Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu
Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu Futbol Takımımızın 2014/15 Sezonundaki Tüm Performansı ve Gelişmelerini Bu Başlık Altında Takip Edebiliriz.

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu  [Okunma sayısı 3962012 defa] Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Çevrimdışı Yakup

Dünkü oyun için aklın derbi maçta olması ve club brugge maçı diyorum kendimce ( bu kafayı yaşamak istiyorum.)

Çünkü gerçekten köy takımından farksızdık yazı yazdım yazdım sildim. Son dakika utaka atsa o golü rize maçında ki tolga örneği olacaktık.

Bu aralar her şeyi ters yapıyoruz top çevirmeliyiz ama aksine şişiriyoruz. Pozisyon buluyoruz atmalıyız değişik şeyler deniyoruz. bakınız demba ba ve frei.

dün sivasın forveti değilde sadece gekas olsaydı halimiz vahimdi. neyse perşembe sahada düzgün bir takım görmek dileğiyle.  :)
Haber sitemizdeki köşe yazılarım için

http://haber.besiktasarena.com/author/yakup

Hayat kadar güzel işte BEŞİKTAŞ, BEŞİKTAŞ kadar güzel işte hayat....

Çevrimdışı Yusuf

Çok basit mantık ile anlatayım.

Biz ilk yarının 4-14 haftaları arası resmen uçtuk. Fizik çok üst seviyedeydi. Bu yüzden 3 günde 1 aynı 11 ile kim geldiyse devirdik. Son 3 hafta da göçtük. Olağandı.

Ekip bundan korktuğu için yüklenmeye devam ediyor yüksek ihtimal. Fiziği arttırmaya çalışıyorlar daha da. Uefa'da üst turlarda bundan fazlası gerekecek diye düşünüyorlar.

Ama atladıkları şey bu adamların vücudu bunu kaldıracak kapasitede mi? Kas boyu denilen bir şey vardır. Maksimuma ulaştığında takım uçar. Bir tık daha yüklenirsen bağlar kopar. Kaldırmaz.

Bizim 11 lig, muhtemel 4 uefa maçımız kaldı. Şu dakikadan sonra yüklenmenin mantığı nedir anlamıyorum.

İlk yarı yüklemeden sonra bu takım 18 tane taş gibi maç çıkardı son 3 maçta göçtü. Şimdi 15 maç var neyin korkusu bu?

Finali kazanalım derken önümüzdeki maçlarda boğacaklar bu antrenman temposuyla gidersek.

Ben şu soruyu sormak istiyorum. Bu takım Bursa ve Liverpool maçlarından önce de kondisyon olarak yerlerde sürünüyordu ama o maçlarda çok yüksek tempoda mükemmel bir futbol oynamıştık. O maçlarda oynadığımız futbol kondisyon yüklemesinin azaltılmasıyla mı ilgiliydi? Yani bu takım şu an kondisyon yüklemesini azaltırsa o temposuna dönebilir mi?

Çevrimdışı FARUK

Atiba, sağ dizinde darbeye bağlı kemik ödemi, eklem içi ödem tespit edilmiş ve oyuncumuzun tedavisine başlanmıştır.

2. kayıp

Çevrimdışı Tolga

Atiba, sağ dizinde darbeye bağlı kemik ödemi, eklem içi ödem tespit edilmiş ve oyuncumuzun tedavisine başlanmıştır.

2. kayıp
Geçmiş olsun nedense hiç şaşırmadım. :akuma:
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı panic13

Hmm anlaşıldı o zaman bu mesajlarin sırrı :) e sizde niye gondermek istiyosunuz bilici bak sana da döşenecem şimdi mesajı :D

Saka bi yana Bi yanlış anlama olmuş o zaman kusura bakma @panic13 :)

Eyvallah sorun değil. Bende bi ironi yapmaya çalıştım ama anlıyorumki elime yüzüme bulaştırmışım. Mesele yok, yola devam kaptan :) @cagty
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı ozan062

2. kayıp

simdi bunu yazıcaktım valla cok uzuldum demekki artık oguzhan ve tolgay mecbur oynayacak
ve oradaki ikili yine bozuldu

fenere kadar toparlanırız umarım
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimiçi Samet Ç

Sakatlıklar başladı. Önder hocanın ortaya attığı iddia çok büyük ihtimalle doğru. Geçmiş olsun. Bize seneye sadece iyi oyuncular değil iyi bir teknik heyette lazım bence.

Çevrimdışı ozan062

esas tehlike su

necibin ortasahaya geçişi
inanın en iyi yaptıgı sey stoper mevkii
ama onun dısındaki yerlerde bana gore cuvallıyor ve fener macında oynarsa bir sarı yada bir kırmızı garanti...

Çevrimdışı Tolga

Bu sakatlıkların temel sebebini hala ortaya nasıl çıkartamıyorlar anlamış değilim.

Önder Özen'in söylediklerini ben de bir ara düşünmüştüm haklı olabilir yani.

Bir takımda bu kadar sakatlık oluyorsa ya oyuncular kendilerine iyi bakmadıklardan ya sağlık ekibinin yetersizliğinden ya antreman sahalarının bozukluğundan ya da yanlış antreman metodlarından dolayıdır.

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Çağatay

Eyvallah sorun değil. Bende bi ironi yapmaya çalıştım ama anlıyorumki elime yüzüme bulaştırmışım. Mesele yok, yola devam kaptan :) @cagty

estağfurullah
ironi olduğunu bilseydim sonuna kadar desteklerdim bende  :evillol:
bilemedim tabii...
eyvallah hocam
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı Hicks

2. kayıp

Bu kaçıncı darbeye bağlı sakatlık arkadaş, yeter artık be, herkesin bilmem nesi bize kalkıyor. sarışınlarla oynarken hepsi süt dökmüş kedi! :s20:
Yine bir akşamüstü meyhanede,
Masada 70'lik rakı su ile
Dertlerim çok büyük anlamaz kimse,
Beşiktaş sevgisi böyledir işte...

Çevrimdışı Hicks

Herifler derbi oynadı, ilk defa bir derbide olacak her türlü kart, sakatlık, ceza vs. takım gözetmeksizin bizim işimize yarayacaktı, son 20 senenin en temiz derbisi oldu, utanmasalar öpüşüp koklaşacaklardı. Ben böyle şey görmedim ya, işin içinde bizim lehimize bir şey varsa kesinlikle istatistik falan para etmiyor, direk tersine dönüyor her şey.  :s20:

Çevrimdışı nannan

O zamanlar orta okuldayız. Fener maçını 8-10 arkadaş izliyoruz her takımı tutan var aramızda. Maçı açıkçası hatırlamıyorum. Hatırladığım kısmı penaltı, kırmızı kart, Pancu kaleye ve gol. Sonra 3 arkadaş ergenliğin de verdiği hararetle maçı izlediğimiz yerden çıktık, sinirle küfrede küfrede yürümeye başladık. Biraz yürüdükten sonra etraftan bi gol sesi geldi. Bizdeki küfürler arttı tabi gol yediğimizi düşünüyoruz. Neyse gidelim bakalım dedik en yakın kahvenin camından içeri bakarken gördük ki skor 3-4! Fenerli arkadaşları kızdırmak için çıktığımız yere koşarak döndük. Aynı heyecanı vermedi tabi. Sonuçta 4. golde topu ağlarda görmemişiz. O sevinci tam yaşayamamışız. :)
Eskişehir'de penaltı, Balıkesir'de kırmızı, Sivas'ta da golü yedik diyelim. 90+'da Koray'ın çıkıp koymayacağının garantisi var mı?
15 Aralık'ta Liverpool gelsin diye dua ettik, son 32'de Liverpool çıktığı için mutlu olduk lan bunun mantıklı bi açıklaması var mı?
Hadi diyelim kura zamanı biz iyiydik onlar kötüydü. Adamlar sonra toparladı biz yine ezdik geçtik.
Hafta olmuş 23. puan liderle aynı. Tamam eyvallah bu aralar ligde kötü oynuyoruz da biraz taraftar olun arkadaşlar. ne o öyle bilim adamı gibi istatistikler analizler ? Hiçbirinin de sonu şampiyonluğa çıkmıyor. Zamanında Kadıköy'de Koray koymuş, Sergen atmış şampiyonluk gelmiş. Biz en son şampiyonluğumuzu aldığımız maçta dalga geçilen Holosko'nun ve Toraman'ın sol ayağıyla direk dibine attığı golle kazandık. bu takımda bunu gören, bilen oyuncu yok sayılır. Sonra yabancılar gelir bizi Türkiye'nin Atletico'su yapar tabi. Kazanacağız deyin. şampiyon olacağız deyin. O sinerjiyi yaratın. Takım yorulduğunda son 10 dakikada akıllarına o gelsin.

Çevrimdışı Hicks

Bilic de insan O'nun da hataları elbette var;

-İlk 11 seçimi ve bazı futbolculardan sakatlık ceza olmadığı sürece formsuzluk dolayısı ile vazgeçmemesi.
-Takımın sadece tek bir formasyonu ve tek bir hücum varyasyonu var, B planı kesinlikle yok, her maç aynı dakikada yanı değişiklikler.
-Antrenman programı büyük ihtimalle takım ile uyumsuz, formsuzluklar ve sakatlıkların peş peşe gelmesi tesadüf değil.
-Duran top organizasyonu diye bir şey yok.
-Türkiye'nin en büyük kulübünde çalıştığının farkında değil.
-Türkiye'yi adil bir ülke sanıyor.

Seneye kendisi de hatalarını görüp düzeltecektir. Rotasyonu daha hızlı yaparsa, takıma en kötü 2. bir diziliş hatta mümkünse 3. dizilişi de öğretirse, hücum ve defans varyasyonlarını çoğaltırsa, antrenman programını uyumlu hale getirip, toplu sakatlık ve toplu formsuzlukların önüne geçerse, takım kornerler dahil duran topları etkili kullanmaya başlayıp, duran top savunmasında çil yavrusu gibi dağılmazsa, Türkiye'nin en büyük kulübünü çalıştırdığının farkına varırsa ve Türkiye'nin adil bir ülke olmadığı gerçeğini kabul ederse, dört dörtlük bir hoca olacaktır ve uzun seneler Beşiktaş2ımda kalacaktır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı ozan062

Bilic de insan O'nun da hataları elbette var;

-İlk 11 seçimi ve bazı futbolculardan sakatlık ceza olmadığı sürece formsuzluk dolayısı ile vazgeçmemesi.
-Takımın sadece tek bir formasyonu ve tek bir hücum varyasyonu var, B planı kesinlikle yok, her maç aynı dakikada yanı değişiklikler.
-Antrenman programı büyük ihtimalle takım ile uyumsuz, formsuzluklar ve sakatlıkların peş peşe gelmesi tesadüf değil.
-Duran top organizasyonu diye bir şey yok.
-Türkiye'nin en büyük kulübünde çalıştığının farkında değil.
-Türkiye'yi adil bir ülke sanıyor.

Seneye kendisi de hatalarını görüp düzeltecektir. Rotasyonu daha hızlı yaparsa, takıma en kötü 2. bir diziliş hatta mümkünse 3. dizilişi de öğretirse, hücum ve defans varyasyonlarını çoğaltırsa, antrenman programını uyumlu hale getirip, toplu sakatlık ve toplu formsuzlukların önüne geçerse, takım kornerler dahil duran topları etkili kullanmaya başlayıp, duran top savunmasında çil yavrusu gibi dağılmazsa, Türkiye'nin en büyük kulübünü çalıştırdığının farkına varırsa ve Türkiye'nin adil bir ülke olmadığı gerçeğini kabul ederse, dört dörtlük bir hoca olacaktır ve uzun seneler Beşiktaş2ımda kalacaktır diye düşünüyorum.

cok sey saydın hocam hangibirini yapsın
soyle bakalım işe
gecen seneden bu seneye değişen ne?
ve kaç tane değişiklik yapmıs yapabilmiş?
bununla yola cıkıp seneye onu duzeltmesini bekleyleim

yanına bir tane bizden bir türk alsın, sportif direktore karsı olmasın
onu eleştiricek geliştiricek yardımcı olacak birini mutlaka kabul etmek zorunda
ondan sonra illaki dediklerinde değişiklik oalcaktır :ok:

temelde eksik olan noktaları su
uzun maratonda cok tecrübesi yok
büyük takım haricindeki bütün klansmanlardan haberdar fakat biz orada değiliz
ülkemizi ve ligi hala tanıyamadı tanıyamazda kültürler farklı,, yukarda dediğim gibi yardımcı sart
mac oncesi ve devre arasını guzel toparlıyor fakat butyun planları gecen seneede değişemeyen sey oyun planı 0-0ve 1*0 a gore.. aksi sonuclarda cuvallıyor...
inanılmaz sekilde oyuncuların pozisyonlarına sadık kalıyor,, fakat bazen bunlarda değişiklik sart yapamıyorsa bellki taktik yetersizlikten dolayı
orn: birkere bile sosayı kanada cekmedi kaldıki sezon basından beri bana kanat forvet alın diye tutturup sosayı alması ve sonuc 10 numara....bari oyun içinde değiştir poz yok hayır inat...

olumlularda var zaten o sebeble hala sabrediliyor daha dogrusu beklenti buyuk
[ Son Düzenleme: 09 Mart 2015, 15:20:28 ozan062 ]

Çevrimdışı forzatunga

mümkünse her maç kötü oynayıp kazanalım bu saatten sonra amma taktınız.

gs sivas maçında sivas tarihi farkı kaçırmıştı gs yenerken, ilk yarıda fb penaltılarla desteklenmese şu an ts,bursa ile avrupa ligi için çekişiyordu   hep iyi oynayarak mı geldiler bu güne.Ama medya da başlamış Beşiktaş kötü oynuyor goy goyu  bizim tez canlı saf taraftarı da bildikleri için veriyorlar gazı, amaç kamuoyu  oluşturmak halbuki muhtemel hakem katliyamlarına bahane hazırlamaktır bu:

-Beşiktaş önce oynadığı topa bakacak.
-Bilic hakemi bıraksın takımına baksın.
-Hakem hataları olmuş olabilir ama oynanan futbol da ortada.

vs.   vs.

Takıma kayıtsız şartsız destek zamanıdır eleştirilerinizi sezon sonu Bilic'e mail atarsınız.

Çevrimdışı nannan

Vay be Ntvspor'daki kim şampiyon olur anketinde öndeyiz. :)

Çevrimdışı Sarp

Ah çok acayip bir düşünce var kafamda olmaz kardeşim öyle şey diyin:
Avrupa'da ne yapması gerektiğini bilen, koşan, mücadele eden, bazen işi şova döken bir takım var. (herkesin gözü üstümüzde)
Lig'de göz göre dökülen aksayan oyuncusunu değiştirmeyen hocamız.
Son iki maçta hepimiz gördüğünü görmek istemeyen teknik heyet.
Acaba diyorum gitmek için yol mu yapıyorlar sene sonu. Avrupa'da piyasa yapıp lig'i götüremediler diye anlaşma yenilemeden uzamak mı istiyor hocamız?
Başka türlü aklım almıyor bu son iki maçı  :iscrewy:

Çevrimdışı Hicks

Ah çok acayip bir düşünce var kafamda olmaz kardeşim öyle şey diyin:
Avrupa'da ne yapması gerektiğini bilen, koşan, mücadele eden, bazen işi şova döken bir takım var. (herkesin gözü üstümüzde)
Lig'de göz göre dökülen aksayan oyuncusunu değiştirmeyen hocamız.
Son iki maçta hepimiz gördüğünü görmek istemeyen teknik heyet.
Acaba diyorum gitmek için yol mu yapıyorlar sene sonu. Avrupa'da piyasa yapıp lig'i götüremediler diye anlaşma yenilemeden uzamak mı istiyor hocamız?
Başka türlü aklım almıyor bu son iki maçı  :iscrewy:

Bilic böyle küçük hesapların adamı değil, öyle bir niyeti olsaydı çıkar çatır çatır söylerdi...  :ok:

Çevrimdışı Sarp

Bilic böyle küçük hesapların adamı değil, öyle bir niyeti olsaydı çıkar çatır çatır söylerdi...  :ok:
Evet bende böyle yapacağına inanmak istiyorum ustadım  :ok:. Dürüst ve samimi olduğu için bu kadar sevildi. Ama bu inadı sonumuzu getirmez umarım. :)

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Ekşi sözlükten  stopnsilence nicki arkadaş duygularıma tercüman olmuş ve güzel özetlemiş. Düşünceleri benimle paralel olduğu için paylaşmak istedim.

sevdiğin birinin hatasını, eksiğini söylemeyince mi daha iyi niyetli oluyorsun,yoksa bunları umursamayıp bu kişinin burnunun boka batmasını sessizce izlerken mi?

burada biliç'i beşiktaş'ın daha başarılı olması vizyonuyla eleştirenleri çeşitli yaftalarla suçlamaya kalkan goygoycular eleştirinin daha iyiye götürme gibi bir işlevi olduğunu kavrayabilse keşke.

gelelim biliç'e. aşağıda liverpool ve beşiktaş maçlarında biliç'in yaptıkları ve yapmadıkları üzerinden eleştirilerimi sıralayacağım. ardından genel bir değerlendirme yapıp buradan biliç'le olur mu olmaz mı sorusuna kendimce cevap vereceğim.

bu iki maçı hem yakın zamanda oynandıkları hem de biliç analizi için çok uygun maçlar oldukları için seçtim. yoksa biliç hakkındaki düşüncelerim ligdeki kötü sonuçlardan çok çok önce oluşmuştu ve buradakilerden farklı değildi.

basit bir soruyla başlalayım, bir hoca liverpool gibi dünyanın sayılı takımlarından birine çıkardığı kadro ve taktiğin aynısını balıkesir'e de hiç bir varyasyon katmadan çıkarıyorsa orada bir yanlış olabilir mi? çok çok güçlü bir orta sahaya 2 ön libero oynarsın tabi, önce defans dersin. hatta bu rakibin çok hızlı forvetleri varsa yavaş pedro yerine daha hızlı ve fizikli necibi tercih edersin. ve sonunda iki maçta da defansif anlayışla liverpool eleyip alkışı hak edersin, eyvallah deriz.

bu maçtan 3 gün sonra bambaşka bir ortamda bambaşka bir rakibe çıkarken aynı kadroyla çıktı biliç. sadece hızlı necib'i kesti (üstelik de liverpool'a gayet iyi oynamışken). gelin görün ki tek silahı kontra ve sercan-gökhan gibi hızlı forvetleri olan balkes'ti rakip. yine neciple çıkabilir miydi? çıksa ne olacağını kimse %100 tahmin edemez tabi ama çıkmazsa ne olduğunu maçın özellikle son kısmında gördük sanırım. herhangi bir sebeple bunu yapmak zorundadır diyelim; mazur görüp sonraki soruna geçelim.

liverpool maçında, son haftalarda yorgunluk ve bel fıtığı sebebiyle formdan düşen sosa yerine geç de olsa oyuna aldığı tolgay diye bir adam var elinde. sana turu getiren taş gibi bir adam, dripling ve şut tehdidi muazzam. kapalı defansa karşı en azından şutuyla daha etkili olabilecek bu adamın yerine aynı formsuzluğu devam eden sosa'yla başladı biliç. hiçbirşey üretmedi, ayağına gelen topları ezdi, doğru düzgün isabetli pası bile yoktu. hadi tolgay-sosa rotasyonunu da geçelim, bizim aklımızın eremeyeceği çok derin sebepleri vardır muhtemelen.

balkes gibi orta sahası yok hükmünde bir takıma veli-atiba başladı. tek önlibero yapıp, yorgunluktan koşamayan demba'nın yanına mustafa koyamayı, bu sayede hem ceza sahasını kalabalıklaştırıp skor olasılığını arttırmayı hem de ba'nı yükünü azaltıp, maç oynayarak dinlendirmeyi deneyebilir miydi? veya çıkardığı aynı kadroyla başka herhangi bir ofansif taktik deneyebilir miydi? maalesef hiçbirini göremedik.

bu veya benzeri bir kaç varyasyonla teknik direktör olarak fark yaratmaya çalışmadı. buna da eyvallah diyelim, gelelim defansa.

"önce defans" tercihine bu kadar bağlıyken ve herşeye rağmen skoru yapılmışken; o 2 golü de yememek için birşeyler yapılamaz mıydı? buna yönelik hamle olarak defansı mı beşlersin, ön liberoyu mu üçlersin, bir şey illaki yapamaz mısın? yorgunluk şu bu olabilir, sen üzerine düşeni teknik direktör olarak yapmaya çalış? kusura bakmayın ama benim teknik direktörümün 2 senedir çalıştırdığı takımdan söz ediyoruz. gerekçesi ne olursa olsun lig sonuncusunun gol yapmasını engelleyemiyorsa, engellemeyi geçtim son 10 dakika beni sahadan silip bir ton öne geçme fırsatı yakalıyorsa orada bir dakika durun beyler.

şimdi biliç önce defans diyen bir td olabilir, saygım var. kurgusuna çok bağlı olabilir, öyle ki liverpool'a da balkes'e de aynı kadro, geometri çıkar; ona da eyvallah. eğer bu tercihle skor bulup maç alacakken, skoru tutacak kadar bile defans yapamayıp maçın sonunda o hallere düşemezsin. westham'san, sivassporsan, bilmemnesporsan düşebilirsin ama beşiktaş'san dü-şe-mez-sin.

defansif anlayışı benimseyen tek td biliç değil. bakın mesela başakşehir. tüm oyun kurgusu takım savunması + araya 1-2 tane sıkıştırıp kazanma üzerine kurulu. çok daha zayıf bir kadroyla 15 gol yedi başakşehir bu haftaya kadar. yani abdullah avcı da benzer bir anlayışı benimsemiş ama bizden 7 gol az yemiş (arada 12 puan var. olcay, töre, ba'dan herhangi ikisi ayarında forvetleri olsa muhtemelen kafa kafayaydılar. hatta üstüne siyah-beyaz forma arkasına biraz taraftar versen, neyse...).

---

yukarıda anlattıklarımdan çıkan biliç'in teknik değerlendirmesine dair sonuçlar:

1. biliç önce defans diyen bir geometri teknik direktörü. beşiktaş'ın kadrosuyla buna uygun bir şablon oturttu. önce gol yemeyelim diyen ama bunu da ideale yakın yapamayan düzeyde bir takım oldu beşiktaş.

2. biliç takımının hücum anlayışı "saldım sahaya, olcay-töre-ba kayıra" üzerine kurulu. nasıl kayıracakları da tamamen o günkü bireysel ekstra yapma ihtimallerine kalmış. eğer savunma üzerine kuruluysan, yaratıcı ve skorer orta sahan ve caner, gökhan gibi beklerin yoksa ilerideki 3 adamın kapalı-açık tüm defanslara karşı ekstra yapmak zorunda. yoksa işin allah'a kalır. özel planlar çizmekten, duran top, korner serbest vuruş, uzaktan şut gibi alternatifleri gerektiğinde devreye sokmaktan çok uzak bir teknik direktörümüz var.

3. biliç oyuncu tercihlerinde aşırı derecede bağnaz. kafasındaki oyuncu sakat ve/veya formsuz da olsa; kulübede formu artan alternatifi de olsa mecbur kalmadıkça nato kafa nato mermer bu konuda. şayet geçen sene ikinci devre başı sivok ve ersan aynı anda sakatlanmasa pedro'dan; bu sene ismail sakat, motta cezalı olmasa opare'den mahrum kalacağımızdan emin olabilirsiniz.

---

daha genel çerçeveden bakarsak, karizması vb'nin yanı sıra iyi ya da kötü belirli bir şablon oturttu, takım içi atmosferi geliştirdi biliç. bunlar önemli katkılar. bu şablon ve havanın yanı sıra hücumcuların formuna da bağlı olarak özellikle sezon başlarında nispeten iyi grafik yakaladı. demirören dönemindeki rezilliklerden sonra böyle bir hoca çölde vaha gibi geliyor taraftara ve özellikle goygoycu kesim toz kondurmak istemiyorlar. ama maalesef bunlar büyük takımın hocası olmak için gerekenlerden sadece bazıları. ve öncelikli/zorunlu nitelikler bunlar değil.

rakibe/maça uygun oyuncu seçimi, kapanan/orta sahada basan/kontra yapan vb türdeki rakiplere karşı varyasyon geliştirememe ya da genel olarak oyunun hücum yönünü analiz edememe, maç öncesi ve esnasında oyuncuları konsantre edememe gibi hayati eksikleri var biliç'in.

hal böyleyken samet aybaba'ya veya geçmişteki x antrenöre göre puan olarak daha başarılı olabilir ama şampiyon yapabilir mi? ya da şöyle sorayım; "şampiyon takım gibi" / "beşiktaş gibi" oynatabilir mi? eze eze maç kazanabilir mi? beşiktaş kanserini dindirebilir mi? (buraya bir parantez açayım: 2003'ten bu yana en sağlam kadro bu yıl devre arası itibariyle mevcut durumda, son 10 senedir ne böyle orta saha ne böyle forvet alternatifleri vardı, opare ve serdar'ın son performanslarını baz alırsanız aynısı kanat bekleri için de geçerli).

ben de isterim karizma olduğu kadar teknik yönüyle de çatır çatır gitsin ama yok beyler olmuyor. bu çapta değil biliç.

bu mantalitesiyle mesela westham'a gidip ingiltere'nin abdullah avcı'sı olabilir ama beşiktaş'ın, şampiyon takımın teknik direktörü maalesef olamaz.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Sakatlıklar başladı. Önder hocanın ortaya attığı iddia çok büyük ihtimalle doğru. Geçmiş olsun. Bize seneye sadece iyi oyuncular değil iyi bir teknik heyette lazım bence.
Teknik heyetin yetersiz olduğunu uzun süredir dile getiriyorum. Bilic'in ekibinin bu iş yeterli olduğu görüşünde değilim. Artık daha modern ve işinin ehli adamlara ihtiyacımız var. Bir kaç kişi yeterli Bilic'in ekibindeki ama özellikle Terzic dışındaki vatandaşlarıyla yolların bir an önce ayrılıp gönderilmesi lazım.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Ben şu soruyu sormak istiyorum. Bu takım Bursa ve Liverpool maçlarından önce de kondisyon olarak yerlerde sürünüyordu ama o maçlarda çok yüksek tempoda mükemmel bir futbol oynamıştık. O maçlarda oynadığımız futbol kondisyon yüklemesinin azaltılmasıyla mı ilgiliydi? Yani bu takım şu an kondisyon yüklemesini azaltırsa o temposuna dönebilir mi?
Çağrı burada takım iki üç maç önce uçuşa geçecek demişti ama tam tersi oldu. Git gide fizik olarak düşüşteyiz, Liverpool maçını saymıyorum orada çok farklı bir atmosfer ve ortam vardı sakat olan adam bile 60 dakika oynardı o atmosferde. Çağrı'nın fikirlerini merak ediyorum bu konuda?
Çağrı'nın yorumunu geçte olsa gördüm. O da umudu kesmiş anladığım kadarıyla antreman programından  :D
[ Son Düzenleme: 09 Mart 2015, 15:54:37 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Dun onder hoca yanlis antrenman dedi ve bu eger dogruysa cok cidsi bir durum.sakatliklar,yorgunluklar da hep buna bagliymis.

Onder hoca istifa etmeden once antrenman programlarinda bilicle ters dusuyoruz demisti..
Yönetim en büyük hatayı tüm takımı Bilic'e emanet ederek yaptı. Bilic'i denetleyecek yeterlilikte ve tecrübede kimse yok yönetimde ve antrenör kadrosunda. Bilic henüz rüştünü ispat etmemiş bir hoca kim ne derse desin. Elle tutulur başarısı yok. Hal böyleyken tüm ipleri Bilic'in eline verirsek yanına tecrübeli bir antrenör veya yönetici sokamazsak sene sonuna doğru başımız çok ağrır.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 09 Mart 2015, 16:15:57
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Çağrı burada takım iki üç maç önce uçuşa geçecek demişti ama tam tersi oldu. Git gide fizik olarak düşüşteyiz, Liverpool maçını saymıyorum orada çok farklı bir atmosfer ve ortam vardı sakat olan adam bile 60 dakika oynardı o atmosferde. Çağrı'nın fikirlerini merak ediyorum bu konuda?
Çağrı'nın yorumunu geçte olsa gördüm. O da umudu kesmiş anladığım kadarıyla antreman programından  :D

Uçuşa geçmesini bekleme sebebim yüklemeyi keseceklerini düşünmemdi.

Ama devam ediyolar. Etsinler bakalım nerede bırakacaklar ben de merak ediyorum  :D
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli