Eyvallah, her şeye tamam.
Peki 400'den fazla yapılmış ortadan sonra ortaya çıkan 10 asisti yere göğe sığdıramayan kitleye ben ne anlatayım, nasıl anlatayım bunu da söyler misin.
bana.
İsmail'e kimse öyle bir görev vermez haklısın, akan oyunda ki ortaları geçtim, onun kullandığı kadar duran top kullansa hatrı sayılı bir asisti olurdu.
Demek istediğim Quaresma bu asistleri nitelikleri sayesinde değil oyun içinde kendisine tanınan özgürlükler sayesinde yapmıştır.
Duran top sende, akan oyunda her top seninle buluşuyor, oyundan alınınca bozuluyon diye teknik direktör elleşmiyor sonra Quaresma 10 asist yaptı, Ronaldo, Messi çırak kalır yanında.
tek kanaldan istatistik değerlendirmesi yapacaksak messi'nin, ronaldo'nun bile şansı yok. quaresma'nın maç başına isabetli orta sayısı ne? 3. peki messi'nin kaç? 0,2. ronaldo'nun kaç? 0,4. takımda atak oyunun üzerinden kurgulandığı bir kanat oyuncusunu çok orta yapıyor diye eleştiremezsin (ki bahsettiğin ortaların 200 tanesi zaten kornerden). beşiktaş'ın bu sezonki en büyük hücum kozu kanat ortaları, eğer bu sene içeride gomez gibi bir oyuncuya sahip olsaydık asist sayısı 20'yi geçerdi, o zaman da 500'e 20 diye mi eleştirecektik?
sezon ortasında neden çoğunluk santrafor istiyordu hatırlamak lazım. (son satırlara cevabını az çok vermişsin, anlaşamadığımız konulardan biri bu sanırım) değendirilebilecek şeyler var, ama -senin özelinde söylemiyorum- biz eleştiri ile şımarıklığı sürekli karıştırıyoruz.
kısaca quaresma'nın neden göze battığı bellidir: futbolcular arasında olmasını istediğimiz arkadaşlık bağını baltaladığını düşünüyoruz ve verdiği katkı bu nedenle masaya yatırılıyor. çoğumuzun böyle bir çıkmaza verilecek cevabı kesin: kendisi beşiktaş'a messi kadar katkı bile sağlasa, bu tavırlarını sürdürdüğü müddetçe, yetmez.
ben de topu 3 saniyede ayağından çıkarsın, yüzü gülsün, görev disiplini olsun istiyorum; fakat bilgisayar oyunu oynamıyoruz. quaresma bunların bazılarını zaman zaman yaptı; o vakit ismail'e, tolga'ya, olcay'a sardık.
biz de, oyuncularımız da sütten çıkmış ak kaşık değiliz, bazıları ile ne yazık ki aramız bozulabilir. belirsizliklerden bıktık: hakem art niyetli olacak mı? tolgay top kaptıracak mı? cenk içeri vuracak mı? aboubakar gol sevincinde saçmalayacak mı? hepsini eleştirelim, konuşalım, ama davamız haklı çıkmak üzerine olmasın; sadece düşüncelerimizi birbirimize iletelim, hatalıysak geri adım atalım. söylediklerimiz doğru, söyleme şeklimiz yanlıştır belki; ona biraz dikkat edelim. quaresma'yla quaresma olmayalım.
q7 -yine- kendisine verilen yükün altında kalmaya başladı, futbola devamsızlık yapmadan geçirdiği 2 sene için gayet normal. eleştirirken asıl problemden uzaklaşmak beşiktaş'a katkı sağlamaz. kendimiz için değil, beşiktaş'ı sevdiğimiz için buradayız.