Ben tokinin yaptığı hiç bir stadı bizimkiyle karşılastırmıyorum. Dünyadaki stadlar hakındada pek bilgim yok. Benim demek istdigim stadımızdaki hiç bişey paralel olarak yapılmadı. Hep bi önceki aşamanın bitmesi beklendi. Örnek vermek gerekirse, tabiki çatı ilk başta. Kaba bitmeye yakın çatı kolonlarına başlayabilirlerdi. Aynı anda dış halkayıda takabilirlerdi. Kaba bittikten sonrada iç halka halat işlerine yavaş yavaş başlayablirlerdi. Ama bildiğim kadarıyla çatı kabadan sonra sipariş edildi. Benim merak etriğim ölçümü beklendi yoksa para sıkıntısımı?
Bazı işler vardır bitirmeden başlayamazsın kaba bitmeye yakın derken kabanın zaten son yapılan yerlerine
çatı kolonları takıldı çatı çok hassas ölçü gereken bir iş kaba inşaatında sıfırr hatayla bitmesi düşünülemez heleki oval bir yapıda
mecbur kabayı bitirip ölçüyü ondan sonra almak zorundasın. Evet dediğin gibi biraz daha hızlandırılabilirdi. Ama dediğin nedenlerden dolayı
değil onlarda bir sıkıntı yok plan olması gerektiği gibi yürüdü. esas sıkıntı yürütürken beklenilen zamanlarda oldu 20 günde bitmesi gereken iş
bir ayda bitti başta kaba inşaat ve hafriyattaki aynı zamanda fore kazıklardaki plansızlıklar bize zaman kaybettirdi. onun dışında çatı gibi
yüksek maliyetli ve çok hassas bir işde plan yapamazsın firmanın her planına uymak zorundasın işin riski senin açındanda firma açısındanda
çok büyük çatıda yapılacak bir iş için beş ayrı firma onay veriyor biri bile yok olmaz sakıncalı dediğinde sakıncalı bulduğu konu çözümlenene kadar iş yapılmıyor.
@eypseker Temel atıldığından bu yana 25. aydayız 3-4 aydada bitecek gibi duruyor bildiğim kadarıyla bu ölçekte bir stadın en hızlı bitme
süresi 30 ay gibi kaldıki biz bu 25 ay süre zarfında birde muazam bir hafriyatla uğraştık buda yetmedi bir sürü engellemelere maruz kaldık
o nedenle aslında süre fazlasıyla tatminkar birde parasızlık düşünülünce aslında mükemmel bir sürede sonlanıyor bu aslında başarı
daha iyide olabilirdi ama olmadı olanıda kötü değil buda şartlara göre başarı.