"Asıl yıkıcı olan ne biliyor musun?" dedi vladimir zilinski, kardeşi prens andrea'ya. "asıl yıkıcı olan ne biliyor musun Andrea? parseklerce yol yaptık, inşaatı bitirdik, serfler, işçiler çalıştı gecelerce. dierkleri, köprüleri inşaa ettik, at arabaları geldi St Petersburg'dan, Moskova'dan sibirya steplerine. Ama Andrea..." dedi Vladimir. Babalarından kalan konaklarının üst katında oturuyorlardı. Konağın kuzeye dönük verandasına bakan kısmı taştan duvarlıydı. ana kapı Osmanlı paşalarının düşman kalelerini fethettikten sonra ibrat-i alem olsun diye yaptırdıkları büyük kapıları andırıyordu. ana kapının tam karşısında Çar ikinci deli Pedro'nun sarayını andıran görkemli, gül ağacından yapılmış bir merdiven vardı. O merdivenden çıkıp sola döndüğünüzde eskinden Andrea ve Vladimir'in babalarının , şimdi ise bir ellerinde votka diğer ellerinde babalarından kalan ceviz ağacından yapılmış pipoları tuttukları halde iki kardeşin oturduğu büyük şömineli salon yer alıyordu. Oda iyice ısınmıştı."Ama andrea..." dedi Vladimir düüşnceli... "sibirya'ya koca stad yaptık, tüm dünya parmak ısırıyor, sırtımızda taş taşıdık, dert edindik ama kaleyi yine TOLGA koruyacak. Ben böyle aşkın ızdırabını, cibilliyetini sinkaf, haskos, maskos!?!%!'^!'^%&&!!." diyerek sinir krizi geçirdi ve öldü.
sonumuzun benzemesin inşallah.
Yine soğuk bir kış gecesiydi camın kenarına oturudu, elinde bir kadeh şarabıyla, bir yudum aldı uzunca ağzında çevirdi, hafifçe yüzünü ekşitti,
-şarap üzümden yapılır, sirke gibi, pekmez gibi. aslı üzüm olsada bu meretin diğer aslı üzüm olanlara hiç benzemez, dedi.
bir yudum daha içti şaraptan ve kadehi yavaşça sehpaya bırakıp bana döndü,
- aynı tolga gibi aslı kaleci olsada diğer aslı kaleci olanlara benzemez, kimi tek hareketi ile maçı kurtarır ağzında pekmez gibi tat bırakır, kimi tek hareketi ile 10 kişinin emeğini boşa çıkartır sirke gibi boğazını yakar, kimi bazen maçı çevirir bazen maç verir şarap gibi sarhoş edip ne bok yiyeceğini bilmene engel olur algılarını kapatır.
bu uzun cümleden sonra soluksuz kaldı. derin bir nefes alıp iç çekerek tekrar döndü,
Kaç semer kaldı ? dite sordu
Bilmiyorum dedim boş gözlerle
Bilseydin şaşardım zaten (
Küfür Yasak)₆ dedi.