkın bu kadar olduğunu hiç hatırlamıyorum. Şu durumda yapmamız gereken şey geçen sezon gibi yapmak. Yani Türkiye Kupası + Süper Kupa kazanmaya çalışmak.

Ayrıca şöyle düzgün bir teknik direktör getiremedik. Löw, Sarri, Xavi gibi isimleri kovalamalıyız.

Çevrimdışı CemMert

Kulübün 50m euro ödemesi var taraftar hala işin goygoyunda Hüseyin Yücel editleri paylaşılıyor baba öder diye. Bizim taraftarın 50milyon euro paranın nasıl bir karşılığı olduğundan haberi yok sanırım.

Ahmet Nur Çebiden kötüsü gelir mi diyodum kurtarıcı olarak gördüğümüz herif daha beteri çıktı. Allah bidaha yolumuzu kesiştirmesin kulübün içine dinamiti atıp kaçtılar.

Çevrimdışı Akil Emre

Kulübün 50m euro ödemesi var taraftar hala işin goygoyunda Hüseyin Yücel editleri paylaşılıyor baba öder diye. Bizim taraftarın 50milyon euro paranın nasıl bir karşılığı olduğundan haberi yok sanırım.

Ahmet Nur Çebiden kötüsü gelir mi diyodum kurtarıcı olarak gördüğümüz herif daha beteri çıktı. Allah bidaha yolumuzu kesiştirmesin kulübün içine dinamiti atıp kaçtılar.
Satılabilecek kim varsa devre arası gönderilmeli yoksa bu işin sonu baya karanlık. Sanırım semih, mustafa, muçi, musrati, ersin , gedson dışında da bu profile uyan kimse yok, artık ne gelirse bakılmadan satış yapılıp iki ileri bir geri sezon tamamlanmalı ve yeni yönetimin iyi iş çıkarması beklenmeli.

Çevrimiçi Samet Ç

Semih'e gelen 24 milyonu iyiki kabul etmemişler o parada yok olurdu şu ortamda

Çevrimiçi yaço58

biz bugunleri hakettik maalesef fenerbahçe maçına çıkmayan başkana maça çıkma sonuna kadar arkandayız dedik diğer sene hırsız damgası vurdu tribünler fo parlar nerede kadar rencide edici bir tezahurat yoktur fikret başkan ne yaptı haketti tamam son sezonlar kötüydü ama ondan önce ki başarılar yapılan stad transferde gelen giden oyucular başarılıydı ama biz hırsız diyerek gönderdik şimdi hasan arata ne diyelim muçi musrati 22 milyon edecek futbolcular mı herkes samet hoca ile olan sıkıntı yönetim içinde yaşanan sıkıntı Hasan aratın o kadar vaat verip 1 yıl sonra hiçbir açıklmaa yapmadan kaçması sağlık sorunu falan hikaye galibiyetler gelirken boy boy medyadaydı herkes kötü gidişte sus pus olundu başkana darbe dendi ama asıl darbeyi hasan arat Beşiktaşımıza vurdu ben bu sezon taraftar olarak gücüm uettiğince gittim 2 forma aldım maça istanbula gelmeyi bekliyordum heycanla bize reva görülen bu mu 27 yaşındayım gçrdüğüm en başarılı Fikret Ormandır ama adama hırsız muamelesi yaptık geçen tvye çıktı Çarşı paylaşım yaptı istemiyoruz diye siz kimsiniz istemiyorsunuz orada kongre var Bu yapılanlar ile Beşiktaş gün be gün geriye gidiyor

Çevrimdışı doctore

biz bugunleri hakettik maalesef fenerbahçe maçına çıkmayan başkana maça çıkma sonuna kadar arkandayız dedik diğer sene hırsız damgası vurdu tribünler fo parlar nerede kadar rencide edici bir tezahurat yoktur fikret başkan ne yaptı haketti tamam son sezonlar kötüydü ama ondan önce ki başarılar yapılan stad transferde gelen giden oyucular başarılıydı ama biz hırsız diyerek gönderdik şimdi hasan arata ne diyelim muçi musrati 22 milyon edecek futbolcular mı herkes samet hoca ile olan sıkıntı yönetim içinde yaşanan sıkıntı Hasan aratın o kadar vaat verip 1 yıl sonra hiçbir açıklmaa yapmadan kaçması sağlık sorunu falan hikaye galibiyetler gelirken boy boy medyadaydı herkes kötü gidişte sus pus olundu başkana darbe dendi ama asıl darbeyi hasan arat Beşiktaşımıza vurdu ben bu sezon taraftar olarak gücüm uettiğince gittim 2 forma aldım maça istanbula gelmeyi bekliyordum heycanla bize reva görülen bu mu 27 yaşındayım gçrdüğüm en başarılı Fikret Ormandır ama adama hırsız muamelesi yaptık geçen tvye çıktı Çarşı paylaşım yaptı istemiyoruz diye siz kimsiniz istemiyorsunuz orada kongre var Bu yapılanlar ile Beşiktaş gün be gün geriye gidiyor
   :claps: :claps:
Bu sene O sene, bundan sonra her sene...

Çevrimdışı CemMert

:claps:

Çevrimiçi kartalizma190399

Avci donemi eyvallah ama ondan evvelki senelerde cok da kotu degildi bence. Eger suc aranacaksa antrenor'de aranmali. Senol Gunes'in 3. senesindeki kadro Besiktas tarihinin en iyi kadrosu bence. O takim 4. oluyorsa ligde sucu yonetimde aramam. Ki Avci doneminde iyi degildik ama o halimizle bile su son 3-4 seneki daginiklk bitkinlik hic olmadi.

Beşiktaş kendine kurtarıcı şahıs aramayacak bu zihniyetten bir cacık olmaz en fazla birilerinin peşinde koşarken kenarda köşede biraz kalmış olan imajını da iki paralık edersin biz kimseye muhtaç değiliz bu zihniyet değişecek ilk önce ama bunu bu yönetim yapabilir mi yapamaz yapacak olan belli o aday olur mu o da belli değil.

Benim umudum yok. Su son 2-3 seneden sonra hala zengin para verecek yoneticinin is yapmadigini, yildiz bitik oyuncu almanin bize birsey getiremeyecegini anladim.
Sene basinda Rafa ve Immobile'ye olmayan paralari verirken ve H. Yucel'in karsilayacagi dedikodusu varken taraftar bayram etti. Bayram edersen sana bu gunler mustehak.
Simdi de Talisca haberleri cikti, gelirse gram sasirmam. Semih, Muci ve Rafa'nin oldugu bolgeye bir de Talisca getirmek, hem de o paralara tam da bizim su son 3-4 seneki yonetimimizin devami olur. Twitter'daki ergenler de bayram etmeye devam eder.
[ Son Düzenleme: 02 Aralık 2024, 15:05:24 kartalizma190399 ]

https://x.com/Besiktaslilik/status/1863341051840262187?s=19

Sinan engin güvenilir bir adam değil ama bu kadar bariz bir yalanı söylemez tv'ye çıkıp. Kulübün toplam borcunun 10'da 1i şu bahsedilen para. Nakde çevrilecek hangi futbolcusu varsa satılmalı bu takımın. Ulan 10 milyon bonservisleri 6 milyon maaşları verirken bir bildiğiniz güvendiğiniz bişeyler var sandık be 16 yaşında ergen de yapardı sizin yaptığınızı.

Abicim siz de cok safsiniz kusura bakmayin. Sen ciddi ciddi Immobile ve Rafa'nin toplam kontrat maliyetini bu adamin karsilayacagini mi dusundun? 30 milyon euro mu verecekti bu adam cebinden? Besiktas batarken televizsyonda yardim kampanyasi yaparken en zor durumundayken en zengin is adami Rahmi Koc vere vere 10 milyon TL verdi yahu, 300.000 euro ediyor. Bu yoneticilerin bu gibi absurt paralari borcsuz karsiliksiz verecegini dusunmek buyuk saflik.

Çevrimiçi Serdar3444

Hatayspor maçını da alacağız, Fenerbahçe'yi de yeneceğiz çünkü kulübe saçmalamayacak, Serdar Topraktepe hiç saçmalamadı. Çözüm üretti, üretemedi apayrı bir tartışma konusu ama saçmalamadığı kesin.
Sergen'in takıma katkısı sadece akan oyunu okuması olacaktı. Onun dışında herşey geriye gidecekti, bizzat kendi sayesinde büyük beladan kurtulduk.Sergen'in yaptığı en doğru hareket Beşiktaş'ı kendisinden kurtarmak oldu....
Serdar'a destek verecek iyi bir teknik destek kadrosu kurulursa, Serdar Hoca'nın vasatın çok üstünde oynatacağını düşünüyorum. Bıktık süslü vasatlardan, Luce seviyesinde adam gelmeyecekse Serdar Topraktepe ile devam etmek çok daha mantıklı. Takım içi tüm dengeleri, ligi, Beşiktaş'ın tüm genlerini biliyor olmasıda çok büyük bir artı. Kendiside gayet ölçülü ve dengeli bir adam. Keşke bu saçmalıkları 5 hafta önce yaşayıp pozisyon alınabilseydi.

Çevrimiçi Samet Demir

Devre arası Mario, Ndour, Ox, onana, Masuakuyu yollamalıyız. Değerini eden teklif kime geldiyse düşünmeden kabul etmeliyiz. Demir Ege ve Amiri geri çağırıp, eksik bölgelere de takviye yaptığımız zaman önümüzdeki seneye bir şansımız olabilir.
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Samet Demir

💥 Başkan Hüseyin Yücel, bu sabah itibariyle teknik direktörlük görevi için İbrahim Üzülmez ile bağlantı kurdu.

🚨 Üzülmez'in, bu teklife sıcak baktığı belirtilirken, Yücel’in ise Hatayspor maçı sonrası konuşmak istediklerini belirtti.

📌 Yönetim, Üzülmez ile sezon sonuna kadar anlaşma yapacak. (@mozgursancar)
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi murat

İbrahim üzülmez geleceğine serdar Topraktepe kalsın daha iyi.serdar hoca bir şansı hak ediyor.geçen sezon hiçte fena değildi.

Çevrimiçi Samet Demir

İbrahim üzülmez geleceğine serdar Topraktepe kalsın daha iyi.serdar hoca bir şansı hak ediyor.geçen sezon hiçte fena değildi.
Yerli hocaların hiç biri Serdar hocadan daha fazla katkı sağlayamaz. Adam yıllardır kulübün içerisinde. Tek korktuğum kısım çok mütevazi. Biraz Sergen gibi dik başlı tabiri caizse höthöt biri olmalı. Feyyaz hocada aynı şekilde. Biraz karakter koyun. Bu taraftar arkanızda sizin. Siz esin biz gürleriz.

Çevrimiçi tolga1903

Abicim siz de cok safsiniz kusura bakmayin. Sen ciddi ciddi Immobile ve Rafa'nin toplam kontrat maliyetini bu adamin karsilayacagini mi dusundun? 30 milyon euro mu verecekti bu adam cebinden? Besiktas batarken televizsyonda yardim kampanyasi yaparken en zor durumundayken en zengin is adami Rahmi Koc vere vere 10 milyon TL verdi yahu, 300.000 euro ediyor. Bu yoneticilerin bu gibi absurt paralari borcsuz karsiliksiz verecegini dusunmek buyuk saflik.

Ben cebinden mı verecek dedim? Bir şeye güvenip verdiler kaynak yarattilar paraları var ki verdiler bildikleri var diye düşündüm dedim ne alakası var cebinden vereceğini sanmanın? Bi okuduğunu anla önce de ondan sonra saf maf laf konuş. Sermaye artırımına gittiler app projesi dediler 25 milyon getirecek şu bu kaynak bulundu öyle getirildi izlenimi verdiler sen saf olmayan biri olarak söyler misin rafa immomile muçi musratiye para saçıp bunu da ödeyemeyip rezil olacaklarını öngörüp yazdın mı suraya hiç?

Çevrimiçi levitate

lucescu boşta mı gelsin 6 ay baksın baba
bipbipbupbup

Çevrimiçi yaço58

bu kadar iddiaa varken kaan şakul neden görevi bırakmaz akıl alır gibi değil

Çevrimdışı murat baltacı

Maalesef Sergen hoca dışında bizi bir noktadan bir noktaya götürecek yerli hoca yok oda bu kaosun içine girmek istemiyor doğal olarak üzülmez çağdaş falan serdar hocadan fazlasını yapamaz Nuri biraz Umut veriyordu onuda tercih etmedik şu geldiğimiz noktaya inanamıyorum kabus gibi Kasım'da havlu atmaya alıştırdilarda bu Kasım'da kayyum noktasına geldik yazıklar olsun olan yine tarftara oldu üzüldük yıkıldık yine karamsar olduk nasıl çıkacağız bu girdaptan bilmiyorum.
BeŞiKtAşK

Çevrimiçi Samet Demir

lucescu boşta mı gelsin 6 ay baksın baba
Herif bu ortama gelirse kalpten gider.

Çevrimiçi Serdar3444

Bunların hepsi atlatılır ama bundan sonra gelecek yönetimin sermaye attırımı, mal satma,bir sonraki yönetimin ödeyeceği uzun vadeli borç yapma hakkı asla ve asla olmamalı....Sınırlar çok net olmalı, gelende ona göre gelmeli.... Bunlar öyle haybeden sallamayla öyle ağız kalabalıklığı ile olacak işler değil....
Futbolcu için belirli bir limitin üstünde harcama yapma yetkisi dahi ancak cebinden yapacaksa olmalı, kulübün geleceğini pazarlama yetkisi yönetimlerin elinden alınmalı.
Böyle rezillik olabilir mi, sen kimsinde gidip uzun vadeli kredi alıp koca kulübe bu rezaleti yaşatıyorsun. Acilen tüzük değişmeli....ya cebinden versin ya da kulübün cebinde olmayanı harcayamasın....Kendi şirketin olsa cebindeki kadar harcarsın cebinde yoksa harcamazsın... Beşiktaş'a gelince harca baba harca

Ben cebinden mı verecek dedim? Bir şeye güvenip verdiler kaynak yarattilar paraları var ki verdiler bildikleri var diye düşündüm dedim ne alakası var cebinden vereceğini sanmanın? Bi okuduğunu anla önce de ondan sonra saf maf laf konuş. Sermaye artırımına gittiler app projesi dediler 25 milyon getirecek şu bu kaynak bulundu öyle getirildi izlenimi verdiler sen saf olmayan biri olarak söyler misin rafa immomile muçi musratiye para saçıp bunu da ödeyemeyip rezil olacaklarını öngörüp yazdın mı suraya hiç?

Kulup olarak para'yi nereden yaratacaktik peki? Kazi mi bulacaktik kulup olarak? Kulubun gelir kaynaklari, borc yuku belli degil mi?
Besiktas kendin kendine geri donusu olmayan 2 oyuncu'ya 12 milyon euro maas verecek guce sahip mi sence?
Zamaninda bunlari konusmustuk, herkes gayet net sekilde GS ve FB'deki gibi 'sponsorluk' olacak, yani yonetim aciktan cebinden verecek sandi.
O yazdiklarinin hepsini ben zamaninda soylemistim, alintiliyorum birazdan.

Çevrimdışı underworld

Sahaya dönersek bu kadar kırılgan bir takım göbeği sağlam tutmalı.
4-4-2 veya 4-3-1-2 ye dönmeli.

Mevcut dizilimden gram fayda görmüyoruz

Semih gibi bir cevheri Ajax, Benfica, Dortmund, Anderlecht yakalamis olsa toy gormeyi, yedege atmayi, sol aciga atmayi vs gectim, adamlar Semih’in etrafina takim kurardi. Cift forvet oynatacak bir hoca getirip yanina onu besleyecek bir forvetle dibine kadar parlatirdi. Lokal basari saglamis Turk yeteneklerin tavani 20 milyon euro, ama Sampiyonlar Liginde parlamis oyuncunun tavani yok. Seneye Sampiyonlar Liginde parlatip 35-40’a okuturlardi rahatlikla. Cenk’i o yasta 26 milyon euro’ya satmis biz ondan cok daha genc ve daha yetenekli Semih’i de 35’e okutabiliriz. O performansi gosteremese bile 20’ye satarsin. Veya onu yapmasan bile onumuzdeki 10 sene sana garanti 20+ gol atacak, yabanci kontenjani yemeyecek ve altyapi kontenjanindan liste’ye girecek bir cevherin var.

Zannediyorlar ki Semih’ten 25 milyon euro gelecek de o para bizi kurtaracak.
O para’nin 10 milyon euro’su su an yedek konumuna soktugumuz Muci’yle (...) gitti bile. Hadi onun parasi cikacak diyelim, henuz erken konusmak icin.
Bu sene ve gelecek sene Rafa Silva ve Immobile’ye toplamda odeyecegimiz 24 milyon euro (...) kesin olarak gitti. 2 sene sonra asla satamayacagin, degeri 0 olacak 2 oyuncu. Muhtemelen kadro’nun durumuna bakilirsa bu 2 oyuncu sportif basari da getiremeyecek. Planlamaya bak. 2 sene sonra elinde futbolcu da yok, butce de yok, muhtesem. Ondan sonra niye bu kadar para harcamaya ragmen takimlarimiz iyi futbol oynamiyor, niye Avrup’da 5-10 milyon euro butceli takimlar gelip bizi gule oynaya eliyor diye dusunup dururuz.

Rafa Silva ve Immobile’ye 12 milyon euro maas gomuyorsan yarismaci olmama ihtimalin yok. Hadi Muci ve Musrati uzun vadeli yatirim eyvallah, ama Rafa ve Immobile zaten 2 sezonluk topcu. Onlara o maasi gomuyorsan gerisini getirmelisin. Getiremeyeceksen zaten hic bu toplara girmeyecektin. Para’yi sokacaga atmak yerine bu sene’yi gecis yili olarak gorup anlatip scout transferi yaparak hazirlik yili olarak gorecektin, anlatacaktin. Bu ayip da degil, bizi kucultmez de, ama yonetim kendine yediremedi, taraftardan da korktu.
Taraftara bakmamak lazim, taraftar zaten para’yi da dusunmez, limitleri de dusunmez, sadece ister, sinirsiz ister. Isteklerini de mantik suzgecinden asla gecirmez. Bu kontratlardan cikip+o kadar kaliteli yabanci transferi yapip+ yerli kadrosunu da duzeltecek transferleri yapip 1 transfer donemi icerisinde yarismaci olamayacagimizi anlamak o kadar zor degil, ama taraftar bunu bile mantiken idrak edemeyecek durumda. Bu sene Rafa Silva ve Immobile’ye 12 milyon euro maas odeyecegiz. Bu parayla 3 tane 4 milyon euro bonservis 1 milyon euro maasli yatirim transferi yapardan, sadece bu sene degil gelecek sene ve ondan sonraki sene isine yarayacak oyuncular birakirdin. Bilerek yuksek bonservis soyledim biraz, iyi bir scouting’in varsa cok daha dusuk paralara da oyuncu bulabilirsin. Boey, Marcao, Ferdi Kadioglu, Oguzhan Ozyakup, Olcay Sahan, Marcelo nasil maliyetlerle geldi biliyorsun.

Umarim Immobile gelmez. 2021/2022’den beri adamin dakikalari 2716-2225-1656 diye gidiyor, gol sayilari da 27-12-7 diye gidiyor, son senesinde attiklarinin yarisi penalti zaten. Koca sene saha icinden 4 gol atmis santrforu aliyorsan bu risktir. Bir kere Gomez tuttu diye de son 3-4 senedir sakat, bitik, performansi dususte kim varsa aliyoruz ve bundan kar’dan cok zarar goruyoruz. Arkadas bir Gomez cikabilir, ama Falcao veya van Persie de cikabilir. Taraftar olarak trend pozitif bakmak zaten.
Dele Alli geldiginde de taraftar-gazeteci herkes temcit pilavi gibi R. Madrid’in 100 milyon euro teklif ettigi adam diyordu. Chamberlain’le ilgili de Klopp’un fii tarihindeki sozleri paylasiliyordu, Rebic’in Frankfurt doneminden kendisinin bile hatirlamayacagi goller paylasilip tam Senol hocamizin tekrar futbola dondurecegi forvet deniyordu, gorduk iste.
Bonservissiz gelse bile senelik 5 milyon euro buyuk para.

Ben anlamiyorum, bu adami almak yerine Fransa veya Guney Amerika’dan 25-30 yas arasi, prime donemini yaklasan veya yaklasmis, bonservisi 5-10 milyon euro maasi 2 milyon euro civari 20 gol atacak bir adam getirmek bu kadar zor mu? Hasan Arat’in bize vaad ettigi sey buydu. Bitik, 35 yas ustu adamlara fahis maaslar verip getirmek degildi.

Bu ligde tum maclari kazanip sampiyon olsan bile alacagin para odulu belli. Televizyon gelirleri belli, doviz kuru belli.
Kulubun borcu belli, odedigi faiz belli, stat kapasitesi belli, taraftarin kulube yaptigi katki belli.
Fikret Orman doneminde bile her sene sampiyon olup deli gibi oyuncu satisi yaparken bile anca donemi zararsiz kapatiyorduk.
Kulubun ekonomik yapisi bu durumdayken taraftarin istekleri hic normal degil. Olur da bir sekilde ligden koparsak ve ortada kasim ayinda yonetim-monetim kalmazsa gorurum o kontratlar bize nasil zarar verecek, kulup nasil bir duruma sokulacak.
O zaman bu transferleri deli gibi isteyen, destekleyen taraftarin gram agzini acip yonetimi sikayet etme hakki yok.
O kadarini soyleyim sadece.

Rafa Silva cok cok iyi oyuncu, hatta geldigi an ligin en iyi 3 oyuncusundan biri olur. Ama bence kotu transfer.

1 4-3-3 oynamak isteyen GvB’nin sistemine uymuyor, hadi 4-2-3-1 oynayacak diyelim bu madde’yi yok sayalim
2 pozisyonunda Muci ve Semih var
3 para’nin asla geri donusu olmaz, Arap kulupleri bile bu yasta adama bonservis odemez, 10 milyon euro cope gitti
4 aciliyet acisindan forvet arkasi belki 7. 8. siradaydi, en cok para gomdugumuz oyuncu aciliyet acisindan ilk 5 elzem transfer arasinda bile degil
5 Muci ve Semih satilacaksa 18-19 yasinda oyunculari maksimum ulasacaklari degerin cok cok altinda satip gelirleri 30 yas ustu oyuncularin maasina gommek mi dogru politika?
6 Huseyin Yucel karsilayacak deniyor, kasim’da yonetim secilemedi veya yonetime giremedi diyelim, hepsini mi karsilayacak? yoksa sonraki senelerdeki maasi bize yuk mu olacak veya imza parasi senelere mi yayilacak?
7 hadi 30 milyon’un tamamini cebinden odedi diyelim, cok daha acil transfer ihtiyaclari ve kontratindan cikmamiz gereken 9-10 yabanci varken bu para daha mantikli harcanamazmiydi?

Bu transferin dogrulugunu yanlisligini transfer donemi bittiginde anlayacagiz, ama bence su an icin cok gereksiz oldu.
Elimizde Delgado varken sirf Fenerbahce’ye nispet yapalim diye Alex’in onundeki Ricardinho’yu almistik. Elimizde patlamisti.
Bu transfer bana onu hatirlatti.

Abicim ben artik bazi insanlari ciddiye almiyorum. Surekli pozitif olumlu yaklasiyorlar sonra U donusu yapip elestiriyorlar. En azindan tutarli olun. Kimse unutkan degil, aptal da degil.
Chamberlain geldiginde de ovenler vardi, Rebic geldiginde de ovenler vardi. Hatta tam Senol hocamizin tekrardan futbola kazandiracagi ideal uzak forvet tipi falan deniyordu. Hatta Bailly icin Mourinho'nun sakatlanmasa en iyi stoper sozleri vs paylasilmisti.

Paulista fii tarihinde Arsenal'da oynamis, bana ne. Valencia'da yerini kaptirip forma giyememis, Atletico tarafindan 6 ayda cop ilan edilmis 33 yasinda bir adam bagladik, ustune 3 senelik kontrat ve 3 milyon euro bayildik. Bizim ihtiyacimiz saglam tecrubeli baba bir stoper ve yanina idare edecek dinamik yardimci bir stoper. Paulista baba stoper olmak icin yetersiz (ve soru isareti), yardimci stoper icin de agir, yasli ve pahali. Ne A ihtiyacini karsiladik ne B ihtiyacini karsiladik. Mantikli falan olmadan sirf butcemiz buna yetiyor ve baska alternatif yaratamadik diye aldik getirdik adami. Plansizlik ve mantiksizlik diz boyu tipki ANC donemindeki gibi.

Ben her transferi elestirmiyorum, ama polyanna'cilik da oynamiyorum. Muci ve Musrati icin agzimi acmadim. Svensson icin eh iste dedim, 1-2 tane Svensson tipi oyuncu zarar getirmez dedim. Worrel gereksiz ve cop dedim. Neyi gorursem soyluyorum acik acik. Ama baskalarinin polyanna'ciligini da unutmadim. Gecen sene Zaynutdinov icin Kazak Necip derken bazi arkadaslar 10 mevkide oynayan adami elestirmeyin diyordu. Onana ihtiyac degil ve pahali derken arkadasin biri Senol hocam ondan super bir 8 numara yaratacak diyordu. Chamberlain'in fii tarihindeki Liverpool istatistikleri paylasiliyordu. Simdi tek tek postlari arattirmayin bana, kimse'yi rencide etmek de istemiyorum.

Tek tek isimleri not ettim. Kasim ayinda tekrar Paulista degerlendirmesi yapariz. Ama U donusu yapmak yok, delikanli gibi sozlerinizin arkasinda durun kasim ayinda.

Iyi de bu proje nasil gelir getirecek? Biz mal sahibi degiliz bildigim kadariyla? Devlete bedel mi odeyecegiz?
Odeyeceksek borc nasil sifirlanacak? Devlet nasil hibe edecek ve nasil bir gelir elde edecegiz ki 6 milyar tl bir anda sifirlanacak?
Bana hic mantikli gelmiyor. Devletin bedavaya verdigi mali geri mi satacagiz devlete? Kiralayip faktoringle mi kirdiracagiz? Hic bilgi yok, bilgi olmayan soru isaretleriyle dolu bir proje'ye de ben 5 kurus deger bicmem. Sadece su arazi projesi degil, H. Arat'in app'ten 25 milyon dolar gelir elde edecegiz veya borcu 4.5 yilda sifirlayacagiz aciklamari da tamamen farazi geliyor bana. Bunun nasil olacagini, hangi mantikli rakamlara gore, kimse bana aciklayamaz.
Borc sifirlayacak 1000 tane proje duyduk zaten, hem bizde hem de rakiplerde. Sifirlandigini da gormedik tabii.
Hayal satan baskanlar yerine seffaf ve gercekci hedefler gormek isterdim.
Hasan Arat daha fazla baglantilari olan, vizyoner, oturup kalkmasini bilen biri gibi duruyor. Ama soyledikleri benim gozumde hayal.
Hem bu kadar yatirim yapmak, hem gelir yaratacak mantikli proje aciklamamak, bunlari yaparken her sene zarar eden sirketin 4.5 yilda dag gibi borcu bitirmesi imkansiz.
Adali daha gozu kara, kulube para akitacak biri gibi duruyor.  Futbol subesini diger subelerin onune koymasi mantikli.
Ama ikisinin de ortaya koydugu kisiler bence Besiktas'i bir adim ileri tasiyacak kisiler degil. En nihayetinde kotunun iyisiyle idare edecegiz gibi duruyor.

From <https://besiktasarena.com/index.php?topic=9097.msg1154685#msg1154685>

Cok sacma populizm yapiliyor yahu.....
PSG baskani ile fotograf cektirmek nedir yahu. Kaldi ki kankacilikla transfer mi yapilir?
Bunlar en nihayetinde is adami. Adam sana bedava'ya adam mi yollayacak? Sana bedavaya yollayacagi adamdan zaten sana hayir gelmez.
Ha, 2 esit teklif gelirse kiyak vs yapar belki, ama is en nihayetinde para'ya bakar.
GS Icardi'yi aldi ama Dursun Ozbek'in adamla fotografi var diye mi aldi? Hasan Arat gitsin Icardi icin 2 milyon euro bonservis kendisine yillik 3 milyon euro teklif etsin gelirmiydi yani?
Bu isler para'ya bakar. Hasan Arat'i vizyoner saniyordum, mantikli saniyordum, ama lansman ve su twitter'daki son 2-3 gunlerdeki postlari beni tamamen soguttu.
Serdal Adali da bombos o ayri mesele. Bence ikisi de realist bakip kan, gozyasi vaad eden ve dogru sekilde kuculme'ye giden Fikret Orman'in tirnagi olamaz.

From <https://besiktasarena.com/index.php?topic=9097.msg1154429#msg1154429>

Canli izleyemedim ama lansmanla ilgili herseyi okudum.
Serdal Adali bombos populizm yapiyor. Kulubun gelecegi adina, surdurulebirlik adina birsey sunmuyor bence.
Harcayarak buyumek gibi tamamen safsata olan bir felsefe'ye inaniyor eyvallah.

Ama Hasan Arat'in nesi begenildi, niye bu kadar alkislandi onu hic anlamadim.
Proje aciklamak, resim gostermek kolay. Ama nasil yapilacagina dair hicbir aciklama yoktu.
Bu projeleri yapmanin gerekliligini herkes biliyor, sabaha kadar ben de anlatirim. Hangi kaynakla, nasil yapacak?
Buna dair aciklama, bilgi var mi? Yok. Devlet sevmedigi Besiktas'a mi bunlari yapacak? Yalakalik mi yapacagiz yani?
Yoksa kendi kaynaklarimizi mi kullanacagiz? Kullanirsak o borcu nasil bitireceksin?

Bir kere projeler ne kadar gerekli tartisilir. 3.000 kisilik Akatlar'i dolduramazken 10.000 kisilik spor salonu cok mu gerekli?
Besiktas'in son derdi olmali su an amator branslar. Bize gelir getirmeyecek faaliyetler bos yere yer kapliyor. Euroleague takimi olacagiz demek kolay.
Euroleague'deki takimlarin butcesi, Turkiye'den katilacak takimlarin sayisi belli. Efes ve FB yillik 15-20 milyon euro harciyor. Biri zaten sadece basketbola harcadigi
ve basketbol kulubu oldugu icin harciyor, digeri de FB'li zengin is adamlarinin eline bakiyor. Normal sartlarda senelik getirisi 3-5 milyon euro olmayan bir dala hicbir mantikli sponsor
senelik 15-20 milyon euro akitmaz. Sen daha stadina sponsor bulamazken basket takimina kim akitacak senelik 15 milyon euro? Gulerler adama.
Ki Milangaz zamaninda sampiyon olup Euroleague'e katilacagimiz sene bile sponsor bulamadik yahu, ne anlatiyorsun derler adama.

Ikincisi, app falan hikaye. 25 milyon dolar merchandising gelirimiz bile yok. Kac tane Besiktas'li var belli, bunlarin ne kadari kulube para harcayabilir belli.
Yuzde kaci telefon kullaniyor, bir application'in ne oldugundan haberi var o tamamen ayri bir mesele, ondan bahsetmiyorum bile. Feda bagis kampanyasinda toplanamamis parayi sen seyircinin buyuk kisminin ulasamayacagi app'le mi ulasacaksin? Dunya'nin belki de milyar taraftari olan takimlari bunu dusunemiyor da sen mi dusunuyorsun, uygulayacaksin? Gulerler adama ikinci perde.

Ucuncusu, borc 4.5 senede kapanacak demis. En son 6 milyar tl'yi gecmisti galiba, kaba hesap 200 milyon euro diyelim. Bu borcu 5 senede bitiririm diyorsan her sene 40 milyon euro kar edip borcunu kapatmak icin kullanmalisin. Senelik 100 milyon euro geliri bile olmayan, her sene ciddi zarar yazip borcunu buyuten bir kulubun bir anda 40 milyon euro her sene kar yazmasini soylemek, dusunmek tamamen akil mantik disi. Bunu diyen ya matematik bilmiyor ya dayak yememistir. Gulerler adama perde 3.

Serdal Adali vizyon sunmadi. Hasan Arat ise cafcafli resimlerle gerceklik disi bombos bir 'vizyon' gosterdi. Birazcik rakamlardan anlayan, mantigini kullanan herkes anlattiginin tamamen hikaye, ruya oldugunu anlar.

Benim hayalimdeki baskan sozde bos bir buyukluk vaad etmiyor. Aksine gerceklige yakisir bir kuculme vaad ediyor.
Benim hayalimdeki baskan Talisca'yi vaad etmiyor. 18 yasindaki Talisca'yi Brezilya'dan getirebilecek scout ekibini kurmayi vaad ediyor.
Benim hayalimdeki baskan Besiktas'i Real Madrid degil. Ajax, Shakhtar Donetsk yapmayi vaad ediyor.
Benim hayalimdeki baskan borcu x yilda eritirim tarzinda mantik disi sacma sapan birsey vaad etmiyor. Sadece Besiktas'i duzenli bicimde kar yapan, borcu rahat dondurebilir seviyede tutmayi vaad ediyor.
Benim hayalimdeki baskan para, zenginlik, transfer vaad etmiyor. Futbol akli, organizasyon, liyakat vaad ediyor.

Iki baskan da gram tatmin etmedi beni. ANC'den 1-2 tik iyi olurlar elbette, ama F. Orman'in 5 gomlek alti olurlar.

From <https://besiktasarena.com/index.php?topic=9097.msg1154355#msg1154355>

Çevrimiçi Monza

💥 Başkan Hüseyin Yücel, bu sabah itibariyle teknik direktörlük görevi için İbrahim Üzülmez ile bağlantı kurdu.

🚨 Üzülmez'in, bu teklife sıcak baktığı belirtilirken, Yücel’in ise Hatayspor maçı sonrası konuşmak istediklerini belirtti.

📌 Yönetim, Üzülmez ile sezon sonuna kadar anlaşma yapacak. (@mozgursancar)

Üzülmez'in yapıp Serdar Hocanın yapamayacağı ne olabilir ki. Böyle bir hata yapmazlar diye umut ediyorum.

Etiketler: