Yeri geldi bu takımın sistemini Quaresma belirliyor dendi yeri geldi Negredo'ya hiç pas vermedi dendi. Bir takımı zevkine göre oynatacak bir oyuncu olsa Portekiz Milli takımında aldığı rolü ya da bizim takımın merkezi işleyip daha fazla oyuncu sorumluk almaya başladığında değişen oyununu nasıl açıklayacağız? Negredo meselesine de gelince Negredo'ya pas vermeyi denedi ama gördü ki o da takımın birçok oyuncusu gibi iş yapıyor gibi görünüp aslında fazla birşey yapmıyordu. Bu takımın sorunu zaten iş yapıyor görünüp aslında fazla sorumluk almayan takımın oyununu baltalayan oyuncular. Özellikle de takımın omurgasında bulunan oyuncular için geçerli bu. Sadece yavaş değil pozisyon alması da son derece kötü Negredo'nun. Yavaş olursun ama bunu pozisyon almayla kapatırsın böylece hem takım arkadaşların sana daha rahat pas atar hem de sen daha fazla topla buluşursun ama bu Negredo'da yok. Sağa sola koşup 10 numaranın yapması gereken işleri yapmak değil bu takımın santraforundan beklenen. Çift santraforlu düzende yardımcı santrafor olarak oynamaya alışmış. Bunu scout şefimiz tespit edememiş anlaşılan. Quaresma sadece maçlarda değil antrenmanlarda da Negredo'yu test etmiştir defalarca. Negredo'yu bizden daha iyi tanıyor. Güven örneğin Negredo'dan daha fazla sorumluk alıyor, öyle görüntü olsun diye sağa sola koşmuyor. Şu haliyle çaylak oyuncu olmasına rağmen daha fazla ayağına top alır. Bu da oldukça doğal.
böyle devam edin ne diyeyim geçen senede talisca suçluydu size göre
değişen oyunu son bir kaç hafta emin ol taraftarın ıslıklamasıyla oldu bencilliği egoyu bıraktı
sanırım son maçlara gitmiyorsun taraftar nefes aldırmıyor. serbest atışın başına gitti taraftardan yemediği yuh ıslık kalmadı
onun peşinden kornere gitti ordada yuhalandı bu vodafondaki son maçda oldu.
bunların etkisi yok değilmi değişen oyun sistemimizden oldu öylemi o oyun sistemi değiştiyse bu taraftarın sayesinde oldu
ne hocanın nede quaresmanın. yönetimden oyuncusuna ve yakında hocasınada olacak herkes topun ağzında artık
vodafone park onlar için ateşten gömlek neymiş efendim görüyormuş iş yapmayacağını ya bunu söylerken rahatsız olmanız lazım
quaresmanın işi değil görmek hoca o formayı verdiyse sende pası vereceksin atamazsa bu quaresmanın sorunu değil
komik bir yaklaşım bu böyle bir mantıkla işimiz var.
bir oyuncunun başka bir oyuncuya top atmak istememesi affedilecek bir durum falan değil bunun mazereti olamaz
negredoda pas vermese tamam bunlar kanlı bıçaklı derim ama onun negredoya attırmadığı gollerden ikisini negredo ona attırdı ama
bu senede gördük kaç maç müsaitken ljajice pas atmadığını şimdi hepsinin kuyruk sıkıştı kuyruklarını kurtarmaya uğraşıyorlar
son maç nasıldı ljajice attığı topun sonucu gol oldu dorukhana bıraktığı topun sonucuda gol oldu peki iki senedir böyle vermediği kaç toptan golümüz gitti
bunuda hesap ediyormusunuz bencilce harcadığı toplardan. son sivas maçında rakibi yine önüne aldı solda bir yatırdı topu çekti
taraftar homurdandı gereksizdi direk pası verebilirdi sonra bir daha çekti sonra tekrar tribünler dümdüz gitti
sonuç topu kaptırdı atak çöpe gitti.
aslında sorun negredoya pas vermemeside değil bu adam hücum öğütüyor onun yüzünden harcanan pozisyonların sayısını tutamıyoruz artık
bizim üç bölgemizdede bu sorun var her iki kanatımız ve orta saha merkezimiz ama tuhaf şekilde burdaki oyuncular dışında bu güne kadar herkes
suçlanmdı tukaka edildi. harcandı bunların dokunulmazlığı vardı bu seneye kadar şimdi millet uyanmaya başladı ama geçen sene şampiyonluk gitti büyük ihtimal bu senede
gitti. artık geçmiş olsun diyelim bütün puanları toplasak devreye 33 puanla gireriz toplarmıyız hiç sanmıyorum geçen senenin bile altında
bir puanla sezon arasına gireceğiz.
sürekli mazeret uyduruyoruz neymiş efendim forvetimiz yokmuş ama kimse ligin en fazla gol atan ikinci takımı olduğumuzu görmüyor
bizim sorunumuz hiç bir zaman gol atamamak olmadı biz puanları gol atamadığımız için değil bu tip olaylardan bırakıyoruz
biz pozisyona girdiğimiz anda atıyoruz zaten sorun forvette olsa atamayız ama bizim sorunumuz pozisyona girememekti
bizim sorunumuz orta saha dirençsizliğiydi. 19 gol atmış başak senin 9 puan önünde lider. orta sahan dirençsiz zaten hücuma az top gönderebiliyorsun bunuda
kaprislerle harcadığında maç kazanamıyorsun işde. iki senedir benim söylediklerimi reddedip tartışıyordun benimle ne oldu şimdi herkes benim iki senedir söylediğimi söylüyor.
ben ozi derken ozi savunuldu quaresma dedim quaresma savunuldu şimdi geldiğimiz nokta bunları bütün tribün ıslıklıyor.
sizin beş para etmez dediğiniz adamlarda gittikleri takımlarda leblebi gibi atıyor. mesela love a laf ediliyor değilmi gönder ikinci yarı gs ye bak nasıl leblebi
gibi atıyor görürsün. ben geçen senede söyledim yine söylüyorum bizim hiç bir zaman sorunumuz forvet olmadı.
sorun durduğu sürecede forvetin kim olduğunun bir önemi yok.bizi geçen sene ayakta tutan tek başına 9 maç kazandırmış adamı çöp ilan ettiniz
şimdi ne oldu maç kazanamıyoruz. durumumuz geçen seneki ilk yarıdan bile daha kötü bilmem farkındamısınız. sorun dedikleriniz
yok ama takımda gitti. on numara istediniz geldi bence alabileceğimiz en iyi on numarayı aldı yönetim sonuç ne son maça kadar adama topu göstermediler.
son maç gösterdiler kayseride sonuç ortada
benim iki senedir söylediklerimin özetiydi aslında ankaragücü maçı orta sahada ozinin olmayışı quaresmanın ilk defa takımla oynaması bizim için çok
zor geçeceği
düşünülen maçı farkla bitirmemize neden oldu. buda benim aslında sorunu doğru tahlil ettiğim iki senedir boşa konuşmadığımı örneğiyle göstermiş oldu.