Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (5) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6017979 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Deniz

halatların biraz daha hızlanması gerekmiyor mu?
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı okilic

borç ödedik beyaz yalanı kısmına takıldım biraz şahsen .. bunun nesi yalan insan borç öderken başka taraftan borçlanamaz mı klübün borcu arttı diye borç ödememiş mi oluyor. eskiden kalan borçları vs leri kapattıklarını söylemişti başkan bu mu yalan. stat yatırımı yapıldı borçlar arttı bununla ödenen borçların ne alakası var ki nesi yalan bunun bi açıklarsanız ?
Haklisiniz benim ifadem kafa karistirmis borclari odedik degil yanilmiyorsam rakamda 190 milyon tl azalttik diyor.  Ama durum tam tersiydi oz kaynak azalip kisa vadeli borclar azalmis uzun vadeli borclar artmisti, simdi havadan konusmak istemiyorum son baktigimda tum borclarda artis vardi. Borc otelemek veya daha dusuk faizle borclanmak ayip yada hata degil tam tersi gayet normal bir durum bir anda hokus pokus yapilamayacagina yada para basilamadigina gore uzun vadeye yayilir otelenir vs... kaldi ki bir yandan da Arena icin finansman saglaniyor. Bunu borc odedim yada azalttim diye lanse etmek yanlis ve yaniltici bir durum. Yatirimci sunu dese ki diyebilir kandirildik borclar artmis hic bir aciklama yapilamaz. Simdiden soyluyorum yazili olarak bulunsun diye borclanmalar yuksek faizle ve kur dezavantaji ile yapildi arenanin maliyetleri asiri artti ve gelirleri kullanilamaz durumda uc sene dort sene boyunca buradan herhangi bir kombine loca geliri saglanamaz ( 110 milyon USD + KDV maliyeti olacagi bizzat Fikret Bey tarafindan soylendi ) stadyum gelirleri ise TL bazinda kombine ve loca . Sadece bunlarla kalmiyor malesef beyaz yalanlar. Bize acil sportif basari ( sampiyonluk bonusu ve Sampiyonlar ligi geliri ) lazim. Aksi takdirde eldeki kaynaklar yetmiyor net bir gercek bu. Ben bunu soyledigimde sadece sevinmek icin soylemiyorum elbette uzuluyorum kacan sampiyonluklara ama bunlar Arenanin bitmesinden daha fazla gelir getirecek kalemler. Baskada sansimiz yok. Futbolcu satisi , sponsorluk gelirlerinin artmasi, bonuslar bunlar klubun temlik olmayan gelir kalemleri. Batik Gs bile finansal fairplay e takilmiyor ... Simdi demba ba ve tore den 30 milyon Euro gelire umut baglanmis sampiyonluk ve SL geliri yaklasik 43 milyon Euro ... gs tam 4 sezondur bu sekilde donuyor kasa olarak onemini siz anlayin. Feda veba kanser sezonlari yaparak bu donem asilamaz.

Çevrimdışı Necmi

Bilmediginiz konularda lutfen ahkam kesmeyin, isim borsa brokerligi ... Sermaye piyasalari ve menkul kiymetler bolumu mezunuyum ( SPK nin acilimi ) SPK ileri duzey ve turev araclar lisans sahibiyim. isin icindeyim yani burda defalarca bu spk konusunda uyarilarim oldu acip okuyun ilgili bolumum var yaziyordum bir ara.  Bilanco analizi vs de yaptik zamaninda. Ama burada Baskana laf soylersek ortada Besiktas kalmaz gorusunde olan insanlarin agirligi oldugu icin bolum pek ilgi gormedi bende yazmayi biraktim. Besiktasin borclarinin azalmadigini tam tersine arttigini  borc odedik beyaz yalani ortaya atilinca soylemistim o zaman da tepki aldim.

Gelelim asil meseleye halka acik bir sirket olarak aldigin civinin bile hesabini yatirimcina ( yani klubun ortaklarina ) bildirmek zorundasin. Ortaya bir sure koyarak klube ortak aliyorsan ( hissedarlar biten proje ile birlikte kar artisi olacagina inandigi icin hisse aldigini beyan edebilirler ) bu hedefe uymak zorundasin. Ama gel gelelim BIST yonetimi ve SPK futbol kluplerini asiri sekilde kayirdigi ve belkide camia tepkilerinden korktugu icin kluplere bu prosedurleri illegal bir sekilde uygulamiyor. Bu yapida herhangi bir ozel sirket davransa coktan tahtasi kapanirdi nitekim Vanet hisselerini metro turizimin alacagi soylentisi cikti ve Vanet hisseleri o donem asiri artti aninda tahta kapatildi.

Saygilarimla
burda mal alımından bahsedilmiyor bir işin tahmini bitiş süresinden bahsediliyor bu nedenle borsa bizi kayırıyorsa emin ol tahtasını kapatmayacağı şirket kalmaz haklısın başka konularda dediğin gibidir ama iş süresi borsayı manipüle değildir. Her firma işinde gecikme yaşar Borsanın böyle bir şeye müdahalesi bir kere art niyettir. bir üretimi engelleyen öngörülemeyen binlerce neden çıkar marmaray projesi kaç yıllık gecikme yaşıyor. Firmalar bütün işlerini verdikleri süredemi yapıyor. Sen alınan çividen bahsediyorsun evet bir harcama söz konusuysa belki bildiriliyordur ama senin dediğin gibide olmadığını düşünüyorum çünkü aldıkları her çiviyi bildirmek zorundalar ama baktığımızda öyle bildirimler görmüyoruz düşün bir otomobil firması tek bir araç üretmek için kaç bin parça alım yapıyor şimdi bunların hepsini bildiriyormu Borsacı olman bir şirket muhasebesini bileceğin anlamı taşımaz Beşiktaş kulübü gibi bir işletmenin borcunun artıp artmadığını bütün hesaplarını kontrol etmeden bilemezsin borsacı olmanda sana o yetkiyi vermez burda bir çok insanın lokalde ulaşabileceği bilgiler vardır sende ancak ulaşabileceğine ulaşırsın SPK suç işliyor firma kayırıyor iki kelimeyle SPK yı sahtekar ve güvenilmez yaptın aslında bu bence suç duyurusudur. burda bir itham var. Bu ithamda sokaktaki biri tarafından değil direk bir borsacı tarafından yapılıyor. Sonuçlarıda basit değil milyar dolarlık bir değerde olan şirketler gurubunun kayrıldığını ve hissedarlarının direk SPK tarafından zarara uğratıldığını söylüyorsun yanlışmı anladım bunu

Çevrimdışı okilic

burda mal alımından bahsedilmiyor bir işin tahmini bitiş süresinden bahsediliyor bu nedenle borsa bizi kayırıyorsa emin ol tahtasını kapatmayacağı şirket kalmaz haklısın başka konularda dediğin gibidir ama iş süresi borsayı manipüle değildir. Her firma işinde gecikme yaşar Borsanın böyle bir şeye müdahalesi bir kere art niyettir. bir üretimi engelleyen öngörülemeyen binlerce neden çıkar marmaray projesi kaç yıllık gecikme yaşıyor. Firmalar bütün işlerini verdikleri süredemi yapıyor. Sen alınan çividen bahsediyorsun evet bir harcama söz konusuysa belki bildiriliyordur ama senin dediğin gibide olmadığını düşünüyorum çünkü aldıkları her çiviyi bildirmek zorundalar ama baktığımızda öyle bildirimler görmüyoruz düşün bir otomobil firması tek bir araç üretmek için kaç bin parça alım yapıyor şimdi bunların hepsini bildiriyormu Borsacı olman bir şirket muhasebesini bileceğin anlamı taşımaz Beşiktaş kulübü gibi bir işletmenin borcunun artıp artmadığını bütün hesaplarını kontrol etmeden bilemezsin borsacı olmanda sana o yetkiyi vermez burda bir çok insanın lokalde ulaşabileceği bilgiler vardır sende ancak ulaşabileceğine ulaşırsın SPK suç işliyor firma kayırıyor iki kelimeyle SPK yı sahtekar ve güvenilmez yaptın aslında bu bence suç duyurusudur. burda bir itham var. Bu ithamda sokaktaki biri tarafından değil direk bir borsacı tarafından yapılıyor. Sonuçlarıda basit değil milyar dolarlık bir değerde olan şirketler gurubunun kayrıldığını ve hissedarlarının direk SPK tarafından zarara uğratıldığını söylüyorsun yanlışmı anladım bunu

gayet dogru anladin necmi abi. Bunu kalem kalem  degil zaten toplu olarak bildirir. Civi aldim demez hirdavat isleri ihalesi der ki bizim elektirik islerinin ihalesi o bu hepsi bildirildi. Taseronlarin ihale ettigi isler haric bildirilmeyen kalem yok.  Ikincisi muhasebeden anlamak zorundayim finansal muhasebe ve genel muhasebe alaninda sinavdan geciyorsun bu lisans icin. Burda planlanan is suresinden bahsetmiyoruz detaya bakarsan net bir tarih ve o tarihte elde edilecek net gelir beyani var. Suc olan kisim burasi.  Yapilan ihaleler KAP a bildirilmek zorunda herhangi bir gelir veya gider var ise bu sirket yatirimcisini direk etkiler , yatirim kararlarini etkiler vs.. Marmaray kamu projesidir taseronu halka acik degildir yani senin paranla is yapmiyor ama Besiktas As. halka aciktir senin benim paramla is yapiyor diye basite indirgeyebiliriz. Marmaray yani Istanbul ulasim A.s diyelim halka acik olasaydi ve deseydi ki 2015 yilinda acilacak ve ilk sene su gelir elde edilecek ancak proje bazli gecikmeleri nedenleri ile birlikte yatirimcisina aciklamasaydi bu suctu. Sen Agustosta gelirim artacak  diyerek sirketine ortak aliyosun sonra adama diyosun ki ben beyaz yalan soyledim aslinda bu sene yok. En ozet anlatim bu heralde.
SPK nin adaletsizligini gormek istiyorsan Spor klupleri ve ihlasi kiyasla... Suan butun klupler ekonomik acidan batik durumdalar. Mecazi degil gercek bu her donem zarar acikliyolar. Gelir gider dengeleri yok. Banka kredisi alamasalar iflas istemek zorundalar. Normal olani bu hisselerin isleme kapanmasidir. Ama sadece uyari veriliyor. Suc duyurusu degil bu herkes goruyor. Bank Asya isleme kapatildi en kisa ornek bu yakin tarihli, neden kapatildi ?  Benim aciklayamayacagim ama senin dedigin var ya herkes bakar diye usenme gir bak BJKAS hisseleri dustugunde kim aliyor aciklamalardan sonra kim satiyor.  Bu piyasalar oyle iki rakam takip etmekle yurumuyor Necmi abi. Iskembeden sallamiyorum Gecen yaz yazdiklarim suan bir bir gercek oluyorsa kahin degilim dimi... Acip onlarida okuyabilirsin.

Çevrimdışı Necmi

Haklisiniz benim ifadem kafa karistirmis borclari odedik degil yanilmiyorsam rakamda 190 milyon tl azalttik diyor.  Ama durum tam tersiydi oz kaynak azalip kisa vadeli borclar azalmis uzun vadeli borclar artmisti, simdi havadan konusmak istemiyorum son baktigimda tum borclarda artis vardi. Borc otelemek veya daha dusuk faizle borclanmak ayip yada hata degil tam tersi gayet normal bir durum bir anda hokus pokus yapilamayacagina yada para basilamadigina gore uzun vadeye yayilir otelenir vs... kaldi ki bir yandan da Arena icin finansman saglaniyor. Bunu borc odedim yada azalttim diye lanse etmek yanlis ve yaniltici bir durum. Yatirimci sunu dese ki diyebilir kandirildik borclar artmis hic bir aciklama yapilamaz. Simdiden soyluyorum yazili olarak bulunsun diye borclanmalar yuksek faizle ve kur dezavantaji ile yapildi arenanin maliyetleri asiri artti ve gelirleri kullanilamaz durumda uc sene dort sene boyunca buradan herhangi bir kombine loca geliri saglanamaz ( 110 milyon USD + KDV maliyeti olacagi bizzat Fikret Bey tarafindan soylendi ) stadyum gelirleri ise TL bazinda kombine ve loca . Sadece bunlarla kalmiyor malesef beyaz yalanlar. Bize acil sportif basari ( sampiyonluk bonusu ve Sampiyonlar ligi geliri ) lazim. Aksi takdirde eldeki kaynaklar yetmiyor net bir gercek bu. Ben bunu soyledigimde sadece sevinmek icin soylemiyorum elbette uzuluyorum kacan sampiyonluklara ama bunlar Arenanin bitmesinden daha fazla gelir getirecek kalemler. Baskada sansimiz yok. Futbolcu satisi , sponsorluk gelirlerinin artmasi, bonuslar bunlar klubun temlik olmayan gelir kalemleri. Batik Gs bile finansal fairplay e takilmiyor ... Simdi demba ba ve tore den 30 milyon Euro gelire umut baglanmis sampiyonluk ve SL geliri yaklasik 43 milyon Euro ... gs tam 4 sezondur bu sekilde donuyor kasa olarak onemini siz anlayin. Feda veba kanser sezonlari yaparak bu donem asilamaz.
peki gelir olarakta hesaplar o sene kasaya giren gelir olarak görünüyor bildiğim kadarıyla değilmi yani isim hakkını sattık ama gelir olarak bu sene sadece bu seneki taksidini gösterebiliyoruz ama borçları uzun vadelide olsa hesaplara giriyor bildiğim bu kasaya girmemiş para kazanç değildir. mantıkende bu şekilde olmalı yoksa çok spakülasyona uğrar bu iş. Bu böyleyse sponsorluk gelirlerinin çok büyük bir kısmını kasaya girmediği için gösteremedik yanlışmıyım bilmediğimden soruyorum yanlış anlama bir şey ima etmiyorum özellikle belirteyim yani bu doğruysa yarattıklarıda bir gelir kalemi var ama hesapta yok yani 200 M$ alacağımız var ama bunu geleceğe dönük borç kaleminden düşemiyoruz nasıl 3 yıllık locaları sattık geliri bu senenin geliri olarak hesaba dahil olduysa bundan sonra onları gelir olarak gösteremiyeceğiz hesaba dahil olmayanıda kâr olarak gösteremiyoruz bu böyleyse o hesapta olmayan alacağında uzun vadeli borçlardan düşmesi gerekmiyormu :alala:  böyle oluncada bu borç aslında dururken azalmış olmuyormu.
birde kombineleri 3 yıllık satmadık en azından benimki stad açıldıktan sonra bir yıl geçerli

Çevrimdışı warofpoet

şahsen klübün mali konuları hakkında pek bir bilgim yok o konuda bişey diyemem ama şunu diyeyim, sonuçta feda sezonu vs ile bu işler olmaz demişsiniz sportif başarının öneminden bahsetmişsiniz. Bunun olması için de iyi transferlerin yapılması, beşiktaşın kendi evinde oynamaya başlaması gerek diye düşünüyorum. başkanın elbette hataları var. rahmetli özhan canaydın da gs ye stat yapma konusunda az sıkıntı çekmemişti. o zamanları hatırlıyorum da gs durumu içler acısıydı hatta klüp dolandırıldı lafları vardı.  ama stat bitti bi şekilde toparlandılar .tabi stadı toki eliyle yapmaları mali açıdan avantaj getirdi onlara. Stadı biz  bitirelim de öyle 2 günde değil ama önümüzdeki 4 sene içinde klübün mali açıdan düzlüğe çıkacağını düşünüyorum. Bunun yanında mali açıdan çözüme dair fikirleriniz varsa hem forumla hem de başkana ulaşarak bi şekilde Berşiktaş menfaati için ne varsa paylaşılmasını temenni ediyorum.
[ Son Düzenleme: 25 Haziran 2015, 02:50:24 warofpoet ]
Sahte aşklara siyah beyaz darbe , Beşiktaş aşkı yeter bu kalbe...

Çevrimdışı okilic

peki gelir olarakta hesaplar o sene kasaya giren gelir olarak görünüyor bildiğim kadarıyla değilmi yani isim hakkını sattık ama gelir olarak bu sene sadece bu seneki taksidini gösterebiliyoruz ama borçları uzun vadelide olsa hesaplara giriyor bildiğim bu kasaya girmemiş para kazanç değildir. mantıkende bu şekilde olmalı yoksa çok spakülasyona uğrar bu iş. Bu böyleyse sponsorluk gelirlerinin çok büyük bir kısmını kasaya girmediği için gösteremedik yanlışmıyım bilmediğimden soruyorum yanlış anlama bir şey ima etmiyorum özellikle belirteyim yani bu doğruysa yarattıklarıda bir gelir kalemi var ama hesapta yok yani 200 M$ alacağımız var ama bunu geleceğe dönük borç kaleminden düşemiyoruz nasıl 3 yıllık locaları sattık geliri bu senenin geliri olarak hesaba dahil olduysa bundan sonra onları gelir olarak gösteremiyeceğiz hesaba dahil olmayanıda kâr olarak gösteremiyoruz bu böyleyse o hesapta olmayan alacağında uzun vadeli borçlardan düşmesi gerekmiyormu :alala:  böyle oluncada bu borç aslında dururken azalmış olmuyormu.
birde kombineleri 3 yıllık satmadık en azından benimki stad açıldıktan sonra bir yıl geçerli
Tam anlamadim soruyu ama anladigim kadariyla sunu soruyorsunuz
Sponsorluk gelirleri uzun vadeli oldugu icin bilancoda gozukmuyor donem donem girecek...
Cevap su kisa vadeli alacaklar ve borclar gibi uzun vadeli alacaklar ve borclar da var yani ozetle bilancoya giriyor bunlar. Sizin kombineniz devede kulak kismi asil gelir loca vip tribunden saglaniyor ve bunlar 3 yilligina pesin olarak satildi.

Çevrimdışı Necmi

gayet dogru anladin necmi abi. Bunu kalem kalem  degil zaten toplu olarak bildirir. Civi aldim demez hirdavat isleri ihalesi der ki bizim elektirik islerinin ihalesi o bu hepsi bildirildi. Taseronlarin ihale ettigi isler haric bildirilmeyen kalem yok.  Ikincisi muhasebeden anlamak zorundayim finansal muhasebe ve genel muhasebe alaninda sinavdan geciyorsun bu lisans icin. Burda planlanan is suresinden bahsetmiyoruz detaya bakarsan net bir tarih ve o tarihte elde edilecek net gelir beyani var. Suc olan kisim burasi.  Yapilan ihaleler KAP a bildirilmek zorunda herhangi bir gelir veya gider var ise bu sirket yatirimcisini direk etkiler , yatirim kararlarini etkiler vs.. Marmaray kamu projesidir taseronu halka acik degildir yani senin paranla is yapmiyor ama Besiktas As. halka aciktir senin benim paramla is yapiyor diye basite indirgeyebiliriz. Marmaray yani Istanbul ulasim A.s diyelim halka acik olasaydi ve deseydi ki 2015 yilinda acilacak ve ilk sene su gelir elde edilecek ancak proje bazli gecikmeleri nedenleri ile birlikte yatirimcisina aciklamasaydi bu suctu. Sen Agustosta gelirim artacak  diyerek sirketine ortak aliyosun sonra adama diyosun ki ben beyaz yalan soyledim aslinda bu sene yok. En ozet anlatim bu heralde.
SPK nin adaletsizligini gormek istiyorsan Spor klupleri ve ihlasi kiyasla... Suan butun klupler ekonomik acidan batik durumdalar. Mecazi degil gercek bu her donem zarar acikliyolar. Gelir gider dengeleri yok. Banka kredisi alamasalar iflas istemek zorundalar. Normal olani bu hisselerin isleme kapanmasidir. Ama sadece uyari veriliyor. Suc duyurusu degil bu herkes goruyor. Bank Asya isleme kapatildi en kisa ornek bu yakin tarihli, neden kapatildi ?  Benim aciklayamayacagim ama senin dedigin var ya herkes bakar diye usenme gir bak BJKAS hisseleri dustugunde kim aliyor aciklamalardan sonra kim satiyor.  Bu piyasalar oyle iki rakam takip etmekle yurumuyor Necmi abi. Iskembeden sallamiyorum Gecen yaz yazdiklarim suan bir bir gercek oluyorsa kahin degilim dimi... Acip onlarida okuyabilirsin.
yok sana işkembeden sallıyorsun demedim  ben borsa işinden anlamam zaten işin tamamını kumar ve sahtekarlık olarak görüyorum ben sadece bir birey olarak mantık yürütüyorum ama şuna takıldım SPK nın şirketleri koruduğu ve yatırımcıyı zarara uğrattığı kelmesine bence bu kelimeyi kullanmak yanlış işin özünde kulüplerin dernekler yasasına bağlı olması ve borsayıda etkileyen bir sürü şirketlerin menfaatine işlerin dönmesi ve borsanın bu konuda elinin kolunun bağlı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum düşünebiliyormusun yada benmi yanlış düşünüyorum ana hissedar dernek var ve bu kamu yararına dernekler yasasına bağlı ve bu dernek şirkete sürekli para veriyor çünkü takım gelirleri derneğin geliri görünüyor sonra şirketi borçlandırıyor bedelli sermaye arttırımında alacağını buna sayıyor arttırıma giriyor hem şirketin borcunu sıfırlıyor hemde bunun için ek bir para koymuyor şirketin borcunu öz kaynağa çeviriyor bunu menfaat karşılığında yapıyor ve sermaye arttırımına giren diyer hissedarlar hem nakit ödeyip hemde aslında şirketin geliri olması gereken bir paranın buharlaşmasıyla çifte zarara uğruyor ve SPK nın buna yapabileceği bir şey yok şirket var gelir yok sürekli borçlanma ve sermaye arttırımıyla borçların eritilmesi ve artı değer elde edilmesi sürekli buharlaşan bir para ve sürekli zarara uğrayan hissedarlar bana bu tresmen sahtekarlık olarak görünüyor ama buna SPK nın yapabileceği bir şeyde yok herşey yasal düzenlemeler içinde oluyor denekde diğer hissedarlar gibi bir hissedar sonuçta

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

halatların biraz daha hızlanması gerekmiyor mu?

He halat hee satırlara baksana bi :kop: :evillol:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı okilic

Sponsorluk gelirleri uzun vadeli oldugu icin bilancoda gozukmuyor donem donem girecek...
Cevap su kisa vadeli alacaklar ve borclar gibi uzun vadeli alacaklar ve borclar da var yani ozetle bilancoya giriyor bunlar. Sizin kombineniz devede kulak kismi asil gelir loca vip tribunden saglaniyor ve bunlar 3 yilligina pesin olarak satildi.
Necmi abi isin ozu su . Baskan evet gelirleri artirdi. Sonucta suan gider var ama iki senede kendini amorti edecek bir harcama bu, kisa vadeli borclari orta uzun vadeye yaydi buda cok ama cok normal ve olmasi gereken bir durum diyorum ya para basmiyor sonucta illaki birseyler yapilmak zorunda. Ama bunu yansitma lanse etme sekli cok yanlis. Bu durumda en basiti kombine alan insanlar bile hak kaybina ugradi tamam cogumuz destek amacli aldik zaten, yanlis olan durum su olmayacak birseyi net tarihler ve rakamlar vererek yatirimcilari beklenti icine sokup sonra bunu yapamadik plana uygun gitmedik vs..olmadi demek yerine bizzat yalan soyledim demek. Agustosta zaten bitmezdi diyip acikca kullandigini beyan etmek. Cikip bir hissedar ben BJKAS ye agustosta gelir artacak diye ortak oldum verilen sozler ve rakamlar bunlar dese hic kimse hic bir savunma yapamaz.  ikinci yanlis ise sudur yapilan anlasmalar klup aleyhine tabiki ic dinamikleri bilemem yanliz kredi alinan bankalar cok masum bankalar degil oranlarda cok dogru oranlar degil . Ne oldu neden o tercihler yapildi su asamada yorum yapmam mumkun degil ... Anormal olan kisimlar bunlar.

Çevrimdışı okilic

yok sana işkembeden sallıyorsun demedim  ben borsa işinden anlamam zaten işin tamamını kumar ve sahtekarlık olarak görüyorum ben sadece bir birey olarak mantık yürütüyorum ama şuna takıldım SPK nın şirketleri koruduğu ve yatırımcıyı zarara uğrattığı kelmesine bence bu kelimeyi kullanmak yanlış işin özünde kulüplerin dernekler yasasına bağlı olması ve borsayıda etkileyen bir sürü şirketlerin menfaatine işlerin dönmesi ve borsanın bu konuda elinin kolunun bağlı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum düşünebiliyormusun yada benmi yanlış düşünüyorum ana hissedar dernek var ve bu kamu yararına dernekler yasasına bağlı ve bu dernek şirkete sürekli para veriyor çünkü takım gelirleri derneğin geliri görünüyor sonra şirketi borçlandırıyor bedelli sermaye arttırımında alacağını buna sayıyor arttırıma giriyor hem şirketin borcunu sıfırlıyor hemde bunun için ek bir para koymuyor şirketin borcunu öz kaynağa çeviriyor bunu menfaat karşılığında yapıyor ve sermaye arttırımına giren diyer hissedarlar hem nakit ödeyip hemde aslında şirketin geliri olması gereken bir paranın buharlaşmasıyla çifte zarara uğruyor ve SPK nın buna yapabileceği bir şey yok şirket var gelir yok sürekli borçlanma ve sermaye arttırımıyla borçların eritilmesi ve artı değer elde edilmesi sürekli buharlaşan bir para ve sürekli zarara uğrayan hissedarlar bana bu tresmen sahtekarlık olarak görünüyor ama buna SPK nın yapabileceği bir şeyde yok herşey yasal düzenlemeler içinde oluyor denekde diğer hissedarlar gibi bir hissedar sonuçta
O konuda cok teferruatli bir konu isin icinden cikilmaz bir konu. Futbolcular BJKAS ye bagli ama demirbas gibi bir gider gosterilemiyor :) Amortisman yapilamiyor ve mal degeri sermaye olarak gosterilemiyor cunku tespiti yok. Diger taraftan dedigin dogru ana hissedar kamu yararina bir dernek  Surekli bedelli sermaye artirimi yapmaya calisiyor her firsatta. Mesela Gs ye verilmedi simdi yalan olmasin bildigim kadariyla bize verildi.  yani cok sacma bir durum.. Ben danismanlik yaptigim insanlarada soyluyorum Idda oynayin klup hissesi almayin diye. Cok cetrefilli ama su gercek spk kluplere dokunmuyor istese AS olan kisimlara cok rahat dokunur tipki maliye gibi  ama onlarda dokunmuyor. 

Çevrimdışı Necmi

evet bunu sormuştum çünkü blançolarda sürekli uzun vadeli borçları görüyorum ama uzun veadeli alacakları görmüyorum bunuda bayadır düşünüyorum
ama mesela kombine devede kulak kalır demeyelim kombine ve bilet geliri senede 20-25 M$ arası bir paraya tekabül ediyor buda 3 senede 75 M$ gelirdir aslında gelir kalemleri içinde loca ve VIP gelirlerinden daha iyi bir gelir kalemidir devede kulak değil yani birde canlı yayın artı reklam vs bir çok gelecek gelirimiz var yani 3 yıllık gelirlerimiz ipotek altında değil sadece eskiden olmayan ve yeni stad yapımıyla ortaya çıkmış 3 yıllık loca gelirlerimiz buharlaşmış durumda ama VIP ve 1903 tribün kombinelerinin daha %70 i satılmadı yani öyle bir gelir kalemi hala mevcutevet arkadaşın dediği gibi borçlar ödeniyor ama bir taraftan da borçlanılıyor yani bencede borçlarda düşüş yok ama aman aman bir yükselişde yok bence kimsenin farketmediği ödenen borç geçmişden gelen borç olduğu için hep giden olarak haneye işliyor ama yeni yapılan borç gelir elde etmeye yönelik borçlanma yani bu borçlanmanın sonucunda kendimize sürekli bir gelir kaynağı yaratacak yapı oluşturuyoruz yani borcu karşılığında yaptığımız yatırımın ödeyeceği bir borçlanma söz konusu yanlışmıyım burda bir haksızlık söz konusu biz stadı yapmasaydık mevcut borçlarda bir düşme olacakmıydı hayır çünkü ödenen kısmı yaptığın yatırım sayesinde ödüyorsun yatırım olmasaydı gelirde olmayacaktı peki şunu söyleyebilirmiyiz sürekli yükselen borcu bu yönetim durağana çevrebilmişmidir yada başka şekilde söyleyeyim hiç borcu olmadan devralsaydı stad yaptığı halde hala borçsuz olabilirmiydi aslında yönetimi suçlamadan bir hesabı yapmak gerekiyor sadece bunların döneminde oluşan borç ve alacak dengesine bakıp başarılı olup olmadıklarını yargılamak daha doğru koydukları her artı eski borca gidiyor şimdi bakıyorum geldiklerinden beri 45 M € transfere harcamışlar 70 M$ civarı stada harcamışlar işletme giderlerini bilmiyorum hadi 45 M$ da onun için koyalım aşağı yukarı 170 M$ gider yapmışlar gelirlerine bakıyorum 200 M$ civarı sponsorluk gelirini kasaya koymuşlar canlı yayın tff spor toto bilet gelirleri Uefa gelirleri kartal yuvası ve reklam gelirleri derken aslında harcadıklarından fazlasını kasaya koymuşlar şimdi sponsorluk geliri uzun vadeli alacağın ipoteği diyebilirsiniz ama yaptığı yatırımda uzun vadeli gelirlerin doğmasına neden olan bir yatırım yani bence ekonomik olarak başarılı bir yönetim ama sportif olarak başarısız bir yönetim var ortada burda bence değerli olan ekonomik başarıdır çünkü gelecek olan sportif başarı buna bağlıdır.

Çevrimdışı can1903

Güneş doğsunda çatıyı koyalım çatıyı
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı okilic

evet bunu sormuştum çünkü blançolarda sürekli uzun vadeli borçları görüyorum ama uzun veadeli alacakları görmüyorum bunuda bayadır düşünüyorum
ama mesela kombine devede kulak kalır demeyelim kombine ve bilet geliri senede 20-25 M$ arası bir paraya tekabül ediyor buda 3 senede 75 M$ gelirdir aslında gelir kalemleri içinde loca ve VIP gelirlerinden daha iyi bir gelir kalemidir devede kulak değil yani birde canlı yayın artı reklam vs bir çok gelecek gelirimiz var yani 3 yıllık gelirlerimiz ipotek altında değil sadece eskiden olmayan ve yeni stad yapımıyla ortaya çıkmış 3 yıllık loca gelirlerimiz buharlaşmış durumda ama VIP ve 1903 tribün kombinelerinin daha %70 i satılmadı yani öyle bir gelir kalemi hala mevcutevet arkadaşın dediği gibi borçlar ödeniyor ama bir taraftan da borçlanılıyor yani bencede borçlarda düşüş yok ama aman aman bir yükselişde yok bence kimsenin farketmediği ödenen borç geçmişden gelen borç olduğu için hep giden olarak haneye işliyor ama yeni yapılan borç gelir elde etmeye yönelik borçlanma yani bu borçlanmanın sonucunda kendimize sürekli bir gelir kaynağı yaratacak yapı oluşturuyoruz yani borcu karşılığında yaptığımız yatırımın ödeyeceği bir borçlanma söz konusu yanlışmıyım burda bir haksızlık söz konusu biz stadı yapmasaydık mevcut borçlarda bir düşme olacakmıydı hayır çünkü ödenen kısmı yaptığın yatırım sayesinde ödüyorsun yatırım olmasaydı gelirde olmayacaktı peki şunu söyleyebilirmiyiz sürekli yükselen borcu bu yönetim durağana çevrebilmişmidir yada başka şekilde söyleyeyim hiç borcu olmadan devralsaydı stad yaptığı halde hala borçsuz olabilirmiydi aslında yönetimi suçlamadan bir hesabı yapmak gerekiyor sadece bunların döneminde oluşan borç ve alacak dengesine bakıp başarılı olup olmadıklarını yargılamak daha doğru koydukları her artı eski borca gidiyor şimdi bakıyorum geldiklerinden beri 45 M € transfere harcamışlar 70 M$ civarı stada harcamışlar işletme giderlerini bilmiyorum hadi 45 M$ da onun için koyalım aşağı yukarı 170 M$ gider yapmışlar gelirlerine bakıyorum 200 M$ civarı sponsorluk gelirini kasaya koymuşlar canlı yayın tff spor toto bilet gelirleri Uefa gelirleri kartal yuvası ve reklam gelirleri derken aslında harcadıklarından fazlasını kasaya koymuşlar şimdi sponsorluk geliri uzun vadeli alacağın ipoteği diyebilirsiniz ama yaptığı yatırımda uzun vadeli gelirlerin doğmasına neden olan bir yatırım yani bence ekonomik olarak başarılı bir yönetim ama sportif olarak başarısız bir yönetim var ortada burda bence değerli olan ekonomik başarıdır çünkü gelecek olan sportif başarı buna bağlıdır.

Burda ayni noktadayiz seninle necmi abi. Yapilan borclanma gelir uretmeye yonelik borclanma.  Uefa tff Stad vs sayma zaten eski yonetimde bunlari aliyordu stad ici reklam isi 11 milyon euroya ihale edildi IMG ye . Seninle ayristigimiz tek nokta ben bunlarin lanse edilis bicimini yanlis buluyorum sen ilimli bakiyorsun. Azaltilan borc yok evet ama olmasinida beklemiyorum zaten bunu yapabilecek tek kalem var suanda sportif basari ve bonservis geliri.  Ekonomik kisma gelince gelirler temlik altinda dememin sebebi borclari azaltmaya yonelik politika acisindan oyle yani gider gelir farki dusunce uzunca bir sure kar olan kisim borclara gitmek durumunda ki buda normal. Ama yine olmayacak vaadler ile 2019 senesinde 1 milyar butceden bahsediliyor ben buna kiziyorum.  Mevcut borclar uygun faizle uzun vadeye yayilir gelirler borclardan fazla olur ama borclar uzun vadede eritilir. yapilmasi gereken budur. Populist aciklamalarla sanki bitirmis azaltmis gibi davranmakla olmaz sonra divan kurulunda mali kurulda gercek rakamlar aciklaninca yalanci konumuna dusersiniz ve BJK baskanina yakismaz bu. Bu borclarin en fazla 100 milyon TL si stad harici bu yonetime aittir.  O da gecmise donuk borclardan kaynaklaniyor. Ama hesap sorma vaadi ile gelip klubun hakkini koruyamayip yetmiyormus gibi ayni sahisa destek cikmak bunlar hos olmayan seyler. Halka acik sirketin baskani cikip ben yalan soyledim diyemez dememeli bu cok tehlikelidir.

Çevrimdışı Necmi

e biz bu YD nin yalanı yüzünden avrupadan men almadık mı 1 sezon? yalan beyandan. Yalan demek ki o kadar da işlevsel olmuyor kulupler bazında @Efe O gün de inanıyorum ki, beşiktaşı düşündüğü için yapmıştır bunu. Hangi kulup başkanı ister ki avrupadan men alsın kulubü.

Ama bak zarar hanesine yazıldı mı? yazıldı. Ne oldu? Bugün Yd ye kim ne diyebiliyor? Kimse. Olan sana bana beşiktaşa oldu.

O gün ölümüne YD yi savunanlar da bu işin ucundan kıyısından zarar gördü, o gün eleştirenler de zarar gördü. Ortak payda beşiktaş.

@Necmi abi, ben esnafım. Benden ödeme almaya gelen biri olduğunda param yoksa yok diyorum. Olunca arayayım diyorum.

Ama ben bir yere ödeme almaya gittiğimde, bana şimdi git öğleden sonra gel, şimdi git akşam gel denildiğinde benim şalter atıyor.(sonuçta para mara alamıyorsun tabi)

İşten örnek vermek gerekiyorsa budur.  :tabe:
orda yalan söyleme değil sahte belge sunma vardı yani işin içinde sahtekarlık vardı biz o işden ucuz bile atlattık
sen resmi bir belgeyi sahte düzenliyorsan aslında bunun hukuksal boyutuda vardır öyle bir yıl menle yırtmak işi kolay sıyırmaktır
aslında bunun Demirörenede hukuki bir dönüşü olmalıydı.
evet aslında esnaflığın en önemli koşulu dürüstlüktür. ikili ilişkilerde karşılıklı güven oluşturur. ama ben örneği para üzerinden yapmadım
bu yanlış bakış açısı olurdu. orda zaten kesinlikle dürüst olmak zorundasın yoksa iş yapma şansın kalmaz insanları bir kere kandırabilirsin
ikinciye mal alamazsın ben işin üretim bandından örnek verdim yani kabul edilebilir gecikme kısmından :D @Armağan Bozkurt

Çevrimdışı Deniz

Stad başlığını yine salı pazarına çevirmişsiniz  :money: :money:

Çatıyı koyalım çatıyı..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Eh sen işini yalanlar üzerine kurduysan, hayatını ona göre yaşıyorsan, rahatsız olmaman doğal. Saygı duyuyorum.
Sizin gibi dusunenler yuzunden insanlar elestirecegi varsada elestirmez kardeism klavye basindan dünyanın en delikanlı en durust insanlariyiz ama isin icine girince oyle olmuyor bu isler.. Sadece kendi yaptığın is nedir bilmem ama bu tip seylerle karsilasirsin adam 3 yildir bütün BJK nin pislikleriyle ugrasti bu zaman diliminde iflasin icinde olan. Kulubu bi sekilde ayakta tuttu borçlar odendi veya yapilandirildi uefadaki haciz dosyaları kapatidli veya kapatılmaya devam ediliyor. 3 sene kan ve gozyasi vaadetti demekki DURUST DAVRANDIGINDA DA biz sabirsiz olmusuz kupa istemisiz taraftar olarak en dogal hakkimiz ama sabretmeyi bilmiyoruz..çıkıp stadi4  senede yapacam dese kabulmu edecekti taraftar ozaman da gelip burda baska tafralar atacaktin o yuzden artik kabak tadi veriyor her 3 mesajdan birisi beyaz yalan muhabbet i kimbilir hepimiz hayatimizda ne kadar kullaniyoruz ayrica anlamak istedigin gibi adam baska sey ima etmeye calisti biz yine bi tarafindan anlayip sallamaya basladik..

Çevrimdışı Necmi

Burda ayni noktadayiz seninle necmi abi. Yapilan borclanma gelir uretmeye yonelik borclanma.  Uefa tff Stad vs sayma zaten eski yonetimde bunlari aliyordu stad ici reklam isi 11 milyon euroya ihale edildi IMG ye . Seninle ayristigimiz tek nokta ben bunlarin lanse edilis bicimini yanlis buluyorum sen ilimli bakiyorsun. Azaltilan borc yok evet ama olmasinida beklemiyorum zaten bunu yapabilecek tek kalem var suanda sportif basari ve bonservis geliri.  Ekonomik kisma gelince gelirler temlik altinda dememin sebebi borclari azaltmaya yonelik politika acisindan oyle yani gider gelir farki dusunce uzunca bir sure kar olan kisim borclara gitmek durumunda ki buda normal. Ama yine olmayacak vaadler ile 2019 senesinde 1 milyar butceden bahsediliyor ben buna kiziyorum.  Mevcut borclar uygun faizle uzun vadeye yayilir gelirler borclardan fazla olur ama borclar uzun vadede eritilir. yapilmasi gereken budur. Populist aciklamalarla sanki bitirmis azaltmis gibi davranmakla olmaz sonra divan kurulunda mali kurulda gercek rakamlar aciklaninca yalanci konumuna dusersiniz ve BJK baskanina yakismaz bu. Bu borclarin en fazla 100 milyon TL si stad harici bu yonetime aittir.  O da gecmise donuk borclardan kaynaklaniyor. Ama hesap sorma vaadi ile gelip klubun hakkini koruyamayip yetmiyormus gibi ayni sahisa destek cikmak bunlar hos olmayan seyler. Halka acik sirketin baskani cikip ben yalan soyledim diyemez dememeli bu cok tehlikelidir.
evet buna hak veriyorum Başkan yalan söylese bile ben yalan söyledim dememeli bırak halka açık şirketteki hukuksal durumu bu olmasa bile dememeli
bunda hem fikirim Başkan bu konuda hata yaptı.
şu hesap sorma işini ne o zaman ciddiye almıştım nede şimdi ciddiye alıyorum bırakalım seçim vaatlerini bir kenara
o zaman soracaktın bunu seçilmeden önce neyin hesabını soruyorsun her sene kongre tarafından onaylanmış bir yönetime nasıl hesap sorarsın adam temiz raporunu almış yürümüş bu raporu ona kongre vermiş hem mali hem yönetim şimdi kalkıp nasıl hesap soracaksın hesap sorma yeri kongredir sorsalarmış zamanında senin öyle bir hukuksal hakkın yokki Demirören kongreye zaten bunun hesabını vermiş. Bence inanan kedini sorgulasın.
bütcenin 2020 de bir milyar olma mevzuuna gelince bu sene bütce 140 M dan 440 milyona çıktı yani %300 artış gösterdi yani 3 yılda %300 artış peki 5 yılda bir milyara çıkartmak yüzde kaç artış oluyor 440 milyondan bir milyara %125 artışla çıkar sanırım 3 yılda %300 artış yapan yönetimin 5 Yılda %125 artış yapması hayalcilikmi oluyor artmayabilir ama yaklaşır bu hayalci bir düşünme değildir bir hedeftir yapılanlara bakıncada tutturulması mümkün olan bir hedeftir. Tutmayadabilir
ya neden ben hep savunur duruma düşüyorum anlamıyorum arkadaşlar bu hesapları sizde yapabilirsiniz bir insana bir şeyler yapıştırmak o kadar kolay olmamalı ya ben burda Aziz Yıldırımıda savundum Demirörenide savundum Bilicide savundum mecbur kalırsam cumhurbaşkanınıda başbakanıda savunurum savunmak inanmak değildirki son söylediğim kişileri ne kadar severim herkes bilir :D ama bu kişiye indirgemek değildirki ben burda bir değeri savunuyorum Şimdi bazı arkadaşlar hakaret etmeyi itibarsızlaştırmayı eleştiri sanıyor yok öyle bir şey bir insanın politikasını eleştirebilirsin ama şahsa inemezsin evet başkanı savunurum çünkü bazı arkadaların itibarsızlaştırdıkları yer Beşiktaş Başkanlık makamıdır o koltukta kimin oturduğunun önemi yok biz burda tartışırız eleştiririz yanlışsa bu yanlış deriz ne öyle f.ko gibi t.pçü gibi yakıştırmalar yakışıyormu bir Beşiktaşlıya Başkanına ve eski başkanına bu şekilde hitap etmek şimdi bunu söyleyince eleştirmişmi olunuyor aslında yapmak istediğin karşındakini itibarsızlaştırmak ama yaptığın kendini itibarsızlaştırmak şimdi burda eleştirmeyi bilmeyene eleştiri hakkı vermemek birilerini kayırmakmı oluyor pekalada doğru şekilde eleştirenlere müdahale falan etmiyoruz bakın sildiğimiz mesajlara sadece içinde hakaret geçen mesajlardır

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Armagan kardesim teknik servis yoneticiligi yaptım 3 sene türkiye geneli beyaz eşya montaj tamir vs. Mesela musteri ürünü aliyor 24 saat icinde montaj yapmak gerekiyor servisin isleri yetismiyor veya baska baska sorunlar çıkıyor bir onceki musteride hesapta olmayan sorun cikiyor trafik oluyor vs vs cogaltabiliriz musteri aradiginda sen gercegi soylesen bile inanmaz kimse oyuzden beyaz yalanlar soylenir sen iyisimi herseye cok takilma vardir elbet bildigi başkanin durduk yere soylemez

Çevrimdışı mehmetthedum

Sanki bu pazar başkanlık seçimi veya mali kongre var..

Kongre bitti arkadaşlar. Bir sonraki seçim veya kongre dönemine kadar biz sadece taraftarız.. bir sonraki kongreden 15 gün önceidari ve mali bilanço kitapçığı yayınlanır , o zaman biraz lak lak ederiz sonra gene taraftarız.

Bu kadarderinine tartışmayı yıl boyu sürdürmek bizi bir yere götürmez, kaldı ki belki de takıma da zarar verir.

Burası herşeyden evvel spor kulübü. Buyönetim de başa gelirken dedi ki, 3 yıl benden bir sportif başarı beklemeyin. O süreçte mali tabloyu sürdürülebilir ve kendi kendini idare edebilir hale getirip aynı zamanda tesis ve stad yatırımı yapacağım... ve bu vaatle seçildi. dolayısıyla bu süreçteki başarı ölçütü sportif başarı değil. Ancak önümüzdeki sezondan itibaren topumuzla tüfeğimizle ortalığa dalıp sportif başarı bekleyebiliriz. Dolayısıyla bu söze güvenip seçtiğimize göre bir dönem daha bu yönetim etik olarak kalmalı. Boşuna tartışmaya gerek yok. Haaa tam bu acı dönem bitip sportif dönem başlarken bazı rantçılar çıkıp yönetimi ve koltuğu istiyor ya... nah alırlar.

O yüzden Raaaaat olun ve inşaat izleyin... şimdilik bizim sporumuz bu...
[ Son Düzenleme: 25 Haziran 2015, 07:07:57 mehmetthedum ]
Beşiktaş her zaman mahallenin büyük abisidir.

Çevrimdışı megiddo

sabah erken çalışma başladı yeni bir tır geldi içinde şu beyaz çelik sırıklardan var galiba.

Çevrimdışı selçukaras

hızlandıkları zaman güzel iş yapıyorlar da. aklım hiç ermiyor açıkcası 15 günde çatının kalkacağına. sürekli canlı yayını izliyorum. her gün satlerce izliyorum iş yerinden, bence zor gibi. ben ligin 2. yarısına açılsa gene kardır diyorum. ocak 16 gibi.
daha halatlar serilecek, bağlantı aparatları yapılacak. krikaolar takılacak. bende açıkcası temmuz sonuna kalksa büyük iş olur. çatı bitince hemen çimede başlanamaz, vinçler o beyaz parçaları koymayacakmı. 
sabırsızlığımız bence stadımıza özlemimizden geliyor çok özledik evimizi.

Çevrimdışı YunusEmre

Dün geceden süregelen bir tartışmanın içerisindeyiz... ve burda diyeceğm sadece şu bu günki kur fiyatlarıyla Beşiktaşımızın yalşaık 1 milyar tl olarak gösterilen borç tutarının dolar karşılığı 355 milyon dolar ve bunların içerisinde önümüzdeki yıllarda ödenecek oyuncu ödemeleri stad ödemeleri vb diğer borçlar var.. alacaklarımız ise bütçede görülmüyor. şimdi başkan geldiğinde 300 milyon dolar olan borç şu anda 355 milyon dolar ve söylenen tutarlar tamamen dolar kurlarının Fikret ORMAN geldiğinde 1,70lerden bugün 2,70lere gelmesinden kaynaklanıyor. Beşiktaşımız Vodafone ile anlaşma yaptığında 270 milyon tl idi alacağı bugün ise 391 milyon tl olmuş.. bu birşeyler ifade ediyordur umarım...

Çevrimdışı ugurkartalizma

Günaydın herkese.Oku oku bitmedi bi ya ne yazmışsınız