Senelerdir takimin ayagina baktigi oyuncu, takimi sampiyon yapan oyuncu Ghezzal idi. Bize gelmeden once 2 sezon boyunca dususte olan, ortalama sezon basi 800 dk oynayan biri Leicester ve Fiorentina maceralarinda. Oyle ki, bu donemlerde agir bir sakatligi dahi olmayan biri, sirf yetersiz bulunuldugu icin Leicester'de kadroya giremeyip, Fiorentina'da sure alamayan biri. Hadi o iki sezonu gectim, ondan onceki Lyon sezonunda 35 macta 2 gol 4 assist'lik performansi olan biri. Kisacasi, Ghezzal'i futbolcu yapan Besiktas oldu. Masuaku'da iyi ornek. Bizden onceki sezonlar sirayla 12,13,17 mac oynamis biri. Cok iyi basladigi bir WHU macerasinda buyuk dususte olan, ama oynadigi maclarda TSL seviyesinde fark yaratacak kalitesinin ortada oldugu belli idi. Su an bu takimin belki en onemli parcasi. Onlari gectim, takimin gecen sezon en skorer ismi olan Cenk 2018'den 2022'e kadar BPL'de sadece 55 (!) maca cikabilmis biri, bunda ki performansi da 10 gol. Takimda tutulmadigi icin yonetime saydirilan Redmond Soton'un rotasyon oyuncusu idi.
Her seyi gectim, Icardi'nin istatistiklerine bakin. 21/22 - Ligue 1 - 24 mac 4 gol. 20/21 - 20 mac 7 gol. Bu adam bize 2 macta 3 gol atip, 24 lig macinda 22 gol 7 assit ile oynadi.
Kendimize dev aynasinda bakmayi birakmaliyiz. Seviye farki inanilmaz, ve dususte olan bir oyuncunun kumasi iyiyse burda yine her daim parlayabilir, ister futbol kulturunun verdigi etki ister seviye farki olsun. Evet, gonul ister Ruben Vargas'i alalim, Jadon Philogene alalim, Colley yerine Japhet Tanganga alalim. Ama biz oyle bir takim degiliz, ve oyle yonetildigimiz takdirde camiada inanilmaz gerginlik oluyor rakiplerin transfer politikasindan dolayi. Bu gun biz duzenli oynuyor diye Rebic'in yerine Okereke alsaydik oyuncu inanilmaz toxic, on yargili bir ortama girmis olacakti.
Soyledigini anliyorum, ama o toxic ortam anca transfer doneminde olur. Kalkip taraftara acik acik durumu anlatirsan, dogru transferleri yapip sahada performans gosterseler taraftar takima mi kusecek yani? En son sampiyon oldugumuzda da takimda yildizlar yoktu. Arabistan'dan cektigimiz Josef, Aboubakar, son gun gelen Ghezzal Rosier ve bitik gozuyle bakilan Larin, Atiba, Vida'yla sampiyon olduk. Taraftar sahiplenmedi mi takimi? Sahiplendi tabii. Ama rakiplerin Zaha, Tadic, Icardi indirirken boyle bir takim kurmak akil ve yurek ister.
Taraftarin isteyecegi sozde yildizlari alip "bakin ben aldim olmadi" diye isin icinden siyrilmak en kolayi.
Biz ne zaman rakiplerle sidik yarisina girsek bundan maglup ciktik. Pjanic-Teixeira-Bats geldigi sezon, Senol Gunes'in donemindeki Pepe-Talisca-Adriano'lu kadro, Demiroren donemindeki Portekizli cete vs neler yapti gorduk. GS, FB bunu yapabilir, basarisiz olurlarsa yonetim gider baska yonetim gelir, kadroyu bastan asagi yenilerler. Camia'da o guc var mental ve maddi olarak, bizde oyle bir guc yok. Post-Demiroren ve post-Fikret Orman sezonundan sonra 2 sene kendimize gelemedik, o kadro'yu temizleyemedik dogru durust.
Bu sene atiyorum Rebic-Oxlade-Pepe tutmasin, seneye bunlari gonderip sil bastan yapabilecekmisin?