Bu takım 90 dakika oyun kontrolünü ele almak,alışılmış önde baskısını;hatta şok pres yapıp hızlı hücum etmek istiyor ise:
1-Asla savunmayı geride kurmayıp,karşılama mesafesini düşürmeyecek.Bunu yapabilmek için -zira rakip sizi buna zorlayabilir-kompakt oynayıp alanı enine kullanmamız lazım.Kontra ataklarda da biraz daha doğru alanları kullanmamız lazım.(Dün Demba Ba,orta saha oyuncusu gibi oynamak zorunda kaldı)
2-Atiba.Ben her zaman o pozisyonda daha başka özellikleri olan bir oyuncu oynamasından(transfer)yanayım lakin;1.maddenin olmazsa olmaz adamı.Pozisyon bilgisi,alan oyunu becerisi ile saha içinde ki açıkları çok iyi kapatıyor.Belli aralıklarda Veli'yi takımın olmazsa olmazı yapacağımıza Atiba'ya o rolü vermek daha iyi gibi.(Tabii dün zorunluluktan görev alamadı.)
Şu takım mevcut oyun düzeninde şu an itibari ile bunu oynar;oyun düzenin dışında çıkınca sürekli baskı yiyen,organize olamayan,bireysel yeteneklerin eline bakan sıradan bir takım oluyoruz.Son 5-6 maçtır çok tuhaf bir şekilde üst üste binen oyuncular görüyorum ki bu çok tehlikeli.Sahayı doğru parselleyemiyoruz.Ayrıca Bilic'in Ersan aşkını anlamıyorum.Tamam sert sıkı,yüksek topta da eldekilerin en iyisi lakin;alabildiğine dengesiz ve oyun bilgisi sıfır.Dün yenilen golde de yanlış yerde duruyor.Franco'nun fundamentals'ı hepsinden daha iyi.Dün Sutter tüm topları sırtı dönük aldı,döndü,verdi.Necip-Ersan ikilisi bunu için vardı.Franco olsaydı ne değişirdi ki?Son olarak Beşiktaş'ın oyuncuları huzursuz,vücut dilleri çok kötü ve sürekli saha içinde tartışıyorlar.Saha dışında egonun bu kadar,arkadaşlık ortamının yüksek olduğu yerde saha içinde bu durumun yaşanıyorsa belli ki oyuncu grubu istediğini yapamıyor.(Ki haftalardır izliyoruz)Bunun sebebi de lakayt davranmak filan değil.Bu oyuncu grubu kariyerlerinin en önemli maçlarını oynuyorken lakayt olacaklarını sanmıyorum.Bence düşündüklerine vücutları izin vermiyor.Bunun sebebi sorgulanmalı.