Stad yapılırken duyduğum en büyük korku insanların koltuğunu sahiplenip başkalarına kullandırmayacak olmasıydı. Şu yazılanları gördüm ve ne yazık ki bunu yapmayı düşünen insanlar gerçekten varmış. Tiyatro, sinema değil ki bu, vip gibi yerlerde olmadığın sürece gidersin tribüne boş bir yere oturursun. Gerçekten her maç aynı koltuğu kullanmayı mı düşünüyorsunuz? Arkadaşlarımla gideceğim maçlar olacak başka biri de benim koltuğumu kullansın sıkıntı değil.
Umarım stad açılınca böyle insanlar türemez. Çünkü bunun bir sonraki evresi de 90 dakika oturup sessizce maçı izlemektir. Umarım gs,fb gibi olmayız. Beşiktaş taraftarı her zaman ateşli olmuştur, umarım hiçbir zaman da sönmez.
Yaşını girermisin üç yıldır kaç maça gittin merak ettim
bu gün bu savunmayı yapan insanlar üç yıldır takımın peşinden koşuyor.
Bu gün Beşiktaş kulübü bir arkadaşında söylediği gibi avrupa kupalarına hak
kazandıysa o laf söylediğin insanların ödediği kombine parasıyla kazandı.
artık o koltuklara oturmak için bir servet ödüyorsun 3000 4000 lira verip kombine almış
bir insanın yerine 100 lira bilet parası verip girip gasp etmeye kalkarsan
elbette buna izin verilmeyecek Arkadaşlarınla gideceksen arkadaşlarınla ortak yerden alırsın
burda kombine alanlarda arkadaşlarıyla ortak yerden aldı sen koltuğunu gaspeddiğinde
onu arkadaşlarından kopartmayacakmısın zaten stadın dörtte üçü taraftar koltuklarının %80 i
kombine artık güç onlarda eskiden kombineler bile tartışılırdı taraftar gruplarına giderdi parasıyla alan azınlıktı
kolayca itilip kakılırdı şimdi öyle değil herkes parasıyla almış birine bir şey yapılsa herkes karşı çıkar ses etmese
yarın aynısı kendi başına gelir birde insanlar birbirleriyle tanışacak gruplar oluşacak
bitti artık bunu istesenizde istemesenizde kabul etmek zorundasınız. çünkü kulübü ayakta tutan
kartal yuvalarına para akıtan maçlara güncel formayla gelecek olan büfelerde para harcayacak olan onlar.
endüstriyel futbola hoş geldin şampiyonluk istiyorsan buna uyacaksın lobilerden bahsediyorsunuz ya işte o lobiler
parası olanı sever parası olana bir şey satmak ister o nedenlede orda parası olanı oturtmak ister ona destek verir
renklilerin lobileri neden kuvvetli sanıyorsunuz çünkü onların taraftarı pasta biz yavan ekmeğiz.
ya onlara pasta sunacaksın yada renklilerin şampiyonluklarını izlemeye devam edeceksin hoş değil ama gerçek olan bu.
bu arada yerinde oturmayı istemenin insanı taraftarlıktan uzaklaştırdığını nerden çıkardın taraftar olmak takımı savunmak için apaçimi olmak
gerekiyor. anlamadım koltuklara zarar vermek kulübü zarara uğratmak koltuk sahiplerini yerinden kaldırarakmı taraftar olunuyor.
bu tipler bir bizde yok renklilerdede vardı ama şimdi kalmadı. bunlar bir bir stadlarda ayıklandılar. şimdi ya başkalarının haklarına
saygı gösteriyorlar yada giremiyorlar bu kadar basit. Aslında başkanın sözlerinde kelime aralarında söylediklerine bakarsan yarın stad açıldığında başınıza
ne gelecek onu anlayabilirsin.