Pektemek'in 1.5 milyonluk sözleşme imzalaması değildir ahlaksızlık ama aldığı paranın hakkını vermiyorsa oyuncu da bunu umursamıyorsa bu bir iş ahlaksızlığıdır. O sözleşmeyi veren varsa bir de alan aldırtan taraf var. Ben aldığım parayı hak etmezsem, bunu hissedersem kimsenin demesine veya hissettirmesine gerek kalmadan rahatsızlık duyarım . Bu biraz vicdani bir mesele . Bankamatik memurları gibi her ay başı bankamatiğin başında parasını alıp umursamayan varsa o da o kişinin vicdani meselesi. Alexis aldığı paranın hakkını vermediğini istenmediğini hisseder gider. Pektemek kalır . Kulüp aynı kulüp . Fark iki oyuncunun iş ahlakında.
Pektemek'in sahada didişir gibi görünmesi göz boyama. Sınırlı yeteneğini kamufle etmek için mücadele yönünü daha çok ortaya koyuyor sahada . Sahada orasını burasını dağıtırken saha dışında ne yaptığını sorgulamak aklına gelmiyor taraftarın . Sahada öylesine mücadele eden birisi saha dışında da tam bir profesyonel , mücadele adamı olmalı değil mi? Ama öyle değil. Göz boyamakla kasıt da bu işte . Bir oyuncu sürekli aynı hataları yapıyorsa bu kendini geliştiremediğinin ifadesidir . Tıpkı Pektemek'in kendini sürekli sakatlaması örneğinde olduğu gibi.
İsmail F.B.'den 2 milyonluk sözleşme alıyorsa aldığı 2 milyonun hakkını verecek bir oyuncu olmak zorunda. Bu sadece ticarete indirgenemez.
Bir oyuncunun yeterli yada yetersiz olması tamamen farklı bir konu sana göre yetersizdir başkasına
göre yeterli. ismaili biz beğenmedik sözleşme yenilemedik yolun açık olsun dedik ama aynı ismaili fener yönetimi
yeterli buldu sözleşme teklif etti. Şimdi bu oyuncu fenerle imzaladı diye ahlaksızmı oluyor mal ortada birinin işine yaramaz
diğerinin işine yarar. sen beğenmezsin başkası beğenir ama bu kimseye ahlaksız deme hakkı vermez.
sadece Beşiktaş performansını beğenmezsin eleştirirsin bu senin kişisel görüşündür. Birde ısrarla iş ahlakından dem vurup
duruyorsun ama konumuz bu değil burda tepki gösterdiğim kelime
ahlaksız adam kelimesi şimdi sen bu kelimede iş ahlakımı
görüyorsun. şimdi birisi çıkıp sana burda ahlaksız adam derse bunu gayet normal olarak karşılarmısın. yoksa tepkimi koyarsın.
sonrada kalkıp derse ben yazdıklarını forum ahlakına uygun bulmuyorum bir şey deme hakkın varmı. Demekki onun bakış açısıyla
böyle oluyor. forumda yazdığın bir mesajla ahlaksız bir insan ilan edilebilirsin. o zamanda savunabilecekmisin
@Onur Küçükher onbire giremeyen oyuncuyu ahlaksız olarak niteleyeceksek işimiz var. Bir insanı ahlaksız olarak nitelemek bu kadar kolaymı.
bak iş ahlakından bahsetmiyorum birine ahlaksız adam demek bu kadar kolaymı. yada karaktersiz demek.