Sayın Oblomov, benim büyüğümsün. Bir abimize tuttum cevap attım, altına da neden böyle düşündüğümü gerekçeleriyle yazdım. Ben kafama göre konuşmuyorum, bütçe-ihtiyaç-piyasa bunlar bakar ne görüyorsam onu söylerim. Şu ana kadar yapılan hiçbir transferi pahalı, gereksiz, çöp vb diye değerlendirmedim. Rosier'e verilen 5M dışında hiçbirini çok görmüyorum. Şu ana kadar gayet yerinde, nokta atışı transferler yapıldı. Benim görüşüme göre bu Sergen hoca tarzı bir plan, yönetim de bunu kabul ettiği için doğal olarak onların da planı bu.
Alex ve Ghezzal için kelepir diye 50 defa söyledim, bunlar niye alınıyor vb diye soran ben değilim, böyle bir kesim de var ve bu insanların da kafası çalışıyor. Bir şeyler duydular yönetimden ki yazıyor, soruyor adamlar. Sene sonunda netice alınamazsa herkes sorar, bundan da önemlisi hoş bir şey olmaz. Bana göre onda da sıkıntı yok, bunların üzerine kendi stoperlerimizden iyi oynamayan 35lik oyuncu ismi var diye gelecekse, bir başka sigaracı alkolcü vb 8 numara bakılacaksa, santrafora Costa gibi bir zürriyetsiz gelecekse bunlar şart değil ve bir çuval inciri de berbat edebilirler diyorum. İskelette zaten yeterince tecrübeli, kemik adamlar var hiç olmazsa 2-3 adam daha gelecekse biri 30- olsun veya ismi olması şart değil.
Ortadan bir yol tutturulsun ne full tecrübe ne de kreş, senelerdir bunu söylerim. 1-2 tane para yapacak, aynı zamanda iyi oynayan oyuncu kimseyi öldürmez. Söylediklerim hep bu çerçevededir, bana göre bu sportif başarıyla da çelişmemektedir.
Murat abiye kaç satır cevap yazdım, tutup bana birisi de gelir senin söylediğin iş değil diyeceksen bunu bir zahmet açıver de ben de sana böyle cevap vermeyeyim. Hangisi iş değilmiş söylediğimin?
Yukarıda söylediklerinin tümünü kenara koyuyorum.
"Senin fikrindir.", "Sen öyle düşünüyorsan doğrudur.", "Sen bilirsin."
der geçerim. Sonuçta aynı düşünmek, biri birimizin fikrini de beğenmek zorunda değiliz.
Sadece son satıra cevap vereyim!
O da, sanmıyorum ama... :
"İyi niyetle sorduğunu" var saydığım için.
Daha çok polemik amaçlı bir cımbızlama gibi kanımca.
Yine de forumdaşlığımıza, taraftarlığımıza saygıdan...
"
Senin %100 ideal dediğine. "böyle iş mi olur?" diyecek milyon adam bulunur.
"
dan türetmişsin sanırım;
1-"böyle iş mi olur?"
2-"Hangisi iş değilmiş söylediğimin?"
şeklinde. Başarılı biçimde yaptığın zihin-niyet vb. okuma ile.
Yaş farkı demagojisini de sıkıştırmışsın araya.
Önemli değil.
Sen şimdi benim mesajıma verdiğin cevabın,
"benim soruma, üslubuma, tavrıma..." uygun olduğunu düşünüyorsan,
biri birimizi yormanın lüzumu da yok.
" Ben burada senelerdir yazıyorum, gelip cevap vereydin ya herhangi söylediğim bir şeye böyle iş mi olur diye."Oksijeni daha bol bir ortamda bir kez daha okumanı rica ediyorum bu cümleni.
Burada az yazsam da,
Bolca yazmış biri olarak,
sen dahil, tüm forumdaşlara naçizane önerim:
1-"İnsanların yazı sayısı ile itibar kazandığı, çok yazanın her şeyi bildiği",
2-Her yazarın, senin her yazdığını okuduğu,
3-Bir konuda görece bilgi sahibi olmanın, "her şeyi en çok bilmeyi sağladığı" yanılgısından,
kurtulmak lazım.
Foruma katkını yadsıyamam.
Ligleri, oyuncuları, hocaları, takımları bolca izliyorsun anladığım kadarıyla.
Katkına sağlık.
Lakin üslup buysa:
Gider herhangi bir iddia sitesinden senden fazla lig, oyuncu, takım, antrenör izleyen adam da bulurum.
Bu konudaki topik ortalaması üzerindeki bilgin,
Bilmediğin konularda;
kulübe, yönetime ve benim için önemlisi:
İyi niyetle yazdıklarını yorumlamış bana atar yapma hakkı vermez sana.
Ez cümle "Allame-i Cihan olsan" üslup der giderim.
Benim açımdan sıkıntı yok.
Senin deyiminle "bir büyük" den tavsiyeler olarak alırsan sevinirim.
Boşa işgal etmeyelim topiği.
Sağlık, mutluluk, başarı dilerim.