herkese selamlar. bu forumda emeği geçen herkese de ayrıca teşekkürler.
bu stad takibi hastalık oldu bende de. bu forum ilaç gibi geldi. sadece okuyucu olarak takip ediyordum ama kafamdaki birkaç soruyu sormak için üye olmaya karar verdim.
ben burayı takip etmeye başladığımda sayfa sayısı 1000 kusurdu. bu yüzden daha önce yazılmışsa görmediğim veya gözden kaçırdıklarım olabilir. o yüzden kusuruma bakmayın. inşaat, mühendislik vs. den hiç anlamayan biri olarak merak ettiklerim şunlar;
1-bu çok komik bir soru olabilir ama fotoğraflara baktığımda sanki saha zemini oraya sığmayacak ya da kale çizgisi ve taç çizgisi mesafesi olması gereken uzaklığı sağlamayacak gibi geliyor. içime dert oldu bunun ölçümünde falan bir hata yoktur di mi. fotoğraflar yanıltıyor beni, o alana saha zemini sığıyor?

2-hani bir yerde yeni bir inşaat yapıldığında okuruz, işte bu bina 8 şiddetinde bir depreme karşı dayanıklıdır vs. diye. bizim stadımızın depreme karşı dayanıklılık özellikleri nelerdir?
3-hibrit çimden bahsediliyor. ne olduğunu bilmiyorum. normal çime göre avantajları, dezavantajları nelerdir?
4-çatı germe işleminden de çok bahsedildi. internette benzeri işlemlerin olduğu videoları arattım bulamadım. yani bizim stadda yapılacak çatı işi ile benzer daha önce yapım aşaması gösterilen video, fotoğraf bulma şansımız var mıdır acaba? nasıl yapıldığını çok merak ediyorum.
teşekkürler.