Ben başkanın yerinde olsam asla Semih'i bırakmazdım. Bazen elimizdeki değerlerin kıymetini bilemiyoruz...
Semih'in sol kanat ya da orta saha da destek elemanı olarak oynadığı kayıp saatlerini çıkarırsak eğer geriye kalan zamanlar bence çok kıymetli değerlendirilmiş saatler...
Yani, Semih'in sadece forvet oynadığı dakikalarda ki; gol, isabetli şut(neredeyse karavana atışı hiç yok) , adam eksiltme, alan açma, güç, pas istasyonu özelliklerini 18 yaşında bir İngiliz takımında yapan bir oyuncuyu kaç paraya alabilirdik ki? Hiç bir şekilde alabilme ihtimalimizin olmadığını net söylerim... Pişman olacağız.
Beşiktaş büyük takım, büyük takımlar büyük futbolcularla büyür, küçük takımlar gibi ayakta durmak için futbolcu satışına odaklanmaktansa kalite seviyemizi yukarı çıkarmaya odaklanmalıyız...
Semih gibi bir cevheri Ajax, Benfica, Dortmund, Anderlecht yakalamis olsa toy gormeyi, yedege atmayi, sol aciga atmayi vs gectim, adamlar Semih’in etrafina takim kurardi. Cift forvet oynatacak bir hoca getirip yanina onu besleyecek bir forvetle dibine kadar parlatirdi. Lokal basari saglamis Turk yeteneklerin tavani 20 milyon euro, ama Sampiyonlar Liginde parlamis oyuncunun tavani yok. Seneye Sampiyonlar Liginde parlatip 35-40’a okuturlardi rahatlikla. Cenk’i o yasta 26 milyon euro’ya satmis biz ondan cok daha genc ve daha yetenekli Semih’i de 35’e okutabiliriz. O performansi gosteremese bile 20’ye satarsin. Veya onu yapmasan bile onumuzdeki 10 sene sana garanti 20+ gol atacak, yabanci kontenjani yemeyecek ve altyapi kontenjanindan liste’ye girecek bir cevherin var.
Zannediyorlar ki Semih’ten 25 milyon euro gelecek de o para bizi kurtaracak.
O para’nin 10 milyon euro’su su an yedek konumuna soktugumuz Muci’yle (
...) gitti bile. Hadi onun parasi cikacak diyelim, henuz erken konusmak icin.
Bu sene ve gelecek sene Rafa Silva ve Immobile’ye toplamda odeyecegimiz 24 milyon euro (
...) kesin olarak gitti. 2 sene sonra asla satamayacagin, degeri 0 olacak 2 oyuncu. Muhtemelen kadro’nun durumuna bakilirsa bu 2 oyuncu sportif basari da getiremeyecek. Planlamaya bak. 2 sene sonra elinde futbolcu da yok, butce de yok, muhtesem. Ondan sonra niye bu kadar para harcamaya ragmen takimlarimiz iyi futbol oynamiyor, niye Avrup’da 5-10 milyon euro butceli takimlar gelip bizi gule oynaya eliyor diye dusunup dururuz.