@mylife1903 bu Q7 meselesi ile alakalı bir özet yapayım. Bir kanat oyuncusuna bu kadar aşırı sorumluluk verilmez , özgürlük tanınmaz . Bundan sorumlu olan kişi Şenol Hoca'nın kendisidir. Takımın 11 oyuncusu da takım için en yararlı olacak şekilde yeteneklerini sergileyecek , '' Ben ve diğerleri değil biz hepimiz' diyecek , sorumsuz ve laubali hareket etmeyecek ne saha içinde ne de dışında. Yanlış hareket ve tavırlarından sorumlu olan ise Quaresma'nın kendisi.
Bu sürdürülebilir bir durum değil. Hoca ve Quaresma bu durumu iyi değerlendirmeli.
Sezon basindan beri hocayi one cikartmaya calistim yazdiklarimla ama bazi kesim bu takimin patronunun senol gunes oldugunu anlayamadi. Senol gunes melek yuzlu gozukebilir ama cok sert bir mizaci vardir.
Oyle quaresma ile falan ugrasmaz aralarinda bir sorun varsa.
Frikik meselesinde yapiliyor ayni sey. Senol gunes quaresma ya da taliska vuracaktir yaziyordur tahtaya. Kornerleri kimin atacagi penaltilari kimin atacagi bellidir, oguzhan gibi penaltiya salca olursa birisi bu saha icinde belli olur ayni abubakarin frikik kullanmasi gibi.
Bazi arkadaslar burasini quaresmanin ahiri saniyor ben onu anlamiyorum. Sanki bu adam kafasina gore aliyor topu, kafasina gore orta kesiyor, kafasina gore frikik atiyor. Frikik atarken topun basinda durup taliskaya psikolocik baski yapti yazan oldu.
Quaresma konusunda elestirilecek insan ona bu kaldiramadigi ve kaldiramayacagi yuku veren senol gunestir. Senol gunes ise bazi davranislari disinda performansindan memnun gozukuyor.
Elestiriler ve saptamalar gerceklikten uzak ve abartili olursa o gemi limana yanasamaz.
Senol gunes kanat oyunculari ile oynamayi sever calistigi cogu sezon 80 puan baraji yaklasmis bir hocadan bahsediyoruz, quaresma oldugu icin degil, senol gunes oldugu icin orta yapiliyor bunun anlasilmasi elestirileri bir tabana oturtur.
Buyuk orhanli, unalli kadrosu da ortali oynardi, yattarali yayali kadrosuda, volkanli, battacali kadrosu da
Senol gunesin bir kanadi bekle mesafesini ayarlayip orta kullanirken, obur kanadi bekli ikili oyun yapar adam bir sekil turkiye liginin bagini bulmus, ordan yardiriyor. Salt quaresma elestirisi yapildikca, seneye quaresma yerine hazard gelse oynanan oyun degismeyecektir, elestiri azalacaktir tipine kil olan az oldugu icin.
Bir kanatta daha kisa dribling yapan babel, olcay bek adriyano ile ikili oynarken obur kanattan direk oyun gelir, kanat oyunculari yer degistirdiginde taktik degismez bir kanattan orta gelirken obur kanattan bindirme gelir, gecen sene de ayniydi. Quaresma orta kesmedigi zaman, sosa kesiyordu iceri, onu elestirmiyorduk orta kesiyor diye.
Salt futbolcunun kisiligi uzerinden elestireye karsiyim ben, karisi, babasi degiliz. Futbolcunun standart performansinda dalgalanmalar olmamali, kerim frei mesela cok dalgaliydi toreyle beraber olcay daha bi stabil.
Quaresma tarzi oyunculara bakarken diriligine, gucune, istegine bakmak lazim once kalan arizalari hocayi ilgilendiriyor ve hoca bunlari torpuler.
El kol hareketlerine gelince takimda oguzhandan daha az el kol yapiyor bu cocuk skandal top kayiplari da son zamanlarda azaldi, tolgay ve oguzhan daha facia top kayiplari ile oynuyorlar. Gecen olyimpiakos macinda oguzhan gene gogusle top tutma fantezisi yapti bir satir yazi goremedim, gecen sezon akhisar macinda da ayni teraneyi yapmisti kaptirilan topun faturasi alexise kesilmisti.
Alexis demisken bu sezon gayet iyi oynuyor alavesde bizdeki golcu kimligine devam ediyor 2 golu var bu sezon takimi da ilk 8-10 icinde bitirebilirse buyuk basari olacak onlar icin.
10 sene laligada oynamis stoperi begenmedi bu taraftar, sakar ve bombaciydi da 1milyona oynuyordu
Alexisin sakar olmayanina azicik ayagi duzgun olanina 30 milyon cektiler.
Taraftarin beklentilerini gozden gecirmesi lazim, bazen gazeteleri de takip ediyorum sadece taraftarin degil turk insaninin azicik ayaklarinin yere basmasi lazim, gercekler biraz acidir ama turkiyenin yerini haritada bilmeyen amerikaliya, rusa gerizekali demek degildir olay, ulke kucuk ulke harita gozukmuyor yeri azicik gercekci bakmak lazim olaylara. Amerigali deveyi nereye bagliyorsun dedigi zaman, bizim ulkemizde araba olmadigini kast etmiyor, ulkenin ortadogu ulkesi olduguna gonderme yapiyor aslinda.