aslında fiyatları kendi para birimlerinde değerlendirirsek (doğrusu da bu.. misal pound olan rakamı tl'ye çevirmemek gerekir, sonuçta adam pound kazanıyor) en pahalı liglerden biri olduğumuzu görürüz..
yani öncelikle refah seviyemize göre bilet fiyatlarımız çok pahalı ama en az bunun kadar önemli bir konu var o da biz futbolu değil rekabeti seviyoruz.. bunun en net örneği de 2.lig'de şampiyonluğa oynarken full çeken statların, takımların süper lige çıkmasıyla boşalması (passolig öncesi de böyleydi)
bu yüzden kombinemiz olsa bile o maç yeterince önemli değilse gitmemeyi tercih ediyoruz.. ben hazırlık maçından bile zevk alırım ama insanımızın genel durumu bu..
bu yüzden de ne kadar büyük stat = çoğu maçta o kadar büyük boşluk
ben hem bilet fiyatlarının hemde maçların yayıncı kuruluş yüzünden geç saatlerde olmasının seyirci sayısını etkilediğini düşünüyorum.
Ayrıca stadyum ve taraftar kalitesinin de düşük olmasını es geçemeyiz.Bizim maçlarımızdan örnek verecek olursak bir grup sarhoşun kavgasının ortasında kalma ihtimaliniz çok yüksek.
Ben özellikle 2007-2009 arası kapalı alt kombinesi almış ve her maça gitmiş biri olarak sırf gidiş geliş zorluğu ve bahsettiğim olaylar yüzünden soğudum ve gitmiyorum artık maçlara.
İnsanlar maçtan çok trafikte yoruluyor ve zaman geçiriyor.
Özellikle 2009 şampiyonluğumuzun olduğu sene her an bir kavga çıkıyordu.Öyle pislik insanlar vardı ki sebep bile aramadan insanlara saldırıyordu.
Bu sürede kendimi en iyi hissettiğim maç gündüz oynanan bir Sakarya spor maçıydı.
Kartal dan öğlen çıktım yola.Vapurla Beşiktaş a gittim iskelede çayımı içtim.Yürüyerek stada gittim.Benim gibi birçok insan gündüz maçı olduğu için stadı tamamen doldurmuştu.
Yeni stadyumla birlikte her konuda kalitenin artacağını düşünerek yeniden gitmek için umutluyum.