Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (8) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5473498 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 8 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Yarın 7 tır mı çim var. Hepsi biter. 10 mu var. Hepsi biter. Getirin SIS'ıme.
mazlumu getirin

Çevrimdışı kutalmis.pinar

Benden söylemesi SİS Perşembe veya en geç Cuma hibrit çakma işinide bitirir.Bu adamlar neyin nesi böyle👍👏 İyi Geceler😴😴
KARTALIN YUVASI VODAFONE PARK

Çevrimiçi Necmi

Çim orada olduğu sürece 2 günden fazla sürmez.

Bu arada herkese merhaba. Tapatalktan giriş yapabildim ama otomatik kayıt oldummu olmadımmı anlamadım :)

Bir Peyzaj Mimarı olarak şunuda söylemeliyim ki bu konuda görüp görebileceğiniz en kaliteli firma SIS tir. Zemin konusunda şu zamanda daha iyisinin yapılması pek mümkün değil. Uygulanacak son sistem ne diye soran olursa stadı söyleyebilirsiniz...

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hoşgeldin kardeşim

Çevrimdışı Yiğit

Merhaba kullanıcı resminize bayıldım buraya eklerseniz kaydedip duvar kağıdı yapmak istiyorum :)

@idil mesajlarına bak orjinali o şekilde profil fotosu yapınca bendeki gibi olacak :)

Bugün ben de bu fotoğrafın büyük boyutlusunu aramıştım fakat duvar kağıdı için yeterince büyük kalitede bulamadım. Çekimin hd kalitede videosunu bularak ekran görüntüsünü aldım, isteyen olursa gönderebilirim.

Çevrimdışı Efe

Bugün ben de bu fotoğrafın büyük boyutlusunu aramıştım fakat duvar kağıdı için yeterince büyük kalitede bulamadım. Çekimin hd kalitede videosunu bularak ekran görüntüsünü aldım, isteyen olursa gönderebilirim.
aynen bende öyle yaptım ama sonra profil fotosu için kırptım profilde harika görünüyor
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Ersinn

Arkadaşlar çatı ile kolonlar arasındaki mesafe bence akustik vs için bırakılmış olabilir. Bu kadar cmlerin hesabının yapıldığı yerde keyfi yapmazlar heralde. Ayrıca şu membranların akustiği olumsuz yönde etkileyeceğini düşünenler var geçen Rıdvam Akara da yazmışlar
 Bence tam tersine daha olumlu etkileyecek. Türkiyede en iyi akustiğe sahip statlardan hatta en iyileri bence Mersin ve Osmanlı. İkisininki de Membran hele Osmanlınınki aynı bizim çatı ve etrafı açık olmasına rağmen çok iyi ses oluyor. Zaten geçen sene de çok iyi atmosfer yaratmıştık o statta.

Hoşbulduk. Tapatalk üyeliği ile bilgisayardan giremedim. Oradan tekrar üyelik işlemi için başvurdum haliyle. Onaylandığında o üyelikle devam ederim.

Çevrimiçi Necmi

Hoşbulduk. Tapatalk üyeliği ile bilgisayardan giremedim. Oradan tekrar üyelik işlemi için başvurdum haliyle. Onaylandığında o üyelikle devam ederim.

Tahmin ettim onayladım normalde ikinci üyeliği onaylamayız ama tapatalk böyle şeyler yapıyor @tolga deniz

Çevrimdışı harund1k3

@Necmi Abi çime daldık diğer işleri unuttuk. Burada konuşuldu mu bilmiyorum yeni açık alt kısmın yukarı tarafına iki tane iskele kurulmuş. Acaba kat arasında kalan kısıma led mi düşünülüyor onun hazırlığı mi?

Çevrimdışı can1903

Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimiçi Necmi

@Necmi Abi çime daldık diğer işleri unuttuk. Burada konuşuldu mu bilmiyorum yeni açık alt kısmın yukarı tarafına iki tane iskele kurulmuş. Acaba kat arasında kalan kısıma led mi düşünülüyor onun hazırlığı mi?
Bilmiyorum ama yeni açık kısmına led konmaz sanmıyorum taraftardan koruyamazlar
sürekli üstü pankartlarla kapatılır. Led sadece orta kata konur diye tahmin ediyorum üstü taraftara bırakırlar
bırakmalıdırlarda hep reklamda olmaz pankartlar asılacak ben üst kısma konacak led e pek sıcak bakmam şahsen
ikinci loca katı balkonuna konur ledler

Çevrimdışı murateren

@Necmi abi sis ile yaptığınız röportaj da cumartesi başlanacağı söylendi ve başlandı, ne zaman biteceği konusunda bilgi verdiler mi?

LG-H542 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı aşığımsana

Ömrümsün Beşiktaş!

Çevrimdışı harund1k3

Bilmiyorum ama yeni açık kısmına led konmaz sanmıyorum taraftardan koruyamazlar
sürekli üstü pankartlarla kapatılır. Led sadece orta kata konur diye tahmin ediyorum üstü taraftara bırakırlar
bırakmalıdırlarda hep reklamda olmaz pankartlar asılacak ben üst kısma konacak led e pek sıcak bakmam şahsen
ikinci loca katı balkonuna konur ledler

Olabilir ama tam olarak ben de anlamadım neden oraya iskele kurulduğunu üstten aşşağı sanki kablo gibi bir şey de geliyor. Belki scoreboard hazırlığı da olabilir. Scoreboard iskeleler üzerinde sabıtlendıkten sonra yukarı doğru çekilebilir. 

Çevrimdışı tolga_1903

Teşekkür ederim @Necmi

Şimdi şöyle söyleyeyim bi arkadaş çim ile ilgili bir şeyler yaz demiş. Yurt dışında bazı ülkelerde ( Hollanda İtalya v.b.) uygulanan ve üretilen rulo çim ile, bizim ülkemizde yetiştirilen ve adına rulo çim denen şey aynı şey değil ne yazıkki. Bunun en güzel örneğini kertenkele arenada gördük. Belirli şartlarda ve uygun ortamda yetiştirilmesi gereken çimi, bugün yalova, adapazarı civarında her tarlada görebilirsiniz ve sorduğunuzda adı rulo çim denir :) Rulo çimin asıl amacı tabiiki yetiştirilmesi ve hazır gelmesi nedeniyle zaman kazanmak ve anında yeşil görüntüdür ama asıl önemli noktası ot barındırmamasıdır ya da şöyle diyelim elverdiğince ot barındırmamasıdır. Ama bizde bu şartları sağlayan çimi bulmak pek mümkün değil.

Çimin yetiştirilmeye başlandığı tarih bile önemlidir. Bahardan önce bu işe başlarsanız çim tohumları, gübre veya kapak toprağı ile gelebilecek otları bastırır ve fazla otlanmaya izin vermez. Ama baharda bu işi yaparsanız bu sefer de ot çimi bastırır ve yabani ot olur. Bizde uygun fiyata satılan çimler, bu yabani ot yüzünden çapalanmış ve yer yer kelleşmiş çimlerdir. Yama ekimle bile kurtarman zordur. Zaman ister...

Stada gelen çim gerçek anlamda rulo çim diyebileceğimiz bir ürün. Gerek yetiştirilmesi gerek taşınması gerek uygulaması her şey muazzam görünüyor bence. Şimdi önemli olan bu malzemenin parçalarının birbirine tutunmasını sağlamak. Bundan bahsedince iş uzayacak diye korkanlar olabilir ama şunu söyleyim bu bahsettiğim şey sadece sulama ile olacak. Çim kökleri hem yanındaki parça ile hem de alttaki mecut toprak zemin ile köklerini salıp tutunacak. Kaliteli bir rulo çim uygulamasında bu alışma süresi sanırım maksimum 1 hafta sürer. Buda zaten hybrit çim köklerinin çakılması ile aynı süreye denk gelir.

Ara sıra okuyordum ama bir türlü yazmak nasip olmadı. Hybrit olmayacakmış serme yapılacakmış, serme olunca hybrit olmuyormuş, bi ara sermenin adı serpme falan oldu :) Neyseki doğru yol bulundu da hybrit denen sistemin çimin cinsi ile alakalı olmadığı anlaşıldı.

Eğer tüm malzeme sahaya bu gece inerse ve yarın akşamda ara vermezlerse pazartesi sabahı saha yemyeşil olur...

Çevrimiçi Necmi

bu gün gazilerde oturuyorduk o sırada tırlar geldi saniyesinde masada kimse kalmadı.
@KUMANOVALI  dan o cüsseye o çevikliği beklemiyordum nasıl uçtu gitti anlamıyorum :kop:
çok güzel yakaladık tırları. hemen bütün bilgiyi aldık bütün tırlar yani kalan 14 tır büyük ihtimal stada gelmiştir.
gündüz girişine polis izin vermemiş sanırım 3 tanesini özel izinle soktular söz verildiği için bu gün başlanacak diye
yarında diğer 10 tır gelecekmiş gece maç sonrasıda tekrar uğradık tır şoförleriyle ayak üstü sohbet ettik güvenliklede
konuştuk gece çalışılacağını söylediler ama çok emin olamadım ışıklar söndürülüyordu biz stada gelirkende sis ekibi
grup halinde Beşiktaşa gidiyordu. yemek yemek içinmi yoksa paydosmu ettiler bilemeyeceğim ama bana pek paydos gibi gelmedi
tırlar gelene kadar yemek molası vermiş olabilirler diye tahmin ediyorum.

Çevrimdışı harund1k3

Teşekkür ederim @Necmi

Şimdi şöyle söyleyeyim bi arkadaş çim ile ilgili bir şeyler yaz demiş. Yurt dışında bazı ülkelerde ( Hollanda İtalya v.b.) uygulanan ve üretilen rulo çim ile, bizim ülkemizde yetiştirilen ve adına rulo çim denen şey aynı şey değil ne yazıkki. Bunun en güzel örneğini kertenkele arenada gördük. Belirli şartlarda ve uygun ortamda yetiştirilmesi gereken çimi, bugün yalova, adapazarı civarında her tarlada görebilirsiniz ve sorduğunuzda adı rulo çim denir :) Rulo çimin asıl amacı tabiiki yetiştirilmesi ve hazır gelmesi nedeniyle zaman kazanmak ve anında yeşil görüntüdür ama asıl önemli noktası ot barındırmamasıdır ya da şöyle diyelim elverdiğince ot barındırmamasıdır. Ama bizde bu şartları sağlayan çimi bulmak pek mümkün değil.

Çimin yetiştirilmeye başlandığı tarih bile önemlidir. Bahardan önce bu işe başlarsanız çim tohumları, gübre veya kapak toprağı ile gelebilecek otları bastırır ve fazla otlanmaya izin vermez. Ama baharda bu işi yaparsanız bu sefer de ot çimi bastırır ve yabani ot olur. Bizde uygun fiyata satılan çimler, bu yabani ot yüzünden çapalanmış ve yer yer kelleşmiş çimlerdir. Yama ekimle bile kurtarman zordur. Zaman ister...

Stada gelen çim gerçek anlamda rulo çim diyebileceğimiz bir ürün. Gerek yetiştirilmesi gerek taşınması gerek uygulaması her şey muazzam görünüyor bence. Şimdi önemli olan bu malzemenin parçalarının birbirine tutunmasını sağlamak. Bundan bahsedince iş uzayacak diye korkanlar olabilir ama şunu söyleyim bu bahsettiğim şey sadece sulama ile olacak. Çim kökleri hem yanındaki parça ile hem de alttaki mecut toprak zemin ile köklerini salıp tutunacak. Kaliteli bir rulo çim uygulamasında bu alışma süresi sanırım maksimum 1 hafta sürer. Buda zaten hybrit çim köklerinin çakılması ile aynı süreye denk gelir.

Ara sıra okuyordum ama bir türlü yazmak nasip olmadı. Hybrit olmayacakmış serme yapılacakmış, serme olunca hybrit olmuyormuş, bi ara sermenin adı serpme falan oldu :) Neyseki doğru yol bulundu da hybrit denen sistemin çimin cinsi ile alakalı olmadığı anlaşıldı.

Eğer tüm malzeme sahaya bu gece inerse ve yarın akşamda ara vermezlerse pazartesi sabahı saha yemyeşil olur...

Çim işine mi girseydik napsaydık ben bilemedim d d. Direnajından ısıtma sistemine, yetiştirilmesinden sökülüp nakliye işlemlerine, serılmesınden sulanmasına hibritine her şeyi öğrendik. Ben Havacılık bölümünde okuyorum ilgi alanım uçak motorları ama şu 2-3 aydır hep bu işleri düşünüyorum :)))

Çevrimiçi Necmi

Teşekkür ederim @Necmi

SIS yöneticisiyle yaptığım görüşmede bunların hepsini konuştuk aynen dediğin gibi zaten bu gelen çimde özel bir çimmiş
bayağı aradılar bu çimi avrupadaki bütün çim tarlalarını dolaşmışlar. Uygun çimi bulabilmek için Hibrit olayına gelince biz bunu
bir senedir söylüyoruz ama hala buna inanmayanlar var :)  hibrit olması ekme veya serme olmasıyla alakalı bir şey değil
ekme çimde ekildikten sonra bir boya geldiğinde hibrit çakılıyor zaten ikisinin kalite anlamında bir farkı yok hatta bu yabani ot
işini sordum ekme riskli değilmi dedim bana yok zaten sahalar dış etkilerden uzak ricit edilmiş ortam rüzgar yabani ot getirmez
demişdi ama sermede bunun kontrolü çok daha kolay oluyormuş yerine serildikten sonra ikisinin arasında avantaj dezavantaj olmuyormuş
hibritide çakınca hepsi aynı nitelikte oluyormuş. Sadece söylediği net bir şey varsa özel bir çim getiriyoruz ve çok mükemmel bir
zemin olacak dünyada eşi olmayacak dedi tabi bu sadece çim değil komple alt yapıyı katarak söyledi Bazı arkadaşlar ingiliz stadlarına
benzeyecekmi diyor benzemeyecek çok daha üst düzey olacak bunun bir tık altı dompos arena ingiliz stadları kalite olarak onun bile altında
kalıyor. Bunu söylerken ingiliz stadlarının 4-5 tanesini SIS yaptı bunu belirterek söylüyor Vodafone arenanın çok özel olduğunu.
Çok heyecanlılar emin olun çok gurur duyuyorlar burayı yaptıkları için Bu özellikte yapılması istendiği içinde çok mutlular Belki bir daha
bu nitelikte bir stad yapamayacaklar en azından büyük bir referans olacak gelecekteki müşterileri için.

Çevrimdışı tolga_1903

Aynen Necmi abi. Bu stat onlar içinde mükemmel bi referans olacak. Bide ot konusunda şu var. Eğer çim ekme yapılsaydı tabiiki dikkat edilecek ve otlanmanın önüne geçeceklerdi bi şekilde ama ot sadece rüzgarla tozla gelmiyor işte. Bunu onlarda biliyordur zaten ama özellikle kapak toprağı ve ekim sonrası gübre ile çok ot geliyor. Şu da var ki teknoloji bazı şeyleri değiştirdi. Artık hydroseeding denen bir sistem ile çim ekimi yapılıyor. 3 veya 4 tonluk bir pulvazör içine belli oranlarda sıvı gübre öim tohumu ve kuru ağaç kabuğu karıştırılıp tıpkı serpme beton gibi saha taranıyor ve öylece işlem tamamlanıyor. Hem hız hem çimin tutma başarımı olarak mükemmel bi sistem. Ama tabi hiçbir zaman bence kaliteli rulo çimin yerini tutamaz. Maddi durum el verdiği sürece...

Çevrimiçi Necmi

Çim işine mi girseydik napsaydık ben bilemedim d d. Direnajından ısıtma sistemine, yetiştirilmesinden sökülüp nakliye işlemlerine, serılmesınden sulanmasına hibritine her şeyi öğrendik. Ben Havacılık bölümünde okuyorum ilgi alanım uçak motorları ama şu 2-3 aydır hep bu işleri düşünüyorum :)))
SIS le ilk röportajı yaptığımızda çıktığımızda şaşkınlık içindeydik.
Öyle detaylı bir anlatım olmuştuki röportajımız çok uzun olduğu halde o konuştuklarımızın
özetiydi sadece ilgili kısımları aldık yazıyı yazdık zaten bazı şeyler konuşuldu ama yazmamızı istemediler.
diğer ürünlerle karşılaştırması artıları vs konuştuk zaten o zamandan beri burda ben çim konusunda çok emin
konuşuyordum hep mükemmel olacak ve mükemmel bir firmayla anlaşılmış dedim.
ve bu güne kadar bize söyledikleri takvime bire bir uydular. ne ilk röportajda anlatılanın dışına çıkıldı
nede verilen sürede yanılma oldu. daha on gün önce son röportajda takvimi almıştık bize pazartesi ısıtma başlayacak çarşamba bitecek
3 gün sürecek sonra zeminin üzeri özel bir makineyle işlemden geçirilecek hafta sonuda çim serimine başlayacağız demişlerdi.
ondan sonra sosyal medyada bir sürü takvimler ortaya atıldı millet geçen salı getirdi çimi bir haftadır tırda bekletiyorlar :D
ben ne demiştim pazartesi stadı yemyeşil görürüz bu iş pazartesi bitecektir sonrada hibrit çakımına geçilecek hibrit makinesi burda
en geç tahminim 3 nisan gibi bu stad zemini futbol oynamaya elverişli hale gelecek. burda belki çimin kendine gelmesi için bir kaç gün bekleme yapabilirler
yaşanırsa en fazla böyle bir gecikme yaşanır

Çevrimdışı Alpay

Taraftarlar icin özel bi APP yapilacak deniyordu.
Uygulamayi yapacak Firmanin adi: Netco Sports

örnek olarak: app store'de as monaco, st. ettiene, marsilya gibi takimlar icinde böyle bi ugulama yapilmis

yedek Külübesinede Recaro Koltuklari olacak deniliyor

örnek:
[ Son Düzenleme: 20 Mart 2016, 02:49:37 Alpay ]

Çevrimiçi Necmi

Aynen Necmi abi. Bu stat onlar içinde mükemmel bi referans olacak. Bide ot konusunda şu var. Eğer çim ekme yapılsaydı tabiiki dikkat edilecek ve otlanmanın önüne geçeceklerdi bi şekilde ama ot sadece rüzgarla tozla gelmiyor işte. Bunu onlarda biliyordur zaten ama özellikle kapak toprağı ve ekim sonrası gübre ile çok ot geliyor. Şu da var ki teknoloji bazı şeyleri değiştirdi. Artık hydroseeding denen bir sistem ile çim ekimi yapılıyor. 3 veya 4 tonluk bir pulvazör içine belli oranlarda sıvı gübre öim tohumu ve kuru ağaç kabuğu karıştırılıp tıpkı serpme beton gibi saha taranıyor ve öylece işlem tamamlanıyor. Hem hız hem çimin tutma başarımı olarak mükemmel bi sistem. Ama tabi hiçbir zaman bence kaliteli rulo çimin yerini tutamaz. Maddi durum el verdiği sürece...
zaten anladığım kadarıylaekme için bu aylarda pek tercih edilen aylar değilmiş.
ilkbahar ayları çimin hızlı büyümesini ve köklerin zayıf kalmasına neden oluyormuş
çim yaz ayı boyunca sürekli yaprağa verip köklerin güçlenmesini engelliyormuş ve diğer yönüyle zararlı otlarda
ilkbahar ekiminde daha başa bela olurmuş
o nedenle sonbahar tercih edilen zamanmış harcanan paranın yanında serme maliyeti devede kulak kalır :D
bizim stad ve antrenman sahasına harcadığımız parayla tüm süper lig ekiplerinin sahası serme çim yapılır. :bandit:
bize yapılan işin yanından bile geçmeyen arsenal stadının çim maliyeti 4,5 M€ bizimkinin fiyatını etik olmayacağı için söylemediler
ama kafanızda bir hesap yapabilirsiniz bizde olupda onlarda olmayan vakkumlama soğutma elektronik ısı nem kontrolü
gibi sistemleri ekleyerek

Çevrimdışı Yiğit

Taraftarlar icin özel bi APP yapilacak deniyordu.
Uygulamayi yapacak Firmanin adi: Netco Sports

örnek olarak: app store'de as monaco, st. ettiene, marsilya gibi takimlar icinde böyle bi ugulama yapilmis

yedek Külübesinede Recaro Koltuklari olacak deniliyor

örnek:

Evet bu linkte detayları yazıyor.
http://www.netcosports.com/reference/vodafone-arena/

Çevrimdışı harund1k3

zaten anladığım kadarıylaekme için bu aylarda pek tercih edilen aylar değilmiş.
ilkbahar ayları çimin hızlı büyümesini ve köklerin zayıf kalmasına neden oluyormuş
çim yaz ayı boyunca sürekli yaprağa verip köklerin güçlenmesini engelliyormuş ve diğer yönüyle zararlı otlarda
ilkbahar ekiminde daha başa bela olurmuş
o nedenle sonbahar tercih edilen zamanmış harcanan paranın yanında serme maliyeti devede kulak kalır :D
bizim stad ve antrenman sahasına harcadığımız parayla tüm süper lig ekiplerinin sahası serme çim yapılır. :bandit:
bize yapılan işin yanından bile geçmeyen arsenal stadının çim maliyeti 4,5 M€ bizimkinin fiyatını etik olmayacağı için söylemediler
ama kafanızda bir hesap yapabilirsiniz bizde olupda onlarda olmayan vakkumlama soğutma elektronik ısı nem kontrolü
gibi sistemleri ekleyerek

Şimdi burada işin güzel tarafı şu, Fikret Orman madem stat yapıyoruz borclanıyoruz,  en iyisini yapalım ki bize Maximum geliri zamanla getirsin diye dusunuyor. Bazıları çatıyı eleştiriyor fakat çatı malzemesinin özellikleri hakkında en ufak fikirleri yok. Çim konusunda masraf neyse kaçmadı yönetim, en başından beri söylüyorum bir stadın en önemli parçası zemini. Sen istersen bazı kapasite sevdalıları gibi 100.000 kişilik yap, koltuklarını bizon derisinden yap zeminin kötüyse hiç bir anlam ifade etmiyor. İlk başta takımının zeminden keyif alması gerekiyor. Şu yapılan zemin tam olarak bizim oynayacağımız futbol için ideal. Pas yapan, dribbling yapan, mümkün olduğunca yerden seri paslarla rakibini bozmaya çalışan takımlar için çok keyifli bir zemin olacak. Emin olun şu sahaya gelen rakip takımlar neye uğradıklarını şaşıracaklar. Sis'in aldığı ücret 3 aşşağı '5' yukarı belli zaten aldıkları para analarının ak sütü gibi helal olsun.

[ Son Düzenleme: 20 Mart 2016, 03:55:51 harund1k3 ]

Çevrimdışı Emre Keşküş

yarın çimin %75'i biteceğini umuyorum, helal olsun SIS'e  :pes