Bak yazımın geneli haklılığın yada haksızlığın üzerine değil Ben ne diyorum burası forzayı tartışmanın yeri değil bir çözüm gerekiyorsa bu tartışma forzada yapılmalıki çözüm bulsun burda konuşulması sadece buraya zarar verir başkada bir işe yaramaz. Burda bizim koymak istediğimiz bir duruş var bunu yaparken bizlerde hatalar yapıyoruz kişilere illaki yanlışlarımız oluyor dışladığımız üzdüğümüz insanlarda oluyor biz kendi bakış açımızdan bir çok şeyi yaparken kendimizi haklı görüyoruz ama peki biz kendimiz hakkında başka yerlerde konuşulmasından mutlu olurmuyuz sence bizim olmadığımız bir platformda bizim hakkımızda konuşulduğunda bizim kendimizi savunma şansımız varmı Benim burda olaylara bakış açım adil olmaktan yana adalet herkes için gerekli bak zarrab olayındada bir çok insan yanlış düşünüyor bu adam özgürmü bu ülkede her yere gidebiliyormu o zaman stadımızdanda loca alabilir. Toplum vicdanlarında suçlanmıştır deniyor bende diyorumki toplum o zaman hesabını gidip onu aklayanlardan soracak bu güne kadar hep hakkımızı aramamız gereken anda susup hiç alakası olmayan bir yerde hak aramaya kalktığımız için demokratik toplum olmaktan uzaklaşmadıkmı her olayı yerinde ve zamanında konuşmadığımız için yarattığımız tek şey kaos oluyor liglerin bitmesine 8 maç kalmış tamam biz taraftarlar birbirimize giydirelim yönetimi yerden yere vuralım hocamızı kovalım peki böyle bir kaosu yarattığında bundan kim faydalanacak bizmi bize bunun nasıl bir faydası olacak bize Çarşı yanlışmı yapıyor orda koltuklar duruyor onun oturmadığı koltuğun kombinesini sen alırsın ve sen nöbeti devralırsın sen git uzun bir süre boykotuna devam et dersin kervan yürür sen olsanda olmasanda dersin tepkimi işte bu şekilde olur biz 15 - 20 M luk bir camiayız ve 42000 koltuğumuz var çarşı boykot ettiğinde o koltuklar boş kalıyorsa kimsenin söyleyecek bir şeyi olamaz çarşıyı yargılamadan önce kendimizi yargılayalım ne sanıyorsunuz çarşının bütün Beşiktaş taraftarına hükmettiğinimi çarşı tribüne kaç kişiyle geliyor 2000 mi 3000 mi hadi olsun 5000 eee peki diğer koltuklar neden boş burda çarşıya sallamak işin en kolay yolu bence sorunun kaynağı bu değil çarşı boşaltıyorsa tribünü anında yerinin dolması gerekir hiç kimse protestosunu takımı sabote ederek yapamayacağını en iyi yoldan öğrenir o koltuktan kalktığında yerinin hemen dolacağını düşünerek haraket etmesi gerekir bir kere tribünü terkettiğinde bir daha giremeyeceksin o zaman işte her şey rayına oturur öbür türlü boşalttığı koltuk boş duruyorsa o zaman taraftar zaten çarşı demektir bu kadar hükmediyorsa zaten kulübün gerçek sahibi olmuş demek oluyor işte o yüzden o koltukların boş kalmasında çarşı değil diğer Beşiktaş taraftarı suçlu @drango yani çarşı şunu yapmadı suçlu bunu yapmadı suçlu ama onuda yapmadı eee vuralım o zaman peki birde onları yapmadıkları için suçladığımız şeylerin kaçını biz yaptık ona bakalım birilerini suçlamak işin her zaman kolay yolu olmuştur
Bak kendimden örnek vereyim passolige karşıyım ama kombinemi çıktığı gün aldım neden biz geçen sene mabetle ikimiz gidiyorduk maçlara passo yoktu ama kimsede gelmiyordu bu sene passo var ama en az olduğumuzda 15-20 kişilik grup oluyoruz belki bir çok arkadaş bizim alma kararımızla haraket etti
buraya reklam almıyordum biliyorsunuz sonra hata ediyorum dedim burdan 3 kuruşda gelse bunu kulübe aktarabilirsek faydası olur reklam almaya başladık öyle aman aman para gelmiyor ayda bir forma anca alıyor bazen birazda geçiyor ama bundan hem ihtiyacı olan ve alamayan bir Beşiktaşlıyı mutlu ediyoruz hemde kuruşda olsa kulübe yoktan para kazandırmış oluyoruz inşallah artarda fazlasını kazandırırız
bu forumu açış nedenlerimizi biliyorsunuz sağda solda sürünen aşağılanan renklilerin kontrolündeki platformlarda itilip kakılan taraftarımızı bir çatı altında toplamaktı şu anda Türkiyenin en büyük taraftar forumu olduk bu kolay olmuyor burayı açarken bazı ilkelerimiz vardı Beşiktaşlıların kendi evi olsun hiç bir rahatsızlık duymadan ceza korkusu olmadan konuşsun dedik ama mutlak özgürlük diye bir şey yok bazı sınırlamaları koymak zorundayız yoksa diğer forumlardan farkımız kalmaz
Biz adımı attık gerisini taraftar yapacak burasını güzel bir Beşiktaş forumu haline getirelim gerçekten Beşiktaş taraftarının ihtiyacı var ama bu birilerini dışlayarak suçlayarak olmaz burda her Beşiktaşlı kucaklanmalı insanlar hata yapar bir baba oğlunu hata yaptı diye evdenmi atıyor yada dışarı karşı savunmuyormu ha içerde ceza vermen gerekiyorsa verirsin ama dışarı karşı aile bir bütün olmalı o yüzdende ne yaptığına bakmıyorum hata yapmış olur yapabilir yapmaya devammı ediyor olabilir işte bunların hiç biri bir Beşiktaşlıyı dışlamak için geçerli nedenler değil Dışlananda olacaktır ama bunu gerçekten hak etmeli ama bu bile breysel olmak zorunda bir grubu suçlamak o kadar basit olmamalı mesela o grubun içinde senin gibi düşünen çok insan olabilir yukarda yazdıklarımı neden yazdım grup suçlanırsa onlara haksızlık edilmiş olunmazmı mesela ben forza üyesiyim bjk_mabet gerçek kimliğiyle uzun yıllardır forza üyesi burda Deniz den tut Murat a kadar bir çok forza üyesi var yiğitcan forza üyesi adam ankarada oturuyor kombinesi var iç saha veya deplasman daha maç kaçırdığını görmedim Ali Rıza forza üyesi burda yönetimin en temel taşlarından biri daha bir sürüde sayabilirim peki burda bir grubu suçlarken burdaki bir sürü insana haksızlık edilmiyormu çarşı Beşiktaş için ne yaptı bugüne kadar demek gerçekten büyük haksızlık aynı zamanda çelişki madem bir katkısı yoktu bundan sonrada olmasın o zaman ne kaybederiz değilmi niye eleştiriyoruzki neden gidişattan sorumlu tutuyoruz zaten hiç katkısı yokmuş şimdide yok demek bu durumdan sorumlu o değil ama işin aslı böyle değil bunu taa derinden biliyorsunuz o yüzden katkısı düşünce etkilerinden dolayı eleştiriyorsunuz evet forza uzaklaşıyorsa Beşiktaş çok kan kaybediyor gardı düşüyor kabul edelim bunu o zaman yiğidin hakkını verirsek eleştirirkende daha sağlıklı eleştirebiliriz haksızlık etmeyiz
@Necmi abi gene imla hak hukuk kurallarını harcadı

Soluksuz nefessiz 3 dk okudum

Forza için söyleyeyim 1-2 cümle bende 7-8 yıldır forza üyesiyim tabi tabi öncesi var ama üyelik açılması 2-3 yılımı almıştı...!
Forza çok adaletli adalet kavramına düşkün diyoruz ama ben şu an 1 ay no postluyum neden no post aldıgımı bilseniz şaşırırsınız...!
Orada bazı Forum kurulları var adalet kavramını şahsi kararları ile karıştırıyorlar ama malesef 1 ay verdiler nedeni haber.besiktasarena.com u forzaya yazmışım diye..! Tüm forzaya vs mal edemem orada kendini bilmez 2-3 kişinin kişisel tavrı yüzünden adalet kavramı orada olmadıgını gördüm...!
Yoksa 1 ay sonra gene forzadayım...!
Ve F.Orman eleştirik T.kıran eleştirip Forza yönetimini eleştirip İhraç alan birisiyim zamanında...!