Tekrar edicem ama derdimi net anlatmam lazım. Bu zamana kadar Quaresma'yı eleştirmişimdir evet ama bu denli büyük tepki vermemişimdir. Peki neden?
Karakter olarak;
- Ataklarda top kendisine gelmediği zaman el kol yapmadan duramayan.
- Oyundan alındığı zaman hocasına habire el kol hareketleri yapan
- Kazanılan maç sonunda takım kaptanı ile saha ortasında tartışan, hele ki Atiba gibi bir adamla bile tartışmayı başarabilen
- Müsait anlarda kendisine top atılmadığında o pozisyonun sonu gol olsa dahi sevinmeyen
bir adama ne kadar futbol yeteneği olsa bile ben artık saygı duymam..
Futbol olarak eleştiririm peki neden?
- Kanat oyuncusu olarak sene başından beri süper ligde sadece 1 golü olan, o da sanırım penaltıdan.
- Topu bir sağa bir sola çekerek hızlı hücumu her daim engelleyen
- Çizgide takılıp bir kere bile maç boyunca içeri girmeyi düşünmeyen
- Her atakta topu kendisine isteyen, bu gece bile Talisca korner kullanırken ceza sahasının en arka uç tarafında abuk subuk bir yerde el kaldırıp top istiyordu kendisi. Talisca da oraya gönderdi mundar oldu top..
- Müsait durumda arkadaşları varken trivelasıyla, rabonasıyla veya farklı bir şekilde saçma şutlar çeken
- Kritik anlarda laubali hareketlerinden, gereksiz yerlerde pas vermeyip çalıma girmesinden vsvsvs...
Ben bu adamı eleştiririm.
10 asist mi yapmış? Bir maç boyunca zaten en az 15 orta kesiyor. 23 hafta mı oldu? Sezon boyunca 300 ortayı bende kessem bende 10 asist yaparım zaten. Bu adamın bu sene bir tane ara pası vererek, duvar pası yaparak asist yaptığını hatırlayan var mı? Varsa kaç tane? Bunda büyütülecek bir durum yok.
Velhasıl kelam, Quaresma'nın futbol ahlakı olmadığını düşünüyorum bir çok kişinin de aksine takım oyununu ileri değil geriye götürdüğünü düşünüyorum. Her ne kadar savunanı çok olsa da takıma faydalı gibi görünen ama aslında zarar veren bir oyuncu olduğunu da düşünüyorum.
Son sözüm de rabonasını sol ayağı kötü diye yapıyor diyen arkadaşlara olacak ki, bu adam sağa sola çekmeyi çok sever topu, çeker de.. Madem solun iyi değil çek topu sağa sağ ile kes derler adama. Yemiyorum ben solum kötü rabona yapıyorum laflarını. Sırf hava, görüntü..
Her neyse, Benim kendimce sebeplerim var ve sevmiyorum.. Başkasının kendince sebepleri var ve seviyor. Başarı göreceli bir kavram. Umarım kendimi anlatabilmişimdir.