Arkadaşlar gece gece uyku tutmayınca birşey yapayım dedim, mabedimizi çoğu zaman Juventus stadıyla karşılaştırıyoruz, bir eksik gedik olunca onlarda şöyle böyle diyoruz, kendi kendime dedim acaba bu stad bizimkinden çok mu daha iyi. Hiç de öyle olmadığını ve Vodafone Arenanın çok daha iyi yanları olduğunu farkettim. İki stadında benzer açılardan fotoğraflarını düzenledim farklar ve benzerlikler daha net görülsün diye, sadece fotoğraflara bakarak bile fikir edinmek mümkün. Daha sonra aşağıda gözüme çarpan farkları ve fikirlerimi yazdım, bilgi eksikliği olabilir, katılmadığınız noktalar olabilir, yine de bir bakın derim...
1- Stadımız daha tamamlanmadı, eksikleri var ve buna rağmen gözalıcı bir güzelliğe sahip,
2- Dünyanın en güzel lokasyonu ve manzarasıyla değil Juventus stadı, hiçbir stad yarışamaz,
3- Stadımız genel görünüm olarak, daha kaliteli ve daha elit görünüme sahip,
4- Bizim kale arkalarındaki tel örgüler işi bozuyor ama ben önümüzdeki sezon kaldıracaklarına inanıyorum, onların her yerde cam malzeme kullanması çok şık ancak numaralı da bile cam paneller var heryerde de cam olması çok da hoş değil, bizim numaralı ve kapalıda herhangi bir cam veya tel örgü yok,
5- Kapalı tribündeki Beşiktaş yazısı çok şık duruyor, onların karşı tribünü görsel olarak çok boş duruyor,
6- Tribün arasındaki ledler stada harika bir hava katıyor, üst kat balkon ve yeni açıktaki beton kısımların da yeni sezonda kapatılacağını düşünüyorum, Juventus stadında bu ledler yoktu, tabiri caizse kuru kuruya bir görüntü vardı, belki sonradan takılmıştır
7- Bizim localar stad doluyken tribünlere gömülü duruyor ve göze batmıyor, onların locaları yanılmıyorsam tek tribünde Trabzonun stadı gibi çok sırıtıyor ve o cam kulübeler çok saçma duruyor,
8- İki stat da asimetrik yapıya sahip, bizimkinin asimetrisi göze hoş geliyor, onlarınki localardan dolayı göze batıyor,
9- Çatının tam olmasa da yarı şeffaf olması özellikle gündüzleri içeriye ferah bir hava katıyor, bence bu iyi birşey,
10- Onların alt tribün yüksek olduğu için üst tribünler sahaya uzak kalıyor ve bu da saha-tribün arasında kopukluğa neden olmuş,
11- Elit stadyumların alt katları her zaman daha yatıktır, bence bizimki daha şık duruyor ve üst tribünleri de sahaya daha yakın kılıyor,
12- Son olarak CHA CHA =)
(daha küçük detaylar var ama fazla uzatmadan, dünyanın en güzel stadına sahip olmanın gururunu yaşayalım arkadaşlar, eksikleri ve yanlışları da yapıcı bir şekilde gerekli mercilere ulaştırarak değiştirebiliriz.)
En büyük Beşiktaş, Şampiyon Beşiktaş!!!