@Necmi üstat bundan yaklaşık 1 yıl önce filan bu siteye yeni geçilmişti o sırada sormuştum yönetimin hataları yüzünden stat ne kadar süre geriden geliyor diye, cevap olarak ''epey uzun bir süre'' diye yanıt almıştım ki bu olay 1 sene önceydi, eski iletilerime bakabilirsiniz kimin cevap verdiğine. yani stada hızlı dememiz saçmalık olur, para bulma, obitaşa yer açma , plansızlık gibi bir sürü nedenden dolayı yavaş ilerlerdi bu stat. bu kıstaslara göre yavaş olduğunu ben söyleyebilirim.
daha planlı programlı olsaydık şu an çatı rahat havadaydı ve sene başına yetişirdi.
bizim 1 gün bile işlerin yavaşlamasına tahammülümüz olmamalı bence. o yüzden işler hızlı değil diyenleri eleştirmek bana göre yanlış bir durum, düzgün eleştiriler olmalı ki iş yapanlar çok rahat etmemeli, her işteki gibi iyi polis kötü polis olmalı, bu yüzden eleştirileri kişisel olarak algılamayın.
@heartbroker söylediğin pek benim üslubumda verebileceğim bir cevap değil

ben öyle ucu açık bir cevap vermem aslında eleştirilere set çekmiyoruz benim sorduğum soru
açık ve net neye göre yavaş bu stadın yavaş olduğunu söyleyen neye göre yavaş olduğunuda söylemeli
yoksa bu stad yavaş gidiyor ya demek eleştiri değil şimdi ben bu stad yavaş dersem neden yavaş olduğunu madde madde
sıralarım nerde hatalar yapıldığını nerde ellerinde olmayan nedenlerden yavaşladığını ortaya koyarım
ve bu güne kadar kaybedilen zamanıda aşağı yukarı tahmin ederim ve şu kadar geriden geliyor derim.
Yani gözlemlememle bir sonuç çıkarırım ama hiç bir fikir ortaya koymadan bu stad yavaş demek ne oluyor.
ben burayı açtığımızdan beri düzgün eleştiri mekanizmasını çalıştırmaya uğraşıyorum. Eleştiriye karşıyım
diyorlar ama aslında eleştirme şekline karşıyım. Karşı çözüm sunmadan eleştiri olmaz stad yavaş demekle
hızlandıracak baskıyı kuramazsın. Karşındaki seni ciddiye almazki haklı olarak. Sadece güler geçerler ama
doğru donelerle eleştirini yaparsan o zaman dürtmüş olursun bu stad yavaş ama bak burda burda bu hataları
yaptığın için yavaş ilerliyor bu şekilde yaparsan daha hızlı olur diyebilmek lazım. Mesela benim aylarca süren
bir eski açık rampa eleştirim vardı. bunu yapmıyorsunuz ama gelecekte bu bize çok zaman kaybettirecek
diye eleştirdim sonuç ne oldu aylarımıza mâl oldu obitaşı çokça eleştirdim nedenlerini koyarak hazır kalıp kullanmadığı için eleştirdim
plansız ilerlediği için eleştirdim sonuç ne oldu nedense bütün kaba sonrası sorunlar hep yeni açıkta çıktı.
iş yanlıştı sonuçlarıda problemli oldu obitaş yatay değilde dikey çalışmaya zorlansaydı o rampadan önce eski açık rampa
düzenlenirdi bu bize en az iki ay kazandırırdı stadın tek çıkışını düzenlemeden yeni açık rampayı indiremezsin
bu aptalca bir planlamaydı. yeni açıkta hazır kalıp kullanmamak 3 kuruş kâr edecek obitaş diye yeni açık beton
sorunları kaç ayımızı götürdü. sonrasında belediyenin sallaması şehir şebekesinin düzenlenmesi belki bir haftalık işin iki ayda yapılması
anıtların eski açık kulelere yaklaşma iznini vermemesi sonrasında yaşanan çatı olayı ve lokasyona giren araçlara geç izin verilmesi gibi
yönetim dışı gecikmelerde var. Bana göre takvimin 4-5 ay gibi gerisinde bitecek bu iş tabi birde işin içinde mali sorunlar var
göz ardı edilemez. Eleştiriyorsan neden ve çözüm koyacaksın yoksa o eleştiri olmaz onun adına bilgisizce bel altı vurmak denir
ve tepki çekmeside normaldir. Haklı eleştiri her zaman kabul görür. yoksa yavaş ya gibi çocukca tepkilere pirim tanımaz kimse
tam tersi saldırı olarak görünür ve koruma güdüsünü harakete geçirir