Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9139775 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı Serhat Akkaya

aslında bir oyuncu gitmedi. sosa gitti ozzi gitmiş gibi atiba aranıyor olcay aranıyor gomez gitti. sonra gelenlerden caner başka bir şey oynuyor. alt alta toplayınca 6 adam ediyor Serhat. mesela gomez adamın sahadaki forması dahi rakip savunma için tehditti ve rakibi oyun içinde eksik bırakıyordu yada rakibin oyun boyunu uzatmak zorunda bırakıyordu bu da bize ortadan oynama delme imkanı sunuyordu.
Bu da kadro planlamasına bağlanıyor dönüp dolaşıp, Gomez i gönderip yerine alakası olmayan bir adam getirip buna transfer başarısı diyorsan biraz kendini sorgulaman gerekir. Biz de hatalıyız elbet bir iki maçla yücelttiğimiz gibi bir iki maçlada gömüyoruz ama Aboubakar, Talisca büyük soru işaretleri benim gözümde. Lider oyuncu eksikliğini büyük maçlarda yaşayacağız demiştim şu ana kadar şampiyonlar ligi dahil 4 tane büyük maç oynadık hepsinde Gomez'i mumla aradık, Gomez'in eksikliğini yaşamak istemiyorsan daha efektif oynaman gerekiyordu tüm takım olarak onu da sağlayamıyorsun bireysel becerilerle sonuca gitmeye çalışıyorsun, Benfica Maçı TAlisca frikik bu maç Q7 Frikik, GS maçında ortaya konan bir takım oyunu yok hal böyle olunca gelecek adına pek ümitlenemiyorum belirtilen oyuncular performanslarını arttırmadıkları sürece.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı sozkul

O halde sorulacak soru basit: Biz bu oyundan neden vazgeçtik? Yoksa oyun dediğimiz şey Sosa ve Oğuzhan'ın varlığından mı ibaret?

Tam demokrasi var öyleyse, oyunumuza futbolcular karar veriyor demektir.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Töre, Sosa, Oğuzhan, Olcay, Atiba beşlisinin önemini ve oyun içindeki artı/eksilerini naçizane bir buçuk senedir anlatıyorum. Fakat günün sorunu bunlar da değil. Geçen sezon Quaresma'yı Beşiktaş'ın oyun pratiği dışında diye tarif ederken bu sezon ana planın Quaresma olması Beşiktaş'ın oyun tavrındaki değişikliğin en önemli göstergesi. 
kendi ayağımıza sıkmak gibi bir şey bu nasıl yapılır aklım almıyor. Dün mesela beğenmedim ben pas atması gerekiyor atmıyor, 2 3 tane atması gereken pozisyonu da atamadı Quaresmasız bir plan olmasını istiyorum...

Çevrimdışı atalay

Bir oyuncu gidince tüm sistem çöküyorsa buna sistem denemez tesadüf denir. Bu sene bir kere bu oyunu oynamaya çalıştığımızı görsem anlam vericem ama kısa süreli bile olsa örneğini görmedim ben..

Oyun tercihi değişmiş durumda. Gelen isimlere aynı rolleri vererek de oyun hafızası değişmeyecek.

Tam demokrasi var öyleyse, oyunumuza futbolcular karar veriyor demektir.

Teknik adamın oyunculara tanıdığı oyun özgürlüğü diyelim. Şu anda oyunu gelen isimlerin oyun alışkanlıları belirliyor. 

Çevrimdışı Serhat Akkaya

kendi ayağımıza sıkmak gibi bir şey bu nasıl yapılır aklım almıyor. Dün mesela beğenmedim ben pas atması gerekiyor atmıyor, 2 3 tane atması gereken pozisyonu da atamadı Quaresmasız bir plan olmasını istiyorum...
Quaresma'yı izlerken hayattan soğuyorum :( dışarı çekip vurmalar içe çekip rakibe orta yapmalar, neredeyse tüm oyun onun üzerinden dönüyor, bu adam Nani'nin yedeği yahu portekiz takımında.. Oradan da mı ilham almadık hiç
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı atalay

Gomez'i değil, Sosa giderse çok ararız demiştim. Oyun dediğimizin sadece sosa-oğuzhan olduğunada inanmıyorum onların olmadığı dönemdede biz bu oyunu oynadık.

Beşiktaş'ın oyun pratiği Olcay, Sosa, Atiba, Oğuzhan, Töre beşlisi idi. Olcay'ın zaten oyun hazırlaması mümkün değil, yardımcı oyuncu. Geriye Oğuzhan, Töre ve Sosa kalıyor. Sezon başı itibari ile üçü de yok. 

Çevrimdışı tuncaboylu

Quaresma'yı izlerken hayattan soğuyorum :( dışarı çekip vurmalar içe çekip rakibe orta yapmalar, neredeyse tüm oyun onun üzerinden dönüyor, bu adam Nani'nin yedeği yahu portekiz takımında.. Oradan da mı ilham almadık hiç

İşin en fena tarafı, Quaresma üzerinden oynamaya fazla alışmaya başladık.

Takım iyiden iyiye Quaresma'nın takımı haline gelmeye başladı.

Oynamadığında yerinde oynayacak aynı tarzda bir oyuncumuz yok, yokluğunda sistem ister istemez değişecek.

33 yaşında, fiziksel olarak iyi görünse de 3 günde bir 90 dakikayı kaldıracak durumda olmayan ve arıza çıkarmaya müsait bir adama bu kadar bağlı kalmamız; beni endişelendiren en önemli nokta.

Yoksa bazı oyuncular maç eksikliklerini giderdiğinde kalitelerini sergilemeye başlayacak ve takım illa ki düzelecek.

Ama Quaresma'ya bağlı bu sistem çok hoşuma gitmiyor, devre arası uzakdoğudan iyi bir teklif gelirse satma imkanı da bulamayız böyle giderse.(Töre'yi geri getirirsek başka)

Çevrimdışı Yasin02

Duran toptan çok gol yiyoruz evet  sorun ancak duran toplar olmadan da gol atmakta güçlük çekiyoruz. Sezon başından beri attığımız gollerin 7'sini duran toptan veya devamından bulmuşuz.
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2016, 16:55:22 Yasin02 ]
Aquila non capit muscas.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Bu arada bir tecrübe daha:

Eğer kalecinin Talisca'yı düşürdüğü pozisyonda 2-3 oyuncumuz hakeme ölçülü bir şekilde itiraz etseydi, hakem golü yediğimiz pozisyondaki o ucuz serbest vuruşu veremezdi.

İç sahadaki Avrupa maçlarında hakemi baskı altına almak sadece taraftara düşmüyor, oyuncularımızın da bunda rol oynaması lazım.
Katılıyorum :ok:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı ekrembaser

Bu da kadro planlamasına bağlanıyor dönüp dolaşıp, Gomez i gönderip yerine alakası olmayan bir adam getirip buna transfer başarısı diyorsan biraz kendini sorgulaman gerekir. Biz de hatalıyız elbet bir iki maçla yücelttiğimiz gibi bir iki maçlada gömüyoruz ama Aboubakar, Talisca büyük soru işaretleri benim gözümde. Lider oyuncu eksikliğini büyük maçlarda yaşayacağız demiştim şu ana kadar şampiyonlar ligi dahil 4 tane büyük maç oynadık hepsinde Gomez'i mumla aradık, Gomez'in eksikliğini yaşamak istemiyorsan daha efektif oynaman gerekiyordu tüm takım olarak onu da sağlayamıyorsun bireysel becerilerle sonuca gitmeye çalışıyorsun, Benfica Maçı TAlisca frikik bu maç Q7 Frikik, GS maçında ortaya konan bir takım oyunu yok hal böyle olunca gelecek adına pek ümitlenemiyorum belirtilen oyuncular performanslarını arttırmadıkları sürece.

Kardeşim aslında doğru olanı yazıyorsun ama öfkeyle yazıyosun gomezi göndermek diye bişey yok adam kendi gitti. İşin aslını görmek istiyosan Şenol hocanın 2010-11 ve 11-12 sezonlarına dönmek gerekiyo 2010-11 in şampiyon takımı takviyeler yapmasına rağmen bir sonraki sezon sıradanlaştı ya hocanın sistemi zayıf ya da hoca başarılı olduğu sistemin içine macera arayarak çomak sokuyo tabi ki etkili bu adamların gitmesi ama kadro yine de iyi. Ben şahsen Samet hocanın oyununu tercih ederim bu takım beni heyecanlandırmıyo ama önce bakmamız gereken hoca bence iki sene üst üste çalıştığı takımlarda Kore de dahil olmamış yapamamış bi sendrom yaşıyo olabilir ama umarım takım düzelir ve gidişata bi tepki koyar ve ayağa kalkar. Olay takım oyunu oynayamak da değil sanki gemi su aldıkça herkes kendi telinden çalmaya başladı

Çevrimdışı mylife1903

transfer döneminde de belirttiğim gibi hedef ligi süpürmek olmalı bu sene de şampiyon olup seneye gene ŞL de olup parayı cebe indirmek olmalı 3. sene şampiyonluğu sonrası ŞL.de gruptan çıkacak takımı belki kurabiliriz. bunun için elini cebine atmak ve transferde son hafta kelepirleri beklememek zaruri...
Yemisim
Sampiyonlar
Ligini

Ben turkiye ligin bakarim. Sampiyonlar liginij gediklisi olalim hele paralari cukka edelim sonra dusunuruz gruptan cikmayi falan.

Çevrimdışı Yasin02

Aquila non capit muscas.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Yemisim
Sampiyonlar
Ligini

Ben turkiye ligin bakarim. Sampiyonlar liginij gediklisi olalim hele paralari cukka edelim sonra dusunuruz gruptan cikmayi falan.

tr ligi bizim ekmeğimiz abi, şl'de pastamız ekmek önce gelmeli :evillol:

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

gese maçı cezası: BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, 24.09.2016 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

Çevrimdışı tangaz

İşin en fena tarafı, Quaresma üzerinden oynamaya fazla alışmaya başladık.

Takım iyiden iyiye Quaresma'nın takımı haline gelmeye başladı.

Oynamadığında yerinde oynayacak aynı tarzda bir oyuncumuz yok, yokluğunda sistem ister istemez değişecek.

33 yaşında, fiziksel olarak iyi görünse de 3 günde bir 90 dakikayı kaldıracak durumda olmayan ve arıza çıkarmaya müsait bir adama bu kadar bağlı kalmamız; beni endişelendiren en önemli nokta.

Yoksa bazı oyuncular maç eksikliklerini giderdiğinde kalitelerini sergilemeye başlayacak ve takım illa ki düzelecek.

Ama Quaresma'ya bağlı bu sistem çok hoşuma gitmiyor, devre arası uzakdoğudan iyi bir teklif gelirse satma imkanı da bulamayız böyle giderse.(Töre'yi geri getirirsek başka)

kendi bildiğini oynuyor belki ama adam ilginç şekilde kariyerinin en sürekli dönemini yaşıyor 3 günde bir oynamasına rağmen kondisyon vb sorunu yaşamıyor. demek ki iyi profesyonel  :bandit:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Kardeşim aslında doğru olanı yazıyorsun ama öfkeyle yazıyosun gomezi göndermek diye bişey yok adam kendi gitti. İşin aslını görmek istiyosan Şenol hocanın 2010-11 ve 11-12 sezonlarına dönmek gerekiyo 2010-11 in şampiyon takımı takviyeler yapmasına rağmen bir sonraki sezon sıradanlaştı ya hocanın sistemi zayıf ya da hoca başarılı olduğu sistemin içine macera arayarak çomak sokuyo tabi ki etkili bu adamların gitmesi ama kadro yine de iyi. Ben şahsen Samet hocanın oyununu tercih ederim bu takım beni heyecanlandırmıyo ama önce bakmamız gereken hoca bence iki sene üst üste çalıştığı takımlarda Kore de dahil olmamış yapamamış bi sendrom yaşıyo olabilir ama umarım takım düzelir ve gidişata bi tepki koyar ve ayağa kalkar. Olay takım oyunu oynayamak da değil sanki gemi su aldıkça herkes kendi telinden çalmaya başladı
Gomez'i göndermekten kastım yerine aldığın oyuncunun tamamen farklı bir yapıda olması net golcü özelliğinin olmayışı. Diğer dediklerinin tamamına katılıyorum..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

kendi bildiğini oynuyor belki ama adam ilginç şekilde kariyerinin en sürekli dönemini yaşıyor 3 günde bir oynamasına rağmen kondisyon vb sorunu yaşamıyor. demek ki iyi profesyonel  :bandit:
sonuçta zararı bize abi iyi profesyonel olabilir ama iyi futbolcu değildir benim nazarımda :iblush:

Çevrimdışı tangaz

sonuçta zararı bize abi iyi profesyonel olabilir ama iyi futbolcu değildir benim nazarımda :iblush:

eskiden 3-5 maç oynayınca sakatlanıp 4-6 hafta ortadan kayboluyordu gene öyle olsa belki o ara bir halk kahramanı çıkar da hocanın gözünden tamamen düşürür beklentisindeyim ama herif taş gibi bu aralar  :D
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı tuncaboylu

gese maçı cezası: BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, 24.09.2016 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

Laf olsun diye verilmiş bir ceza.

Federasyon iki tarafa da hoşgörü gösterdi, derbi deplasman yasağının kalktığı ilk maç olduğu için heralde.

Çevrimdışı mylife1903

tr ligi bizim ekmeğimiz abi, şl'de pastamız ekmek önce gelmeli :evillol:
Uefa velinimetimiz yahu baska bisi degil. 6 doksan dakika icin herifler 30-35 milyon euro veriyorlar boyle iki tane saf bulsam ertesi gun monakodayim

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Laf olsun diye verilmiş bir ceza.

Federasyon iki tarafa da hoşgörü gösterdi, derbi deplasman yasağının kalktığı ilk maç olduğu için heralde.
Aynen öyle, yoksa gırla küfür ettik :)
Korku akıl katilidir.

Bide şu tribünü eleştirenlere uyuz oluyorum.. yok neymiş inönüdeki ruh yokmuş. İnönüdeki iç saha performansımız faciaydı.. takımı strese sokmaktan başka işe yaramıyordu.. kartal gol gol gol demek takımı iyice mahvediyordu.. ama onların derdi ruh falan değil onların derdi kale arkalarına geçmemek, bunlara yerimden kalk diye uyarıda bulunulmaması..
Gs de ilk yıl sorun yaşamıştı sonraki yıl ultraslan kale arkalarına geçince çözüldü sorun.. tezahürat yapmaya geldik diyorsan en iyi yerde neden maç izlemek istersinki gecersin kale arkalarına 90 dk yaparsın tezahüratını dünyanın heryerinde böyle..

Bide vib bölümü olmadı.. demekki zengin beşiktaşlı yokmuş camiada kendimizi kandırmayalım.. bu bölümler küçültülmeli seneye

Katılıyorum , FORZA Kapali ustte cok etkisiz kaldi 25 senedir kapalida olduklari icin burada israr ettiler ama yanlis yaptılar

Eger Antipati ile birlikte Yeni aciga geçerlerse cok daha etkili bir tribün olur orasi

Seninde dediğin gibi Butun Dunyada en etkili taraftar gruplari KALE ARKALARINda konuşlanıyor , FORZA bu işi tekrar gozden geçirmeli ve ciddi sekilde düşünmeli..

Çevrimdışı tuncaboylu

eskiden 3-5 maç oynayınca sakatlanıp 4-6 hafta ortadan kayboluyordu gene öyle olsa belki o ara bir halk kahramanı çıkar da hocanın gözünden tamamen düşürür beklentisindeyim ama herif taş gibi bu aralar  :D

Hakkını vermek lazım. Daha 4 gün önce Galatasaray maçında 95. dakikada o deparı attıktan sonra, dün de epey efor sarfetti.

Fiziksel olarak sağlam durumda, nazar değmesin.

Çevrimdışı tangaz

Hakkını vermek lazım. Daha 4 gün önce Galatasaray maçında 95. dakikada o deparı attıktan sonra, dün de epey efor sarfetti.

Fiziksel olarak sağlam durumda, nazar değmesin.

son temenniden emin olamadım  :D

Bu arada Quaresma-Talisca ikilisinin aynı anda sahada olması, rakip takım için frikiklerde büyük tehlike cidden.

Kaleci ne tarafı boşaltırsa öteki vuruyor.
Cok guzel yakalamışsın abi lakin ben zaman zaman Cenerin de vurması gerektigini düşünüyorum Oda iyi kullanıyor frikikleri

Ama daha cok yanlardan kazanilan Serbest vuruslarin basina o gecmeli cok iyi Muz orta kesiyor çünkü

Kaleye yakin mesafelerde de o kullanabilir tabi Q7 topu bırakırsa :bandit:

Etiketler: