Öyle olmadı maratondan girdiler diye biliyorum
Öyle bile olsa bu olaslılıkla olmaz,ordan da girilebilir aynı şekiklde
Diyorum ki maratonu telle kapatamazlar
Senin getirdiğin güvenlik maç izlesin,içeri adam girince tel çek
Tamamen kolaycılık başka bir şey değil
Aynen öyle stadın tüm sorunlarının nedeni güvenliktir.
*Kaçak giriş tamamen güvenlik eksikliği. HER YERE ELEKTRİKLİ TEL VER İSTERSEN GÜVENLİK UYURSA OLMAZ.
Biletimi okutturmadan geçtim ilk görevlileri y.açık alt kata indim.
Turnikede herkes kendi biletini okutturuyor. Orada 2li geçsen de birşey yapmacağı belli görevlilerin.
*Sahaya Atlama
Güvenlik burada da yetersiz kaldı.
*Sigara-Kavga
Stadın 3te biri sigara içiyor. Yasak kardeşim bu olay. Eski stadımız gibi rüzgar yok stadta duman altı oldu.
Kavga çıkıyor 40k kişi izliyor ya o tribündeki kavgayı. Güvenlikten bir tane giden yok, onlarda izliyor.
*Yerine Oturma
Kamera sistemiymiş. Hikaye. Kaç para harcadılar kaç bin tane kamera. Stadtan yapılan anons şu: herkes yerine geçsin foto çekicez ona göre fotoyla sabitleyecez yerinizi. E iyi de birçok kişi yerini alamadı sen neyin fotoğrafını çekiyorsun? Tekli bilet alan akrabam geçen maç 2 sıra arkamızdaydı şimdi yanımızda olacak. Neye göre yüz tanıma sistemi bu? Fancy özellik diye tanıtıyorlar ama ben reelde sonuç görmek istiyorum. Israrla yanlış yerde oturanlara ne uygulama var?
Y.açık'ta erken gelmeyenler kavga dövüş yerini almaya çalıştı bir sürüsü de alamadı.
Burada güvenlik hiç kontrol yapmıyor. Bu tip durumlarda çağırsan sana yerini teslim etmiyor. ORMAN KURALLARI GEÇERLİ.
Ha ben kaldırdım ama tıfıl/çekinik biri olsam nolacaktı? Başka gelip kaldıramayan oluyor. Kalıbına göre, gruptaki kişinin sayısına göre, yakınlarda destek çıkan taraftar olup olmamasına göre yerine oturamayabiliyorsun. Bu olacak iş değil.
Herkesi yerine oturtup soracak olan bu adamlar.
Açık konuşayım stad güvenliği ilk maçta neredeyse hiçbir işe yaramadı. En fazla burası x blok mu diye sorarsın. Çalışansan gez dolaş kontrol yap dimi? Kavga çıkınca hemen intikal et dimi? Yok...
Açık tribüne cam koyalım kapalıya koymayalım dediğiniz gibi mantıksız. Atlayacak adam için maraton tribünler çok daha iyi. Açıktan gelip oyuncuya-hakeme ulaşmak daha zor. Anca açıkların kapalı-numaralı yanı tarafları belki atlamaya uygundur.
Poliste eski maçlarda yapmadığı ilginç uygulamalara girdi. İşgüzarlık yapılan yerler oldu. Gereksiz kalabalık oluşturdukları yerler bence bombalama vb tehlikeleri artırıyor. Stad güvenliği gibi yatmadıkları ortada ama planlama, yönetim eksiği var.