Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 28 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8310963 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Eski açık numaralı birleşimini ne zaman kapatacaklar? O kapanınca içeri girmesi gereken vinç filan gibi araçlar nerden giriş yapacak?
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı iyimserure

alıntının kimden olduğunu söylemeye gerek yok sanırım :)
ne zaman biterse bitsin arkadaş şu güzelliğe bakın, renklilerin dipleri düşecek, kıskançlıktan inme inecek bir taraflarına

Çevrimdışı Anil

Kolay gelsin uzun süredir takip ediyordum üye olmak bugüne kısmetmiş.  :)
Üye olmuşken merak ettiğim bir soruyu sorayım ;

Eski açık tahmini büyüklüğü sizce bukadar olur mu ? Bence bundan küçük olursa sıkıntı olabilir estetik açıdan..

Çevrimdışı ALI RIZA

Eski açık tahmini büyüklüğü sizce bukadar olur mu ? Bence bundan küçük olursa sıkıntı olabilir estetik açıdan..
:hosgeldin :hosgeldin :hosgeldin
senin paint mi desem resim çalışman mı desem intihar sebebi gördüğüm en iyi paint terk  :ok:

Çevrimdışı Anil

:hosgeldin :hosgeldin :hosgeldin
senin paint mi desem resim çalışman mı desem intihar sebebi gördüğüm en iyi paint terk  :ok:
Yağmur koşulları...  :D :D

Çevrimdışı ALI RIZA

Çevrimiçi Necmi

Abi, senin de söylediğin gibi Obitaş bu hızla ancak 6 aya falan bitirir yeni açığı ve 8 aydır hızlanmayan firma bu saatten sonra hiç hızlanmaz çünkü adamalar ilk günden itibaren bu işi sahiplenmediler, benimsemediler.

Gerçekçi olup moralimizi bozmak, hayalci olup moralimizi bozmaktan iyidir. Stad yıkılmaya başladğında, 2 ayda yıkıp hafriyatı kaldırırız diye başladı bu iş, sonra bakıldı olmuyor, Ekim'de temel atarız dediler, Aralık sonunda sadece kapalının temeli atıldı, sonra Ağustos'a yetişir muhabbeti oldu başkanın gazıyla, imkansız olduğu anlaşılınca bu sefer 29 Ekim'de açarız muhabbeti başladı, o da olmayınca yıl sonu kaba biter dedik, şimdi görüyoruz ki o da olmayacak, şimdi kaba Şubat-Mart gibi biter Ağusotos'a yetişir beklentisi var ama yine aynı şey olacak, Ağustos geldiğinde, devre arası açılır diyeceğiz, ben artık o kadarına razı oldum.
yok be dostum öyle moral bozacak bir durum yok obitaş gecikmesi var bunu kabul ediyoruz ama bunun diğer işlere yansıması düşük olur yada hiç olmaz aslında sorun imkansız tarihlerin telafuz edilmesinden kaynaklanıyor yoksa öyle ciddi bir gecikme falan yok obitaşa niçin yavaş diyoruz çünkü süreleri 160 gündü en başında bu sürede bitmeyeceği belliydi hafriyat çıkarılmasıda kamyon sayısına varıncaya kadar belliydi gecelik ortalama 200 kamyonun üzerinde bir rakam bunu geliş gidişle düşünürsek 400 kamyonun üzerinde bir trafik birde diğer malzeme giriş ve çıkışlarını düşününce geceleri bir dakikadan az bir sürede şantiyeye tır giriş çıkışı oluyordu yani hiç bir şey yavaş olmadı inşaat durmasıyla ilgili bir gecikmede yaşamıyoruz bu güne kadar paradan kaynaklanan bir gecikmede söz konusu olmadı yani bu kadar olumsuz koşula ramen şantiyede işler tıkırında gidiyor benim ön gördüğüm süre nisan mayıs aylarında bitmesiydi makul olan buydu bu tarihtende olumsuz bakarsak iki ay falan geriye atar temmuz gibi bitmiş olur ama tam değil tam bitmesi yıl sonunu hatta önümüzdeki seneyi bulur yani benim bakış açımla gecikme falan olduğu yok lokal gecikmeler oluyor ama genelde bir sıkıntı yaşanmıyor ben obitaşın bu güne kadar salla pati iş yaptığını düşünüyorum ama bundan sonra ivme kazanacağıda çalışma şeklinden görünüyor sanırım aralık ayında kaba biter bitmese bile bitmiş kabul edebileceğimiz seviyede olur yeterki obitaş beni yanıltmasın bu tarih onların performansına bağlı işin özeti olumsuz bakacağımız bir durum yok kasım ayından itibaren olumlu veya olumsuz durum belirtiriz işin rengi o zaman çıkacaktır aralık ayı veya ocak ayı gibi çatı haraketlenmeye başlarsa o zaman her şey tıkırında demektir şubat mart kabul edilebilir bir gecikme olur ama sonrası benim içinde hayal kırıklığı demektir

Çevrimdışı Serkan7738

of of gel paint e gel @SDemirsoy :)

Çevrimdışı ayayhan

yine başlamış bitmez o firma yetiştiremez denmeye , öncelikle ihale yapıldıgında alıcı firme +-  bittiş tarihini kabul etmiş olur. tabiki firma ara hakedişlerini aldıgı sürece verdigi tarihe sadık kalmak zorundadır , yoksa ciddi tazminat maddeleri gün bazınca cezalar ödemek zorunda kalır, stadın yetişmemesi firmalardan çok, firmalara yapılan nakit akışıyla alakalıdır....

Çevrimdışı mesut

herkese selamlar. bu forumda emeği geçen herkese de ayrıca teşekkürler.
bu stad takibi hastalık oldu bende de. bu forum ilaç gibi geldi. sadece okuyucu olarak takip ediyordum ama kafamdaki birkaç soruyu sormak için üye olmaya karar verdim.

ben burayı takip etmeye başladığımda sayfa sayısı 1000 kusurdu. bu yüzden daha önce yazılmışsa görmediğim veya gözden kaçırdıklarım olabilir. o yüzden kusuruma bakmayın. inşaat, mühendislik vs. den hiç anlamayan biri olarak merak ettiklerim şunlar;

1-bu çok komik bir soru olabilir ama fotoğraflara baktığımda sanki saha zemini oraya sığmayacak ya da kale çizgisi ve taç çizgisi mesafesi olması gereken uzaklığı sağlamayacak gibi geliyor. içime dert oldu bunun ölçümünde falan bir hata yoktur di mi. fotoğraflar yanıltıyor beni, o alana saha zemini sığıyor? :)

2-hani bir yerde yeni bir inşaat yapıldığında okuruz, işte bu bina 8 şiddetinde bir depreme karşı dayanıklıdır vs. diye. bizim stadımızın depreme karşı dayanıklılık özellikleri nelerdir?

3-hibrit çimden bahsediliyor. ne olduğunu bilmiyorum. normal çime göre avantajları, dezavantajları nelerdir?

4-çatı germe işleminden de çok bahsedildi. internette benzeri işlemlerin olduğu videoları arattım bulamadım. yani bizim stadda yapılacak çatı işi ile benzer daha önce yapım aşaması gösterilen video, fotoğraf bulma şansımız var mıdır acaba? nasıl yapıldığını çok merak ediyorum.

teşekkürler.

Çevrimiçi Necmi

:hosgeldin  :D :D eski açık öyle bombeli değil düz olacak o kadarda yüksek değil çalışmanda güzel olmuş eline sağlık :ok:

Çevrimdışı quentine83

anıl kardeşim stat şayet böyle olacaksa yıksınlar valla.gördüğüm en kötü stat oldu şimdiden... :lol: (şaka yapıyorum sakın alınma :super:)
İsmet Yarkın ONUR

Çevrimdışı Anil

:hosgeldin  :D :D eski açık öyle bombeli değil düz olacak o kadarda yüksek değil çalışmanda güzel olmuş eline sağlık :ok:
Abi aslında bombeli olsaydı kulelerin olduğu taraflar alçak kalsaydı sorun çıkartırlar mıydı sence ? :D

anıl kardeşim stat şayet böyle olacaksa yıksınlar valla.gördüğüm en kötü stat oldu şimdiden... :lol: (şaka yapıyorum sakın alınma :super:)

Numaralı ve Yeni açığada girecektimde Fikret başkan felan görür stadı yapmaktan vazgeçer diye bıraktım :D
[ Son Düzenleme: 08 Eylül 2014, 15:32:19 Anıl ]

Çevrimdışı mimaralper

bu stad takibi hastalık oldu bende de. bu forum ilaç gibi geldi. sadece okuyucu olarak takip ediyordum ama kafamdaki birkaç soruyu sormak için üye olmaya karar verdim.

ben burayı takip etmeye başladığımda sayfa sayısı 1000 kusurdu. bu yüzden daha önce yazılmışsa görmediğim veya gözden kaçırdıklarım olabilir. o yüzden kusuruma bakmayın. inşaat, mühendislik vs. den hiç anlamayan biri olarak merak ettiklerim şunlar;

1-bu çok komik bir soru olabilir ama fotoğraflara baktığımda sanki saha zemini oraya sığmayacak ya da kale çizgisi ve taç çizgisi mesafesi olması gereken uzaklığı sağlamayacak gibi geliyor. içime dert oldu bunun ölçümünde falan bir hata yoktur di mi. fotoğraflar yanıltıyor beni, o alana saha zemini sığıyor? :)

2-hani bir yerde yeni bir inşaat yapıldığında okuruz, işte bu bina 8 şiddetinde bir depreme karşı dayanıklıdır vs. diye. bizim stadımızın depreme karşı dayanıklılık özellikleri nelerdir?

3-hibrit çimden bahsediliyor. ne olduğunu bilmiyorum. normal çime göre avantajları, dezavantajları nelerdir?

4-çatı germe işleminden de çok bahsedildi. internette benzeri işlemlerin olduğu videoları arattım bulamadım. yani bizim stadda yapılacak çatı işi ile benzer daha önce yapım aşaması gösterilen video, fotoğraf bulma şansımız var mıdır acaba? nasıl yapıldığını çok merak ediyorum.

teşekkürler.
1-saha zemininin sığmama ihtimali olamaz harita mühendisleri ile kooridantlara göre iş yapılıyor.  bu boyuttaki inşaatta 1-2 cm bile hata kabul edilir. yapılmaz yani
2-depreme dayanıklı yapılıyor yani son deprem yönetmeliğine uygun. sayısal olarak 8-9 deniyor ama istanbulda olabilecek en büyük depreme dayanacak şekilde statiği çözülmüştür. hatta sığınak olarak kullanılacağı söyleniyordu bizim stadın afet merkezi gibi birşey olacak yani
3- hibrit çim zeminin derinine enjekte edilen bi sistem daha düzgün ve uzun ömürlü wembleyin sahasını inceleyebilirsin
4- çelik taşıyıcıların halatlardan ve bağlantı parçalarından olan zarif bir çatımız olacak devasa ölçeklerde taşıyıcılar olmayacak örnek video vardı şimdi bulamadım bulunca paylaşırım.

Çevrimdışı ALI RIZA

teşekkürler.
Öncelikle  :hosgeldin
1. stad sığar oraya inşallah tribünler yakın olur sahaya sıkıntı yok
2.statta görüyorsun beton yok sade demir var :) sağlamlıgı dehşet sağlam ama doğal olaylara kimse çare bulamaz...
3.Hibrit çim premier lig statların çimleri gibi arsenal http://www.fbk.com.tr/tr/hibrit-cim-nedir.aspx ve  

4. Çatı içinde bu video açıklayıcı olur

Çevrimdışı pascal26

Çok doğru tespit Necmi abi  :biggrinking:

Emir Koçumsun  :claps: :claps: :claps: :claps: :claps: :claps: :claps: :claps: :claps:

Bu haber sadece milliyet'te çıkmadı, çoğu spor sitesinde çıktı. Hatta belki en son milliyet'te çıktı.
Neyse.  Ben şimdiden söyliim, en fazla 1 yıl sonra tartışılacak nasıl olsa...  :)

Çevrimiçi Necmi

teşekkürler.
:hosgeldin
1- fotolar aldatıcı saha korkunç büyük mühendislerimiz sahayı yanlış ölçülendirecek kadar eşek değildir sanırım :D fotolar uzaktan ve yatay çekildiği için ölçüler göz yanıltıcı oluyor :)
2- deprem yapısı yapılıyor zaten depremde lokasyonun sığınma yeri olarak kullanılmak üzere tasarlanıyor diğer stadlara harcanan demirin iki katından fazla harcanma nedenide bu ve kolonların kirişlerin kalınlığı ve çok fazla perde kolon kullanılması bu nedenlerle maliyeti arttırıyor ama çok sağlam bir yapı ortaya çıkıyor
3-normal çime göre avantajlı dez avantajı yok belirli aralıklarla toprağa20 cm derinliğinde  suni çim gömülüyor gerçek çim kökleri bunlara tutunarak çimin daha kuvvetli olmasını sağlıyor
4- bunula ilgili videolar var elinde olan bir arkadaş yüklerse görürsün hatta bizim stadın yapımını gösteren videoda var :)

Çevrimdışı Haldun

bu sezon orada maç oynamak imkansız ama ağustos 2015te stadımızın açılacağına inanıyorum 1 yarı daha olimpiyat çekilmez yani buna göre bir program belirlenmiş olmalı diye düşünüyorum :) :)
aynen oyle en erken agustos basina yetisecek gec olsun guc olmasin

Çevrimdışı SDemirsoy

Çevrimiçi Necmi

Abi aslında bombeli olsaydı kulelerin olduğu taraflar alçak kalsaydı sorun çıkartırlar mıydı sence ? :D

Numaralı ve Yeni açığada girecektimde Fikret başkan felan görür stadı yapmaktan vazgeçer diye bıraktım :D
sorun kuleler değil bizim kapasitemizi arttırmaya engel olmak evet sorun olurdu yoksa tribünün alçak veya yüksek olması dışardan görünümü etkilemiyor :D
bu tip kararlar bizim kapasite arttırımımıza set çekmek için alınmış kararlar gibi görünüyor yoksa başka mantığı yok bu benim fikrim

Çevrimdışı iyimserure

:hosgeldin
1- fotolar aldatıcı saha korkunç büyük mühendislerimiz sahayı yanlış ölçülendirecek kadar eşek değildir sanırım :D fotolar uzaktan ve yatay çekildiği için ölçüler göz yanıltıcı oluyor :)
2- deprem yapısı yapılıyor zaten depremde lokasyonun sığınma yeri olarak kullanılmak üzere tasarlanıyor diğer stadlara harcanan demirin iki katından fazla harcanma nedenide bu ve kolonların kirişlerin kalınlığı ve çok fazla perde kolon kullanılması bu nedenlerle maliyeti arttırıyor ama çok sağlam bir yapı ortaya çıkıyor
3-normal çime göre avantajlı dez avantajı yok belirli aralıklarla toprağa20 cm derinliğinde  suni çim gömülüyor gerçek çim kökleri bunlara tutunarak çimin daha kuvvetli olmasını sağlıyor
4- bunula ilgili videolar var elinde olan bir arkadaş yüklerse görürsün hatta bizim stadın yapımını gösteren videoda var :)
bu arada zeminin hibrit çim olacağına dair hiçbir resmi açıklama yapılmadı değil mi? Zeminin çok kaliteli olacağı yağmurdan çamurdan etkilenmeyeceği yönünde yapılan açıklamalara dayanarak biz tahmin ediyoruz, sonra hibrit olmazsa yönetime yüklenmeyelim niye sözünüzü tutmadınız diye

Çevrimdışı iyimserure

hibrit çim için çok güzel özet bir video

Çevrimdışı salih

Çevrimiçi Necmi

bu arada zeminin hibrit çim olacağına dair hiçbir resmi açıklama yapılmadı değil mi? Zeminin çok kaliteli olacağı yağmurdan çamurdan etkilenmeyeceği yönünde yapılan açıklamalara dayanarak biz tahmin ediyoruz, sonra hibrit olmazsa yönetime yüklenmeyelim niye sözünüzü tutmadınız diye
tersi bir durumu göze alamazlar ingiliz bir firma yapacak çimi yanılmıyorsam özellikle ingiliz sahaları örnek alındı bunun için çüzzi sayılacak bir masraftan kaçılmaz
ama dediğin gibi resmi olarak açıklanmadı :evillol:

Etiketler: