10 numara'yi ne yapacagiz anlamiyorum.
Amir-Gedson-Salih uclusu orta sahada var zaten.
Amir'e 4.5 milyon euro gommusken ve gayet iyi oynarken kesmek gereksiz, Gedson'a girmiyorum.
Salih iyi oynuyor, kaldi ki Cenk dondugu an bile 3. adam olmak zorunda. Salih'i kesip defansa Onur veya Necip'i koyup bu kadar kalite teslim etmeye gerek yok.
Hucumda iyi bir sag acik gelirse zaten Aboubakar, Rebic, Cenk Tosun, Ghezzal ve Gedson'la birlikte yeterince kalite oluyor.
Kaldi ki Amir-Gedson-Salih uclusu gecen sene cok iyi verim sagladi. Bu orta sahayla sampiyon GS'yi ezdin, 10 kisi FB deplasmaninda ayakta kaldin.
Isleyen bir duzeni sirf kagit ustunde guzel gozukuyor, sov yapacagim, ergen taraftari mutlu edecegim diye bozmak akla mantiga uymuyor.
Ki klasik tembel bir 9.5/10 alsan zaten cok ofansif bir orta saha olacak, klasik 6 olmadan zaten o is olmaz.
Yedekte Onana, Necip, Berkay, Demir Ege, Kerem Atakan var. Cogu defansif ve dusuk profilli oyuncu. Belki yabanci alternatif bir 8 iyi gider.
Ama yabanci alternatif bir 8, yuksek profilli kulubeye koyamayacagin bir 10 degil.
Niye Zajc topuna girmedik anlamiyorum. Turkiye'yi taniyor, yasi musait, bonservissiz, ucuk maas istemez. FB'deki haksizliktan sonra kendini gostermek icin can atacakti.
Kulube'ye koysan siritmaz. Profil olarak orta sahayi zayiflatmadan ofansif guc saglayan, skor gucu olan oyuncu. Eldeki orta saha'ya cuk otururdu.
Sirf taraftar tepki gosterecek diye gitmediler Zajc'a. Futbol mantigi yerine twitter ergenlerinin tepkisine gore yonetilen kulupte zaten mantikli karar beklememek lazim.