şampiyonluk yolundaki en büyük rakibinden 4 puan öndeysen, deplasmandaysan ve önünde şampiyonlar ligi'nde kritik bir maçın varsa elindeki fırsatı kullanırsın. fenerbahçe'yi o maçta yenseydik bir hafta erken mi şampiyon olacaktık? hayır, demek ki istediğimizi alamasak bile akıllıca bir kumarmış.
2016-17 sezonunun 3. haftasında yine 7 puandaydık, lig birincisi yine 9 puandaydı, yine aynı söylemler vardı; fakat sen bu sefer hem şampiyonluğu, hem de şampiyonlar ligi'nde üst turu istiyor, demiyorsun; bir tanesini feda edecek, diyorsun. neden? kendini düşündüğü için.
bence bu kısım niyet okuma, ama sen söylediklerini yorumladığını söylüyorsan yorumlamanın da büyük hatalar içerdiğini düşünüyorum. şenol güneş'i göz ucuyla takip eden herhangi bir insan, kendisinin bu sene başarı kıstasını geçen yılki kazanımları muhafaza ederek oluşturduğunu bilir. gruplardan çıkmak ilk hedef doğal olarak, daha önce de öyleydi; gerçekleşmediği takdirde hiç istemese bile üçüncülüğü alıp çeyrek finali geçmeyi isteyecektir.
ayrıca uefa kupası yüzünden ligde sendelersek, suçu şenol güneş'te aramam, bunun günahı sana yazar necmi ağabey. sırf senin gibi, hedef uefa kupası demediği için bizi 2 senedir şampiyon yapan hocaya laf söylüyorsun.
bak burda benim söylediklerimi onaylamış oluyorsun
yazdığın geri kalan herşeyi çöpe atıyorsun

Ben sana uefaya kalıpda gidip elenecek kafada demiyorumki olaylara bakış önem sırasını söylüyorum.
elbette uefaya kaldığındada yürüyebildiği kadar yürür ama önceliği şampiyonluk olur ama şl de kalsa gruptan çıksa önceliği şampiyonluk olmaz
genede şampiyonluk önceliği değil diye onuda cepten çıkarıp atmayacak elbet sadece tercih önceliği değişecek
mesela önemli bir lig maçı şl maçına denk gelirse kafasındaki en iyi oyuncuları şl maçına saklar tersi durumda
uefa maçı olduğunda en iyi oyuncuyu lig maçında kullanır tabi bu durum final maçları olursa tersi olur elbette uefa finalleri önemlidir.
şampiyonluk önemlidir elbette ama tek bir Beşiktaşlı bile uefa kupasımı şampiyonlukmu dendiğinde tercihini şampiyonluktan yana kullanmaz.
benim söylediğim şl nin başarı anlamında bir getirisi yok ha gruptan çıkmışız ha çıkmamışız benim için
farketmiyor ama takım yürüyebilecek güçte olsa böyle düşünmem şu an için ucl önemli değil diyorum ama uel
önemli çünkü orda hedefe ulaşabilecek seviyedeyiz. hedeflerin gerçekci olursa doğrudur. ve gruptan çıkmak gibi bir hedef
benim görüşümce hedef değildir. şampiyonluk bir hedeftir türkiye kupası bir hedeftir ucl kupası bir hedeftir uel kupası
bir hedeftir diğerlerinin hiç biri hedef değildir. gruptan çıkmak çeyrek oynamak nasıl bir hedef oluyor.
İşte burda hoca yanlış yapıyor bana gelip gruptan çıkmak değil ucl yi alacağım derse işte bu hedefe ben varım şampiyonluğda uel ide atabilir
cebinden alamazsada bir şey demem isterse 16 da elensin çünkü hedefini doğru koymuş yol kazasına uğramış diye bakarım
tabi başta dediğim gibi hedefini doğru koyacaksın.
Benim yaptığım eleştiri değildi hocaya uel i önemsememiş şampiyonluğu hedef seçmişse elini sıkarım doğru karardır kendi
bakış açısıyla benim bakış açım uel kupası şampiyonluktan önemlidir. ama gruptan çıkmak ucl hedefi olup şampiyonluk hedefinin
üstüne çıkıyorsa yada uel kupasının üstüne çıkıyorsa hadi ordan derim. zirve dışındaki hedefler küçük takımların hedefidir.
ucl ye iki takım direk katılıyorsa ve senin hedefin ucl ye katılma şansı yakalamaksa bu küçük takım hedefidir büyük takım şampiyonluğu hedefler
ikinci olursa bunu bonus olarak görür amacıma ulaşamadım ama en azından elim boş kalmadı dersin. amorti olur.
Dostum hedefin her zaman gerçekci olsun zirve dışında bir hedef yoktur. ulaşabileceğin en yakın zirveyi hedefle.
geçen sene uefaya kaldık iki zayıf ekip çıktı yendik uefada çeyrek finali gördük bu saatten sonra gerçek hedef hoca içinde
taraftar içinde yönetim içinde uel di. 4 maç oynayıp final yapacaksın gerçekci hedeftir. Benim sıkıntıp şl den elenince hoca bu açıklamayı yaptı
bu yanlıştı belki takıma güvenemedi sakatlıklar cezalılar onu şampiyonluk hedefine yöneltti. ama hedef koydu ve başardı bunu benim için doğru olan budur
beşiktaşı yarım yamalak başarıya yöneltecek hedefler olmaz en kötü ucl de final grubuna kalabilmektir hedef o 8 takım içine girmeyi
hedefle girdiğindede finali hedeflersin. Gruptan çıkmak hedefimiz dersen demekki seni gruptan çıkmak tatmin edecek beni etmez.
istermiyim isterim tabiki finallere gitmek için önce gruptan çıkmak gerekiyor sadece sıkıntım bunu hedef göstermek sen oyuncuna taraftarına
hedefi final gruplarına kalmayı gösterki gruptan çıkmak kimseyi tatmin etmesin daha fazlasını istesin. Başaramayabilirsin
bırak gruptan çıkmayı başkası başarı olarak görsün başkaları bunu taktir etsin sen görme oyuncuna bunu belletme.