2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu
2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaşın 2017-2018 yılı transferlerini bu başlıkta konuşabiliriz. Beşiktaş için hayırlı bir transfer sezonu geçirme dileğiyle.

0 Üye ve 31 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 6942365 defa] 2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı tangaz

Tosic resmen kendini asti macta fena gaza geldi aldi topu gidiyor Hoca bağırıyor yanindan dur lan dur nereye gidiyosun diye :kop: :kop:

Gordunuz mu o pozisyonu ?

gördüm ve hocayı eleştirdim ben
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Onur Küçük

• Ziyaretçi

ilk sezon tam öyle değildi doğrusu bence şuydu hocanın elinde iyi bir miras vardı eksik olan ise kutuya giren oyuncu sayısı eksikliği idi bunu da ozziyi 11e monte ederek giderdi + demba gibi iyi bir forvet gitti gomez gibi bir süpermen yerini aldı pektemek gibi kötü bir yedek yerini cenk tosuna bıraktı.
İlk sezonda  sahaya yayılışı , görev , sorumluk dağılımı bozuk olan bir takımla  takımdan kopuk oynayan kanatların kenardan oynadığı uzun toplar ile değil pas oyunuyla , içeri kat eden açıklarla , düzgün geçişlerle oynuyorduk. Takım daha dinamikti, orta saha Hoca'nın tercihleri nedeniyle bu derece pasifize edilmemişti ve bu düzen bizim kutuya daha fazla oyuncuya girmemize olanak sağlıyordu.
İkinci sezon Hoca'nın taktik anlayışıyla beraber birçok yeni sorun da takıma eklendi.
[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2017, 12:44:48 Onur Küçük ]

Çevrimdışı tangaz

İlk sezonda  sahaya yayılışı , görev , sorumluk dağılımı bozuk olan bir takımla  takımdan kopuk oynayan kanatların kenardan oynadığı uzun toplar ile değil pas oyunuyla , içeri kat eden açıklarla , düzgün geçişlerle oynuyorduk. Takım daha dinamikti ve bu düzen bizim kutuya daha fazla oyuncuya girmemize olanak sağlıyordu.
İkinci sezon Hoca'nın taktik anlayışıyla beraber birçok yeni sorun da takıma eklendi.

bu sorunların kök nedeni de quaresma, ilk sezonun son 10 haftası bu söylediğin sıkıntılar başlamıştı sürekli kenarda kalıp aldığı topları mütemadiyen ortalaması bazen bilinçli ama genelde ortalamış olmak için ortalaması ve hocanın buna göz yumması ile sorunun temeli atılmıştı ki. gomez gibi bir karakter (vizyonuna tükürdüğüm) sorunu çözüyordu ensesine vurup topu elinden alıp sosaya falan veriyordu ama sorunun temeli atılmıştı geçen sene de atılan temelin üstüne binayı inşaa ettik.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı mylife1903

Ucluye donmeliyiz diyom bu lens isine falan hic girmeden karijmayi postalayip ujluye donecektik, sokup cikartip oyunculari sampiyon olacaktik

Pepe atiba tosic
Gg tolgay medel oguzhan adriyani
                   Taliska
                    Negro
Hem hesapli hem yikici 20golden fazla yemez bu takim 75 gol atar 88 puanla sampiyon olur efenim

Atiba top biZdeyken sokacak top rakipteyken cikartacak boylw sokup sokup cikartacak kendini stoperlerin arasina ve ortasahaya, hem sokmus hem cikartmis olacagiz

Onur Küçük

• Ziyaretçi

bu sorunların kök nedeni de quaresma, ilk sezonun son 10 haftası bu söylediğin sıkıntılar başlamıştı sürekli kenarda kalıp aldığı topları mütemadiyen ortalaması bazen bilinçli ama genelde ortalamış olmak için ortalaması ve hocanın buna göz yumması ile sorunun temeli atılmıştı ki. gomez gibi bir karakter (vizyonuna tükürdüğüm) sorunu çözüyordu ensesine vurup topu elinden alıp sosaya falan veriyordu ama sorunun temeli atılmıştı geçen sene de atılan temelin üstüne binayı inşaa ettik.
Hoca'nın çözmesi gereken sorunları Gomez çözüyorsa burada Hoca sorgulanır. Sahaya baktığımızda sorunun sadece Quaresma ile değil Hoca'nın taktik anlayışı ile de alakalı olduğu görülür. Takımda bir düzen var ama bu düzeni bir tek Quaresma bozuyor durumu yok. Oyun ve oyuncu verimliğimiz düşük . En başta sebep Hoca.  Gomez kalsaydı Hoca'nın taktik anlayışı nedeniyle sadece Quaresma'ya değil Hoca'ya da sert çıkışırdı . 
[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2017, 12:55:16 Onur Küçük ]

Çevrimdışı underworld

sosa'nın gomezin oynadığı oyunu da aynı hoca oynatmıyor muydu ? Demek ki şu anki oyuncu grubuyla veya geçen seneki aynı oyunu oynayamadı ki değiştirdi bu düzeni. Yeni gelenlerle nasıl bir oyun oynar onu 3-4 hafta sonra görebileceğiz bence.
Boşuna kadro planlaması diye bir tarafımızı patlatmıyoruz.
malesef bizde her yeni gelen oyuncu kendiyle beraber yeni bir düzeni de beraberinde getiriyor.
yeni gelen oyuncunun kriteri ''iyi oyuncu '' diye bakılmaya devam ettiği sürece bu böyle gidicek gibi gözüküyor.

Çevrimdışı mylife1903

Hoca'nın çözmesi gereken sorunları Gomez çözüyorsa burada Hoca sorgulanır. Sahaya baktığımızda sorunun sadece Quaresma ile değil Hoca'nın taktik anlayışı ile de alakalı olduğu görülür. Takımda bir düzen var ama bu düzeni bir tek Quaresma bozuyor durumu yok. Oyun ve oyuncu verimliğimiz düşük . En başta sebep Hoca.  Gomez kalsaydı Hoca'nın taktik anlayışı nedeniyle sadece Quaresma'ya değil Hoca'ya da sert çıkışırdı .
Azicik sihirli dokunuslar lazim takima. Hocaya guveniyorum ben, benim tepkim besiktasin tek sorunu quaresma oldugu algisina. Quaresma en kolay cozulecek sey, oynatmazsin cozersin.
Oguzhanin halsizligini, taliskanin vurdumduymazligini takimin gol sorununu nasil cozecegiz.
Caner olayi da ayni oynatmazsin cozersin, adriyano var elinde.

Takimin kabizlik sorunu var hem oyuncu hem taktik temelli once onu cozmemiz lazim.

Çevrimdışı underworld

ben medel+tolgay ikilisini 4-4-2ye uygun buluyorum geridörtlünün solunda adriano olması koşuluyla...

Bu forvet ve bu 'kanatlarla' 4-4-2 çok sıkıntı yaratabilir.

Çevrimdışı underworld

gomez dönemi Q7 banko oyuncu değildi
saygılar

Çevrimiçi Necmi

ağabey öncelik ile ilgili değil, hocanın düşünceleri, karakteri ile yaptığın tespitlere şaşırdığım için cevap yazdım. o yüzden ilk söylediklerini buraya iliştiriyorum.

geçen sene çeyrek finale çıktık, rahat kazanacağımız ligi riske attık, üstelik hoca sırf bu yüzden bir ton eleştiri aldı; 12 puan farkla şampiyon olsak son dönemde bu kadar fazla şenol güneş düşmanı görmezdik. sen diyorsun ki "uefa'yı kazanmayı hedef seçelim, çünkü şampiyonlar ligi'ni hedef seçersek ikinci yarının yarısı yenir.". uefa'yı kazanmayı seçmek tüm sezonu yemek demek, onu söylemiyorsun. uefa finali aralık ayında değilse, bu karşılaştırmanın bir anlamı yok.

iddia ettiğin şey ve bana göre olmayan, kişisel başarısını daha üstün tutması. tutanları gördük zamanında. hakikaten merak ediyorum, şenol güneş'in beşiktaş'tan daha yüksek hedefi ne olabilir? özgeçmişine burada kazanacağı başarılardan daha fazlasını nerede koyabilir? neden kısa dönemlik başarı istesin ki? bunu mümkün olduğu kadar uzatmak isteyecektir. beşiktaş ile birlikte anılması onun için büyük şans ve bu şansı çok iyi kullandı şimdiye kadar. trabzonspor'a tekrar dönmek için yapmadı herhalde bunu. zaten bize imza atmayıp sezonun yarısını boşta beklese trabzonspor'un başında olurdu.

doğru, yüksek puan almamızı ben de istiyorum. uefa'da mücadele için doğru zaman bu sene değil diyorum. uefa kupası bizim için avrupa'da aksiliklerle dolu bir yılın mutlu sonu olmalı.

uefa'da yarı finalin getirdiği finansal gelir, şampiyonlar ligi'nde gruptan çıkmaya eşit. napoli ve benfica'nın hangi sene ne yaptığını bilmenin önemi yok, burada tarih bilgisini sınamıyoruz, ismin bilinirliğini sınıyoruz. sen sürekli kupa kazanmaktan bahsediyorsun, ya finalde kaybedersek, sor bakalım dnipro'yu kaç kişi hatırlıyor? her maçı kazanmak üzerine bir plan yapılmaz, bunu eleriz, şunu beşleriz, o da sakatlanırsa... şampiyonlar ligi kupası müzede. bak bu da benim planım. şimdi uefa kupasını kazanan mı, şampiyonlar ligi'ni kazanan mı daha çok bilinir, demek ki hedefi iyi seçen benmişim.

beşiktaş başkanı gruplardan çıkmayı arzuladığını söyledi, artık aranızda çözersiniz mevzuyu. gruptan çıkmanın değerini birilerinin sevinip sevinmemesi ile ölçülmez. biz gruptan çıkalım da sevinmek eksik kalsın. biraz el çırparız, sonra kura çekimini bekleriz. yorumlar da hep başarı üzerinden yapılmaz, "gruptan çıkmamak başarısızlık" dediğimiz zaman zaten ne kadar yol aldığımızı fark edeceğiz. ayrıca gruptan çıkmanın alternatifi de uefa kupasını almak değildir, iki seçenek yok ortada.

ayrıca ağabey sen kendini bazen çok kaptırıyorsun, marcelo sakat mıydı gerçekten?

rakipsiz kalmak nasıl olur, arap sermayesi bu kulüplere dadanır mı? bilmem, ama görünen köy üzerinden bir değerlendirme yapmamız gerekirse lig şampiyonluğu bizim için her zamanki gibi asıl hedef olmalı ve bence öyle. şu anda sıkıntısını çektiğimiz şey beşiktaş'ın türkiye'deki büyüklüğüyle alakalı değil, avrupa'da kalıcı olmak için elimizde fırsat var ve bunu nasıl iyi şekilde değerlendirebiliriz, onu tartışıyoruz. kimseyi merkeze almadan da sürdürülebilecek bir tartışma bu, neticede ortaya çıkacak eser iyi de olsa, kötü de olsa tek bir insanın çabasından çok daha fazlasıyla oluşturulacak.
Aslında öyle değil geçen sene ligin ilk yarısı 13 ikinci yarısı 12 puan kaybettik
bu kaybettiğimiz puanlarda asında makul kayıplar oldu fazla kaybı takımın daha dinç olduğu
ilk yarı maçlarında yapmışız. birbirine yakın sonuçlar olduğuna göre bunu uefada ilerlemeye
bağlayamayız.
şl grup maçları 13 puan
uefa maçları 12 puan kayba neden olmuş
yani göründüğü gibi riske atılmış bir şey yok kaldıki rakibimiz daha ciddi olsa bu kadarda kaybedeceğimize inanmıyorum
biraz lakayt bir yarış yaptık işin doğrusu bu
birde ben uefa kupasına yürüyelim derken kupayı alalım demiyorum alabildiğimiz kadar puan toplayalım ana hedefimiz bu olsun
ha bu arada ilerlersekte bir yarı finalden sonra elbet kupa almayıda düşünürüz. o anki şartlara rakiplere bağlı bir durum.
Başkana şl çeyrek finalmi uefa kupasımı dersen direk kupa der emin ol adamın derdi avrupada kupa kaldırmak
tur atlamak değil. şl de çeyrek oynayan başkan değil ilk avrupa kupasını kaldıran başkan olarak anılmak ister.
konuşmalarına ne bakıyorsun Beşiktaşın başkanı gruplardan çıkmak istemiyorum deme şansına sahipmi sence :D
gerçekci olmak lazım şlde grupdan çıkarsan alabileceğin azami puan 15-16 uefada 20+ olacak
önce içerde rakiplerini temizle bu arada kendine avrupa sıralamasında yer edin ondan sonra rahatlayınca şl kovala
uefaya dönüp bakma bile yapılanmanı şl de ilerleme üzerine kur. içerde tek kalıp gelirleri alacaksan sürekli şl katılımı ve ffp nin
bitmesi senin yolunu açacak şimdi sınırlı bütçeyle avrupada başarı ihtimali çok düşük ve şansa bağlı bir sene sonra
hem ffp den çıkıp iki tarafada yetebilecek güçlü bir kadro yaratabilirsin zaten alt yapısı var elimizde ciddi maliyet olmaz
hemde bir şeyleri riske atmadan her yerde hedef belirlersin
he gruplardan çıksan ne olur 4-5 puan daha eksik alırsın ama diğer hedefleri gene karşılarsın uefa avantajı 4-5 puan için istenmez
ama işte o 4-5 puan için yürürken bir bakmışsın kupayı kaldırmışsın işte bu seçenek hedefin olmadan ulaşabileceğin
bir nokta olduğu için uefayı cazip kılıyor.
Hoca biliyorki kalması için şampiyon olması yetmez kalıyorum demekle kalmak kendi elinde olan bir şey değil
zamanı o kadar geniş değil kaba akan sıvı miktarı artıyor ve kap küçük gelmeye başlıyor. Bu nedenlede bir an önce
hedef yakalamayı ister Biz seneye ondan sonraki seneye bir sonrakine bırakabiliriz avrupa başarısını ama hoca bırakamaz
o kadar uzun vadeli hesaplar yapamaz. Önümüzdeki sene bile takımın başında olacağı kesin değil. Su akarken
küpünü doldurmak ister bu doğal bir şey başka yöneteceği hiç bir takımda şimdi olduğu kadar şl ye yakın olmayacak
o nedenle şampiyonluktan daha önemli uefada önemlidir ama onu alan bir hoca var şl yi alan yok emin ol hocanın gözü
gruptan çıkmak falan değil daha yukarılardadır. Adam o leş kadroyu dünya üçüncüsü yaptı bu işlerde şans faktörünün
önemli olduğunu biliyor bir bakarsın yutabileceğin rakipler dizilir önüne seninle oynayacağı anda binbir problem yaşayabilirler
biz tek avrupa takımıyla oynamadan dünya üçüncüsü olduk. yunanistan hiç bir şey yapmadan defans yaparak avrupa şampiyonu
oldu keza bu sene portekizde öyle eleme turlarında ne kadar güçlü rakiplerle eşleşirsen eşleş her zaman bir şansın oluyor işte.
Bunu en iyide hoca biliyor.

Çevrimdışı Orhan_

Sen ben çıkarır sonraki maçta da yedek bekletiriz ama Hoca'nın bunu yapacağını sanmıyorum. Hoca'ya göre sorun sadece sezon başı ve takım hazır değil ve takım hazır olduğunda Quaresma'nın Caner'in ortaları , takımın oyunu daha verimli olacak. Sorunu sadece takımın fiziksel olarak hazır olmayışına bağlı görüyor Hoca bana göre.

Bursa maçı sonu Şenol Güneş açıklaması: "Teknik ve taktik olarak üstün olmak durumundayız. Bu da performansa bağlı"

Şenol Güneş ciddi şekilde takımı çalışması lazım. Hatta yanına bu işi iyi yapabilecek birileri getirilmeli.

Çevrimiçi Necmi

Azicik sihirli dokunuslar lazim takima. Hocaya guveniyorum ben, benim tepkim besiktasin tek sorunu quaresma oldugu algisina. Quaresma en kolay cozulecek sey, oynatmazsin cozersin.
Oguzhanin halsizligini, taliskanin vurdumduymazligini takimin gol sorununu nasil cozecegiz.
Caner olayi da ayni oynatmazsin cozersin, adriyano var elinde.

Takimin kabizlik sorunu var hem oyuncu hem taktik temelli once onu cozmemiz lazim.

ama işte sorunu tahlil edemiyoruz quaresma bunların hepsinin üstünü örtüyor
acaba bunlarmı iyi değil yoksa quaresma merkezli oyundamı çöküyorlar. oyundan soğuyorlar.
hocanın quaresma dışında planı yokki oyun gelişemiyor. halsizlikten çok isteksizlik var
sürekli eli havada top isteyen biri olsa seninde isteğin kalmaz adam Beşiktaşa değil quaresmaya oynuyorum
havasında olur. taliscaya frikik attırmıyordu şimdi canerede korner attırmıyor ve ikiside topa ondan daha iyi
vuran insanlar. daha etkili atabilecek insanlar sen onların yerinde olsan ne kadar istekli olursun
birde böyle düşün.

Çevrimdışı McAdnan

ozzy milli takimda..ağlar mısın güler misin ?

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı sercu01

Fırat Günayer‏ @firatgunayer 3 dk.3 dakika önce

Flaş!!
Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup, A Milli Takım kadrosuna davet edildi..

Çevrimiçi Necmi

İlk sezonda  sahaya yayılışı , görev , sorumluk dağılımı bozuk olan bir takımla  takımdan kopuk oynayan kanatların kenardan oynadığı uzun toplar ile değil pas oyunuyla , içeri kat eden açıklarla , düzgün geçişlerle oynuyorduk. Takım daha dinamikti, orta saha Hoca'nın tercihleri nedeniyle bu derece pasifize edilmemişti ve bu düzen bizim kutuya daha fazla oyuncuya girmemize olanak sağlıyordu.

geçen senenin son iki maçına bak aynı taktikle oynadık quaresma yoktu sonuç
iki tane 4-0 lık galibiyet. skorda önemli değil iki maçta rakip defansa kamp kurmuş bir
takım vardı.

Çevrimiçi Necmi

baskıdan yaptıkları hatayı anladılar direk arda suçlandı yönetimin otoritesi sorgulandı gelecek bir malubiyette linç edileceklerdi
kendilerini kurtarma operasyonu. oziyi milli takıma onlar değil basın aldı.

Çevrimdışı underworld

parodi lik işler dönüyor

Çevrimdışı tangaz

oğuzhan milli takıma çağrılmış  :alala:

Çevrimdışı Rebel_Eagle1903

FIFAnın röportaj için Oğuzhanı seçmeside bence etkili oldu. Adam Milli Takım hakkında röportaj veriyor ama kadroda yok  :kop:
“Çok üzüntülerimiz oldu hepsini yuttuk, oturduk. Beşiktaş’ı üzmesinler” Süleyman SEBA

Çevrimiçi Necmi

Bence bu tip bir istek oldu malum kişiden lucede aklı hala geçmişde nasılsa renklilerin borusu ötüyor
ozi yerine ozan çağırdığımda kimsenin sesi çıkmaz dedi ama bu sefer yanıldı ülkede artık onların borusu ötmüyor.

Çevrimdışı tangaz

bu sabah tayfurun açıklamaları düşmedi mi basına oyun planı vırt zırt gibisinden aradan geçen bir kaç saatte oyun planını mı değiştirmişler, saçmalık. keşke gitmeyip adam gibi yükleme yeseydi şu arada...

Onur Küçük

• Ziyaretçi

geçen senenin son iki maçına bak aynı taktikle oynadık quaresma yoktu sonuç
iki tane 4-0 lık galibiyet. skorda önemli değil iki maçta rakip defansa kamp kurmuş bir
takım vardı.
@Necmi  abi o Quaresmasız takıma Caner'i eklesek aynı şekilde mi gelişecekti maçlar? Hoca'nın kendi ezberleri, takıntıları var .

Çevrimdışı tangaz

@Necmi  abi o Quaresmasız takıma Caner'i eklesek aynı şekilde mi gelişecekti maçlar? Hoca'nın kendi ezberleri, takıntıları var .

caner sakatlanmasa adrianoyu ya izleyemezdik ya da sol önde izlerdik geçen sene...

Çevrimdışı atalay

Babel, first touch konusunda Ajax çıkışlı olamaz. Çevre kontrolü iyidir ama pozisyonun ihtiyacı olmamasına rağmen sürekli topu geriye doğru çekerek yere indiriyor veya kontrol ediyor. Sırtı dönük oyunları iyidir fakat temposu düştüğü an sürekli sırtı dönük oynamaya çalışıyor. Bazen bu özelliği oyun hızını yavaşlatıyor ve rakibin pozisyon almasını sağlıyor. Halbuki patlayıcı gücü yüksek. Özellikle rakip oyuncuyla 1v1 kaldığında alıp-gidebilir. Bu meziyeti var. Burada topla buluştuğu bölge, oyuncular arasındaki mesafe ve buluştuğu andaki personel dizilimi önemli elbette.

Babel'in handikabı da bu. İki kenar oyuncusu da tempoyu farklı sebepler ile düşürüyor. Hareketli olup, topsuz penetrasyon ve koşu atmak gerek. Bölgeler arasında oyuncu gezdirip, bu oyuncular ile mesafeleri kısa tutmak lazım. Yoksa sonuç aşağıdaki gibi oluyor.

Vertical oynama çabası yok. Zaten üçüncü bölgede derinlik verebilecek oyuncu da yok. Önde yerleşerek oynuyoruz; mobilite ve topsuz penetrasyon düşük, koşu atan veya alan yaratan oyuncu yok ve oyuncular arası mesafe uzak. İki tane oyun temposunu düşüren ön kenar oyuncusu ile sahayı enine kullan; ağırlıklı olarak Quaresma, olmazsa Caner ortalasın.
[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2017, 13:49:18 atalay ]

Çevrimdışı abdusta

Fırat Günayer‏ @firatgunayer 3 dk.3 dakika önce

Flaş!!
Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup, A Milli Takım kadrosuna davet edildi..

Komplo teorisi olacak ama
ben bunun altında Ahmet Bulut'un Oguzhanın menejeri olma çabasının yattığını
ve işbirlikçileri Emre ile Arda olduğuna inanıyorum
mesajda şu Gel bize,gir milli takıma

saygılar

Etiketler: