Arastirdigim kadariyla oyunculara bol bol serbestlik taniyan, 4-2-3-1 / 4-3-3 kirmasi oynatan biri. Erken Lyon gunlerinde 3’lu da oynatmis zamaninda. Bizim kadro ekseninde baktigimizda:
- stoperde oyun kurabilen oyunculari seviyor, buraya 100% en az 1 belki 2 takviye ister. Talha’yi oynatip Amartey’le birlikte Colley’i de sutlamasi muhtemel.
- bekte iyi defans yapan atletleri tercih ediyor, Masuaku mutlaka oynar Rosier konusunda emin degilim.
- orta sahada klasik fizikli 6 pek kullanmamis, Gedson banko oynar yanina da Salih veya Demir Ege’yi yerlestirir yuksek ihtimalle, Demir-Gedson ikilisini 100% gormek isterim.
- kreatif bir 10 mutlaka kullaniyormus, banko transferlerden biri olur.
- hucumda hareketli oyunculari tercih ediyormus, mesela Ghezzal’i biraz duragan oldugu icin pek tutmamis, Muleka ve Semih’i kullanir Cenk’e pek sans vermez gibi duruyor, Aboubakar oyun icinde bu kadar etkisizken ona da yol verirse sasirmam.
Kafan stoper, 10 numara, kanat/forvet seklinde 3 transfer banko gerekir gibi. Amir giderse 1 ekstra orta saha, Rosier’in durumuna gore sagbek ve ekstra bir kanat/forvet de cok mantiksiz olmaz.