koltuklara basan mı ararsın demirlere basan mı ararsın koltuğa yazı yazan mı ararsın bizim taraftara bu stad çok bile.,

+1903
İstanbul'a gelip statta bizim taraftar profilini görene kadar, ülkedeki en nitelikli taraftar profilinin Beşiktaş'ta olduğu iddiasındaydım. Nitekim geçenlerde yapılan ankette de lisans mezunların toplam taraftarlara ağırlığı bakımından en yüksek takım Beşiktaş çıktı. Demek ki hepten yanılgı içinde değilim. Yalnız, şu var, okumak da tek başına adam olmaya yeterli değil, atalarımızın tabiriyle, görgü, saygı, edep, kıymet bilmek gibi niteliklerden nasiplenmemişsen, kitap yüklü eşek olursun, başka bişey değil. 90'lı yıllarda da İnönü'de maç izlemiştim ama taraftar profiline pek dikkat edememiştim gençlikten ve maç heyecanından. Son 2 yıldır bizim tribünlerde beni üzen çok şey oldu. En başta maçın daha başlarında kendi futbolcusunu ıslıklama, yuhalama, top kendi oyuncusuna geldiğinde yapılan uğultu geliyor. İkinci konu küfür içeren birkaç tezahüratta ısrar edilerek Beşiktaş'a zarar verilmesi. Bu yüzden aldığımız cezalar bir yana, boş kalan tribünlere satılamayan biletlerin geliri, tribün baskısından maruz kaldığımız için kazanamadığımız maçların kayıp galibiyet primi (tff) mali olarak Beşiktaş'a çok zarar verdi. Şimdi, atıyorum, 250 bin liraya aldığımız evimize yerleşmeden önce, mutfaktı, banyoydu, zeminlerdi, duvarlardı derken yine misal 40 bin lira harcayıp pırıl pırıl yaptıktan sonra içine yerleşmenin heyecanını yaşarken, aile fertlerinden birinin tutup ayakkabısıyla mutfak tezgahının üzerine çıkmasını nasıl garip karşılayacak ve hayal kırıklığına uğrayacaksak, bu koltuklara basan, yazı yazan insanları görünce de o kadar hayalkırıklığına uğruyorum. İnsan bu stadın betonuna çekirdek kabuğu atmaya kıyamaz be, bırakın yazı yazıp koltuğuna basmayı.
Bir de, bu hafta sonu ben de stadı görmeyi düşünmüştüm ama Başkan'ın son demecinde, eksiğimiz ve yapılacak işimiz çok, açılana kadar artık stada gelmeyin demesi üzerine vazgeçmiştim. Bugün çekilen fotoğraflardaki kalabalığa bakıyorum, pes diyorum. Kardeşim 3 yıldır sabrediyoruz, az daha sabredin daa. Adam ne yapsın yalvarsın mı? Gitmeyin şu stada, çalışanların dikkatini dağıtmayın.
Bir de sorum olacak. Benim kapalı üstten kombinem var, üç maçlık biletimi de aldım. Annemle telefonda konuşurken öğrendim ki, Antalya'da yaşayan babam da bu statta maç izlemek için iç geçiriyormuş. Eski açıkta yan yana 3 adet 3 maçlık bileti olan arkadaşlarım var. Kayseri açı için birine kendi kapalı üst biletimi devredip, kendime, oğluma ve babama o üç eski açık biletini almak ve o maçı babam ve oğlumla birlikte izlemek istiyorum. Sorun şu ki, babamın pasolig kartı Antalyaspor kartı. Arkadaşlarım o karta bilet transfer edebilir mi? Ya da babama TFF pasoligi ya da Beşiktaş pasoligi mi almamız lazım yeniden?