Günün tarifi oyun üzerinden sıkça yapıldı. Sorunun tek tek oyuncular üzerinden tartışılamayacağını, son derece plansız ve geometrisi bozuk bir görüntümüz olduğunu söyleyen herkese katılıyorum.
Yalnız biraz önce Partizan maçı dahil yediğimiz son 4 golü tekrar izledim. Maç stresiyle pozisyonlara çok dikkatli bakamıyorum. Ancak tekrar bakınca bir oyuncunun sözünü etmeden geçmek istemiyorum.
Gary Medel. Keza dikkatli bakılırsa kendisi her golde saçma sapan işler yapıyor.

4 golde de ceza yayı çevresini dolduramadığımız görünüyor. Hepsi göbekte olgunluk kazanan akınlar. Başat sorun ise Medel'in bir çoklarının hoşuna giden sağda solda tackle sevdasının ortada dev bir boşluk oluşturması. Herkese golleri izlemesini tavsiye ederim.
Partizan maçındaki golde, doldurması gereken alandan çok uzakta rakibin kullandığı uzun topa çıkmaya gidiyor. Müdahale etmesi çok zor olduğu baştan görünen topa doğru fırlamak yerine pozisyonunda kalsa topun indiği yer itibariyle aslında tehlike bile oluşturmayacak bir pozisyon.
Antalya maçındaki ilk golde çok manasız bir bölgeye prese gidip alanını boşaltıyor. Defansta geri kaçınca Hakan Özmert koca bir boşlukta tek başına.
İkinci golde orta sahada koşturup durmaktan yorulmuş ve yüksek nabızdan konsantrasyonunu kaybetmiş olacak ki Tolgay geçildikten sonra yaya doğru gelen rakibi karşılamıyor. Rakibe şut imkanı tanıyor.
Üçüncü golde kendisi yine sağ tarafta rakip yarı alanda pres peşinde. O sırada başka bir oyuncuyu da bozuyor. Tolgay gene oyuncuyu kovalamaya çalışsa da o da 2ye 1 kalmış yine kolay ekarte oluyor. Hadi burada taktik icabi önde basmaya gitti rakip bir biçimde çıktı diyelim. Bu seferde geri koşarken soldan içeri kesecek Antalyalı oyuncuyla ceza sahası arasına ekstra bir kesici olarak girmesi gerekirken (Atiba çok yapar bunu ve çok top keserdi) solda topa sahip oyuncuya doğru anlamsızca bir gidiş yapıyor zaten o tarafa yetişmesi mümkün değil.
Çabasına hırsına diyeceğim yok. Bu kadar fazla yerini kaybederek oynaması da belki teknik kulübenin tercihidir bilmiyorum. Amacım bir günah keçisi falan aramak değil. Ama sadece şu dört golü dikkatli izleyerek vardığım sonuç şu, Medel kesinlikle bizim gibi oyunu rakip alanda oynamak isteyen takımlarda orta saha oynayabilecek mental yetilere sahip değil.
Stopere evriltilmeye çalışılıp durması bu yüzden olabilir. İki defansif yönü baskın orta saha kullanan ve oyun merkezini geride kuran takımlarda uygun roller de alabilir. Bizde Pepeyle stoperde de iş çıkarabilir. Ama orta sahada Medelle hep sorun yaşarız.