Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5890878 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Türkay

hele sukur tam 20 sayfa geriden gele gele sonuna ulastim. Tribun isimlerine ve pixele cok takinilmis bugun.
Pixelli maketteki gibi olacaksa evet.. Antalya gibi olacaksa hayir.
Tribun de sponsor isimlerine gelince, klubun taraftarin tepkisini ölçmek için ortaya attigi bir resim olarak goruyorum. Klup bize bir sey sormuyor diyorsunuzda, bu sekil fotograflarla sizden gelen tepkileri ölçüyorlar. Transfer donemlerinde bunu yaptiklarini cok iyi bliyorum.
Unutmayin bizim forum su anda forum olarak en cok taraftarin katilimci oldugu forumlardan biri, belkide birincisi. Bu resmin bu forumda cikmasinin da tek bir nedeni budur. Tartisiyoruz ve klupte bundan gerekli dersleri cikaracaktir. Klup tarafından burdaki yazilarin okundugunu degerlendirildiginden de emin olabilirsiniz.
Esas en buyuk sıkıntı koltuk dosenirken kose donemeclerinde cikacak. Sekilsiz kaymalar olacak alt siralarda koltuk eksilmelerini yasayacagiz. BU tartisma emin olun bir baslik goturur bizde.

Aynen benimde en büyük korkum bu. Bursa Toki Konya stadlarında bu koltuk dizilimi sorunu var. İnşallah bizde olmaz
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı Sedat.Y

Sabahtan beri okuyorum. Takıldım. Üsluba takıldım. Pixel sevmeyenlerin aşağılamalarına takıldım. Fikrimi söylüyorum diye insanları ötelemeye çalışanlara takıldım. Genelin üslubu böyle malesef. Sadece burası için değil, ülkeden bahsediyorum. İşin ilginci bir tek @KUMANOVALI hariç kimse nesnel bir bakış sunmuyor. Herkes bir şeye benzetiyor. Bence buna benziyor beğenmedim. Beğenen hıbıdıbı.....
En çok @Cengo abinin fikrini merak ediyorum mesela. Profesyonel işi bu konulara yakın diye. Mesela hiç iç mimar, desinatör vb yok mu aramızda pixel estetik açıdan neden tercih edilir? Tek renk olursa artısı eksisi nedir? Uzak olduğum ve bir çoğunuzun uzak olduğunu tahmin ettiğim konular bunlar. Bilgimiz yok. Kendi beğenimizi tartışmasız gerçek olarak görüyoruz.

Kulübün taraftara uzak olduğunu söylüyoruz. Bende aynı fikirdeyim. Ancak zaten bizim ülkemizde yöneticiler halka hep uzaktır. Öndeki adama lider değil tanrı gözüyle bakarız. (Aman diyim dini hassasiyet demeyin, ne demek istedim durup düşünün) O şahsiyette öyle şişer ki kendi gölgesini halkın desteği zanneder. Varlığını hissettirmesi gereken bizleriz. Tribünlere giderek, sosyal medya hesaplarına ulaşarak, medeni bir şekilde bu taleplerimizi ulaştırması gereken biziz. 

Tribünlere sponsor ismi konusunda örnekleri olabilir. Sevmedim ben o fikri. Evet sponsor mutlu olsun tabi ama Beko'da mutlu, taraftarla projeler yürütüyor. Vodafone'da mutlu oda taraftarla projeler yürütüyor. Her ikisi de reklamlar veriyor vb. Taraftarın yanındalar. Ben eminim bir tribünde BEKO bir tribünde Vodafone yazsa pek çok insan memnun olacaktır. Ben en azından olurdum. Ben yazılara itirazın birazda bu isim sponsorlarının tavırlarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Ben burası resmi bir makam değil kulübe, ilgilere ulaşın dedim ve sanırım @empisayn yazmış, damacana hesabının ulusal kanallara çıktığını, takip edildiğini vb. Tamam ediliyoruzdur ama tepki almak sonuç almak için daha direk iletişim şart gibi geliyor.

Birde sabah polemik oldu "ego" meselesi. Kesinlikle bunu kötülemek için söylemedim. Ne @AmaralGürses ne de başka birini. Sadece bu kadar ego fazla (kendim dahil herkese söylüyorum) buna insan arada kapılabiliyor. Bende yapıyorum. Geçen 1 hafta izin aldım baktım evde kediye emir vermeye başlıyorum. Bunu mümkün olduğunca frenlemek gerekir diye düşünüyorum. Burada yazarken de, beğenilerini sıralarken de buna kapılmamak lazım. Bize estetik gelen başkasına öyle gelmeye bilir. Belki en sevdiğiniz kareli gömleğinizden asla giymeyecek bir sürü insan vardır burada.

Kendi dünyamıza ait şeylerin hassasiyeti kadar başkalarının tersi durumlarda hassasiyet gösterebileceğini düşünerek yazmak gerekiyor.

Günün kısa özeti...

Güzel özetlemişsin...Tamamına katılıyorum   :claps:

Çevrimdışı Sezer94

Bizim super lig ne kadar reklam manyagi bir lig anlamiyorum tribunlerde de kolda da sorttada kale cevresinde de istemiyorum ben reklam cok sacma ozellikle tribun reklamlari gecicidir yarim veya tam sezonluktur. Pixelliye lafim yok simdilik o da gecicidir. Stadin acilis gunu kimsenin aklina bile gelmez o atmosferde merdiven bosluklarini bile dolduracagiz :D
Her zaman her yerde en büyük kartal.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Bu arada başlığın yarısını öğüttük :icool:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Efe

Alt katlarda siyah pixeller hoş da üst kattaki beyazlar güzel olmuyor. Ayrıca bizde az pixel var düşünülen kadar kötü olacağını düşünmüyorum  :icool:
aynen az kullanılmış
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı heart

kale arkalarında spor toto ve denizbank yazacak mı koltuk dizaynında ?
beni asıl düşündüren o.  :alala:
... Gel benim ol sözlerim ol gecelerim kalsın gündüzlerim ol ...

Çevrimdışı empisayn

v halatlar ne alemde acaba , bu haftayı da devirdik :/
İTÜ Asırlardır BEŞİKTAŞLI !

Çevrimdışı Deniz

Ben 2 buçuk senedir her gün bu stadyumu takip ederim.Yeri geldi 12.000 km uzaktan yeri geldi beleş tepeden inşaatı takip ettim.Az hafriyat kamyonu beton mikseri saymadığım .Odamdaki tv ye canlı yayını yansıtmış bir dönem 7/24 deli gibi stadı izlediğim de olmuştur.

Testere kirişleri forumca saya saya yaptık desem yalan olmaz.Sabah okula giderken trafikte "acaba numaralı üstün prekastını koymuşlar mı" diye foruma girerken arkadaki arabadan az korna yememişimdir.

Canlı yayını izlerken çatı benim gözlerimin önünde devrilmişti,ellerimi ekrana attım ,tutamadım.İçine girmeden içinde yaşadık bu stadın.

Herşeyiyle istediğimiz gibi olmasa da imkanlar dahilinde yapılabilecek en iyi stadı yaptığımızı düşünüyorum.Ufak tefek eksikleri ile bilikte mükemmel bir emeğin ve mükemmel bir gayretim sonucu hafriyat kamyonlarından koltuk kamyonu,çim tırı sayacak hale geldik.Yönetimin emeğinden ziyade ben Başkanın emeğini ayrı tutmak istiyorum.Dünyada hiçbir kulübün başkanı hemen hemen her gün stadyuma gidip inşaatı takip etmemiştir.Bu yönüyle kendi adıma minnettarım.Başka konularda eleştirilir ,kızılır ama sanki yoklama alınıyormuş gibi neredeyse her gün şantiyeye gidip işleri kovalamasının benim nezdimde yeri ayrı,yarın gitse de kendisini bu minnet duygusuyla hatırlayacam.

2 buçuk senedir ilk kez stadyumla ilgili bir konuda bu kadar rahatsız oldum.Koltuklar tek renk olur,siyah beyaz olur ,pixelli olur onlar dert değil.Pixelli yaparsın kötü durur 200 koltuğu değiştirirsin düzelir bunlar ufak tefek şeyler.Ancak sponsor isminin yazması bambaşka birşey.8 karakter ile Beşiktaş isminin yazdığı yere 17 karakterle sponsorun ,hem de birbiri ile alakasız 2 farklı sponsorun ismini yazmanın gerçekten kabul edilebilecek bir yanı yok.Kaldı ki 2 renk tribün yapıyoruz ,Alt beyaz üst siyah,bir de bunların içine uzun uzun sponsor isimleri yazılırsa ne altın beyazlığı ne üstün siyahlığı kalır karma karışık birşey ortaya çıkar,o kadar emeğe bu güzelliğe yazık olur.Tribün isim hakkı elbette verilecek ,elbette stada sponsorlar gelecek bunların hepsi güzel şeyler.Ama sponsor sponsor olarak kalmalı,formada yazar şortta yazar reklam panolarında,afişlerde yazar isim hakkı olur hepsi olur ama sponsora göre koltuk dizaynı olmaz,bu güzel stada yakışmaz.

Umarım en kısa zamanda bu fikirden vazgeçilir.Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik ,bu kadar emekle yapılan bir şey bu kadar kolay kötüleştilmez..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Ben 2 buçuk senedir her gün bu stadyumu takip ederim.Yeri geldi 12.000 km uzaktan yeri geldi beleş tepeden inşaatı takip ettim.Az hafriyat kamyonu beton mikseri saymadığım .Odamdaki tv ye canlı yayını yansıtmış bir dönem 7/24 deli gibi stadı izlediğim de olmuştur.

Testere kirişleri forumca saya saya yaptık desem yalan olmaz.Sabah okula giderken trafikte "acaba numaralı üstün prekastını koymuşlar mı" diye foruma girerken arkadaki arabadan az korna yememişimdir.

Canlı yayını izlerken çatı benim gözlerimin önünde devrilmişti,ellerimi ekrana attım ,tutamadım.İçine girmeden içinde yaşadık bu stadın.

Herşeyiyle istediğimiz gibi olmasa da imkanlar dahilinde yapılabilecek en iyi stadı yaptığımızı düşünüyorum.Ufak tefek eksikleri ile bilikte mükemmel bir emeğin ve mükemmel bir gayretim sonucu hafriyat kamyonlarından koltuk kamyonu,çim tırı sayacak hale geldik.Yönetimin emeğinden ziyade ben Başkanın emeğini ayrı tutmak istiyorum.Dünyada hiçbir kulübün başkanı hemen hemen her gün stadyuma gidip inşaatı takip etmemiştir.Bu yönüyle kendi adıma minnettarım.Başka konularda eleştirilir ,kızılır ama sanki yoklama alınıyormuş gibi neredeyse her gün şantiyeye gidip işleri kovalamasının benim nezdimde yeri ayrı,yarın gitse de kendisini bu minnet duygusuyla hatırlayacam.

2 buçuk senedir ilk kez stadyumla ilgili bir konuda bu kadar rahatsız oldum.Koltuklar tek renk olur,siyah beyaz olur ,pixelli olur onlar dert değil.Pixelli yaparsın kötü durur 200 koltuğu değiştirirsin düzelir bunlar ufak tefek şeyler.Ancak sponsor isminin yazması bambaşka birşey.8 karakter ile Beşiktaş isminin yazdığı yere 17 karakterle sponsorun ,hem de birbiri ile alakasız 2 farklı sponsorun ismini yazmanın gerçekten kabul edilebilecek bir yanı yok.Kaldı ki 2 renk tribün yapıyoruz ,Alt beyaz üst siyah,bir de bunların içine uzun uzun sponsor isimleri yazılırsa ne altın beyazlığı ne üstün siyahlığı kalır karma karışık birşey ortaya çıkar,o kadar emeğe bu güzelliğe yazık olur.Tribün isim hakkı elbette verilecek ,elbette stada sponsorlar gelecek bunların hepsi güzel şeyler.Ama sponsor sponsor olarak kalmalı,formada yazar şortta yazar reklam panolarında,afişlerde yazar isim hakkı olur hepsi olur ama sponsora göre koltuk dizaynı olmaz,bu güzel stada yakışmaz.

Umarım en kısa zamanda bu fikirden vazgeçilir.Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik ,bu kadar emekle yapılan bir şey bu kadar kolay kötüleştilmez..

:claps: :claps: :claps: :claps: :claps:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

hele sukur tam 20 sayfa geriden gele gele sonuna ulastim. Tribun isimlerine ve pixele cok takinilmis bugun.
Pixelli maketteki gibi olacaksa evet.. Antalya gibi olacaksa hayir.
Tribun de sponsor isimlerine gelince, klubun taraftarin tepkisini ölçmek için ortaya attigi bir resim olarak goruyorum. Klup bize bir sey sormuyor diyorsunuzda, bu sekil fotograflarla sizden gelen tepkileri ölçüyorlar. Transfer donemlerinde bunu yaptiklarini cok iyi bliyorum.
Unutmayin bizim forum su anda forum olarak en cok taraftarin katilimci oldugu forumlardan biri, belkide birincisi. Bu resmin bu forumda cikmasinin da tek bir nedeni budur. Tartisiyoruz ve klupte bundan gerekli dersleri cikaracaktir. Klup tarafından burdaki yazilarin okundugunu degerlendirildiginden de emin olabilirsiniz.
Esas en buyuk sıkıntı koltuk dosenirken kose donemeclerinde cikacak. Sekilsiz kaymalar olacak alt siralarda koltuk eksilmelerini yasayacagiz. BU tartisma emin olun bir baslik goturur bizde.
Bir kongre uyesinden bunları duymak ayri iyi oldu @ZEKI abi tesekkurler umarim dikkate alirlar dedigin gibi :icool:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Bu kadar Guzel anlatilabilirdi ancak Noktasından virgülüne kadar katiliyorum :claps: :claps: :claps: :claps:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı ALI RIZA

Duygu Sömürüsü Yapma Git ders Çalış @Deniz  :akuma:
Gece gece Efkarlandırma  :drunkard:

Çevrimdışı Cengo

Sabahtan beri okuyorum. Takıldım. Üsluba takıldım. Pixel sevmeyenlerin aşağılamalarına takıldım. Fikrimi söylüyorum diye insanları ötelemeye çalışanlara takıldım. Genelin üslubu böyle malesef. Sadece burası için değil, ülkeden bahsediyorum. İşin ilginci bir tek @KUMANOVALI hariç kimse nesnel bir bakış sunmuyor. Herkes bir şeye benzetiyor. Bence buna benziyor beğenmedim. Beğenen hıbıdıbı.....
En çok @Cengo abinin fikrini merak ediyorum mesela. Profesyonel işi bu konulara yakın diye. Mesela hiç iç mimar, desinatör vb yok mu aramızda pixel estetik açıdan neden tercih edilir? Tek renk olursa artısı eksisi nedir? Uzak olduğum ve bir çoğunuzun uzak olduğunu tahmin ettiğim konular bunlar. Bilgimiz yok. Kendi beğenimizi tartışmasız gerçek olarak görüyoruz.

Kulübün taraftara uzak olduğunu söylüyoruz. Bende aynı fikirdeyim. Ancak zaten bizim ülkemizde yöneticiler halka hep uzaktır. Öndeki adama lider değil tanrı gözüyle bakarız. (Aman diyim dini hassasiyet demeyin, ne demek istedim durup düşünün) O şahsiyette öyle şişer ki kendi gölgesini halkın desteği zanneder. Varlığını hissettirmesi gereken bizleriz. Tribünlere giderek, sosyal medya hesaplarına ulaşarak, medeni bir şekilde bu taleplerimizi ulaştırması gereken biziz. 

Tribünlere sponsor ismi konusunda örnekleri olabilir. Sevmedim ben o fikri. Evet sponsor mutlu olsun tabi ama Beko'da mutlu, taraftarla projeler yürütüyor. Vodafone'da mutlu oda taraftarla projeler yürütüyor. Her ikisi de reklamlar veriyor vb. Taraftarın yanındalar. Ben eminim bir tribünde BEKO bir tribünde Vodafone yazsa pek çok insan memnun olacaktır. Ben en azından olurdum. Ben yazılara itirazın birazda bu isim sponsorlarının tavırlarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Ben burası resmi bir makam değil kulübe, ilgilere ulaşın dedim ve sanırım @empisayn yazmış, damacana hesabının ulusal kanallara çıktığını, takip edildiğini vb. Tamam ediliyoruzdur ama tepki almak sonuç almak için daha direk iletişim şart gibi geliyor.

Birde sabah polemik oldu "ego" meselesi. Kesinlikle bunu kötülemek için söylemedim. Ne @AmaralGürses ne de başka birini. Sadece bu kadar ego fazla (kendim dahil herkese söylüyorum) buna insan arada kapılabiliyor. Bende yapıyorum. Geçen 1 hafta izin aldım baktım evde kediye emir vermeye başlıyorum. Bunu mümkün olduğunca frenlemek gerekir diye düşünüyorum. Burada yazarken de, beğenilerini sıralarken de buna kapılmamak lazım. Bize estetik gelen başkasına öyle gelmeye bilir. Belki en sevdiğiniz kareli gömleğinizden asla giymeyecek bir sürü insan vardır burada.

Kendi dünyamıza ait şeylerin hassasiyeti kadar başkalarının tersi durumlarda hassasiyet gösterebileceğini düşünerek yazmak gerekiyor.

Günün kısa özeti...

Sevgili @Yunus  çok onore eder biçimde söz konusu tartışmalar konusunda "fikrimi merak ettiğini" ifade ettiğin bir post asmışsın. Öncelikle şunu ifade etmeliyimki sen zaten herşeyi o kadar net ortaya koymuşsun ki, benim buna ilave edecek çok fazla birşeyim olacağını sanmıyorum. Bu konuda astığın bu postun altına gönül rahatlığıyla ben de imzamı atarım.

Ben de aynı senin gibi düşünüyorum, öylesine sığ bir tartışma gidiyor ki bu pixel ve uzantısında tribün sporlarının logolarının tribünlere yazılması konusunda, bu nedenle, konuyu tartışanların affına sığınarak, %90'ınını okumuyorum bile...

Belkide herşeyin asıl anlaşılmasını sağlayacak en basit ifade senin şu cümlende saklı "Belki en sevdiğiniz kareli gömleğinizden asla giymeyecek bir sürü insan vardır burada." Ve, beğenilir beğenilmez, ama seçilmiş yönetim stadın hangi gömleği giyeceğine karar verme yetkisine ve zevkine sahip. Doğal olarak bu "zevki" stada giydirebilmek için de önce aday, sonra seçenlerin oyları ile Yönetici olup karar verme yetkisine sahip oluyorlar... Burada, bana göre, yanlış hiç bir şey yok... Ben Kulübümüzün başkanı olsam ben de aynı şekilde davranırdım, aynı bu "pixel" tasarıma karşı olan arkadaşların yapacağı gibi...

Diğer taraftan "pixel" tasarım konusunda olan tartışmalar benim için pragmatik açıdan da şöyle bir sığlık oluşturuyor; ileride stada Barça, Real örneğinde olduğu gibi gezi turları düzenlenir mi turistler için bilemem ama, insanlar stadı sadece fotoğraflarda boş görecekler. Taraftar stadta ise, maç vardır ve umarım çakılı dolu olur, hoş çakılı dolu olmasa da fark etmez, hiç kimse ama hiç kimse koltukların "pixel" tasarım olup olmadığının farkına varmayacak. Aynı şekilde tribün sponsorunun da logosunun orada olduğunun farkına varmayacak... Çünkü gör(E)meyecek... Burada fotolarla örneklenen tribün sponsoru olan stadların tüm fotolarında stadlar boş, aynı stadları bir müsabaka esnasında fotoğraflarını görsek, logoları da "pixel"li de göremeyiz, bence... Sadece sponsor olarak para veren şirketler boş stadın fotoğraflarını kendi reklam amaçları için kullanacaklar, bunun için de para veriyorlar zaten...

Bunun ötesinde, gerçi bu başka bir tartışma konusu ama, "taraftarın kulübün gerçek sahibi" olduğu da, bence, başka bir goygoy. Taraftar camianın bir parçasıdır evet ama "gerçek sahibi" falan değildir. Bu düşünceyi daha netleştirmek amacıyla şöyle bir örnek verebilirim. Diyelim ki ben bu postları astığımız BeşiktaşArena platfotmu'nun ortaklarından biriyim, buraya, zaman emek ve finansal yatırım yaptım. Ve gün geldi artık sıkıldım. Burada ki yatırımımı, başta diğer ortaklar ile yapmış olduğumuz anlaşma şartlarında satabilir miyim? Elbette satabilirim, bu benim ticari tasarrufum. Peki ben bu 70 milyonluk ülkenin de, teorik olarak, 70 milyonda bir hissesine sahipmiyim, evet sahibim. Verin kardeşim benim hissemi, ben onu Coni'nin birine satıp ülkeden ayrılacağım diyebilir miyim? Demesine derim tabi de, alacağım şey muhtemelen, bir deli gömleği olur. Ülkedeki mevcut iktidara yaptığınız yatırımlar yanlış, şuraya yatırım yapın diyebilir miyim? Derim.. de bu sadece seçim dönemlerinde kullanacağım oy ile mümkün. Örneklemeleri çoğaltmak mümkün, ama sanırım ne demek istediğim anlaşılmıştır.

Tribünlerde sponsorların logosu konusuna gelince... Ülke tarihinde ilk kez bir stadyum kulübün kendi olanakları ile yapılıyor ve bunun için de finansman yaratılmak zorunda... Mevcut yönetim bu konuda da, bence, son derece başarılı, yürekten alkışlıyorum. Vodafone ile yapılan anlaşmalara, tribün sponsorluğunu dahil etmeyip onu ayrıca bir finans kaynağına çevirdikleri için tebrik ediyorum. Vodafone dünya CEO'su olsam Türkiye Vodafone'a "uyudunuz" diye sitem de ederdim... Sponsorluk anlaşmaları izin verirse Vodafone şimdi yeni tribün sponsorlarından daha fazla para vererek tribün sponsorluğunu da satın alabilir, kazanan Beşiktaşım olur. Bunlardan farklı olarak daha önce gidilmemiş bir yoldan ilerliyoruz ülke şartları içinde... Daha önce herhangi bir kulübün tribün sponsoru olduğunu sanmıyorum... Saracoğlu'nda "Migros" var ama sanırım o tribünün inşaat maliyetini Migros karşıladığı için orası stad yıkılıp yeniden yapılana kadar Migros... Bu açıdan bakınca da bizim sponsorlarımız zaman içerisinde bizim insiyatifimizde değişkenlik gösterebilecek.

Yine uzun bir post oldu kusura bakmayın ne olur....

Çevrimdışı SinanL

trollün biri çıkmış sponsor isimlerini tribünlere yazmış, onu da ters yazmış zaten..
bütün gündür kafa patlatıyoruz biz de..

paylaşılan fotoğraftaki görselin trol işi ol(a)mayacak kadar profosyonel olduğunu herkes anlayabilir diye tahmin ediyorum. paint'te yapılmış bir görsel değil o, mimari çizim.

bir de denizbank anlaşmasının KAP açıklamasına tekrar bakmanı öneririm, anlaşmanın eski açık için geçerli olduğuna dair bir ibare geçiyor mu?

Çevrimdışı Mustafa UZUN

Yalnız o kadar ortalik karisti, sponsor isimli tribün paylasimini yapan arkadas bir daha görünmedi.

Çevrimdışı Cengo

Bugun stadin icine girip, gorme imkanim oldu. Izlenimlerimi anlatayim..

1) Buraya yapilan insaati stadyumdan ziyade AVM gibi degerlendirmek lazim. Duvar kaplamalarinda kullanilan hassas mermer kaplamalar, her tribunde bulunan yuruyen merdivenler, tuvaletler, duvarlar, zeminler.. Taraftarimizin gozu gibi bakmasi lazim buraya. En buyuk tehlike ise yazilamalar. Yazik olur resmen.

2) Stadin icine girince insanin bakis acisi cok degisiyor. Catiymis, koltukmus, pixelmis vesaire. Tum bunlar arka plana dusuyor. Muazzam bir yapi insa ediliyor. Acikcasi stadi gordukten sonra Baskan ve Yonetim Kuruluna olan saygim bir kat daha artti. Cok zor is buraya boyle bir yapiyi yapabilmek. Zaten diger takim taraftarlari da geldiklerinde anlayacaklardir yapinin devasaligini.

3) Iceri girince ilk bakmak istedigim sey sahayi nasil gorebilecegiz; bunun cevabina bakmak oldu. Soyle soyleyeyim, alt katin en ust sirasindan sahaya baktiginiz zaman futbolcunun saclarinda bandaj/toka vs. gibi bir aksesuar varsa gorebiliyorsunuz. Saglam bir baski ortami olusacak stadyumda. O adamlar nasil ataga kalkacaklar, nasil tac ya da korner kullanacaklar; cok zor. Zaten cirkeflik yapmayi unutsunlar. Sonra ust katin en ustune ciktim. Sahayi cok net gorebiliyorsun. Birak sahayi, yan tribunde oturan adamlarin uzerindeki kiyafetleri bile rahat gorebiliyorsun. Bu yonde stadyum on puanlik. Yeni Acik kismindan baktim. Onceki halinde mesela Eski Acik tarafindan cok ruzgar geliyor diye yorumlar olurdu hep. Artik bu olmayacak.

4) Sonra Kapali'ya gectim. Buarada merak ettigim ise 1903 tribunu oldu. Bir grup orayi kapatsa keske diye ic gecirmedim degil. Muazzam bir bolum oluyor. Localar, tribunun sahaya bakisi. Cok iyi.

5) Numarali. Futbolcu otobusleri disardan direk stad icine giriyor. Sonra evsahibi takim ve deplasman takimi ayni koridor uzerinden sag ve sol olmak uzere kendi yerlerine geciyor. Futbolcu soyunma odalari, havuzlar, basin tribunu hersey en ince detayina kadar dusunulmus.

6) Eski acik. Forum ahalisinin kombine aldigi bolum olan 121 no'lu blok tam merkezde.

7) Stadin ince isciligi cok var. Fakat yapilmayacak seyler degil. Zaten en onem verilen konu cati imis gercekten de. Catinin kalkmasiyla beraber vites artirilmis resmen. Sabah baska bir bolum biterken aksam vardiyasinda baska bir bolumun isi bitiyor.

8) Genel itibari biz Besiktaslilarin gurur duyacagi ve diger takim taraftarlarinin imrenerek bakacagi bir yapi ortaya cikiyor. Allah bunun uzerinde emegi olan herkesten razi olsun. Simdilik aklima gelenler bunlar.

Ben de bu çok aydınlatıcı yazı için çok teşekkür ederim... Bir sürü soruya cevap veriyor...

Çevrimdışı Efe

v halat işi nasıl gidiyor acaba koltuk dizaynına geçene kadar şu v halat işi bitip uzun borulara falan başlanmalı onlara başlamadan koltukta başlamaz havalarda bozacak işler yine aksayacak azbuçuk :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Sezer94

v halat işi nasıl gidiyor acaba koltuk dizaynına geçene kadar şu v halat işi bitip uzun borulara falan başlanmalı onlara başlamadan koltukta başlamaz havalarda bozacak işler yine aksayacak azbuçuk :)

Aralik ayi sonuna kadar biraz canimizi sikmaya devam edecek gibi bu cati yani kanser bitmedi 😀
Her zaman her yerde en büyük kartal.

ysariusta

• Ziyaretçi

Burada inşaatla ilgili çok şey öğrendik. Kolonlar kirişler vb. Aslında bu pixel konusunda da böyle bir bilgi arıyorum aslında @Cengo. (Necmi etiketinden sonra "abi" oluyor da sizin nick için pek olmuyor.  :lol: ) İlk mesajda da dediğim gibi bir iç mimar falan bu "tasarım" işiyle uğraşan birinden bilgi arıyorum aslında. Bunun için sizin fikriniz önemliydi.

Camia içinde taraftarın yerini bu kadar iyi tanımlanması iyi oldu.

Finansman yaratmak için sponsorluklar elbette olması gerekiyor ama bana bir "spor alanına" konduramadım tribündeki yazıları. Sanki yazacaksa BEŞİKTAŞ, olacaksa kartal amblemi. Çok romantik kalabilir elbette. Ancak siz o yazılar görünmez yada anladığım kadarıyla "baksak da göremeyiz" diyorsanız ben rahat uyurum bu gece.

Seçimle gelen bir yönetim elbette bu sponsorlukların bütçesini, karşılığını belirleme yetkisinde ama "zevk" kısmının yetkisi de buna dahil midir? Benim için soru işareti.

İltifat etmişsiniz teşekkür ederim.

Çevrimdışı f_madida

paylaşılan fotoğraftaki görselin trol işi ol(a)mayacak kadar profosyonel olduğunu herkes anlayabilir diye tahmin ediyorum. paint'te yapılmış bir görsel değil o, mimari çizim.

bir de denizbank anlaşmasının KAP açıklamasına tekrar bakmanı öneririm, anlaşmanın eski açık için geçerli olduğuna dair bir ibare geçiyor mu?

Yalniz hakkaten stad sanki sportotonunmus da biz kiraciymisiz gibi olmus, hem cirkin hem de verdigi mesaj yanlis.
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı f_madida

Isin garibi sponsor icin de bu tarz bir yazinin anlami olmamali, sonucta bu stadtan yayin yapilirken tribunler bos olmayacak, kimse o koltuklardaki yaziyi goremeyecek...Bosken de kimse staddan canli yayin yapmayacagina gore boyle bir ismin o koltuklarda durmasinin kimseye faydasi yok...Istiyorlarsa tribun giris cikislarinda, reklam panolarinda vs olsun isimleri bu zaten normal.
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı izorlu85

Merhaba yüreği  Beşiktaş için atan herkese.

Bugün yazılan mesajlara baktım. Pixel kötü durur yok alt beyaz  üst siyah olsun yok sponsor olmasın yok küçük yazılsın büyük logo olsun felan fıstık.

Bi hikaye var.

Köyün birinde köye yağmıyor diye köyün en yüksek tepesine önde imam yağmur duasına çıkmışlar. İmam dönüp arkasındakilere bi göz gezdirmiş sadece 1 kişide şemsiye var. Dönün demiş gidiyoruz. Sormuşlar aman hocam o akdar geldik neden dönüyoruz. Hiç biriniz inanmamışsınız ki yağmur yağacağına.  Koca kalabalıkda sadece  1 kişide şemsiye var demiş. Bizim taraftarın ki de  o hesap.

Kimse stadı doldururuz o yazılar logolar yada pixel görünmez yeter ki klüp sponsordan para kazansın demiyor. Çoğu kişi yok boş kalınca kamerada görünür yok çirkin görünür yok siyah olsun boşluk belli olmasın. Bence bize 41903 kişilik stad fazla bu yorumlara göre.

Şimdiden dolmaycağına inanmışız.  :s20: :s20:

[ Son Düzenleme: 20 Kasım 2015, 00:17:58 izorlu85 ]
SS Arena (Süleyman SEBA Arena)

Çevrimdışı Yalçın

Ben bugun stadyumu gordukten sonra suna eminim ki bu stad bos kalmaz.. Zaman hakli cikaracaktir. Insanin cekirdekspor maci icin bile gitmek isteyecegi bir yer yapiliyor oraya. Bunu rahatlikla soyleyebilirim.
"Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz. Ama herkesi her zaman aldatamazsınız."

Suleyman Seba

Çevrimdışı Cengo

Burada inşaatla ilgili çok şey öğrendik. Kolonlar kirişler vb. Aslında bu pixel konusunda da böyle bir bilgi arıyorum aslında @Cengo. (Necmi etiketinden sonra "abi" oluyor da sizin nick için pek olmuyor.  :lol: ) İlk mesajda da dediğim gibi bir iç mimar falan bu "tasarım" işiyle uğraşan birinden bilgi arıyorum aslında. Bunun için sizin fikriniz önemliydi.

Camia içinde taraftarın yerini bu kadar iyi tanımlanması iyi oldu.

Finansman yaratmak için sponsorluklar elbette olması gerekiyor ama bana bir "spor alanına" konduramadım tribündeki yazıları. Sanki yazacaksa BEŞİKTAŞ, olacaksa kartal amblemi. Çok romantik kalabilir elbette. Ancak siz o yazılar görünmez yada anladığım kadarıyla "baksak da göremeyiz" diyorsanız ben rahat uyurum bu gece.

Seçimle gelen bir yönetim elbette bu sponsorlukların bütçesini, karşılığını belirleme yetkisinde ama "zevk" kısmının yetkisi de buna dahil midir? Benim için soru işareti.

İltifat etmişsiniz teşekkür ederim.

Sevgili @Yunus "abi" eklentisine gerçekten gerek yok, itiraf etmek gerekirse, çok da sevmediğim bir şeydir bu :-) Sadece Cengo yeterli:)

"Romantik"kalabilecek benim de, bence, çok "romantik" hayallerim var. Mesela formalarımızda Beşiktaş'ın Arma'sı dışında başka bir şey yazmasın istiyorum... Satılan her forma da Beşiktaş'a %20 değil %80 kalsın istiyorum.. İstemekle kalmayıp, bunun nasıl yapılabileceğini Serdar Bilgili yönetimine de projelendirmiştim. Ama ne yazık ki ikna edememiştim. Benim o zaman öngördüğüm tüm yanlışlara yıllardır düşülüyor ve kazanılabilecek gereken paranın anca %20-30'u kazanılabiliyor:/

Ben Başkan olsam ve hiç finansman sorunumuz olmasa tüm koltukları Siyah yapardım ve sadece "Üç hece sekiz harf" ile Beşiktaş yazardı. Ama Yönetim ile empati kurduğumda şunlar aklıma geliyor. Ülkemizde tribün sponsorluğu diye bir şey, benim bildiğim, yok. Ama Yönetim buradan finansman sağlayabileceğini düşünüp, bunu projelendiriyor ve sonra işin doğası gereği Sponsor arıyor. Burada bu Tribünlerde yer aldığını kabul ettiğimiz Logolara karşı çıkan tüm arkadaşların da potansiyel sponsor olabilecek şirketleri olduğunu düşünelim. Hangi arkadaş 5 yıl için atıyorum 8-10 Milyon €'yu, Beşiktaş Yönetiminin Projelendirdiği Logosuz Tribün isim hakkı projesine yatırırdı? Bence hiç kimse bunu yapmazdı...

Ülkemizde öylesine abartılı rakamlar uçuyor ki, şaşırıyorum. Vodafonearena'nın yıllık geliri kötümser senaryoya IMG-Doğuş tarafından hazırlanan plana göre 35-40 USD, kazanç değil gelir, altını çizmek isterim. Geçen yıl Beşiktaş'ın yayın geliri 73 Milyon TL=23 Milyon USD. İyimser bir hesapla yıllık 75 Milyon USD toplam ana gelir kaynakları... sadece Futbolcuların yıllık maaşlarının 30 Milyon USD civarında olduğunu düşünürsek 2 tribünde logoların olması ile gelecek yıllık 4-5Milyon USD çok değerli bir hale geliyor bence. Bu maliyetlere kendi gelirimizle yaptığımız Stad inşaatının maliyetini eklediğimiz zaman, senin de benim de sahip olduğumuz güzelim Romantizm acı gerçeklerle burun buruna geliyor ve ne yazık ki erteleniyor:(