Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 21 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9135271 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı Gokhan-

Dün ilk yarı da gayet güzel tribün vardı, televizyon başındakilerin tatmin olmaması bu gerçeği değiştirmez, demek ki televizyona fazla ses yansımıyor.

Ayrıca; top rakiteyken ıslık çalmayı takımımız ataktayken de kısa ve agresif besteleri girmeyi ne zaman öğreneceğiz bilmiyorum.Uzun soluklu ve arabesk besteler Şairler parkında, Kazan'ın yanında söylenebilir de tribünde söylendiği zaman ne bizim takımı ateşliyor, ne rakip takımı baskı altına alıyor.Sadece kendimizi tatmin ediyoruz.

Bir de her şeyi bile ulu tribün grupları neden bir araya gelip tribün konusunda istişare de bulunmaz aklım almıyor.Birbirlerini bastırmaya çalışmak yerine bir araya gelip şu tribüne veya şu gruba uyalım demek çok mu zor.ÇArşı oradan farklı beste giriyor, Antipati yeni açıkta farklı beste giriyor münferitin kafası allak bullak biri kapalıya eşlik ederken diğer açık tribüne eşlik ediyor sonraa vayy efendim siz buraya oturmaya mı geliyorsunuz.

Grupların hakimiyet inatları ve sevdaları yüzünden tribünler patates oluyor..
İyi kararlar tecrübeden gelir ama tecrübe kötü kararlardan oluşur..

Çevrimdışı firewater

Dün ilk yarı da gayet güzel tribün vardı, televizyon başındakilerin tatmin olmaması bu gerçeği değiştirmez, demek ki televizyona fazla ses yansımıyor.

Ayrıca; top rakiteyken ıslık çalmayı takımımız ataktayken de kısa ve agresif besteleri girmeyi ne zaman öğreneceğiz bilmiyorum.Uzun soluklu ve arabesk besteler Şairler parkında, Kazan'ın yanında söylenebilir de tribünde söylendiği zaman ne bizim takımı ateşliyor, ne rakip takımı baskı altına alıyor.Sadece kendimizi tatmin ediyoruz.

Bir de her şeyi bile ulu tribün grupları neden bir araya gelip tribün konusunda istişare de bulunmaz aklım almıyor.Birbirlerini bastırmaya çalışmak yerine bir araya gelip şu tribüne veya şu gruba uyalım demek çok mu zor.ÇArşı oradan farklı beste giriyor, Antipati yeni açıkta farklı beste giriyor münferitin kafası allak bullak biri kapalıya eşlik ederken diğer açık tribüne eşlik ediyor sonraa vayy efendim siz buraya oturmaya mı geliyorsunuz.

Grupların hakimiyet inatları ve sevdaları yüzünden tribünler patates oluyor..

Top rakipdeyken ıslık+yuhalama; top bizdeyken "saldır beşiktaşım oleeeeyyyy" bu kadar basit. 3-0, 4-0 oldumu ne yaparsan yap  :)

Çevrimdışı tangaz

@Necmi "Tribün ilk yarı oyunun içindeydi, 2. yarı lay lay lom'a döndü" dedi zaten abi.

Takım ve bazı oyuncular 90 dakikaya hazır değil, tribünler de değil.

Zamanla olacak bunlar.

Eski tribünleri de hatırlıyoruz, eskiden kapalının önü sol kanat oyuncumuzu öğütme makinesiydi. 2 top kaybeden oyuncumuza homurtular başlardı, adamın eli ayağına dolaşırdı iyice.

Şimdi rakiplerin eli ayağına dolaşıyor daha çok.

bu arada şunu da belirteyim ben taraftarımızın eski inönüde de son yıllarda kötü olduğunu düşünenlerdenim zaten. doğru tribün modeli olmadığımızı oyunun içinde rakibi etkilemeye çabalayan bozmaya çabalayan ama dozunu ayarlayamayan, hakemi ise etkileyemeyen bir çizgi de olduğumuzu ifade ediyorum...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Ayrıca bilet fiyatları pahalı, taraftar profili değişti goygoyu da yersiz, kombineler 1000-1100  liraya satıldı. Eski İnönü'de de aynıydı kombine fiyatları, hatta döviz cinsinden ucuzlamış bile olabilir.

Kapalının ortasında maçla alakasız bağırarak kendini tatmin edip, çarşı atkısıyla Taksim'de kız tavlamaya çalışanlar yan yana oturamıyor diye mi değişti tribün profili?
abi kombine uygun fakat biletler ciddi anlamda pahalı, genelde tek maçlık biletleri şehir dışından gelenler alır böyle düşününce pahalı.

Çevrimdışı sozkul

Tolgay dün gayet iyi oynadı uzun süre sonra ama Atiba ile birlikte oynamasının payı vardı, oyundan neden çıkarıldı anlamadım sonrasında hiç pas yapamadık..

Tolgay iyiydi ama tam bir bombaydı, o kadar gereksiz yerlerde çalım attıki hemde kendisi nerdeyse son adamken. Ben korkudan ödlüm nerdeyse tribünde.  O riskler alınmaz CL maçında, koçu ben olsam çok sıkı ayar çekerdim.

Çevrimdışı tangaz

velhasıl kelam oyuncu profili+oyun şablonu/ları+hoca bence ŞL için yeterli değil
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı tuncaboylu

abi kombine uygun fakat biletler ciddi anlamda pahalı, genelde tek maçlık biletleri şehir dışından gelenler alır böyle düşününce pahalı.

Mehmet Ali dostum, biletlerin pahalı olduğuna ben de katılıyorum.

Benim bahsettiğim, bilet fiyatlarının taraftar profiline etkisinin abartılması.

Taraftar profilini tek maç için bilet alan 6 bin kişi mi belirler, yoksa kombine alan 32 bin kişi mi?

32 bin kişi belirlerse, o zaman kombine fiyatlarını değerlendirmemiz lazım profil için. Kombine fiyatları da pahalı değil.

Öyle bir hava estiriliyor ki bazı yazarlarca bir kısım sitelerde, maça gidenlerin hepsinin adı parayı basıp gelenlere çıktı.

Harçlığından aylık 100 lira ayırıp 1000 liraya kombine alan üniversite öğrencisine, "stada bağırmaya gelmeyen çekirdekçi taraftar" muamelesi yapılıyor sosyal medyada.

Sinir olmaya başladım bu yazarlara.
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2016, 15:47:53 tuncaboylu ]

Çevrimdışı Kalyoncu

Tolgay iyiydi ama tam bir bombaydı, o kadar gereksiz yerlerde çalım attıki hemde kendisi nerdeyse son adamken. Ben korkudan ödlüm nerdeyse tribünde.  O riskler alınmaz CL maçında, koçu ben olsam çok sıkı ayar çekerdim.
Özgüvenli oynaması güzel aslında çok riskli çalımlar değil abi. Ben tolgay atiba oğuzhan ortasahası bize ilaç olacak ortasaha gibi duruyor. Tolgay 6 numara oğuzhan atiba çift 8

Çevrimiçi Necmi

@Necmi Abi

Bence takım daha fazla geride oynamıyor. Daha çok takım içinde kopukluklar var.Az kişiyle defans ve az kişiyle hücum yapıyoruz.
Bilhassa geçişlerde Q7 Talisca çok fazla önde, Tolgay Atiba çok fala geride kalıyor.

Bunu düzeltmek için Atiba+İnler değil Atiba/İnler + Ozzi/Tolgay Oynamalı.
Tolgay çok iyiydi, 1 hatası hariç hayran kaldım, ama ofansa fazla katkı vermedi. biraz daha öne çıkmalıyıdı.

Bununla birlikte Talisca Q7 biraz daha fazla koşarak ve geri gelerek takımı kompakt hale getirmeliler.

Bunu dışında bazı kalite eksikliklerimiz var. Biliyourm Töre yi sevmiyorsun ama kanatlarda Töre'nin patlamalarını arıyoruz. Başka bir değişle kanatlarda zayıfız. Kanatlardan baskı kurup oyunu açamadığımızdan merkezde kitleniyor oyunumuz.

Beni daha çok düşündüren Bölge Forvet: Henüz Abou istenilen seviyede değil. Olabilecekmi o bile soru işareti. Onu kazanmak için Cenk'i kaybetmek üzereyiz.

@İhsan  katılıyorum ama bu hocanın bu seneki oyun anlayışı atibanın oynadığı maçlara bir bak
orta sahayı geçmiyor. kendi sahamızda sürekli yan pas yapan bir takıma dönüştük tamam hocanın bu sene
defansa önem vereceğini biliyorduk kendiside konuşmalarında söylemişti ama defansa önem vermek topu kendi sahanda çevirmek değildir. Akşam pozisyonumuz yok ya birde oyunun genelinde topa biz sahip olduk ben geçen
senenin fenerini görüyorum sahada ben inanmıyorum sosa gomez eksikliğinin olduğuna sorunu doğru yerde
aramazsak yanıtıda bulamayız. Cenki kaybetmeyiz o kendini kaybedecek bu gidişle çünkü geçen seneki hırslı cenk yok sahada adam geziyor resmenAbou istenilen seviyede olmasa bile oyuna katkısı cenkten çok fazla ve ısrar edilmeli
bir gol atmasına bakar.sorun forvetlerde değil topu oraya taşıyamıyoruz. Gomezde olsa bir şey yapamazdı.
dün topu ilerde tutacak oyuncumuz yoktu o nedenlede çoğalamadık. quaresmada bir taraftan kızıyorum diğer taraftanda çoğalamazsan o ne yapacak diyorum. bir iki pozisyonda pas vermedi diye kızıyoruz ama ilerde ters giden şeyler var bu takıma olcay şart. olcayın oynamadığı her maç topu ileri taşıyamıyoruz. Birde bu seneki oyun tarzından ilerdeki adamların hepsi çöktü sorun hocada bence bir an önce kendi özüne dönmeli hücum takımını ortaya çıkarmalı.

Çevrimdışı tuncaboylu

velhasıl kelam oyuncu profili+oyun şablonu/ları+hoca bence ŞL için yeterli değil

İşte bomboş bir iddia.  :D

Şaka şaka, her şeyin net bir özeti.  :tabe:

Benfica ve Dinamo Kiev'e "bu kadar zayıf" taribi kullanan bazı taraftarlara, bunu kabul ettirebilmek zor ama.

CL'de şu ana kadar beklentimin üzerinde oynuyoruz. Ben 2 maçta 3 puan bekliyordum, 2 aldık.

Ama oyun anlamında beklentilerimi aşmış durumda takımımız.

Gruptan çıkamasak da en az 7-8 puan alırız bu oyunla.

Çevrimdışı guclu

yok kardeşim yanılıyorsun pozisyona giriyorda topu verecek yok.
Hoca quaresmanın üzerine oyun kurmuş oyunu oda oynuyor işte tek başına
burda forvetin yapacağı bir şey yok Cenkinde ortada deli dana gibi dolaşması bu yüzden
aboubakara top gelse oda değerlendiremese tamam diyeceğim ama yok işte
geçen sene quaresma topu aldığında gomezi arardı şimdi kaleyi arıyor.

Aynen katılıyorum bu yoruma.
Aboubakar kaç kere araya pas istedi çok boş kaldığı koşular yapabileceği pozisyonlar oldu.Sadece Q7 değil Caner uygun birkaç pozisyonda pas vermedi.

Çevrimdışı Uğur Uğurlu

Bide şu tribünü eleştirenlere uyuz oluyorum.. yok neymiş inönüdeki ruh yokmuş. İnönüdeki iç saha performansımız faciaydı.. takımı strese sokmaktan başka işe yaramıyordu.. kartal gol gol gol demek takımı iyice mahvediyordu.. ama onların derdi ruh falan değil onların derdi kale arkalarına geçmemek, bunlara yerimden kalk diye uyarıda bulunulmaması..
Gs de ilk yıl sorun yaşamıştı sonraki yıl ultraslan kale arkalarına geçince çözüldü sorun.. tezahürat yapmaya geldik diyorsan en iyi yerde neden maç izlemek istersinki gecersin kale arkalarına 90 dk yaparsın tezahüratını dünyanın heryerinde böyle..

Bide vib bölümü olmadı.. demekki zengin beşiktaşlı yokmuş camiada kendimizi kandırmayalım.. bu bölümler küçültülmeli seneye

[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2016, 15:51:31 Uğur Uğurlu ]

Çevrimdışı sozkul

2 Tane beraberlikten sonra ağlama takımları kurulmuş yine hersene aynı terane ....

harbiden üzücü , herkes herşeyi çok iyi biliyor..

Hep aynı şeyi söylemeye devam edeceğim millet fm oynuyor başarılı oluyor .. . Bende ERBAASPOR ile çok iyi başarılar elde etmiştim. Bjk yi yönetebilirim..

Olumsuz konuşanların alayı boş konuşuyor... Hiç biriniz Şenol Güneş ten hiçbir şeyi iyi bilmiyorsunuz ancak öyle oturup konuşursunuz....

Böyle mutlu oluyorsanız yapacak bişey yok...

Söyleyecek fazla şeyi olmayanlar genelleme yapar ve o genellemeye saldırır @ONUR KOLCU
Senin bu mesajında bu tip bir görüntü çizmişssin ama öyle olduğunu sanmıyorum.
Gel bu işin doğrusunu yap, bir genellemeye saldırmak yerine neden herşeyin yolunda olduğunu furbol literatürü içinde kalacak ifadelerle anlat ki o alay da bu değerli/haklı görüşleri okuyup sussun.
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2016, 16:21:44 sozkul ]

Çevrimiçi Necmi

Benfica maçıyla birlikte bulduğumuz altı golün sadece biri akan oyundan meydana geldi. Akhisar maçında İnler'in Talisca'nın koşu yoluna çıkardığı pas. Son dört maçtır duran top becerileriyle skor üretiyoruz.
aynen öyle bırak akan oyunda gol atmayı pozisyona bile giremiyoruz

Çevrimdışı tangaz

İşte bomboş bir iddia.  :D

Şaka şaka, her şeyin net bir özeti.  :tabe:

Benfica ve Dinamo Kiev'e "bu kadar zayıf" taribi kullanan bazı taraftarlara, bunu kabul ettirebilmek zor ama.

CL'de şu ana kadar beklentimin üzerinde oynuyoruz. Ben 2 maçta 3 puan bekliyordum, 2 aldık.

Ama oyun anlamında beklentilerimi aşmış durumda takımımız.

Gruptan çıkamasak da en az 7-8 puan alırız bu oyunla.

transfer döneminde de belirttiğim gibi hedef ligi süpürmek olmalı bu sene de şampiyon olup seneye gene ŞL de olup parayı cebe indirmek olmalı 3. sene şampiyonluğu sonrası ŞL.de gruptan çıkacak takımı belki kurabiliriz. bunun için elini cebine atmak ve transferde son hafta kelepirleri beklememek zaruri...

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Atiba da aynı riskleri aldı ve Tolgay'ın yarattığı benzeri bir şeye sebep oldu hadi Tolgay pas hatası yaptı ama atibanın yaptığı bölge o kadar anlamsız ve gereksizdi ki, geçen seneki gücünden uzak o yüzden basan rakip çok kolay alıyor topu Atiba'dan. Bu ikisininde yanlış yaptığı gerçeğini değiştirmiyor tabi.
Korku akıl katilidir.

Çevrimiçi Samet Ç

Rize maçıyla birlikte artık hocanın belli bir on bir yapıp sakatlık ve ceza haricinde sürekli bu belirlediği on biri sahaya sürmesi lazım. Her maç on birden 3-4 oyuncu değiştirmek bize hiçbir şey kazandırmaz.

Orta saha ve hücum hattı bana kalırsa şöyle olmalı :

Atiba - Ozi - Talisca - Quaresma - Adriano - Aboubakar.

Bu kadroda Talisca'nın gizli forvet gibi oynaması lazım. Oyun kurma işini tamamıyla Ozi'ye bırakmamız lazım Talisca oyun kuramıyor çünkü. Başka türlü doyurucu bir oyun oynayamayacağız.

Çevrimdışı atalay

aynen öyle bırak akan oyunda gol atmayı pozisyona bile giremiyoruz

O halde sorulacak soru basit: Biz bu oyundan neden vazgeçtik? Yoksa oyun dediğimiz şey Sosa ve Oğuzhan'ın varlığından mı ibaret?

Çevrimdışı Serhat Akkaya

O halde sorulacak soru basit: Biz bu oyundan neden vazgeçtik? Yoksa oyun dediğimiz şey Sosa ve Oğuzhan'ın varlığından mı ibaret?
Bir oyuncu gidince tüm sistem çöküyorsa buna sistem denemez tesadüf denir. Bu sene bir kere bu oyunu oynamaya çalıştığımızı görsem anlam vericem ama kısa süreli bile olsa örneğini görmedim ben..
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2016, 16:18:19 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tuncaboylu

Rize maçıyla birlikte artık hocanın belli bir on bir yapıp sakatlık ve ceza haricinde sürekli bu belirlediği on biri sahaya sürmesi lazım. Her maç on birden 3-4 oyuncu değiştirmek bize hiçbir şey kazandırmaz.

Orta saha ve hücum hattı bana kalırsa şöyle olmalı :

Atiba - Ozi - Talisca - Quaresma - Adriano - Aboubakar.

Bu kadroda Talisca'nın gizli forvet gibi oynaması lazım. Oyun kurma işini tamamıyla Ozi'ye bırakmamız lazım Talisca oyun kuramıyor çünkü. Başka türlü doyurucu bir oyun oynayamayacağız.

Zorlamaya gerek yok, Adriano orada olmuyor pek.

Beğenmediğimiz Olcay'ı ya da Kerim'i koymamız lazım oraya, bence defansif yardıma daha çok geldiği için Olcay daha makul orada.

Çevrimdışı Kalyoncu

Gomez'i  değil,Sosa giderse çok ararız demiştim. Oyun dediğimizin sadece sosa-oğuzhan olduğunada inanmıyorum onların olmadığı dönemdede biz bu oyunu oynadık.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı tangaz

Bir oyuncu gidince tüm sistem çöküyorsa buna sistem denemez tesadüf denir.

aslında bir oyuncu gitmedi. sosa gitti ozzi gitmiş gibi atiba aranıyor olcay aranıyor gomez gitti. sonra gelenlerden caner başka bir şey oynuyor. alt alta toplayınca 6 adam ediyor Serhat. mesela gomez adamın sahadaki forması dahi rakip savunma için tehditti ve rakibi oyun içinde eksik bırakıyordu yada rakibin oyun boyunu uzatmak zorunda bırakıyordu bu da bize ortadan oynama delme imkanı sunuyordu.

Çevrimdışı tuncaboylu

Bu arada Quaresma-Talisca ikilisinin aynı anda sahada olması, rakip takım için frikiklerde büyük tehlike cidden.

Kaleci ne tarafı boşaltırsa öteki vuruyor.

Çevrimdışı tuncaboylu

Eto'o için bizi TFF'ye şikayet eden Antalyaspor'a, usulsüz transferden ötürü 2 dönem transfer yasağı gelmiş.  :D :D

http://www.milliyet.com.tr/antalyaspor-a-2-donem-transfer---2318772-skorerhaber/

Dün akşamki burukluğun üstüne iyi geldi.  :lol: :lol:

Çevrimdışı atalay

Töre, Sosa, Oğuzhan, Olcay, Atiba beşlisinin önemini ve oyun içindeki artı/eksilerini naçizane bir buçuk senedir anlatıyorum. Fakat günün sorunu bunlar da değil. Geçen sezon Quaresma'yı Beşiktaş'ın oyun pratiği dışında diye tarif ederken bu sezon ana planın Quaresma olması Beşiktaş'ın oyun tavrındaki değişikliğin en önemli göstergesi. 

Etiketler: