ağabey, şenol güneş'in o ifadesine yönelik değerlendirme yaptığın için özellikle belirttim, bu konuda kendi görüşlerini beşiktaş'ın başarısının üzerine koymadığının kanıtı bana göre istemediği uefa için bile çabalaması. burada kronolojik bir sıra var, aralık ayında sona erecek bir aşamanın ilk hedef olarak belirlenmesi şampiyonluktan vazgeçilmesi anlamına gelmez. üstelik puana ihtiyacı olursa lig maçında da, şampiyonlar ligi maçında da 11'ini değiştirmez. kendi çıkarları için böyle bir yola girdiğini iddia ediyorsun, bu bana ters geliyor.
iki sene üst üste grup aşamasından sıyrılan beşiktaş'ın değeri artmayacak mı sence? sanki hem ligi, hem de uefa'yı bir arada götürmek çok kolaymış, 3. olursak bize kupayı veriyorlarmış gibi davranıyorsun. sonraki seneler uefa'yı kazanmamız bizim için iyi olabilir, fakat bu sene elimizde ezeli rakiplerimizden birine atacağımız son tekme şansı varken uzun bir serüvene girmemiz her şeyi riske atmamız demek. 6 maç yapalım, üst tura çıkalım, +2 maç daha yapmak için çabalayalım. sonra da lige konsantre olalım. rakibimiz çok arzu ediyorlarsa bir sene sonra kuş kadar puanıyla ön elemeyi geçmeye çalışsın.
bunlar boş hesaplar. iyi oynarsak kazanacağız, kötü oynarsak kaybedeceğiz; en azından ben öyle umuyorum. şenol güzeş laz mı, bencil mi, çakma mı, beni ilgilendirmez. beşiktaş'ı kendinden daha az mı düşünüyor? bravo, aynı ben demek ki. bu beşiktaş'ı sevmesine, kariyerini beşiktaş'ta sonlandırmak istemesine, aldığı paranın hakkını vermesine engel değil.
uefa'yı hedef seçerse iyi teknik direktör, şampiyonlar ligi'nde üst turu seçerse amaçsız teknik direktör ve şampiyonluğu istemiyor. şampiyonlar ligi'nde ikincilik, üçüncülük, dördüncülük arasında onlarca puan farkı yok, tek golle değişiyor her şey. sen o atacağımız ya da yemeyeceğimiz bir golü alıp geçen seneden 5 ya da 7 maç eksik oynayacağımız bir sezona yol açacağı için şampiyonluktan olmamıza neden olacak diyorsun. peki, nasıl? ligin ilk yarısındaki birkaç maça yedek kadroyla çıkabilirmişiz. içinde medel, negredo, lens olan bir kadroyla mesela. ardından gidip bunu da teknik direktörlerin kendi kariyerlerini düşünmesine bağlıyorsun. tüm bunlara sebep de uefa çeyrek finalini daha fazla puan getirdiği için şampiyonlar ligi üst turundan değerli görmen.
beşiktaş başkanı duysa şu söylediklerini bir daha yüzüne bakmaz, adam tüm yatırımları şampiyonlar ligi kura çekiminde görünmek için yapıyor, bir fiyatına iki kura çekimine asla hayır demez.
birincisi ön plana alması derken bunu şampiyonluğu çöpe atıyor anlamında kullanmadım
sadece öncelikleri değişiyor. bunu aralık ayına kadar oynadığımız grup maçlarında süspanse edebildik geçen sene ama gruptan çıkmak demek ikinci yarınında yarısını yemek demek çünkü o zamanda önceliğimiz ucl olacak. uel öyle değil ama onu açık açığa önceliğimiz değil diyor hoca ben demiyorum.
ikincisi hocanın kişisel olarak başarıyı düşünmesi bizim aleyhimize bir durum değilki. Düşünsün Beşiktaş başarılı olmadan hocada olamayacağına göre hiç bir sakıncası yok.
üçüncüsü evet uel den alacağımız fazla puanları önemli buluyorum çünkü biz şu anda bir şey yapamıyoruz bari bunu avrupadaki sıralamayı yükselterek geçirelim ben bu günü değil yarını düşünüyorum. Böyle giderse Türk takımları ön eleme oynamadan ucl ye katılamayacak puanımız iyi olsunki ön elemede büyük takımlarla oynayıp yol kazasına uğramayalım. Torba yükseltmek her zaman gelecek başarılarda yolun bir kısmını katetmek yönünden önem taşıyor.
paranın ana pastasını zaten gruplara kalarak alıyoruz Sevilla takım sıralamasında 6. sırada ve bunu uefada yürüyerek kazandı. ucl de 16 ya kalınca ne kazanıyorsun hiç bir şey emin olun marka değerinde artmıyor geçen sene kimler kaldı kimin aklında final karşılaşmalarınan önce ara geçiş uel bile öyle çeyrek görene kadar kimsenin umrunda olmuyor sonrasında ciddiye alınıyor. kimse napoli yada Benficanın 16 ya kaldığını hatırlamaz ama herkes manunun uel i
kaldırdığını hatırlar sen ueli kaldırdığında her grup seçmelerinde seni uefa şampiyonu ünvanıyla sunacaklar. sadece final gruplarına kaldığında bunu başarı olarak görüyorlar. Bizi çektiklerinde ne dediler bir kez ucl çeyrek finali oynadı yarın uel şampiyonu diyecekler.
ikinciler her zaman kaybedenlerdir. birinci olda nerde olursan ol.
Beşiktaş başkanı duysa sözlerimi keşke, ben Beşiktaşın oynadığı bir yerde ikinci olmasına bile tahammül edemem
Başkanında edebileceğini sanmıyorum. amaç kupayı almaktır amaç şampiyon olmaktır Beşiktaş için nerde olursa olsun
daha alt hedefler başarısızlıktır.
Gruptan çıkmayı başarı gören insanlara inanamıyorum. Beşiktaş için kupa kalkmadıysa başarı yoktur. Bırakın küçük takımlar
gruptan çıktıkları için sevinsin. ne yani çeyrek oynadık diye uel de sevinelimmi biz kupayı alabilirdik. yeterli kalitede
yedek oyuncumuz olmadığı için abounun cezalı olması marcelonun sakat olması bizi kupadan etti.
Bunların hepsi başka konular bizim bu sene öncelikli hedefimiz Türkiye şampiyonluğu olmalı bıçak sırtında gidiyoruz
hem rakipsiz kalmak hemde önümüzdeki seneki ve ondan sonraki senelerdeki ana parayı kapıp rakiplerle aramızdaki
farkı iyice açmak için bu gerekli çok büyük bir önem taşıyor bu seneyi değil geleceği düşününce yemişim uclde gruptan
çıkmayı yemişim uel de ilerlemeyi ucl ye hiç bakmam 3. olabiliyorsak iyidir. sonrada alabildiğin kadar puan al ama şampiyonluğu asla riske atma