Trabzon maçında kanatlarda kimler oynamalı? Fikriniz nedir? Veya kanatsız çift forvet mi çıkmalıyız?
Merkez futbolu da oynamalıyız diye 1.5 senedir çırpınıyoruz fakat ısrarla sadece orta açıyoruz.
Rakip 2 kez eksik kaldı bizden sayıca hiç boş alan değerlendirme düşüncemiz olmadı Oğuzhan'ın
pası şiddeti iyi olsa harika atak idi mesela.
Ben bu haftadan itibaren kanatsız tamamen merkez futbolu oynanması taraftarıyım.Haftalar önce
fantezi kadromda merkez kadro kurmuştum, Ben zaten tamamen merkezciyim. Olmayacak ama gönül
istiyor işte. Bunu oynamıyorsan Love'ı da boşuna aldın demektir. Kanat ortası top rakip savunmadan
dağıldığında düşünülür beklerin yada fw'lerin toplar açar ortasını ya da yine set olarak yerleşirsin kısa
paslar ile atak sürekliliğin devam eder. Uyanlar var uymayanlar var ama eldekiler ile böyle.
Atak devamlılığını da fikrimce rakip stoperleri çıkartmazsan rakibin boyunu uzatarak sağlayabilirsin.
Babel de ön 2 linin birinde oynayabilir. Israrla sadece merkez hep merkez kısa ve dönenleri toplayabilen
bir oyun oynayabilirsin. Öndeki 3'lü beklerin ve orta sahanın en azından yaratıcı ara pası olmasa bile isabetli
pasları ile kendi aralarında organize olabiliyorsa ve fişi çekebiliyorsa ama dönenleri toplamakta sorun yaşıyorsan
Tolgay yerine Necip ile oynayabilirsin. Atiba önlerinde Necip-Medel arkalarında dizilir bu kez vb.
Geniş alanda oynamadan hem oyuncular belli bir alana sıkışır hem de rakip kapanıyorsa rakibi açamayız.
Bekler haric dağılan topları toplamak harici kimsenin çizgiye basmadığı ama oyunu yine geniş alanda oynayan bir Beşiktaş.
Ve artık Stoperlerin santranın 5 6 metre gerisine kadar çıkacak bu bir hucum planıdır. Denge oyunu değil.
Love Negredo
Talisca
Tolgay
Atiba Medel
Adriano Vida Pepe GG