Kardeşim ben sana yanıt filan vermedim öyle olsa alıntı yapardım. Ortada ne konuşulduğuna bakıp kimin yazdığına bile bakmadan yorum atıyorum genellikle. Sergen filan demeye başlamışken sinir bozuyorsun durduk yerde. Benzer şeyleri söyleyen bir sürü adam var sen niye zıpladın?
Gerekçelerini de bulamadım dönüp ama ilgilenmeye değer olduğunu sanmıyorum. Sonucun abuk çünkü. Transfer başarısı dediğin şey evet subjektiftir. Kişinin değerlendirme kriteri onun yönetimi daha fazla ya da daha az başarılı bulmasını sağlayabilir.
Ama sıfır dediğin zaman ortaya spekülatif ve gerçekten birşeyler anlatmaya çalışmaktan çok provoke etmeye yönelik bir iddia çıkıyor. Transfer başarılı bir hamle olsa bile doğrudan kupa getirmez zaten. Bir sürü değişken girer işin içerisine başarı için. Bu Türkiye gibi piyasası daha az şeffaf olan ülkelerde daha da fazla ve garip olabilir.
Yönetimin transferlerinden en basiti Gökhan Töre'yi ele al. Kimin oyuncunun yerini doldurdu? Holosko. Yerini doldurdu mu? İstisnalar dışında herkes evet diyecektir. O bölgenin üretkenlik çıtasını arttırdı mı? Geleceğe yönelik potansiyeli var mı? Hemen her anlamda doğru maliyet/performans transferidir. Olcay, Oğuzhan, Demba Ba, Atiba, Sosa, Cenk Tosun hepsini analiz etsek pozitif sonuçlarla çıkarız. Bu senekiler de iyi görünüyorlar. Muhteşem oldukarını filan da iddia etmeyeceğim zaten.
Çok başarılı scout ekipleri olan, bizden çok daha iyi transferler gerçekleştiren takımlar her zaman kupalara ambargo koymaz. Bunlara hiç bir transfer başarıları yok dediğiniz zaman kusura bakmayın, gülerler.
Dikkate almaya değer değil derken kastım şu. Fikir ciddi bir incelemenin sonucunda tartışılabilirliği olan bir iddia koymuyor ortaya. Yerine Beyaz Tv esintileri taşıyan tatmin edici netlikte ama bilimsellikle alakası olmayan bir cümle çıkartıyor. Ben Mourinho falan değilim ama bunlar zaten içeriksiz polemik başlatmaya yönelik cümleler oldukları için kendi istediklerini onlara vermemek gerekiyor, sana bir şey söylemekten çok aklı selim taraftarlara ufak bir uyarı göndermeye çalışıyorum o kadar.
Neyse Sergen harbiden çok kötü penaltı kullanıyordu soluyla.
bir cinayet işlendiğinde toplumda "yea adam işte vurmuş öbürünü atın gitsin hapse" diye düşünen kişiler elbette çıkar ancak bu kişiler hakim veya hukukçu olamazlar. çünkü olayın meşru müdafaa olma ihtimali vardır, taksirle öldürme olma ihtimali vardır. sonuçtan yola çıkarak hüküm vermeden önce olayın ayrıntılarının araştırılması gerekir.
sen çok değerli vaktini ayırarak ne yazdığımı okumadan bir hüküm veriyorsun ve bu hükmün beni rencide edecek düzeyde. senin benim yazdığım şeyle ilgili kafanda bir fikir oluşabilir, bu fikre varmana bir şey diyemem. ama gelip buraya aşağılayıcı ifadeler kullanmadan önce gerekli bilgiyi edinmen gerekir. benim de çok saçma bulduğum yorumlar oluyor ama gelip ortaya rencide edici laflar atmıyorum.
çok değerli vaktini alarak gerekçelerimi vasat zekalı bir insanın anlayacağı düzeyde yazıyorum.
transfer niçin yapılır? şampiyon olamama riskini düşürmek için. doğru mu?
her transferle riski azaltmaya çalışırsın, sonuca varırsın varmazsın o ayrı bir meseledir. ama yapılması gereken şey "yea nasıl olsa transfer yapıldığında şampiyon olacağın garanti mi?" kafasından çıkıp gerekeni yapmaktır. aksi halde zaten sorun yok, hiç transfer yapmayalım nasıl olsa her türlü şampiyon olamama riskin devam ediyor.
birisi dedi ki "yönetimin transferdeki başarı oranını yüzde kaç görüyorsunuz?"
ben de ona transfer dönemini bir bütün olarak ele aldığımı, futbolun matematik olmadığını söyledim ve biraz abartılı bir biçimde "sıfır" dedim. yoksa ben bilmiyor muyum şu ana kadar yapılan transferlerin ucuza bitirildiğini!
peki neden böyle diyorum? takımın ikinci devreye kadar ancak uyum yakalayacağını ve şampiyon olamama riskimizin şu gün itibariyle yüksek olduğunu düşündüğüm için. burası subjektiftir, başkası tersini düşünebilir. ama azıcık futbolla ilgilenen birisi bu söylediğimi o kadar da saçma bulmaz diye düşünüyorum.