ağabey öncelik ile ilgili değil, hocanın düşünceleri, karakteri ile yaptığın tespitlere şaşırdığım için cevap yazdım. o yüzden ilk söylediklerini buraya iliştiriyorum.
geçen sene çeyrek finale çıktık, rahat kazanacağımız ligi riske attık, üstelik hoca sırf bu yüzden bir ton eleştiri aldı; 12 puan farkla şampiyon olsak son dönemde bu kadar fazla şenol güneş düşmanı görmezdik. sen diyorsun ki "uefa'yı kazanmayı hedef seçelim, çünkü şampiyonlar ligi'ni hedef seçersek ikinci yarının yarısı yenir.". uefa'yı kazanmayı seçmek tüm sezonu yemek demek, onu söylemiyorsun. uefa finali aralık ayında değilse, bu karşılaştırmanın bir anlamı yok.
iddia ettiğin şey ve bana göre olmayan, kişisel başarısını daha üstün tutması. tutanları gördük zamanında. hakikaten merak ediyorum, şenol güneş'in beşiktaş'tan daha yüksek hedefi ne olabilir? özgeçmişine burada kazanacağı başarılardan daha fazlasını nerede koyabilir? neden kısa dönemlik başarı istesin ki? bunu mümkün olduğu kadar uzatmak isteyecektir. beşiktaş ile birlikte anılması onun için büyük şans ve bu şansı çok iyi kullandı şimdiye kadar. trabzonspor'a tekrar dönmek için yapmadı herhalde bunu. zaten bize imza atmayıp sezonun yarısını boşta beklese trabzonspor'un başında olurdu.
doğru, yüksek puan almamızı ben de istiyorum. uefa'da mücadele için doğru zaman bu sene değil diyorum. uefa kupası bizim için avrupa'da aksiliklerle dolu bir yılın mutlu sonu olmalı.
uefa'da yarı finalin getirdiği finansal gelir, şampiyonlar ligi'nde gruptan çıkmaya eşit. napoli ve benfica'nın hangi sene ne yaptığını bilmenin önemi yok, burada tarih bilgisini sınamıyoruz, ismin bilinirliğini sınıyoruz. sen sürekli kupa kazanmaktan bahsediyorsun, ya finalde kaybedersek, sor bakalım dnipro'yu kaç kişi hatırlıyor? her maçı kazanmak üzerine bir plan yapılmaz, bunu eleriz, şunu beşleriz, o da sakatlanırsa... şampiyonlar ligi kupası müzede. bak bu da benim planım. şimdi uefa kupasını kazanan mı, şampiyonlar ligi'ni kazanan mı daha çok bilinir, demek ki hedefi iyi seçen benmişim.
beşiktaş başkanı gruplardan çıkmayı arzuladığını söyledi, artık aranızda çözersiniz mevzuyu. gruptan çıkmanın değerini birilerinin sevinip sevinmemesi ile ölçülmez. biz gruptan çıkalım da sevinmek eksik kalsın. biraz el çırparız, sonra kura çekimini bekleriz. yorumlar da hep başarı üzerinden yapılmaz, "gruptan çıkmamak başarısızlık" dediğimiz zaman zaten ne kadar yol aldığımızı fark edeceğiz. ayrıca gruptan çıkmanın alternatifi de uefa kupasını almak değildir, iki seçenek yok ortada.
ayrıca ağabey sen kendini bazen çok kaptırıyorsun, marcelo sakat mıydı gerçekten?
rakipsiz kalmak nasıl olur, arap sermayesi bu kulüplere dadanır mı? bilmem, ama görünen köy üzerinden bir değerlendirme yapmamız gerekirse lig şampiyonluğu bizim için her zamanki gibi asıl hedef olmalı ve bence öyle. şu anda sıkıntısını çektiğimiz şey beşiktaş'ın türkiye'deki büyüklüğüyle alakalı değil, avrupa'da kalıcı olmak için elimizde fırsat var ve bunu nasıl iyi şekilde değerlendirebiliriz, onu tartışıyoruz. kimseyi merkeze almadan da sürdürülebilecek bir tartışma bu, neticede ortaya çıkacak eser iyi de olsa, kötü de olsa tek bir insanın çabasından çok daha fazlasıyla oluşturulacak.
Aslında öyle değil geçen sene ligin ilk yarısı 13 ikinci yarısı 12 puan kaybettik
bu kaybettiğimiz puanlarda asında makul kayıplar oldu fazla kaybı takımın daha dinç olduğu
ilk yarı maçlarında yapmışız. birbirine yakın sonuçlar olduğuna göre bunu uefada ilerlemeye
bağlayamayız.
şl grup maçları 13 puan
uefa maçları 12 puan kayba neden olmuş
yani göründüğü gibi riske atılmış bir şey yok kaldıki rakibimiz daha ciddi olsa bu kadarda kaybedeceğimize inanmıyorum
biraz lakayt bir yarış yaptık işin doğrusu bu
birde ben uefa kupasına yürüyelim derken kupayı alalım demiyorum alabildiğimiz kadar puan toplayalım ana hedefimiz bu olsun
ha bu arada ilerlersekte bir yarı finalden sonra elbet kupa almayıda düşünürüz. o anki şartlara rakiplere bağlı bir durum.
Başkana şl çeyrek finalmi uefa kupasımı dersen direk kupa der emin ol adamın derdi avrupada kupa kaldırmak
tur atlamak değil. şl de çeyrek oynayan başkan değil ilk avrupa kupasını kaldıran başkan olarak anılmak ister.
konuşmalarına ne bakıyorsun Beşiktaşın başkanı gruplardan çıkmak istemiyorum deme şansına sahipmi sence

gerçekci olmak lazım şlde grupdan çıkarsan alabileceğin azami puan 15-16 uefada 20+ olacak
önce içerde rakiplerini temizle bu arada kendine avrupa sıralamasında yer edin ondan sonra rahatlayınca şl kovala
uefaya dönüp bakma bile yapılanmanı şl de ilerleme üzerine kur. içerde tek kalıp gelirleri alacaksan sürekli şl katılımı ve ffp nin
bitmesi senin yolunu açacak şimdi sınırlı bütçeyle avrupada başarı ihtimali çok düşük ve şansa bağlı bir sene sonra
hem ffp den çıkıp iki tarafada yetebilecek güçlü bir kadro yaratabilirsin zaten alt yapısı var elimizde ciddi maliyet olmaz
hemde bir şeyleri riske atmadan her yerde hedef belirlersin
he gruplardan çıksan ne olur 4-5 puan daha eksik alırsın ama diğer hedefleri gene karşılarsın uefa avantajı 4-5 puan için istenmez
ama işte o 4-5 puan için yürürken bir bakmışsın kupayı kaldırmışsın işte bu seçenek hedefin olmadan ulaşabileceğin
bir nokta olduğu için uefayı cazip kılıyor.
Hoca biliyorki kalması için şampiyon olması yetmez kalıyorum demekle kalmak kendi elinde olan bir şey değil
zamanı o kadar geniş değil kaba akan sıvı miktarı artıyor ve kap küçük gelmeye başlıyor. Bu nedenlede bir an önce
hedef yakalamayı ister Biz seneye ondan sonraki seneye bir sonrakine bırakabiliriz avrupa başarısını ama hoca bırakamaz
o kadar uzun vadeli hesaplar yapamaz. Önümüzdeki sene bile takımın başında olacağı kesin değil. Su akarken
küpünü doldurmak ister bu doğal bir şey başka yöneteceği hiç bir takımda şimdi olduğu kadar şl ye yakın olmayacak
o nedenle şampiyonluktan daha önemli uefada önemlidir ama onu alan bir hoca var şl yi alan yok emin ol hocanın gözü
gruptan çıkmak falan değil daha yukarılardadır. Adam o leş kadroyu dünya üçüncüsü yaptı bu işlerde şans faktörünün
önemli olduğunu biliyor bir bakarsın yutabileceğin rakipler dizilir önüne seninle oynayacağı anda binbir problem yaşayabilirler
biz tek avrupa takımıyla oynamadan dünya üçüncüsü olduk. yunanistan hiç bir şey yapmadan defans yaparak avrupa şampiyonu
oldu keza bu sene portekizde öyle eleme turlarında ne kadar güçlü rakiplerle eşleşirsen eşleş her zaman bir şansın oluyor işte.
Bunu en iyide hoca biliyor.