@İhsan katılıyorum ama bu hocanın bu seneki oyun anlayışı atibanın oynadığı maçlara bir bak
orta sahayı geçmiyor. kendi sahamızda sürekli yan pas yapan bir takıma dönüştük tamam hocanın bu sene
defansa önem vereceğini biliyorduk kendiside konuşmalarında söylemişti ama defansa önem vermek topu kendi sahanda çevirmek değildir. Akşam pozisyonumuz yok ya birde oyunun genelinde topa biz sahip olduk ben geçen
senenin fenerini görüyorum sahada ben inanmıyorum sosa gomez eksikliğinin olduğuna sorunu doğru yerde
aramazsak yanıtıda bulamayız. Cenki kaybetmeyiz o kendini kaybedecek bu gidişle çünkü geçen seneki hırslı cenk yok sahada adam geziyor resmenAbou istenilen seviyede olmasa bile oyuna katkısı cenkten çok fazla ve ısrar edilmeli
bir gol atmasına bakar.sorun forvetlerde değil topu oraya taşıyamıyoruz. Gomezde olsa bir şey yapamazdı.
dün topu ilerde tutacak oyuncumuz yoktu o nedenlede çoğalamadık. quaresmada bir taraftan kızıyorum diğer taraftanda çoğalamazsan o ne yapacak diyorum. bir iki pozisyonda pas vermedi diye kızıyoruz ama ilerde ters giden şeyler var bu takıma olcay şart. olcayın oynamadığı her maç topu ileri taşıyamıyoruz. Birde bu seneki oyun tarzından ilerdeki adamların hepsi çöktü sorun hocada bence bir an önce kendi özüne dönmeli hücum takımını ortaya çıkarmalı.
Olcay konusuna kesinlikle katiliyorum. Olcay ne kadar teknik kapasite olarak sinirlida olsa (kazma) Senol Gunes'in gecen sezonki pasli oyunun buyuk bir parcasiydi. Olcay'in oyun anlayisi takimdaki pas trafigine kanatlardan yardim etmek. Oguzhan, Sosda ve Atiba ile bunu cok iyi yapiyordu.
Olcay ayrica ceza sahasi icine kateden bir kanat oyuncusu. Quaresma ise oyunu %90 cizgi uzerinde oynuyor. Ceza sahasina yaklastigi tek zaman topu kenardan ceza sahasi dis kosesine cekip sut acisi aradigi zamanlardir. Aynisini dun yapti ve pas atmak yerine topu auta gonderdi.
Olcay ise bu tur pozisyonlarda Oguzhanla ver-kac yapip ceza sahasi icinde pozisyon, krambol yaratabilen bir oyuncu. Defansa yardim ozelligide agir basiyor.
Senol Gunes'in Quaresma'ya neden bu kadar serbestlik verdigini anlamis degilim.
Talisca ve Inler henuz Senol Gunes'in istedigi oyun sistemine uyumlu degiller. Bunda Oguzhan'in sakatliginin ve performansindaki dususun etkiside var. Senol Gunes yeni sistemi Oguzhan uzerine oturtabilse kimin girip-ciktigi fazla fark etmeyecek ama suan takim Q7 ve Talisca'nin oyun sitiline gore hareket ediyor. Oturmus bir oyun duzenimiz yok. Ayrica bunda Caner'in Fenerden alisik oldugu uzun top oynama aliskanligininda etkisi var.
Suanda iki kanatta oyunu cizgide benimsemis. Orta saha ile pas trafigine girmek yerine, cizgiden asagi inip orta acmaktan baska dusunceleri yok. Aboubakar'in suana kadar hava toplarinda hicbir etkisi olmadigini gorduk. Pivot seklinde kesinlikle oynayamaz.
Aboubakar ara paslarina hareketlenen, ceza sahasi ici mucadelelerinde ayakta kalarak gol vurusu deneyen santrafor tipi. Suanki oyun anlayisimizda adam kayboluyor sahada. Bence kesinlikle bizim istedigimiz santrafor degil bu adam. Gol bakimindan cok kisir bir sezon gecirecegiz.