Ben öfkenin bilinçaltı sebeplere dayandığını düşünüyorum.
Şimdi itiraf etmek gerekirse, hangimiz çevirmeye yakalandığımızda polise, ruhsat içinde 50-100 lira uzatmadık?
Hangimiz gittiği devlet dairesinde işini daha çabuk halletmesi için, elini cebine atmadı. (hiç unutmam, bir işletme için ruhsat alırken, kilolu bir bayana tatlılar börekler götürürdüm

)
Evet, rüşvet vermek bir suçtur, ama asıl suç bu rüşveti kabul etmektir, bu rüşvet karşılığı iş görmektir.
Kimse, rüşvet alanlara birşey diyemiyor, çünkü ağzınızı açsanız, siciliniz lekeleniyor, kariyeriniz tehlikeye giriyor, eşiniz dostunuz bile riske giriyor şu şartlarda. Ama nedir durum? Reza, Diğerlerinin yanında tüy siklet kalıyor. Aslında bakmayın, belki diğerleri kadar güçlü bir nüfuzu var devlette (maalesef) ama kafalarda ki algı, iranlı iş adamı, ebrunun eşi olmak ötesine gidemiyor.
Yani Reza, locada alabilir, tribünlerden birine sponsorda olabilir. Ben ciddi anlamda rezaya öfke olduğunuda düşünmüyorum, adam Türkiye de var olan sistemi çözmüş ve ileri boyuta getirmiş. Ne diyordu, birilerinin parasını önceden vereceksin, bitti.
Rezanın gözlerine baktığımda, hinlikten başka birşey göremiyorum, bizim başkan bakınca Beşiktaşlı görüyormuş, ne diyelim, allah yanlış baktırtmasın.

Not: Güzel yorumlar içinde teşekkürler. İmkan olsa 300 de yazarız, cilt cilt de yazarız.

)