ilk defa bir araya gelmesekte çok kan kaybettik hücumda ve gelenler enine boyuna yayılan profiller napacak hoca kırbaçlamı ortaya toplayacak oyuncuları
defans hattı o zamanki hattan çok daha kaliteli merkez orta saha o zaman atiba ozi tolgaydı
şimdi aynı kadro gene var. üstüne medel takviyesi var birde kanat hattı quaresma töre olcaydı
şimdi quaresma töre babel lens var olcay gitti babel geldi olcayı gönderen taraftardı. kalede tolga vardı
oda hala kadroda sosa vardı gitti yerine talisca geldi şimdide ljajic var sosadan daha kalitesiz hale gelmedi aslında
forvette ba gomez vardı sonra abou geldi sonra love ve negredo şu kadronun kimse o kadrodan daha kalitesiz olduğunu söyleyemez hücumda çoğalma bir forvetlemi oluyor. bence hiçte kalite o dönemki kaliteden düşük değil
sağ bek serdardı şimdi GG sol bek opare ismaildi şimdi caner adriano stoperlerin ismini bile sayamıyorum şu diyeceğim bir stoper bile yoktu. şimdi pepe vida roco var. kalite çok düştü derken bir sosa ile gomezden bahsedebiliriz bence sosadan bahsetmeye gerek bile yok onun yeri doldu bir gomezin yeri dolmadı diğer mevkilerde kalite ya aynı yada daha yukarı çekildi kadro kalitesi olarakta bu kadro son 6 yılın en kaliteli kadrosu. onuda geçtim yenemediğin bir antalyadan daha kaliteli olduğun kesin kulübeden gelecek tek bir oyuncu yoktu o dönem kulübe kalitesi level atladı. o kadroya göre
o kadroyla bu kadro arasında ismailin serdarın oparenin olcayın ersanın gitmesiyle kalite düştüyse vay halimize
şu kadroya iyi bir forvet koy bu kadro o zamanki kadrodan kaç misli üstün hale gelir. ama forvet gelince o seviyeye yükselirmiyiz hiç sanmıyorum. düşen kadro kalitesi değil oyun sistemi.
tolga
serdar ersan rudolfho ismail (alexis marcelo katıldı sonra devre arası iki stoper kaybettik)
atiba ozi sosa
quaresma (töre) olcay
gomez (cenk)
tosiçi saymadım çünkü son 3-4 maça kadar kullanmak aklına gelmemişdi mecbur kaldıda gs maçında oynatmışdı hatırlarsan
şimdi
karius
gg pepe vida caner (adriano)
Atiba (medel) ozi (tolgay) ljajic
quaresma (töre) babel (lens)
love (larin)
bu kadronun kalitesinin düştüğünü söyleyen birinin futbol bilgisinin olmaması lazım.
bir forvette kalitenin düştüğü söylenebilir ondada 26 golle gol kralı olmuş gomez gitmiş yerine 23 golle gol kralı olmuş love gelmiş.
acaba düşen kadro kalitesimi yoksa sorunu başka yerdemi aramak lazım.
bizim tartıştığımız ana konu takımın kötü oynaması aslında pozisyona girememek forvet değişimiyle açıklanamaz topu forvetle buluşturursan atabileceğini genk maçında göstermişdir sanırım sorun topun forvetle buluşmaması oda iki kadro arasındaki forvet farkını silip atıyor. o kadroyla bu kadro arasında göründüğü gibi kötü yönde değişen bir şey yok aslında
ama değişen bir hoca kafası var.
lig bitti şampiyon olduk memnun değildi oyundan verdiği ilk demeçte oyun sistemini değiştireceğini söyledi. Değiştirdi.
işte geriye gidişimiz böyle başladı.
ikinci sezonda şampiyon olduk ama bu bizden çok başaksporun aptallığından oldu. hatırlanırsa kırılma maçlarının çoğunu puan kaybıyla bitirdi birinde kazansa biz şampiyon falan olamazdık. iki oyuncunun üstün performansı takım oyununla alakası olmayan bir oyunla talisca ve abou ile şampiyonluğu aldık. biz şenol hocayla değil ona ramen o kadroyla şampiyon olduk.
geçen senede şampiyon olurduk burda bas bas bağırdım oyunu taliscanın üzerine oynamak lazım diye elinde böyle bir silah var adamı yerle bir edecek oyun anlayışıyla oynuyoruz demişdim bu kadar kötü kullandığımız halde tek başına bize 8-9 maç kazandırdı. topu sürekli onunla ceza sahası civarında buluşturan bir oyun oynasak şampiyon olurduk
hoca ne yaptı topu quaresmaya verin o orta açsın dedi bütün hücum ataklarını quaresmanın bomboş ortalarıyla yedik.
ama forvetimiz yok değilmi aslında olmayan forvet değildi olmayan kanatlarının forvetine verdiği 0 pastı. hadi babel vermesede atıyordu bir derece sorunu çözüyordu ama quaresma ne veriyor nede atıyordu.
senin maç kazandıran leblebi gibi atan oyuncun orta sahaya gelip neden oyun kurmuyor diye taraftarca gömüldü.
şimdi neden alınmadı deniyor bu resmen kara mizah oldu. 5 M bonservis değeri biçilmediğini unutuyorsunuz 20 M verilmezmiş beş para etmez oyunda hiç olmayan oyuncuymuş az gömmedin burda.
ne oldu şimdi neden benim geçen sene söylediğim lafa geldin burda herkes biliyor değilmi geçen sene söylediğimi
taliscaya 20 verir alırım takımında merkezi yaparım etrafını dizerim oynarım dediğimde burda millet dalga geçiyordu.
ben abou savunurken yerden yere vurdun şimdi almadılar diye yönetim suçluyorsun geçen sene ben burda tek başıma talisca savunurken yerden yere vuruyordun şimdi almadılar diye yönetime saldırıyorsun
senin futbol bilgin oyuncu gidincemi parlamaya başlıyor. geçen sene ne dimişdim hatırlıyormusun talisca
gitsin yerine iyi bir on numara gelsin yada sosa gelsin değişen birşey olmayacak daha kötü olacak çünkü o bölge bypass ediliyor hiç bir oyuncu orda varlık gösteremez gösteremiyorda demişdim gelen oyuncu gömülecek diye
ben bugünü bir sene önce söyledim ljajic pas veriyor geri alamıyor iyi ara toplar atıyor ama topuna koşan yok
kendisine top gelmediği için orta sahaya kadar top almaya geliyor bu şekilde kimin oynadığının bir önemi yok
beğenmediğiniz love gomezin yarısı ceza sahasında topla buluşturulsun 20 gol bırakır. ama siz bunuda göremezsiniz
çünkü iki yıldır burda sürekli yanlış yerlere bakıyorsunuz. ben burda iki sene önce söyledim ozi orta sahada on metrede oynuyor tek yaptığı şey top kendisine gelince ya en yakınındakine vermek yada geriye oynamak diye herkes karşı çıkıyordu şimdi tribünler ıslıklıyor hoca bunu iki sene önce görüp müdahale etmeliydi.
bizim Türkiye ligi için yetersiz değil ligin çok üstünde kadromuz var. avrupa için yetersiz denilse anlarım evet yetersizdir ama lig için kabul edemiyorum hepsinden fazla ezici kadromuz var. antalyaya yenilmenin sebebinin kadro kalitesizliği olduğunu düşünen birinin futbol bilgisinin olmaması lazım. sanki bizden daha iyi kadroya sahip takım varda kadro yetersiz diyoruz. aman hocayı eleştirmeyin yönetim forvet almadı ama bu ligin tepesinde olan takım forvetsiz oynuyor
kimse bunun farkında değil sanırım. adamlar gomisi kaybetti yerine kıytırıktan olsa adam alamadılar senin beğenmediğin love u alabilseler zil takıp oynarlardı ve bugün biz love u gs ye sattı diye yönetime sövüyor olurduk ha gs ye gitseydi eğer şu anda lig gol hanesindede en az 7-8 gol yazıyor olurdu. çünkü orda forvetlere çalışan bir takım var. bizdeki gibi ben atayım kimseye attırmayayım diyen oyuncu yok yada bitsinde maç gideyim diyen oyuncular.
genk maçında görmedinmi quaresma love önüne bıraksa gol olacak adam şut çekiyor. bomboştu love biz böyle kaç maç kaybediyoruz. işde kenarda oyuna hakim hoca olsa o vuruşdan sonra tabela kalkar oyuncu değişikliği için oyuncu yetersiz olur trivella yapamayabilir ama takımı için oynayan oyuncu sahada olur kendine oynayan oyuncu shaya sürülüyorsa bunun suçu yönetimde değildir takım bu duruma kalite farkı yüzünden değil hoca yüzünden geldi.
nevzat demire karışmayan soyunma odasına girmeyen bir yönetim var. bunca zaman hoca disiplini sağlayamadı tersine körükledi. oyuncu rakibe kasti tekme attı sahada tuttu oyuncularla tartışdı tartışdığı oyuncuyu çıkardı topu tribünlere attı gene sahada tuttu kendisine trip attı gene tahtaya ilk onun adını yazdı. şimdi yüzde yüz pozisyonda olan oyuncuya topu atmaması gayet normal nasılsa bu takım onun takımı istediği gibi oynar.
ama bunlardan hoca hiç suçlu değil bütün suç yönetimde parayı bastırıp 30 gol bırakacak forveti almadı büyük isim getirmesi lazımdı çıksın maç kazandırsın hocada büyük hoca olsun. sen neden gidip bir sezon öncenin ligdeki gol kralını alırsınki adam gol atmayımı biliyor. bize topu gelip orta sahada alacak yaldır yaldır gidip gol atacak adam lazım