Valla ben de farklı olmasını çok isterdim ama o kadar sığ bir gündemimiz var ki inanılmaz. Graf in liderliğinde yapilandirilan ve başkanın çok para harcadık dediği oluşum ne yapıyor şu an?
Ya da hazırladıkları rapor veya önerdikleri oyuncular başkanın nezdinde ne kadar kabul görüyor?
Su çok net gözüküyor, başkanın da, Garfin da, Ole nin de gündemi birbirinden çok farklı.
Ne oynayacağız hangi tip oyuncu alacağız bu bile muamma.
Bizim sağ bek macerası görünce şu fıkra aklıma geliyor
Yaşlı amca karısına demiş ki hanim suyu ısıt, oldu oldu olmadı çay demler içeriz.
Ne olup biteceğini transfer dönemi bitince göreceğiz. Eleştireceksek elimizde haklı gerekçe olması lazım. Zan ile hareket etmeyi doğru bulmam ben. Görücez nereye ne alınacağını. Ona göre değerlendirmemizi yapıcaz. Ben Tammy Abraham transferini eleştirdim mesela. Kötü bir hamle olarak değerlendirdim. Bitmiş iş üstünden konuşuyorum. Jurasek transferi eğer diğer mevkilere iyi oyuncular alınırsa idarelik olarak mazur görülebilecek bir transfer olarak değerlendirdim. Osayi bir fırsat transferiydi olmadı. KWP büyük bir fırsattı olmadı. Osayi ile KWP'nin aynı tipleme olmamasında bir sorun yok. Çünkü KWP gibi bir futbolcuyu alma ihtimalin varsa bazı önceliklerden vazgeçersin. Bunu her zaman doğru planlamanın, kadro mühendisliğinin çok önemli olduğunu savunan biri olarak söylüyorum. Sen sol kanata forvet tipi bir kanat alırsın ve sağa da oyun kurucu tipte bir kanat almayı planalrsın ama öyle bir fırsat çıkar ki karşına o fırsatı kaçırmamak için sağa da forvet tipi bir kanat alırsın. KWP böyle bir fırsattı. Şimdi internette "Osayi, KWP, Emerson... Bana tek bir ortak noktalarını söyleyin" diye tweet atıp binlerce rt almak işin en kolayı. Ama elma ile armudu birbirine karıştırmamak daha zor ve daha zevksiz tabi. Etkileşimi de az üstelik.
Ayrıca bir mevki için yaptığınız listedeki oyuncuların hepsi birbirinin kopyası olmaz. Dünyada o kadar futbolcu yok. Böyle bir şey beklemek çocukça. Sizin elinizde o mevkii için belirlenmiş 7 özellik olur. Bu 7 özellikten 4'ünü taşıyan oyunculardan liste yap dersin scout ekibine. Şu 1 özellik ise mutlaka olmak zorunda diye de eklersin. Vazgeçilmez özellikler olur, vazgeçilebilir özellikler olur. Beşiktaş sağ beke atletik bir oyuncu arıyor. Adı geçen isimlerin hepsinde bu var. Hiçbiri Svensson gibi değil. Gidip gelen oyuncu aranıyor. Zira sol beke alınan oyuncu da öyle. Scout sadece keşfedilmemiş oyuncuyu tutup getirmez. Zaten günümüzde keşfedilmemiş oyuncu diye bir şey yok. O eskide kaldı. Scout, teknik ekip, başkan ortak çalışıyor. Başarılı olup olmadıklarını transfer dönemi bitince göreceğiz. Şuana kadar bana göre bir doğru, bir yanlışla gidiliyor.
Transferlerin gelmediği, ortalığın kuruduğu günlerde galeyana gelip sallamak işin en kolay olanı. Sağduyulu, aklı selim davranabiliyor musunuz onu görelim. Maç bitmeden oyuncu ıslıklanmaz.