Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 17 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9143939 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı underworld

Bu arada Quaresma-Talisca ikilisinin aynı anda sahada olması, rakip takım için frikiklerde büyük tehlike cidden.

Kaleci ne tarafı boşaltırsa öteki vuruyor.
Takım savunması acisinsanda bizim için tehlike

Çevrimdışı mylife1903

gese maçı cezası: BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, 24.09.2016 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"
Yok artik. Ben ikinmac seyircisiz 3
Mac
Ceza bekliyordum

Bu ceza makum, aferin yd otur sifir

Çevrimdışı OrhanAker

Hakkını vermek lazım. Daha 4 gün önce Galatasaray maçında 95. dakikada o deparı attıktan sonra, dün de epey efor sarfetti.

Fiziksel olarak sağlam durumda, nazar değmesin.
Fiziksel olarak bitik be abi rakibi ters ayakla yakalarsa geçebiliyor sadece.
son 20-25 dakika sol tarafta kullanılmalı arka direğe ayrı bir sempatisi var zaten oraya da ömer veya cenki koyabilirsek daha faydalı olabilir.

Çevrimdışı ekrembaser

Yok artik. Ben ikinmac seyircisiz 3
Mac
Ceza bekliyordum

Bu ceza makum, aferin yd otur sifir
Ya abi anladılar zaten seyirci gelmiyo stadlara bide biz ceza veriyoruz rezil oluyoruz dediler marka değerini yükseltiyolar anlayacağın

Çevrimdışı mylife1903

eskiden 3-5 maç oynayınca sakatlanıp 4-6 hafta ortadan kayboluyordu gene öyle olsa belki o ara bir halk kahramanı çıkar da hocanın gözünden tamamen düşürür beklentisindeyim ama herif taş gibi bu aralar  :D
Domuz gibi herif. Eskisinden de saglam cikti okadar tekmeyi oguzhan yese ayaga kalkamaz.
@Yunus Emre Dökmeci bir avatari vardi bu karin kaslari falan acayip bakiyor kendine.

Bizim sergen bu kafada olsaydi 4-5 tane fazladan sampiyonlugumuz olurdu.

Cok takildiniz siz bu adama. Bir ismail deeel yahu ismael bu kadar elestirilmedi.

@tangaz reis simdi bu karijma calima girip top kaybediyor, herkes kendine oynuyor, diye kiziyor.

Bu caner 50m den yarma gibi kalas gibi kiev savunmasina sisirme top atinca takim icin mi oynamis oluyor?

Ikisine de senol gunes soyluyordur. Karijma sen adam eksiltecek orta keseceksin, adami iki sefer zorlayip gecemiyorsan becke don.
Caner yavrum sen fazla ileri cikma arkana habire adam kaciyor, taraftarin sol bek takintisi var
Goze batma uzaktan sisir iceri.

Senol hoca azicik lucescu besiktasi izlesin.

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

@İhsan  katılıyorum ama bu hocanın bu seneki oyun anlayışı atibanın oynadığı maçlara bir bak
orta sahayı geçmiyor. kendi sahamızda sürekli yan pas yapan bir takıma dönüştük tamam hocanın bu sene
defansa önem vereceğini biliyorduk kendiside konuşmalarında söylemişti ama defansa önem vermek topu kendi sahanda çevirmek değildir. Akşam pozisyonumuz yok ya birde oyunun genelinde topa biz sahip olduk ben geçen
senenin fenerini görüyorum sahada ben inanmıyorum sosa gomez eksikliğinin olduğuna sorunu doğru yerde
aramazsak yanıtıda bulamayız. Cenki kaybetmeyiz o kendini kaybedecek bu gidişle çünkü geçen seneki hırslı cenk yok sahada adam geziyor resmenAbou istenilen seviyede olmasa bile oyuna katkısı cenkten çok fazla ve ısrar edilmeli
bir gol atmasına bakar.sorun forvetlerde değil topu oraya taşıyamıyoruz. Gomezde olsa bir şey yapamazdı.
dün topu ilerde tutacak oyuncumuz yoktu o nedenlede çoğalamadık. quaresmada bir taraftan kızıyorum diğer taraftanda çoğalamazsan o ne yapacak diyorum. bir iki pozisyonda pas vermedi diye kızıyoruz ama ilerde ters giden şeyler var bu takıma olcay şart. olcayın oynamadığı her maç topu ileri taşıyamıyoruz. Birde bu seneki oyun tarzından ilerdeki adamların hepsi çöktü sorun hocada bence bir an önce kendi özüne dönmeli hücum takımını ortaya çıkarmalı.

Olcay konusuna kesinlikle katiliyorum. Olcay ne kadar teknik kapasite olarak sinirlida olsa (kazma) Senol Gunes'in gecen sezonki pasli oyunun buyuk bir parcasiydi. Olcay'in oyun anlayisi takimdaki pas trafigine kanatlardan yardim etmek. Oguzhan, Sosda ve Atiba ile bunu cok iyi yapiyordu.

Olcay ayrica ceza sahasi icine kateden bir kanat oyuncusu. Quaresma ise oyunu %90 cizgi uzerinde oynuyor. Ceza sahasina yaklastigi tek zaman topu kenardan ceza sahasi dis kosesine cekip sut acisi aradigi zamanlardir. Aynisini dun yapti ve pas atmak yerine topu auta gonderdi.

Olcay ise bu tur pozisyonlarda Oguzhanla ver-kac yapip ceza sahasi icinde pozisyon, krambol yaratabilen bir oyuncu. Defansa yardim ozelligide agir basiyor.

Senol Gunes'in Quaresma'ya neden bu kadar serbestlik verdigini anlamis degilim.

Talisca ve Inler henuz Senol Gunes'in istedigi oyun sistemine uyumlu degiller. Bunda Oguzhan'in sakatliginin ve performansindaki dususun etkiside var. Senol Gunes yeni sistemi Oguzhan uzerine oturtabilse kimin girip-ciktigi fazla fark etmeyecek ama suan takim Q7 ve Talisca'nin oyun sitiline gore hareket ediyor. Oturmus bir oyun duzenimiz yok. Ayrica bunda Caner'in Fenerden alisik oldugu uzun top oynama aliskanligininda etkisi var.

Suanda iki kanatta oyunu cizgide benimsemis. Orta saha ile pas trafigine girmek yerine, cizgiden asagi inip orta acmaktan baska dusunceleri yok. Aboubakar'in suana kadar hava toplarinda hicbir etkisi olmadigini gorduk. Pivot seklinde kesinlikle oynayamaz.
Aboubakar ara paslarina hareketlenen, ceza sahasi ici mucadelelerinde ayakta kalarak gol vurusu deneyen santrafor tipi. Suanki oyun anlayisimizda adam kayboluyor sahada. Bence kesinlikle bizim istedigimiz santrafor degil bu adam. Gol bakimindan cok kisir bir sezon gecirecegiz.
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2016, 17:25:48 Serkan_KaNaDa ]

Çevrimdışı Berat

Bu sezon çerçevesinde ligi kazanırsak, satışlardan baya büyük bir gelir kazanacağız. Lige odaklanalım, domine etmeye  :ok:

Okul ve iş yoğunluğundan foruma girmeye fırsatım olmuyor, bir tek dileğim var o da üstte :)

Çevrimdışı atalay

Alıntı yapılan: atalay
16 Ağustos 2016, 14:14:42
Olcay - Töre - Sosa - Ozzy bunların yazılımında direkt oyun var. Bağlantı ve geçiş oyunlarında iyi isimler. Kenar yada forvet arkasındaki pozisyon oyuncusunun takımı rakip yarı sahaya hızlı taşıması lazım.

Olumsuz.

25 Temmuz 2016, 01:02:26
Geçen sezon Sosa - Oğuzhan ikilisi ile merkezden ve koridor oyunları ile etkili pozisyonlar geliştiriyorduk. Temel problem hücuma genişlik katmadaki sıkıntılardı. Bu da daha çok beklerin profili ile alakalıydı. Öyle ki Beşiktaş'ın hücum pratiğinin dışındaki Quaresma, zaman zaman Beşiktaş'ın bir numaralı hücum planına dönüştü. Sosa'nın boşluğunu dolduramaz, Oğuzhan da düşerse takım geçen sezon ki en önemli hücum pratiğini kaybetmiş olacak.

Hücum pratiğini en azından şimdilik kaybetmiş görünüyoruz.

24 Temmuz 2016, 00:21:34
Sosa'nın en önemli artıları; ön alan baskılarındaki doğru koşuları, hücumda aksiyon bölgelerini kullanma ve pas opsiyonu yaratma becerisi + oyunun her noktasından takım arkadaşlarını aksiyon bölgesinde topla direkt buluşturuyor olmasıydı. Bu profilde bir oyuncuyu şu saat itibari ile bulmak mümkün değil. Şart mıdır; değildir.

Farklı isimleri oraya aynı şablon içinde entegre etmeye çalışıyoruz.

14 Ağustos 2016, 16:02:53
Quaresma'nın rolünün belirsizliğinden yada artacak olmasından tedirginim. Rekabet ile tetiklenen bir isim. Töre'nin vasat hali bile geçen sene Quaresma için uygun şartları sağlıyordu.

Kısa sürede pek de yanıltmadı.

06 Temmuz 2016, 16:52:53
Mevcut durum üzerinden yazıyorum: Oyuncu gitmek isteyebilir. Fakat ŞL sezonunda, 24 yaşındaki oyuncunuzu iki lig galibiyeti parasına -oynadığı pozisyonda rotasyonu iyi olan bir ekibe- kiralıyorsunuz. Opsiyonun herhangi bir bağlayıcılığı yok. EPL'de olmazsa repütasyonunu yitirecek ve 2019'a kadar sözleşmesi var. Mantık? Mevcut tabloda Töre'nin oynayabildiği pozisyonlarda Payet, Lanzini, Ayew, Feghouli ve Antonio oynuyor.

Enteresan bir anlaşma.
[ Son Düzenleme: 01 Ekim 2016, 16:50:22 atalay ]

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

The Times gazetesi : Bir kez daha gördük ki ; Liverpool, Celtic ve Beşiktaş tribünleri, Avrupa'da açık ara en iyiler.

Rakipler:
"Mükemmel atmosfer, zaman zaman kendi düşüncemizi bile duyamaz olduk diyor."

Olur mu yahu Tribunlerimiz eskisi gibi degil cok kötüyuz maçlarimiza Çekirdekçi parasi olan Tayfa gidiyor !!!!!
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2016, 18:06:02 Yunus Emre Dökmeci ]
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı tuncaboylu

The Times gazetesi : Bir kez daha gördük ki ; Liverpool, Celtic ve Beşiktaş tribünleri, Avrupa'da açık ara en iyiler.

Rakipler:
"Mükemmel atmosfer, zaman zaman kendi düşüncemizi bile duyamaz olduk diyor."

Olur mu yahu Tribunlerimiz eskisi gibi degilcok kötüyuz lacalrimiza Çekirdekçi paradi olan Tayfa gidiyor !!!!!

Olur mu ya? Ben televizyondan izledim, hiç ses gelmiyordu tribünlerden.  :D

Çevrimdışı atalay

Caner: 12'de 1; Quaresma: 8'de 0. Totalde 27'de 2 ve %7,4 isabet. @mylife1903

Çevrimdışı mylife1903

Çevrimdışı Gökhan Güvenç

@atalay Sosa'nın yokluğundan ziyade Talisca'nın varlığı bizi oyun değişikliğine zorluyor diyebilir miyiz? Çift 6 numara (Atiba-İnler) denemeleri saha içerisinde Talisca'ya yer açma çabası gibi geliyor bana. Ülke içerisinden ilk aklıma gelen oyuncu olduğu için söylüyorum, Batalla bile bizim geçen seneki oyunumuza daha uygun bir isimdi sanki.
Be the change you want to see in the world. 🦅

Çevrimdışı Ripley

bana göre orta saha alternatifleri şöyle olmalı
1. atiba-ozi-talisca
2. atiba-tolgay-talisca
3. atiba-ozi-tolgay
4. atiba-ozi-aras
5. atiba-tolgay-aras
gökhan inler de duruma/maça göre değerlendirilir.Ayrıca 3. sıradaki oyuncular 60. dakikadan sonra birbirlerinin yerine oyuna girmeliler verimlilik açısından. Arasın tercih edilmediği pozisyonlu dizilimde kendisi artık kanatta oynatılmalıdır.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Olur mu ya? Ben televizyondan izledim, hiç ses gelmiyordu tribünlerden.  :D
Dimi ama :D

Abi ben stada da gittim tv basinda da izledim Bu stadda ki maçları

Tv de ciddi sikinti var Ses olarak muhtemeln kısıyorlar sesi ayrica boguk geliyor Ses , Stadin icine girince anlarsin nasil bir Baski ve SESin oldugunu inanki Kulaklarin sagir olur , Kulaklarimi tikadigim oldu benim zaman zaman

Inonu den cok onde cikan Ses ve Ambians buna emin olabilir herkes
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Fatih_

Sosa bizde uefada ilk sezon 7 ikinci sezon 5 maça çıktı bu maçlarda sadece 1 gol 1 asisti var. Tek golüde İskender bey maçında.
Sosanın geçen senin ikinci yarısındaki inanılmaz performansını tekrar göstermesi ne kadar mümkündü?
Koca bir sezonun ilk yarısı boyunca adam eli belinde dolaştı resmen.
Talisca oyun kuramıyorsa eğer ona verilen görevden midir? Ben o görev verilse gayette iyi yapabileceğine inanıyorum.
Yeterki fiziğini toparlasın, devamlı maç oynama alışkanlığını kazansın.

Çevrimdışı cihat37

öncelikle dünkü maç ile ilgili birşeyler söylemeden önce bana sanki yıllardır beraber maç izliyormuşuz gibi yaklaşan @Necmi abiye sonrasında  gerçek adını bilmesemde geovanni abiye maç öncesi sohbet ettiğim ekrem abiye çok teşekkür ederim.inşallah imkan buldukça sizlerle maç izlemeyi çok isterim.
Dünkü maç aslında bana son 3-4 maçın aynısı gibi geldi.Takım ısrarla kanatlara yöneliyor tiki takadan ziyade araya pas kesinlikle yapılmıyor.Sezon başında yazdığım zaman ben o zamandan beri tolgayın bu takıma monte edilmesi gerektiğini düşünüyorum.aboubakar zamanla olacak ama dün gomez de olsa pas alamayacağı için hiç faydası olmayacaktı.ama milli aradan sonra bambaşka bir beşiktaş göreceğimizi düşünüyorum birde kadromuzun zengin gözükmesi sanki hafif problem olacak gibi.herkese iyi günler

Çevrimdışı benyv-

Talisca ön libero ve orta sahanın ortasında bolca oynamış bir isim. Hatta ana mevkileri oralar neredeyse. Oyun kuracak olsa bal gibi de kurar. Sadece her Brezilyalı gibi gol alanlarını çok seviyor ve vuruşlarını kullanmak istiyor. Tamamen hoca şu anda onu öyle kullanıyor. Belki Atibanın yanında çok verim de verebilir. Fakat böyle bir gol silahını doğal olarak hoca ileride oynatıyor, takımda başka kalmadı çünkü. Oyun kuramıyor falan değil yani.

Çevrimdışı atalay

@atalay Sosa'nın yokluğundan ziyade Talisca'nın varlığı bizi oyun değişikliğine zorluyor diyebilir miyiz? Çift 6 numara (Atiba-İnler) denemeleri saha içerisinde Talisca'ya yer açma çabası gibi geliyor bana. Ülke içerisinden ilk aklıma gelen oyuncu olduğu için söylüyorum, Batalla bile bizim geçen seneki oyunumuza daha uygun bir isimdi sanki.

Atiba - Oğuzhan - Sosa olan orta saha kurgusuna birbirlerinden farklı profilde olan İnler, Talisca ve Tolgay eklendi. İnler tercihinde hem CL hem de Oğuzhan ve Sosa'nın kaybının etkisi var. O yüzden geçen sezon ki kurgu ve formasyonu bırakmak gerek. Oyuncuların pozisyonlarını ve şablonu değiştirerek de benzer rolleri verebilirsiniz.

Çevrimdışı underworld

Sıfıra inmeden çok orta yapılıyor

Çevrimiçi Kapkarakartal

Oğuzhan'la Talisca'yı önde Talisca arkada Oğuzhan-Atiba olarak bir görmek lazım bence 7 maç oldu ve daha bunları birlikte göremedik ilginç gerçekten. Akan oyunda sadece Aboubakar'a orta açılması zaten o yukarda verilen isabetsiz orta istatisliklerini doğuruyor kutuya adam sokamıyoruz. İşin kötü yanı o kutuya girecek tek kenar oyuncumuzun Olcay olması iyi yanı ise Talisca'nın Sosa'dan daha çok kutuyu sevmesi. Ayrıca Talisca'yla arkasında oynayan ikili ortasaha arasındaki mesafe uzak kalıyor gibi geliyor bana oyun içinde o yüzdende oyunu hep kanatlar üzerinden oynamak zorunda kalıyoruz bu oyunu benimseyeceksen kutuya Aboubakar'la birlikte en az 2 kişi daha girmeli ama Oğuzhan - Talisca bize belki ortadanda aksiyon yaratmamız konusunda birşeyler sunabilir. Bloklar arası mesafeye dikkat.
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2016, 19:04:25 Kapkarakartal ]

Çevrimiçi Necmi

Bir oyuncu gidince tüm sistem çöküyorsa buna sistem denemez tesadüf denir. Bu sene bir kere bu oyunu oynamaya çalıştığımızı görsem anlam vericem ama kısa süreli bile olsa örneğini görmedim ben..
Yanlışın burda işte bir oyuncu değil sosayı unut o hiç bir zaman olmadıki pas oyununda
bizde pas oyunu içinde olan temel unsurlar atiba ozi olcaydı ve bu üçü sene başından beri bir araya gelemedi.
Durum böyle olunca o oyunu gösteremiyoruz olcay iyiydi ozi yoktu atiba yoktu hep saç ayağının biri eksik
kaldı.gomez ve sosa gibi pas oyunun sonunda hedefe atış yapacak oyuncularını kaybetmişsin yeri dolarmı
evet dolar cenk abou ve talisca yapar bu işi sıkıntı değil. ama sen geride 3 oyuncunu daha bu işin dışında bırakınca
istediğin kadar sistem takımı ol birde uzun top oynama alışkanlıkları yüksek iki oyuncu dahil olunca eksik
kadrona ister istemez şekil değişiyor Aslında şu anki kadro o pas oyununun alasını yapacak oyunculardan kurulu
adriano caner GG bu oyunun içinde rahatlıkla üst seviye olabilecek oyuncular. ama eksik olan bu güne kadar merkez orta sahadı. Ozi 8 e geri döndüğü anda taşlar yerine oturacaktır. sosanın yerinede bu oyuna daha yatkın olacak Tolgay girebilir. zaten o işi yapan ekip hala elde ozi atiba ve olcay şimdi bunlara adriano caner GG Tolgay aboubakar cenk taliscada katılır geçen senenin çok üstüne koyar bu takım. Yeterki hocanın kafasındaki savunma kurgusu otursun hoca şu anda oraya çok takıldı. @Serhat Akkaya  aslında takım sıçrayacak sadece o sıçramayı yapmadan bir gerilme dönemi yaşıyor.

Çevrimiçi Necmi

Töre, Sosa, Oğuzhan, Olcay, Atiba beşlisinin önemini ve oyun içindeki artı/eksilerini naçizane bir buçuk senedir anlatıyorum. Fakat günün sorunu bunlar da değil. Geçen sezon Quaresma'yı Beşiktaş'ın oyun pratiği dışında diye tarif ederken bu sezon ana planın Quaresma olması Beşiktaş'ın oyun tavrındaki değişikliğin en önemli göstergesi.
Töreye katılmıyorum ama quaresma konusunda kesinlikle haklısın bütün dengeyi bozan şu anda o
geçen senede pas oyununu o bozuyordu aslında o nedenle tam verimli olamıyorduk bu sene çivisi çıktı işin ilerdeki her top quaresmada ve o bir şey yaparsa yapıyor yapmazsa boşa giden emekler.

Çevrimdışı cursedofdragon

Rhodolfo'nun artık oynaması lazım defanstta onun oyun aklına ihtiyacımız var.

Gökhan    Rhodolfo    Tosic    Caner

Etiketler: