Bir oyuncu allem edip kallem edip çeşitli yollarla kendine 1.5 milyon avroluk sözleşme yaptırıyorsa sonra aldığı paranın hakkını vermiyorsa , oyuncu da bunu umursamıyorsa bunu da hareketleriyle , söylemleriyle belli ediyorsa evet o oyuncunun iş ahlakı tartışılır. Sosa'nın yaptığı şey de iş ahlakına sığmıyor. Sosa'nın yaptığı şey de tartışılır değil. Sosa'yı ya da Batuhan'ı öne sürerek Pektemek'i masumlaştıramayız.
Pektemek ve İsmail gibiler kurnaz futbolcu sınıfına girer. Böyle futbolcular insanların gözünü iyi boyar anlayamazsın bile nasıl kandırıldığını . Batuhan ,Sosa, Balotelli gibilerini herkes eleştirir çünkü ne yaptıkları zaten net ortadadır. Pektemek'in sahada terinin son damlasına kadar mücadele eder gibi görünmesi de göz boyamaktan başka birşey değil. Bir oyuncu kendini geliştiremiyorsa saha içinde mücadele eder gibi görünüyorsa bunun adı göz boyamaktır.
mücadele eder gibimi görünüyor adam kafa göz yarıyor buna pek görünüyor diyemezsin.
ancak yeteneğinin sınırı bu dersin. 1.5 Milyonluk sözleşme yapılıyorsa bunu mustafaya ahlaksız diyerek
noktalıyamazsın burda o sözleşmeyi vereni eleştireceksin. sen iş yerinde çalışıyorsun iş veren maaşına zam yapıyor başka birinin çıkıpta sen ahkasızsın
bu maaşı haketmiyorsun demesi etikmi. yada sen bu maaşı haketmiyorum deyip işten istifa etmenmi gerekiyor.
istifa etmezsen ahlaksızmı oluyorsun sırf birileri hak etmediğini söylediği için. Beşiktaş kulübü onun iş verenidir.
aldığı parayı veren kurumdur onlar uygun bulduğu sürece Pektemek Beşiktaşın oyuncusudur. Sen ancak yönetimi onu kadroda tuttuğu için
eleştirebilirsin ama asla oyuncuya hakaret edemezsin böyle bir şeye hakkın yok ismail gibi biri kurnaz falan değil
600 bine oynuyordu bu sözleşmesi bitti o daha yüksek bir para istedi yönetimde senin hakkın bu rakam dedi bizim sana biçtiğimiz
değer bu bu rakamla oyna ismailde beğenmedi ben daha fazlasını hakediyorum dedi daha fazlasını verene gitti imza attı.
burda ahlaki bir durum yok. ticaret bunun adı.