@cursedofdragon bir çok nedeni olabilir bunlardan biri modeminle ilgili olabilir.
başka bir modem bulabilirsin bir kaç gün dene
bir diğeri bağlantı hızın çok yüksek olabilir. bakma TT nin verdiği hızlara limite çıktığında
kopmalar başlar o nedenle düşük ayarlarlar modemin içine girebiliyorsan bağlantı hızına bak
bir diğeride pc ile ilgili bir sorun olabilir. yada TT nin kendisinde sorun olabilir bu aralar bağlantılar
çok kopuyor fazla oynuyorlar. Birde interneti kapı olarak düşün o kapıya geçebilecek insanlardan
fazlası yüklenirse ne olur güçlü olanlar geçer zayıflar dışarda kalır. internet yavaşladı buda kapıların sayısı azaldı demektir
daha az kapıya daha çok insan yükleniyor yüksek hızlı bağlantıları olan fiber olan vs seni itip geçiyor sende
dışarda kalıyorsun normalde bakarsın herşey normal görünür ama birileri senden hızlı haraket ediyordur seni itip kakıyordur 
abi yorum da yazmıştım zaten farklı bir modemle denedim yine kopma sorunu yaşıyorum.
Hız ile ilgili bir şey değil 5-6 aydır sorunsuz kullanıyordum hız aynı modem'in arayüzünde hızı görebiliyorum.TT hızı düşürdü öyle denediler yine kopma meydana geldi sonra hızı yükseltmişler yani hızla alakalı değil.Zaten 22.12.2016 sabahında ordan bi ölçüm yapmışlar normal diyorlar.
Abi bizim mahallede fiber yok

16 mbps Adsl kullanıyorum.
Hayır yeni biriside gelmedi mahalleye yeni internet bağlatan filanda yok ne olduysa bi anda oldu.
Ayrıca pc ile ilgili birşey olduğunu düşünmüyorum akşam saatlerinde kopma yaşıyorum yani insanlar işten çıkıp evlerine geldiklerinde.Bide pazar günleri gündüz ve akşam dahil.
Hafta için gündüz ve geceler'i 12 den sonra kopma sorunu yaşamıyorum millet yatıyor.
Birisi yüzünden internet kopuyor benden kaynaklanmıyor ama bulamadılar sorunu.
Müşteri temsilcisini aramak çözüm değil onlar ekibi yönlendiriyorlar onlarda geldiler işte hiçbirşey yapmadan gittiler.
Aklınıza başka bir çözüm geliyormu