Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 47 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3742355 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı tangaz

Ama bugün Ljajic'ten daha iyi oynamış. Necipe bi 10-15 dakika daha verseler maçı çevirirdi herhalde bu yorumu yapanlara göre. "Ljajic kötüydü, Necip iyiydi ozaman Ljajicin çıkıp Necipin çıkmaması doğru karar" Bu vizyona sahip adamlarla neyin futbolunu konuşucaz.

Oğuzhana yapılanın aynı bugün Ljajic'e yapılıyor.

ozziye yapılan layiçe yapılmıyor haksızlık ediyorsun bugün layiçi eleştirenlere, layiç evet bugün kötü günündeydi ama ozzi muamelesi görecek bir yorum kimse yapmadı.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı ozankarakoc

Her sefer mi ?
oğuzhanın pas isabet oranlarına, top kapma oranlarına ve şut asisti istatistiklerine bakmanı tavsiye ederim.
Aklıma gelen ve bu sene iyi oynadığı sadece 3 maç yazıyorum
Akhisar
Bursa
ve ilk avrupa maçı

Akhisar ligin ilk maçı... İlk yarıda iyi top oynadık, ikinci yarı sahada hiç yoktuk.
Bursa dördüncü hafta. 7. hafta itibarıyla 0 galibiyeti olan Bursa'yla 1-1 berabere kaldığımız maç.
İlk Avrupa maçı derken hangisini kastettiğini anlamadım, ama ilk Avrupa maçı 6-0'lık Torshavn maçıydı.

Ben hoca olsam, Oğuzhan'ı sadece yedek bırakmam, bir de üstüne döverim. Bu kadar potansiyeli olup bu kadar sürünen bir oyuncu olamaz. Bugün oynasaydı ne olurdu, kimbilir. Belki süper bir ara pası atası gelirdi, Lens de ofsayta düşmeyip mükemmel bir vuruşla maçı bize getirirdi. Ama bunlar çoook küçük ihtimaller bana göre... O yüzden 'Oğuzhan'ın yerine Necip oynadı ve maç gitti' düşüncesine katılamıyorum. Her fikre saygı duyuyorum ama bazılarımızın aksine :)
"Ben; sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim." - Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı 38life

İzleyemediğim için bu maç özelinde konuşamıyavsğım ama genel olarak free ba yı almayarak büyük hata ettik.
Kibir de ettik.

Ahh ahh. saç döktük saç. "Ama sakat" dediler. Kafamı duvarlara vurdum.

Çevrimdışı ozankarakoc

Başkalarına deme. Benim yorumları diyebilirsin.

Diyemem. Ayıp çünkü.

Çevrimdışı mrred

Golü yiyince panikliyoruz ve eski uzun vurma alışkanlığımıza hocanın telkini ve oyuna müdahalesi ile geri dönüyoruz. Bizim oyunumuz artık tarif edilebilirlikten çıktı ne oynuyoruz biz ? Topa mı sahip olcaz , hızlı hücum mu yapacaz? Maçın hangi bölümünde topa sahip olacaz hangi bölümünde hızlı hücum yapcaz hepsi karman çorman. Maç başlangıcımız hadi bir derece kabul edilebilirdi çünkü topu kapıp hızlı hücum yapmayı düşünmüş hoca olabilir bir alternatif fakat sonrasına dair bir plan gene saçmalık. Oyunu rakip sahaya yıkmamız gerekirken babele uzun vurup onun bireysel becerisi ile rakip sahaya yerleşmeye çalışıyoruz tam bir saçmalık.
The great gig in the sky

Çevrimdışı kyiv

Cevap veriyorum, hayır yenilmezdik :)

Ama Demba Ba çıkıp 2 gol atıp maçı çevirirdi diye değil. Adamın sahada bir 'duruşu' var diye... Varlığını hissediyorsun. Sırtın dönük de olsa, 50 metre uzakta da olsan, 'Demba orada, şöyle bir top atarım, ondan böyle bir reaksiyon alırım' diye tahminde bulunabilirsin. Love kadar özelliksiz adam çok az gördüm. Bir de Negredo vardı rahmetli...

Pas atsan, ne yapacağını kestiremiyorsun. Çalım atsa atamaz düşer. Duvar pası yapsa, senden pası alana kadar kaybolup gitmiş oluyor zaten rakip savunmanın arkasında... Arkası dönük topla buluşsa dönene kadar mevsim geçer, önü dönük topla buluşsa.....

Aman neyse...

Kesinlikle katılıyorum. Gol atma konusunda değil duruşuyla pozisyon almasıyla takıma etkisiyle işi çözerdi. Vagner Loveun oynadığımız iç sahadaki bayern maçını hatırlayın gol attı mı attı? yine yerlerde ayakta kalamayan zayıf ne yapacağı belirsiz bir santrafor. 8 ayda ne değişti? Loveun oynayıpta ayakta kaldığı güçlü kaldığı maç var mı? gelişi yanlıştı diyemem o günkü koşullarda ama kalışı kesinlikle yanlış.

Çevrimdışı tangaz

Ayrıca hoca bizim savımızı yine doğruladı
Biz ısrarla ne diyorduk topu kapıp hızlı hücuma çıkacaksak ilk oynatılması gereken oyuncu lens diyorduk. Adam ilk yarıda iki pozisyonda da kendini gösterdi fakat atamadı , olabilir. Plan bu bakımdan doğruydu fakat artık gol yemişsin bu planı değiştirmen gerekiyordu o bakımdan q7 nin girmesinde de bir sakınca yoktu fakat orta sahayı tamamen boşaltıp uzun vurmak da neyin nesi ? Golü yedikten sonra orta sahayı boşaltıp uzun vurmaya başladık inanılır gibi değil. Bu hoca Şenol Güneş olamaz maçı gerçekten kötü okuyor

yaw arkadaş hiç atamıyor ki   :D

bırakın bu lens güzellemelerini adam berbat bir finisher quaresma bile daha iyi ondan gol vuruşunda
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı mrred

yaw arkadaş hiç atamıyor ki   :D

bırakın bu lens güzellemelerini adam berbat bir finisher quaresma bile daha iyi ondan gol vuruşunda

Oyundan bahsediyorum kimseyi güzellemiyorum. İlk yarı bir nebze doğru oynadık diyorum bu doğru oyunun içinde Lensin rolü de doğruydu ve pozisyona girdik kimseyi güzellemiyorum oyunu tarif ediyorum
The great gig in the sky

Çevrimdışı mylife1903

bu maç özelinde hocayı gömenleri anlamıyorum ilerideki 6lıdan en iyi oynayan eleman necipti yahu hoca napacak sahaya o mu çıkacak  :alala:

lens de lens die güzellemeler bitmiyordu naptı lens bu akşam benim gördüğüm sıfır, 15.dk civarı kilidi açacak %100lük topu kaleciye nişanladı o top gol olsa maç farka giderdi.  şimdi gelip kutuya girdi q7 onu da yapmıyor her top gol olmaz benzeri görüşler gelebilir de arkadaş her top gol olmaz die die bu lens hiç birini gol yapamıyor adamın bitiriciliği quaresmadan da kötü hoca töreyi kazanmaya çalışıyor ama adam bişey yapamıyor vagner ona keza layiç sahada mı belli değil medel hep geri kaçtı sonra hoca tükaka  :alala:
Pas oyununa yatkin lens.
Ikinci yari kendi kendine sabri calimi atip dustu falan

Çevrimdışı ozankarakoc

Sana bir tavsiyem var futboldan gerçekten zevk almak istiyorsan kitap okumalısın.  Pep , cruijff kitaplarını tavsiye ederim. Bilmediğin bir şeyden zevk alamazsın

Hayır, bu ego nedir ben anlayamadım.

'Bilmediğin bir şeyden zevk alamazsın', 'ne biliyorsun ki' falan...

O zaman siz burada takılın kendi kendinize, biz, sizin gibi düşünmeyen bin kişi ayrı bir forumda, cahil cahil kendimiz tartışalım. Öyle mi olsun? Nedir?

Çevrimdışı mylife1903

Vallahi ben şenol hocayla böyle bir seri yapabileceğimizi hiç zannetmiyorum artık.
4 maclik seri yapabiliyor senol gunes 5 mac galiba cok zorlaniyor 6 mac olmuyor
Ligin kirilmalari 7-8 mac zaten

Çevrimdışı 38life

evet ama oyuncuları ölümüne savunucam x2 savunucam diyorsun hocayı gömücem diyorsun.

q7 kötü lens kötü larin kötü law kötü ozzi tolgay kötü caner kötü necip kötü bir sürü kötü oynayan oyuncu var, cidden çok defolu elemanlardan bir araya gelmiş bir ekibimiz var ve diyorsun ki hepsini savunucam hocayı gömücem.

hocayı ilk eleştiren üye olarak ben bile adil bulmuyorum hocanın bu denli gömülüşünü...

Hocayı gömücem diye birşey çıkmadı ağzımdan. Hocaya hak ettiği eleştiriyi yapıcam. Ve hak ettiği eleştirinin yapılmaması yüzünden futbolcuları olması gerekenden 2 kat fazla savunarak bu durumu dengelemeye çalışıcam. Dediğim bu.

Birsürü isim saymışsın. Değerlendireyim.
Q7 Evet kötü, oyunu baltalıyor. Problemin zaten büyük bir kısmı bu adam. Peki oynatılmak zorunda mı? Hayır. Öyleyse sorumlusu hoca.
Lens'in son vuruşları iyi değil, ama oyuna katkısı Quaresmadan daha fazla. Bugün ilk yarı da gayet iyiydi mesela. Şutu da çok kötü değildi vasattı, "kaleci kurtardı" diyebiliyoruz en azından.
Santrafora zaten değinmeye gerek yok yönetimin suçu.
Oğuzhanın kötü olduğuna asla katılmıyorum. Bu konuya hiç girmicem bile.
Tolgay ilk 11de oynatılmak zorunda değil. geç.
Caner kötü. Caner tercihini yapan kim?
Necip zaten ilk 11 oyuncusu değil.

Şimdi bunları saydık bir de "ideal" kadroya bakalım.

Karius
GG
Pepe
Vida
Adriano
Medel (Atiba)
Oğuzhan
Ljajic
Babel
Lens (Töre)
Love (Güven)

Bu kadronun başarı için yetersiz olduğunu söylüyorsanız. peşinen söyleyin hiç tartışmaya girmeyelim boşa.

Kabul etseniz de etmeseniz de problemin %70'i hoca.

Çevrimdışı mylife1903

Şenol Güneş belli ki Adem ‘i tutmuyor. Yönetimle resmen inatlaşıyor.  Derbi de oynatmadı çocuğu, bugünde hemen ona attı kementi. Böylece takımı sahiplenmesini içselleştirmesini engelliyor.
Daha dun gelmis adami 4 senelik hocanin onune koymaya gerek yok.
Layin bisi oynadigi yok daha yedigi kebaplari sicamsdi cocuk, zaman lazim
Gec bile kaldi cikarmakta hoca ha yerine ozziyi alsa nolurdu onu da cikarmak gerekebilirdi

Çevrimdışı atalay

Doğrusu: Görebildiğin ne ki? idi. @ozankarakoc

Çevrimdışı mylife1903

İşte Şenol Hocanın eseridir bu yorumlar. Suçsuzu suçu gösteriyor hoca. Buyüzden acilen gönderilmesi lazım. Futbolcularımızın değerlerini her geçen gün daha da düşürüyor kamuoyu gözünde.
Ayip
Tosici bile sattin

Çevrimdışı 38life

Ljajic, Oğuzhan'ın Erzurum maçında yaptığı gibi 40 metre geriye gelip top aldı. Yine merkez ikili üst üste binerken müdahaleyi Erzurum deplasmanında yaptığı gibi yaptı. Aynısı. Bunu yazacağım ama sorun sadece bu değil ki zaten.

Şenol Güneşin oynattığı oyunun sorunları:

Çevrimdışı tangaz

Oyundan bahsediyorum kimseyi güzellemiyorum. İlk yarı bir nebze doğru oynadık diyorum bu doğru oyunun içinde Lensin rolü de doğruydu ve pozisyona girdik kimseyi güzellemiyorum oyunu tarif ediyorum

bence mütemadiyen güzelliyorsun. tavsiye ettiğin kitaplarda futbolun sonuç oyunu olduğu sonucun gol olduğu lens efendinin sürekli gol kaçırdığı yazmıyor mu? kalecinin dibine kadar girmişsin o golü kaçıran adamı kalecinin üstüne vuran adamı kürekle döveceksin...

oyun bir yerde tıkanır istediğin kadar doğru oyna topu içeri tıklayamadığın zaman bir süre sonra oyuncular depresif hallere girerler oyundan düşerler bir süre sonra ortada ne oyun kalır ne oyuncu.

bizim sorunumuz SANTRAFORSUZLUK.

Çevrimdışı mrred

Hayır, bu ego nedir ben anlayamadım.

'Bilmediğin bir şeyden zevk alamazsın', 'ne biliyorsun ki' falan...

O zaman siz burada takılın kendi kendinize, biz, sizin gibi düşünmeyen bin kişi ayrı bir forumda, cahil cahil kendimiz tartışalım. Öyle mi olsun? Nedir?
Oyunla ilgili hiçbir eleştirin yok. Hep oyuncular üzerinden veyahut geçmiş skorlar üzerinden yorum yapıyorsun. Bizde kendimize mükemmel biliyoruz demiyoruz zaten öyle bir hadsizlik içinde asla değilim fakat her yorumunda aynı şey oluyor. Oyuna dair hiçbir yorumun yok . Futbol oyunu. Adı üzerinde futbol oyunu. Bir tarif gerekiyor o tarifle alakalı bir eleştiri gerekiyor ki bizi bir yere götürsün.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mylife1903

İnadına savunucam Beşiktaşın futbolcularını. Bir kaç tanesi hariç.

Gerçi "inadına" savunulacak bir durum yok, zaten iyiler.  Ama ben Şenol Güneşe ve asıl problemi görmeyenlere inat x2 savunucam.
Hep puan kayiplarinda geliyorsun
Kazaninca da gorelim seni

Çevrimdışı 38life

Ayrıca hoca bizim savımızı yine doğruladı
Biz ısrarla ne diyorduk topu kapıp hızlı hücuma çıkacaksak ilk oynatılması gereken oyuncu lens diyorduk. Adam ilk yarıda iki pozisyonda da kendini gösterdi fakat atamadı , olabilir. Plan bu bakımdan doğruydu fakat artık gol yemişsin bu planı değiştirmen gerekiyordu o bakımdan q7 nin girmesinde de bir sakınca yoktu fakat orta sahayı tamamen boşaltıp uzun vurmak da neyin nesi ? Golü yedikten sonra orta sahayı boşaltıp uzun vurmaya başladık inanılır gibi değil. Bu hoca Şenol Güneş olamaz maçı gerçekten kötü okuyor

Ve bunu

1- Ljajicten vazgeçerek
2- 2 defansif ortasahayı sahada tutarak
3- Hava topu almak konusunda 0 olan Babel'i hedef adam olarak belirleyerek

yaptı. Buyüzden maç biter bitmez gelip "Şenol Güneş Beşiktaş camiasıyla alay ediyor." yazdım. Yok çünkü yok. Mantıklı bir açıklama yooooook...

Çevrimdışı mylife1903

Yahu karşında fizikli bir takım varsa topa sahip olarak maça başlaman gerekiyor diyoruz. Buna göre organizasyon kurması gerekiyor. Kayseri maçında az biraz topa sahip olduk rakip sahaya yerleşerek oynadık fark hemen kendini gösterdi. Medel ve Neciple rakip sahaya yerleşsen ne olacak araya top mu atacaklar ?
Tercih meselesi bunlar
Tek dogru varmis gibi yaziyorsun
Fizikli takim varsa, kalipli santrafor kullanip ortasahayi uzun gecip mucadeleye girmemek gibi trrcihlerde var

Çevrimdışı AigleBordeaux

Bu arada Gutiyle yolları ayırmışız galiba kafilede yok, instada takipi bırakmış
Durursa burada dursun kalbim Beşiktaş!

Çevrimdışı mrred

bence mütemadiyen güzelliyorsun. tavsiye ettiğin kitaplarda futbolun sonuç oyunu olduğu sonucun gol olduğu lens efendinin sürekli gol kaçırdığı yazmıyor mu? kalecinin dibine kadar girmişsin o golü kaçıran adamı kalecinin üstüne vuran adamı kürekle döveceksin...

oyun bir yerde tıkanır istediğin kadar doğru oyna topu içeri tıklayamadığın zaman bir süre sonra oyuncular depresif hallere girerler oyundan düşerler bir süre sonra ortada ne oyun kalır ne oyuncu.

bizim sorunumuz SANTRAFORSUZLUK.

Gs nin de santraforu yok. Sarrili napoli döneminde milik sakatlanmıştı santarforsuz oyunla ligi bitirdiler. Nerdeyse şampiyon oluyorlardı
The great gig in the sky

Çevrimdışı mylife1903

Biz hangi maç başlangıcımızda neciple başladık ve maçı kazandık ben hatırlamıyorum. Yan orta ve topu defanstan şişirme sevdası bitti . Şimdi bide maç başlangıçlarını neciple yapma sevdası başladı. Maç sonları necipi alıyorduk maç berabere bitiyordu şimdi hepten kaybediyoruz. Necipin top kazanma özelliğinden başka hangi özelliği var biri bana anlatsın ?
Rotasyon macinda nejip oynadi diye sevda mi oldu bunun adi

Çevrimdışı 38life

ozziye yapılan layiçe yapılmıyor haksızlık ediyorsun bugün layiçi eleştirenlere, layiç evet bugün kötü günündeydi ama ozzi muamelesi görecek bir yorum kimse yapmadı.

Haklısın, ben belki de biraz geleceği görerek yorum yaptığımdan öyle yazdım.