He he tamam, bratislava bizden cok daha iyi takim, ben bizi fazla büyütmüsüm. Tutturmusun bizi meze etmisler, iyi topculari var. O günkü Besiktasi yenemyeni dövüyorlardi a.a. sagolsun, o dönem karşilarinda ts yada basak olsaydi birak 4-2 maci almayi, şamar oglanina dönerlerdi. Haklisin bizi yenen her takimdan topcu alinir. Sanki bu adami paylasmakla cok büyük is yapmis gibi bide ben yapmamişim diye elestiriyorsun
. futbolcu paylasmaksa bende cikar polonya, cek, macar liginin tüm kanat oyuncularini paylasayim, hepsi ucuz en az bunun kadar top oynar, woooaaaw, simdi scoutmu oldum ne 
Not. Avusturyada yasiyorum, bizim ligdeki takimlar her sene bu komsu ülke takimlariyla fazlasiyal dostluk maci yaparlar, avusturya liginin düsük seviyesi hekerz biliyor, ona rağmen burdaki takimlar bile bu tip topculari transfer etmiyor. Tipik iş bilmemezlik bu, zamaninda tayfur havutcu yapmisti, rapid wien macindan sonra, oooooo veli ve tanju diye türk asilli tooculari varmiiiiiiiş, hicde fena oynamiyorlar, fazlada para etmiyorlar hemen alalim, hele velinin bi videosu vardi sanki xabi alonso, ama kimse demiyorki tr liginde böyle bos alan bulamaz, tanju, demiyorlarki tr liginde öyle kolunu sallaya sallaya her mac 3-4 adam calimlayip orta yapdirmazlar. Peki ne olduuuuu...?? Bu liglerden gelibde kac topcu is yapmiş büyük takimlarda? Ben bizi büyütmüyorum, Ben bizi Besiktas olarak görüyorum, sen ise bratislavaya meze olmus takim olarak.
Bir hafta kadar önce 3-5 Dakikalık videosunu izlediğin Moha adlı oyuncu için Ptt topçusu, yedek bile olamaz dedin ben de oynadılar ve yendiler adam bir de gol attı diye cevapladım. Söylemediğim şeyleri neden var gibi göstermeye çalıştığını gerçekten anlamıyorum. Bunu karşısındakini küçültmeye çalışan insanlar yapar, bana göre hiçbir Beşiktaşlıya yakışmaz. Herhalde sen bunun için yapmamışsındır...
1: Oyuncuyu paylaşan ben değilim
2: Bratislava’nın topçuları çok iyi diye bir şey demedim.
3: Bir kişi bile Moha gelsin demedi, sadece
@kaan1903 arkadaşımız daha önce bir bahsetmiş.
Konu Ts-Başak değil, bir de öyle olsaydı böyle olsaydı yok şu bu tokatlardı diye hikaye yapmışsın. Sen hiç böyle dediğin bir şeyin geçmişe dönüp farklı bir neticeye büründüğünü gördün mü? Yendiler bitti, aynı şu kıçıkırık Paok’un bizi yenmesi gibi.
Şu kadarını söyleyeyim. Moha maç başına 9’a yakın başarılı ofansif aksiyonla oynayan bir topçu, bu işlerle biraz ilgili olsan bunun asla küçümsenmeyecek bir şey olduğunu bilirdin, 11’în üstünde ortalamayla bitirdiği sezon var adamın bu da şu demek. Uganda’da olsa bile kötü topçu değildir. Lakin tekrar hatırlatayım, kimse gelsin demedi. Şunu da ekleyeyim, İstanbul’un 3 takımında da oynar bu oyuncu, yok şu anda hiçbirinde bu kadar katkı verebilecek bir kenar adamı. Teknik, fiziği kuvvetli, çok yönlü - aktif bir adam, yanına leblebici santrafor koyarsan dolu gol attırır. Sporting’e 5M’e sattıkları Sporar’ın santrafor olduğu kadar iyi kenar oyuncusu.
Zivkovic’in neden Benfica tarafından serbest bırakıldığına falan da çok şaşırmışsın, hayret değil mi. Ben sana söyleyeyim, salak olmadıkları için bıraktılar: 40 Maçtır gol atamıyor adam, 3 sezondur top oynamıyor adam akıllı ve 2.2M Euro maaş alıyor, onun yerine 300Bin Euroya oynayacak adam bulurlar. 3 takımlı ve bunların haricinde TSL’den aşağı bir ligin en pahalı kadrolarından birinde 4! ofansif aksiyonla oynuyor. Bu rakamla En az 7-8 gol 4-5 asist yapacak ki çekilir olsun.
Avusturya’da yaşıyorum diyorsun, lig de pek numara yok da açıp bakmadın herhalde milli takımlarına. Orada bir adam var bak adı Alaba, bizim kadrodan daha yüksek değeri var, çoğu Bundesliga’da top koşturuyor. Demek ki çıkıyormuş değil mi bir şeyler?
Başkalarının hatalarından örnek veriyorsun ama onlar benim için kıstas olamaz. Bu kulübün efsanesi Baba Hakkı büyük amcam olur, dedem Nuri Yeten’in kardeşidir ve ben bu neslin son temsilcisiyim: Ne Tayfur.H tanırım ne Sergen.Y ne ANÇ – Erdal T. İnsanları kendime mabut yapmam çünkü mabut’un yapamadığını matlub yapamaz. Bu mantıkta hareket eden adam akıllı iş yapamaz. Beşiktaşlı isen kendi aklın fikrin olacak, yapamayana değil yapana bakacak ve gidip daha iyisini yapacaksın, ben böyle gördüm. Bu işlerin benim için mazereti yok, dünyada 1 kişi bile yapabiliyorsa yeter. Ben daha iyisini yaparım!
Bana göre yaklaşımın çok yüzeysel, şu anda bu ülke sınırları içindeki en iyi oyuncu araştırmacısıyım ve bu konuda çok iddialıyım. Ne bir scout, ne bir hoca nede kim kendine her ne diyorsa benden iyi kadro planlaması, süreç yönetimi de yapamaz. Alayına kök söktürürüm, şu anda kulüp yönetiminde olsam içeridekileri sabahlara kadar çalıştırıyor bütün işleri öttürüyordum. Kafasına göre iş yapanlar ise benden köşe bucak kaçıyordu. Başından bir halt olmayacağını söylediğimiz bu oyuncuları getirten adamın scout’u işin başından kapı içeri edilmezdi, Sergen hocanın istediği hiçbir topçu falan alınmayacaktı. Aç da bak getirdiği oyunculara gelmeden yazdıklarıma. 300 maçta 1 gol atan bek olmaz, Welinton: Bilica, Mensah: Açık alan topçusu, boşluk bulamazsa çalım atamaz, ince görüp pas yapamaz. Geçmişe dönersen okursun detayları. 2 tane lise mezunu adama asla planlama yaptıramazsın, Ahmet Gülay adlı çocuğu dümenle, kıvranarak başkasına verirsen getirdiğin adam Ramos olsa verim alamazsın. Bunlar futbolla değil hayatla alakalı işler. Böyle yapanın güvendiği dağ olsa yıkılır, oyuncusu sakatlanır vb. (3 numarayı verdiler Ahmet'e biliyor musun? İnsanlar kan ağlıyor, bana göre skandaldır bu çocuğun gidişi.)
Zivkovic gibi pahalı takımların ıskartaya çıkardığı adamları beğenmek mi Beşiktaşlılık? Bunun gerçek Beşiktaşlılıkla falan alakası yok, biz Seba başkan döneminin sonuna kadar tam tersi bir kulüptük. Toptan anlamayanlar başa geldi ve böyle olduk.
Şu forumda bir elin parmağı insan var zamanından veren, çabalayıp oyuncu araştıran. Her zaman iyi öneriler gelmiyor; kimi zaman FM oyuncuları, 3-4 sene önce iyi oynayanlar, gereksiz pahalı adamlar, defolu oyuncular çıkabiliyor ama karşılaşmadığım süper adamlar da buluyorlar. Milyonda bir faydalı olma ihtimali için çalışıyorlar, en az paylaşım yapanın bile bu takımda banko oynayabilecek 3 kelepir oyuncu göstermişliği vardır. Zayıf olduğunu düşündüğüm paylaşımları yaptıklarında ben de olmaz diyorum ama teknik nedenini açıklıyor, doğru oyuncuları bulmaları için elimden geldiğince teşvik ediyorum.
Sergen Yalçın’ın topçudan anlamadığı bana göre ayyuka çıktı, planlama zaten ne onun nede kardeşinin yapabileceği iş değil. An itibariyle kulüp uçurumdan yuvarlanıyor, son şansımızdı bu transfer dönemi ve batırdılar! Yönetimdekiler de teknik ekibin futbol zekasına fazla güvendi. Yine de yönetim üstte olduğu için en az onlar kadar suçludur. Yırttım kendimi burada yapmayın etmeyin diye ama iş işten geçti.
Ne paylaşım yaptığını, ne de bir oyuncu için şu adam da iyiymiş yahu dediğini hatırlamıyorum. Dediysen kusuruma bakma… Son olarak şunu söyleyeyim, böyle davranana kendisi gibi cevaplar vermeyi ben de bilirim ama yoruldum artık. Kulüp yetkililerinin burayı umursadığını zaten pek zannetmiyorum, 3-5 arkadaş kumdan kale yapmış olduk. İnan gelenlerden çok daha güzel adamlar paylaşıldı. Paok’a karşı halimizi görünce her Beşiktaş’lı gibi sen de üzülmüş, gelen adamlara kızmışın daha sonra yazdıklarından biraz okudum. Oyuncu paylaşımı olayı benim için artık bitti, umarım sen de bir daha devam eden arkadaşların hevesini kıracak şekilde, oyunculara fazla hakim olmadan böyle davranmazsın.