Sosyal hayattaki gereklilikler insanların davranış ve konuşmalarına sirayet eder. Mesela forumda yazan bir eğitimciye ego tatmincisi diyebilirsin veya oto tamir ustasıdır hem çırak yetiştiriyor hem akşama kadar müşterilerin sorularına cevap veriyordur forumda yazsa egocu sanabilirsin. Diğer taraftan oto galerici pert aracı sana kilitlemek için yumuşak yumuşak konuşur, çıtır hasarlı bel altı boyalı duymak istediklerini söyleyebilir... Bugün paylaştığın videoyu hazırlayan kişi işte gerçek egocu o. egosunu tatmin etmek takipçi kasıp etkileşim almak için Weghorst sağ ayağıyla yarım adım atmışmış stoperi sırtına almışmış yok efendim ofsaytta gir çık yapmışmış... bir sürü zırva.
*Forumda engelleme özelliği var. Kendinize özel yapabilirsiniz.
Sosyal hayattaki gereklilikler davranisa ve konusmaya sirayet edebilir ancak davranis ve konusmanin tumunu olusturmaz. Aksi halde burasi fazlaca yapaylik akan bir forum olurdu. Halbuki klavye arkasinda olmanin verdigi rahatlik bu soylediginin aksi imkani verir insana. Yani bir kisiye gundelik gerekliliklerinin otesinde belki daha naif belki daha agresif olma sansini sunar sana. Sadece bu platformda degil hemen hemen tum sosyal medyada gorebilirsin bunu. Tabii bunun da dogalligi muamma.
Bir egitimci kibir agziyla konusuyorsa egitimci olmasindan bagimsiz kibirlidir. Ego tatminini sosyal ve mesleki olgularin arkasina saklayamazsin. Burada bahsettigim bir dil problemi degil, tavir problemi.
Kisisel olarak once anlamaya calisiyorum yoksa engelleme fonksiyonundan haberdarim merak etme

.