20 sene sonra Türkiyenin nüfusunun 100 milyon olması, stada gelecek seyirci sayısının artacağı anlamına gelmez tabiki, buna göre planlama yapmak biraz saçma olur.
Misal şu resmin çekildiği tarihlerdeki nufus şimdikinin yarısıdır belki ama ilgi ve popülerlik çok daha fazlaymış, 20 sene sonra futbolun bugünkü popülerliğinden uzaklaşabileceği ihtimalide var.
Mevcut araziye en uygun stad inşaa ediliyor, sanki 50-60 bin kişilik stad yapacak alan varmışta, vizyonsuzluktan 40 bin yapmışız yakıştırması yapmak büyük haksızlık olur.
günümüzde devletler neden nüfusunun artmasını istiyor hiç düşündünüz mü? kabaca iş gücüne, ekonomiye katkı olsun diye sayının artmasını isterler, nufus artınca nasıl ki taraftar sayımız artacaksa ona paralel olarak, kartal yuvasında satılan ürünlerin gelirleri ve stat için alınan kombine sayısı artacaktır.(ülke ekonomik krize girmezse veya bir savaş olmazsa)
Popülerlik seyırcının maca gelmesı olarak algınması gereksız,
mesela sizin maçı evinizden veya tribunden izlemeniz arasında beşiktaşa katkı konusunda çok fark oldugunu dusunmeyın, emin olun burada atıp tutulan yok seyırcı gelmıyor, bunların takıma bır katkısı olmuyor diyenlerin laflarının çoğu bilinçsizce. Taraftar sayımız çok diye digiturkten tonla para alıyoruz(maça gitsenizde gitmesenizde, emin olun o kadar parayı bilet satışından kesinlikle kazanamazsınız.
Borsadaki futbol kuluplerinin değerinin neden rayiç fiyatın üstünde olduğu bu nedene bağlıdır, kar getirmemesine rağmen futbol kuluplerinin baya bir değeri vardır, buna marka değeri de denebilir.)
Sonuç olarak tekrar ediyorum ben mevcut şartlara bağlı olarak elimizde yaptığımız stadın 46 bin kapasitelik bir yapabılırlık varken neden 42 bin kapasitede bırakalım işte buna itiraz ediyorum, bunu anlayamadınız sanırım(bir defa yazdığım yazıyı okuyabılırsınız).