2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu
2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaşın 2017-2018 yılı transferlerini bu başlıkta konuşabiliriz. Beşiktaş için hayırlı bir transfer sezonu geçirme dileğiyle.

0 Üye ve 31 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 6937875 defa] 2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı mylife1903

bursa maçı caner quaresma ikilisinden 30 orta gelmiş bunların 10 civarı kutuya düşmüş
ortalama 3 dakikada bir orta bu tüm hücum gücüdür. işte bu bizim forvetlerin gol atmasına
engel olan şey takımı hücuma taşımıyorlar hücumu yiyorlar. boşa giden 20 orta yirmi atak demektir ve maçın 60 dakikasının
çöpe atılmasıdır. 3 dakikada bir yapılan orta bir kere orta sahayı tamamen devreden çıkartmak demektir.
sonra diyoruz ozi kötü cenk kötü babel kötü talisca kötü nasıl iyi olacaklar topla buluşamıyorlarki
ceza sahasına girmeyen bir forvetimiz var ve biz sağlı sollu orta açıyoruz sonrada atiba tosic pepe gol atıyor
komik durum defans oyuncularıyla maç kazanıyoruz akan oyunda onlarda olmayınca talisca ile babelin
kutuya yaptıkları hamlelere kalıyor iş çünkü orta açıyorsun ama oyuncularımızın kutuya girecek zamanı kalmıyorki
anca kornerden atabiliyorsun işte yada duran toptan akan oyunda talisca atmıştı o sırada bakın kutuda kaç adam vardı
quaresmadan şikayet ederken şimdi birde caner çıktı başımıza.
30 orta ne ya takım hiç oynamıyor demek oluyor bu orta sahanın oyundan düşmesi gayet normal başkada bir şey oynamayınca
avrupa maçlarında o ortaları attırmıyorlar o nedenle pozisyonumuzda olmuyor. buna karşın sahada olduğu sürece başka bir oyun şeklide
geliştiremiyoruz. Bakmayın kutuya düşen ortalarda gol getirecek tarzda ortalar değil dan dun vurulmuş
boşa harcanan hücumlar. orta sahada kimin ayağına top deyse iki pas yapamıyor quaresmanın eli havada
Abi gozunu seveyim matematik islerine girme. 30 orta 3 dakika meselesi cok fena
Oyle olmuyor o is. Orta kesiyorsun sekiyor bir daha kesiyorsun, icerisi dolu sekiyor, bir daha keisyorsun atak surekliliginde oluyor bunlar, donenleri topladikca. 20 hucum bosa atmiyorsun 4-5 orta kesildigi oluyor 1 dakika icinde.

Problem sifira inip kesilen degil zaten, caner de kessin sifira inebiliyorsa, caner ortasahayi gecince dolduruyor, babeli taca atan bu, yoksa caner hazir olsa, babel onu sifira indirir. Bir kanat orta yapacak obur kanat iceri dalacak, gomezli sene de biyleydi, quaresma yoksa sosa inip kesiyordu zaten sagdan. Soldan olcay ve tore iceri daliyordu. Tsde burak solda oynuyordu dalsin iceri diye sagdan orta geliyordu santrafor umuttu.

Santraforlar hantal oldugu icin kanatta oynayan oyuncular top tutup beklemek zorunda kaliyor, fb macinda attigimiza bak mesela abu iceri kosu yapti hizlica aldi topu, diger maclarda bak kanada aciliyor top kim topu aliyorsa kafayi kaldiriyor icerisi bos, ne yapacak basliyor harmanlaya zaman kazanmaya, gomez zamani oyle degildi gomez iyi pozisyon aliyordu.

Abu ne yapacagini bilmediginden, cenk ise daha fazla yapmak istediginden kutuda pozisyon almaya ne gucleri ne zamanlari kaliyor, negredo bakalim nasil pozisyon alacak onu da gorecegiz ilerleyen gunlerde

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Bunu senin gibi bir Q7 fanın paylaşması olayın ne boyuta geldiğini gösteriyor. Sanırım Q7 ile vedalaşma zamanımız geldi.
Bunun fanlikla falan alakası yok ki ben Quaresmayi surekli eleştiriyorum siz gormek istemiyorsunuz :tabe:

Övdügüm kadar gömmüşlüğüm de var ha cok severim o ayri konu ama artik bence biraz yedek kulubesine çekilip dinlenmeli o arada da kendisini sorgulamalı

Insan oturur oz elestiri yapar ya ben 30 tane frikik attim sadece 1 tanesini soktum Talisca 10 tane atti 8 i ni soktu frikikler onun hakki diye düşünmeli sirf bu nedenle bile yedege çekilmeli

Oyunda kaldığı süre içerisinde katkisi var mi ? Tabiki var

Ama her duran topa her frikikte topu almasi canimi cok sıkıyor

Ya hoca Konusup ayar cekecek yada dinlendirecek is hoca da bitiyor

Hoca tahtaya Frikikler TALISCA nin diye yazdim mi olay biter ama hoca karışmıyor burdan bu sonuc cikiyor
[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2017, 11:51:10 Yunus Emre Dökmeci ]
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı tangaz

Oyle olmuyor o is. Orta kesiyorsun sekiyor bir daha kesiyorsun, icerisi dolu sekiyor, bir daha keisyorsun atak surekliliginde oluyor bunlar, donenleri topladikca. 20 hucum bosa atmiyorsun 4-5 orta kesildigi oluyor 1 dakika icinde.

Problem sifira inip kesilen degil zaten, caner de kessin sifira inebiliyorsa, caner ortasahayi gecince dolduruyor, babeli taca atan bu, yoksa caner hazir olsa, babel onu sifira indirir. Bir kanat orta yapacak obur kanat iceri dalacak, gomezli sene de biyleydi, quaresma yoksa sosa inip kesiyordu zaten sagdan. Soldan olcay ve tore iceri daliyordu. Tsde burak solda oynuyordu dalsin iceri diye sagdan orta geliyordu santrafor umuttu.

Santraforlar hantal oldugu icin kanatta oynayan oyuncular top tutup beklemek zorunda kaliyor, fb macinda attigimiza bak mesela abu iceri kosu yapti hizlica aldi topu, diger maclarda bak kanada aciliyor top kim topu aliyorsa kafayi kaldiriyor icerisi bos, ne yapacak basliyor harmanlaya zaman kazanmaya, gomez zamani oyle degildi gomez iyi pozisyon aliyordu.

Abu ne yapacagini bilmediginden, cenk ise daha fazla yapmak istediginden kutuda pozisyon almaya ne gucleri ne zamanlari kaliyor, negredo bakalim nasil pozisyon alacak onu da gorecegiz ilerleyen gunlerde

bu ciddi bir sıkıntı ve hücum gücünü çok negatif etkiliyor + dönen toplar ortasahayı daha çok zor durumda bırakıyor.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı atalay

Bu kadar kenar ortası üzerinden oynamanın tek problemi atakların sonuçsuz kalması değil. Bu dönen ve seken topları alamazsanız atak devamlılığı sağlayamazsınız. Bunun dışında arkadaki mesafeyi geri koşmanız gerekiyor. Bu da yüksek efor harcamak demek. Önde yerleşerek, pas-iade oyunu oynayan bir ekibin vertical oyunlarını arttırması lazım. @Necmi

Çevrimiçi Necmi

Cok farazi verilerle elestiri getiriyorsun abi, sonra savunma pozisyonundan kontra cikartiyorum.

Boyle oyun elestirisi olmaz, ts macinda ona bakarsan karijma cikinca sag kanadi delik desik ettiler, maglup duruma dustuk.
Bursa maci diyorsun iki tane orta sekerli penalti
Antep macini diyorsun o kaleciye karijma bile gol atardi kendisi uzulmustur

Avrupada oynamadigi tek macta tek maglubiyetini almissin, simdi liyon macinda oynasaydi atibanin verdigi pas olmazdi o karijmaya oynardi o da orda top tutup faul alirdi desem nasil verecen?

Kayseri maci ise aslinda oyunu kanada yikamadigimiz bir mac icin iyi bir ornek, huni acilmadi iceri girenler boguldu savunmaya enlemesine genislik veremedik o mac. Abunun ustun gayreti ve kabiliyeti olmasa zordu o maci cevirmek.

Superligin 3 haftasi geri kaldi, acip butun maclari tekrardan izleyin, gollerin neredeyse hepsi kanattan oluyor bizim ligde savunmalar cizgiden gelen yan topa pozisyon alamiyor, hocanin turk futbolunda buldugu baglardan biri bu. Dun fb macina bakalim en son macti, ozanin golu sag kanattan, genclerbirliginin kendi kalesine attigi sol kanattan sag ayak ortasi
Bizim urk futbolu savunmasi gobekten falan fazla acik vermiyor, her takimda vasat ve vasat ustu 1 tane yabanci stoper var, cikip cikip aliyorlar cephe ataklarini, diyorum ya herkes kopyalamaya basladi oyunu degistrelim bu yuzden. Bizim takim antremanlarda da buyuk ihtimal kanattan gittigi icin savunan da aliskin fazla duran top ve yandan gol yemiyoruz. Ayni baskette akan savunmasini iyi yapanin alan savunmasina iyi hucum etmesi gibi
ben eleştirmedimki quaresma olmayınca pozisyona giremiyoruz diyenlere quaresmanın olmadığı maçları gösterdim
quaresmanın olmadığı 6 maçın birinde puan kaybetmişiz diğerleri gollü geçmiş kaybettiğimiz maçta gollü geçmiş
quaresmanın olduğu 28 maçın 10 unda puan kaybetmişiz 5 maçıda 1-0 kazanmışız. yani oynadığı maçların yarısında
gol sıkıntısı çekmişiz quaresma olmadığında hücum yapamıyoruz lafı havada kalıyor. Ben olmadığında daha hücumcu bir kimliğe bürünüyoruz
diyorum. quaresma oynasaydı biz ts maçını kazanamazdık bunun farkındasın değilmi
antep maçındada yanılıyorsun quaresma oynasaydı bütün toplar ona gelecek oda dağa taşa vuracaktı
bizde o kadar pozisyona giremeyecektik biz o golleri rakip sahada çoğalabildiğimiz için attık
quaresma oyudayken biz rakip sahada hiç çoğalamıyoruz kimseye pas vermediği için artık kimse
gitmiyor antep maçında oziyi seyret rakip kutuda kamp kurmuştu birde quaresma oyundayken say bakalım
ozi rakip kutuya ne kadar gidiyor ben söyleyeyim bir çok maçta 0 yanaşmıyor bile. haklı ilerde topla
oynayamazsan birde topu kaptırdığında kontra yersin.

Çevrimdışı Çağatay

Bir hafta önce Kasımpaşa maçında daha farklı , pozitif işler yapmaya çalışan Quaresma bu hafta Bursaspor maçında geçen seneki  Quaresma varsa burada Quaresma'dan önce Hoca sorgulanır. Hoca'dan sonra Quaresma sorgulanır. Bursaspor maçında  oyuncuların görev dağılımı , sorumlukları hakkında sahada süregelen yanlışlar sadece Quaresma'dan ibaret değildi  .

Yapilacak sey belli herkese anladigi dilden
Macin birinde 25.dk da oyundan cikar bakayim ne oluyor ertesi maca da kulubede oturt ondan sonra gorelim bakalim
Hope for the Best, Plan for the Worst

Quaresma artik alternatifsiz değil

Burada Quaresma kadar hocayi da elestirmemiz gerekiyor

Futbol bir ekip oyunudur ve taktikler vardir mac oncesi ve devre arasi hoca oyunculara gereken taktikleri ve direktifleri hem sozlu olarak hemde tahtaya yazarak anlatir

Dedigim gibi Hoca tahtaya Frikikler TALISCAnin yazdigi zaman olay biter gorev dagilimi yapilmis demektir ve saha icinde kimse alamaz o topu Taliscadan

Hoca boyle bir görev dagilimi yapmıyor buradan başka sonuç cikmiyor

Mesela hoca gecen sene bir mac sonrası Oguzhana kızmıştı Ozi penalti kullanmis ve kaçırmıştı , Hoca ben tahtaya Cenkin ismini yazdim diye serseniste bulunmuştu hatirlayin..

Çevrimdışı atalay

Skoru almaya devam ettiği sürece oyuncudan vazgeçeceğini düşünmüyorum. Hatta CL fikstürü başlıyorken tek plan oyuncusu olmaya devam edecek. 15/16 sezonun deplasmandaki Başakşehir ve içerideki Bursa maçları, Güneş'in işin kolay ve eksik tarafını bulmasına sebep oldu.
[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2017, 12:02:55 atalay ]

Çevrimdışı mylife1903

Macin birinde 25.dk da oyundan cikar bakayim ne oluyor ertesi maca da kulubede oturt ondan sonra gorelim bakalim
Yapilacak belli gideni geri getirmeyecen isterse gomez olsun

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Mesele 30,40 veya 50 tane orta atılması değil ki. Mesele yapılan ortaların çevreyi kontrol etmeden ezbere yapılması. Meselemiz verimsizlik. Oyun ve oyuncu anlamında verimsizlik . En başta sebep de Hoca . Talimat Hoca'dan geliyor oyuncu da aldığı talimatı uyguluyor çoğu kez yanlış arada sırada doğru tercihlerle.  Düzgün pozisyon almasını bilen pivot santrafor Gomez dahi bireyselliğe dayalı , birbirinden kopuk oynayan oyunculardan kurulu , görev ve sorumlukların düzgün dağıtılmadığı verimliği düşük bu takıma ayak uyduramazdı. Çözümü Gomez, Sosa'dan önce Hoca'nın tercihlerinde aramalıyız.

Çevrimiçi Necmi

Bu kadar kenar ortası üzerinden oynamanın tek problemi atakların sonuçsuz kalması değil. Bu dönen ve seken topları alamazsanız atak devamlılığı sağlayamazsınız. Bunun dışında arkadaki mesafeyi geri koşmanız gerekiyor. Bu da yüksek efor harcamak demek. Önde yerleşerek, pas-iade oyunu oynayan bir ekibin vertical oyunlarını arttırması lazım. @Necmi
doğru ben işin bir yönünü söyledim zaten rakip kutuda çoğalamıyoruz dememin sebebide buydu
bizim orta saha oyuncuları bu nedenle ileri çıkamıyor cenk girerse kutuya işte cenk babel taliscaya kalıyor
çoğunlukla cenk girmiyor talisca yanlız kalıyor babelde solda seken topa mevki alıyor. orta sahada bir atiba zaman zaman giriyor.
yediğimiz kontraların çoğuda bu nedenle al işte bursa maçı bunu bilmeyen pepe ileri çıktı yedik golü
iki stoperimizde ta nerden beygir gibi koştular genede kutuda sadece onlar vardı pepe yanlış hatırlamıyorsam
rakip kutudan attı deparı
quaresmanın bu takıma ölümcül zararı var ve bunu göremeyen bir hoca var kenarda. Geçen sene kanat yok diye millet
dişini sıktı bu sene bunlara izin vermez taraftar eskiden homurdanmalar şimdi daha yüksek sesle çıkmaya başlayacak
taliscaya attırmadığı frikikte bizim ordan ciddi homurtu çıktı.

Çevrimiçi Necmi

Yapilacak belli gideni geri getirmeyecen isterse gomez olsun
aynen öyle denenmiş tekrar denenmez.

Çevrimdışı atalay

Transition'ın hücum tarafı nispeten planlı ve düzenli. Fakat savunma tarafı arızalı. Yenilen golde arızaların tamamı gözüküyor. @Necmi Kenar ortalarında ise ters kanattan gelen toplarda Quaresma'nın kutuda en azından ceza sahasına yakın bir noktada olması gerekiyor. Böylelikle half-space bölgesine de bek oyuncusu girmiş olacak.
[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2017, 12:15:22 atalay ]

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Sen ben çıkarır sonraki maçta da yedek bekletiriz ama Hoca'nın bunu yapacağını sanmıyorum. Hoca'ya göre sorun sadece sezon başı ve takım hazır değil ve takım hazır olduğunda Quaresma'nın Caner'in ortaları , takımın oyunu daha verimli olacak. Sorunu sadece takımın fiziksel olarak hazır olmayışına bağlı görüyor Hoca bana göre.
[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2017, 12:15:55 Onur Küçük ]

Çevrimiçi mayguntr

Mesele 30,40 veya 50 tane orta atılması değil ki. Mesele yapılan ortaların çevreyi kontrol etmeden ezbere yapılması. Meselemiz verimsizlik. Oyun ve oyuncu anlamında verimsizlik . En başta sebep de Hoca . Talimat Hoca'dan geliyor oyuncu da aldığı talimatı uyguluyor çoğu kez yanlış arada sırada doğru tercihlerle.  Düzgün pozisyon almasını bilen pivot santrafor Gomez dahi bireyselliğe dayalı , birbirinden kopuk oynayan oyunculardan kurulu , görev ve sorumlukların düzgün dağıtılmadığı verimliği düşük bu takıma ayak uyduramazdı. Çözümü Gomez, Sosa'dan önce Hoca'nın tercihlerinde aramalıyız.
sosa'nın gomezin oynadığı oyunu da aynı hoca oynatmıyor muydu ? Demek ki şu anki oyuncu grubuyla veya geçen seneki aynı oyunu oynayamadı ki değiştirdi bu düzeni. Yeni gelenlerle nasıl bir oyun oynar onu 3-4 hafta sonra görebileceğiz bence.

Çevrimdışı tangaz

şu anki hücum planında oynayan santraforun süpermen olması lazım şayet süpermeni kriptonda söküp getiremiyorsak 4-4-2 oynamalıyız cenk+negredo orta dörtlü ise solda babel sağda lens olur orta ikili ise medel/atiba + tolgay olur mevcut kadroda bana göre...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı Egos

... taliscaya attırmadığı frikikte bizim ordan ciddi homurtu çıktı.

homurtunun yanında gol olmasın diye adak adanıyor. yanlışlıkla bir tane girse kale vuruşlarını bile kullanır.

Çevrimiçi Necmi

o dediğin quaresmasız normal takımlarda olur orta açılır kutuya düşer orda rakip vurur döner tekrar orta yaparsın
quaresmanınki dağa taşa gittiği için her orta bir atağın içine edilmesi oluyor benim 3 dakika dediğime ne bakıyorsun hiç bir takım üç dakikada
bir orta açamaz zaten bir kısmıda dönenler oluyor elbet yoksa topun oyunda kaldığı süre 70 dakika olsa bu kadar olmaz bile
%60 topa sahip olsak bizde topun olduğu süre zaten 42 dakika olur 30 orta nerdeyse 1,5 dakikada bir ortaya düşer
işte bu bizim bütün hücümumuz oluyor defansadan dönen olsada olmasada 42 dakikanında %70 ini çöpe atıyor quaresma ve cenk bey
geriye kalıyor 12,5 dakika işte bursa maçını o 12,5 dakikada kazandık. Durum gerçekten vahim bursa maçını komple katlettiler
sağlı sollu boş kutuya orta yapıyorlar. bir tane oyuncu görseler kutunun yanında topu gönderiyorlar
görenler alışverişde sansın kutuya düşen isabetli orta aslında bize gelmiyor sayın bakalım 30 ortanın kaçında Beşiktaşlı oyuncular buluşabilmiş.
takım çok ama çok kötüydü ve kötü olmasınında tek nedeni sağlı sollu ortalardı hiç oyun kuramadık. Takım formsuz
diyorlar değil aslında takım yeterince topa sahip oluyor ama bu ortalar herkesi oyundan düşürüyor. ortaya berbat bir oyun çıkıyor.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

sosa'nın gomezin oynadığı oyunu da aynı hoca oynatmıyor muydu ? Demek ki şu anki oyuncu grubuyla veya geçen seneki aynı oyunu oynayamadı ki değiştirdi bu düzeni. Yeni gelenlerle nasıl bir oyun oynar onu 3-4 hafta sonra görebileceğiz bence.
Hoca ilk sezonunda takımın düzenini bozmadı. İlk başlarda biraz denemeler yaptı , olmayacağını gördü ve geçen sezonlardan miras kalan düzeni devam ettirdi ilk sezonunda. İkinci sezonunda kendi ezberlerine döndü. Bu sezon da bunu devam ettiriyor.

Çevrimdışı Egos

şu anki hücum planında oynayan santraforun süpermen olması lazım şayet süpermeni kriptonda söküp getiremiyorsak 4-4-2 oynamalıyız cenk+negredo orta dörtlü ise solda babel sağda lens olur orta ikili ise medel/atiba + tolgay olur mevcut kadroda bana göre...

cenk ve negredo bence de ideal çözüm, geri kalan için oldukça fazla alternatif üretebiliyoruz.

Çevrimiçi Necmi

cenk negredo olmaz o zaman 4.4.1 olur bunu talisca negredo yap bence
3.5.2 belki ama 4.4.2 oynayamaz bu takım orta saha bunu kaldıramaz bir medel yapabilir atiba ozi tolgay
dan biri zayıf kalır.

Çevrimdışı tangaz

Hoca ilk sezonunda takımın düzenini bozmadı. İlk başlarda biraz denemeler yaptı , olmayacağını gördü ve geçen sezonlardan miras kalan düzeni devam ettirdi ilk sezonunda. İkinci sezonunda kendi ezberlerine döndü. Bu sezon da bunu devam ettiriyor.

ilk sezon tam öyle değildi doğrusu bence şuydu hocanın elinde iyi bir miras vardı eksik olan ise kutuya giren oyuncu sayısı eksikliği idi bunu da ozziyi 11e monte ederek giderdi + demba gibi iyi bir forvet gitti gomez gibi bir süpermen yerini aldı pektemek gibi kötü bir yedek yerini cenk tosuna bıraktı.

Çevrimdışı tangaz

3.5.2 belki ama 4.4.2 oynayamaz bu takım orta saha bunu kaldıramaz bir medel yapabilir atiba ozi tolgay
dan biri zayıf kalır.

ben medel+tolgay ikilisini 4-4-2ye uygun buluyorum geridörtlünün solunda adriano olması koşuluyla...

Tosic resmen kendini asti macta fena gaza geldi aldi topu gidiyor Hoca bağırıyor yanindan dur lan dur nereye gidiyosun diye :kop: :kop:

Gordunuz mu o pozisyonu ?

Çevrimdışı Egos

dan biri zayıf kalır.

zaten cenk yerine negredo girdiğinde oluyor bu söylediğin ağabey. cenk'in kendini tamamlayacak bir oyuncuya ihtiyacı var. negredo'nun böyle bir ihtiyacı olmayabilir.

Etiketler: