Tabata adı geçmiş, o oyuncuya ben büyük haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Tamam 8 milyon euro etmezdi ama aslında hem yetenekli hem de çalışkan bi oyuncuydu. Bonservisinin, tartışmaların altında ezildi yok yere yıldızlar geliyor falan diye elden çıkartıldı. Schuster döneminde herkesin kafasına göre oynadığı kadroda ofansif yetenekleri daha fazla olmasına karşın tek mücadele eden ve kendine verilen bağlantı rolünü kurmaya çalışan oyuncuydu. Yarım dönemde 10-11 asist yapmıştı ki aynı performansı Guti verse ilah ilan edilirdi. Gerçi vermeden de edildi. Sonra 11 asist yapan adamı Simao, Fernandes ve başkanın fonla aldık diye coşkuyla anlattığı Almedya geliyor diye bedavaya elden çıkarttık.
Her yönüyle saçma sapan bir dönem ve kadroydu. Bir süre sonra büyük yetenek Julio Alves'in %50'sinin alınmasıyla hikaye daha da acayipleşecekti falan. Transfer bedeli, okey masasında alınması, Denizli'nin 10.5 goygoyları, alelacele getirilmesi filan her şeyi hatalıydı ama bunların hiç biryerinde suçu olmayan ve o günkü şartlara göre Nihat'lardan filan katkat fayda sağlayan Tabata kalsa uzun yıllar faydalı olacaktı diye düşünmüşümdür hep.
Sonra gitti Katar'ın efsanesi oldu. Milli takıma falan aldılar. Bir ara her sene 20 gol filan atıyordu. Şimdi baktım 37 yaşında hala oynuyormuş.