Sahada benim gördüğüm eksikleri olan şampiyon bir takım. Serdar Aziz konusunda Hocanın öğrencisi olsa da ne tür özelliklere sahip olduğunu kendisinden beklenileni ne verebileceğini kestirebileceğimiz oyuncu. Tolga sadece bir örnekti . Tolga'nın yanına İsmail ve transferde inisiyatif hocaya bırakılacaksa müstakbel yeni kumar transferlerini de ekleyelim. Bunların toplamı taraftarda hoşnutsuzluğa yol açacaktır ve tepkinin bir kısmı kredisi olsa da hoca üzerine olacaktır. Taraftarı homojen bir kesim olarak ele almamak lazım . İçlerinde ses çıkarmak için şartları kollayan bir kesim de var .
Eksiklerimiz olduğu aşikar bu inkar edilemez.
Ama bunun şampiyonluğumuzuda engelleyen eksikler olduğunu söyleyemeyiz.
senin kestirmenle hocanın kestirmesi aynı şey değil sen oynadığını görüyorsun
peki hocanın onu bambaşka şekilde oynatabileceğini öngörebilirmisin. Bir sene
onunla antrenman yapan hoca kapasitesini ne yapabileceğini bilen o Ben Beşiktaşla
oynamadığı sürece bursa maçı izlemem yorumda yapamam fikrimi soracak olursan
ben bursadan altın olsa oyuncu almak için teklif götürmem. isterse dünyanın en iyi
stoperi olsun. Ne diye teklif götürüp bir taraflarını kaldıralım bize satmayacakları
netken sadece fiyat yükseltip daha fazla kazanmalarına sebep olmaktan başka işe yaramıyor
hoş gerçi buda bizim lehimize ama genede bursa kazansın istemem. Başka stopermi yok.
ben zaten çokta alıcı olduklarını düşünmüyorum. ikidir satışın olmasını engelleyen kelimelerin
bizim ağzımızdan çıkması tesadüf olamaz. kovalayanda biziz satışı engelleyende biziz

sonuç oyuncular ederlerinin çok üzerine rakiplere gitti.
Transferde insiyatif elbette hocaya bırakılmaz ama takımı kuran ve tek yetkili patron hoca olduğuna göre
fikirlerinede saygı göstereceksin bir oyuncuyu istiyorsa alacaksın hocanın bir oyun planı var
oyuncuyuda oyun planına göre ister. sen birilerini alıp al sana oyuncu buna göre plan yap diyemezsin.
şartları kollayan kesin her zaman olacaktır. ama çoğunluk olmadıkları sürece sıkıntı olmaz ben geçen
sene ilk defa Beşiktaş tribününde taraftarın taraftar ıslıkladığını gördüm eskidende ufak çaplı oluyordu ama
bu sefer bütün stad ıslıkladı. gelecek sene nasıl olur bilemem ama son üç maç taraftar gruplar tribün tarafından pasifize edildi
bundan sonra tribün liderliğini isteyen tribünün isteklerine göre haraket etmek zorunda
çünkü artık eskiden maçlara gitmeyen yılmış taraftar stada geri döndü. 30 bin kombineyi onlar aldı.
bursa maçında kapalı dale yaparken golü yedik stad büyük tepki gösterdi ondan sonrada takım şampiyonluğu garantilediği ana kadar daleye izin vermedi
denediler ıslıkla engellendiler. artık oyuncuyu bozan değil iten tribün var. Tepkide gösterir ama bunuda bilinçli yapar.