Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7270054 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimiçi Samet Ç

Osmanlı maçı oranımız değişmiş.

1.15 olan oran 1.25 olmuş.
4-0 bekliyorum.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Mayıs 2016, 15:05:35
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
O donemde kur 1.44 mus . Simdi 3 u zorluyor. Ufak tahminle fulya uzerindeki temlik yil sonu ya da 2017 nin ilk aylarinda kalkacak gibi duruyor. Sonunda parayi gorucez  :)

75 milyon dolar. Yılda %8.75'ten 5 yılda %45 faiz. Oldu sana 110 milyon dolar.

O zamanki kur 1.6 tl 110. 1.6 = Ödenecek para 160 milyon TL

Şuan dolar ortalama 3TL = 110. 3 = 330 Milyon TL

Sana söylenecek çok söz var Demirören de ahımız 10 şampiyonluk da bile çıkmaz.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı ALDENYX

busene borçlanma yavaşlar .... seneye  eylül ayından itibaran borçlar yavaş yavaş aşağiya düşer diye tahmin ediyorum... :)
Hayat geç kalanları hiç affetmez.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Mayıs 2016, 15:10:07
  • Beşiktaş / Bodrum
Bizim tüm bu borçlara rağmen en büyük avantajımız oturmuş kemik kadro, düşük oyuncu ücretleri ve temliklerin çok olmaması.

Galatasaray ve Fenerbahçe neredeyse yeni baştan kadro yapacakken bizde bu durum yok. Zaten bonservise kısıtlamadan ötürü para ödemiyoruz. Oyuncu maaşları da 120-130 milyon TL seviyesinde kalacak. Vergileri ile 150 milyon TL civarı.

Bundan sonrası artık kulübün diğer gider kalemleri ve borçlar.

Seneye 450 milyon civarı bir gelir gözüküyor. 300 milyonu net bu kalemlere gidecek. Ama tör branşlar, personel giderleri, tesis bakımları vs kalemler toplanınca az bir rakam çıkmıyor ortaya.

Ancak optimum bakarsak 150-200 milyon civarı bir düşme sürpriz olmaz gibi duruyor. Bir bu kadar da avanslar silinirse 1 milyarın altını umarım göreceğiz. ( Net değil brüt, alacaklarla net olarak daha da inecektir )

Bu bu senenin planı. 2017 için de sermaye durumu biraz düzelirse 2. yüksek bir sermaye arttırımı ve Fulya teminat verilerek düşük faizli bir kredi anlaşması yapabilirsek 4-5 sene içinde baya baya yol alırız gibi duruyor.
[ Son Düzenleme: 14 Mayıs 2016, 15:12:53 Çağrı ]
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı cisse557

Merak ettiğim şudur: 9 aylık zararımız 48 milyon liraydi. Fb 75. Farz edelim ki kulüplerin hiç borcu yok. Hala zarar etmeye devam ederler mi?

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Mayıs 2016, 15:14:05
  • Beşiktaş / Bodrum
Merak ettiğim şudur: 9 aylık zararımız 48 milyon liraydi. Fb 75. Farz edelim ki kulüplerin hiç borcu yok. Hala zarar etmeye devam ederler mi?

Biz ciddi kar ederiz. Fener sıfırda kalır ne kar eder ne zarar çünkü çok ciddi bütçeler kullanıyorlar.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı can1903

Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimiçi Samet Ç

Beşiktaş'ta dün yaşanan doping krizi, taraftarları çileden çıkardı. Türkiye'de ilk kez karşılaşmadan iki gün önce tesislerde doping testi yapılması ve bu testin TFF'nin bilgisi dışında yapılması, Beşiktaşlıları isyan ettirdi. Doping Kurulu, bugün TFF'ye istifalarını sundu. Taraftarların bu konuda, örnekleri alan Doping Kurulu'na güvenmemesi ise akla soru işaretleri getirdi.

Konuyla ilgili bilgi edinen site yazarlarımızdan Ergin Aslan, şu ifadeleri kullandı : '' Doping olayıyla ilgili taraftarın aklında çok soru işareti vardı. Ben de kulüp doktoru Sarper Çetinkaya ile bir görüşme yaptım. Kontrolde, oyunculardan iki örnek alınıp tutanak imzalatıldığını ve test için yurtdışına gönderildiğini ifade etti. Ayrıca tüpler, herhangi bir şekilde açılırsa tekrardan kapatılamayacak bir yapıda. Yani sonradan üzerinde bir işlem yapılması imkansız. Taraftarımızın için rahat olsun.

bjk.org

Çevrimdışı Çağatay

Sizi bilmem gençler ama ben şampiyonluk kutlamalarina başladım :)
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı AmaralGürses

Biz ciddi kar ederiz. Fener sıfırda kalır ne kar eder ne zarar çünkü çok ciddi bütçeler kullanıyorlar.

Peki simdi hasbelkader bu islerle ugrasan biri olarak benim merak ettigim birkac soru var...  @Çağrı

1) Bu bahsettigin buyuk butcenin suyu nereden geliyor?
Fenerium'da ciddi dusus oldugu aciklandi, sponsor bulamiyorlar, gs+fb'den fazla bizim sponsor gelirimiz zaten, ciddi gelir getiren fulya profiline sahip gayrimenkulleri de yok.. geriye sadece sattiklari 38,000 kombine kaliyor ki bu butceleri kesinlikle aciklayamaz...Acaba fenerli isadamlari kara para vs. gibi faktorler mi devreye giriyor?

2) Benim dusuncem o ki, seneye bu fener Cin'e cok ciddi satis yapmazsa mali olarak harap olur. Kurtarsa kurtarsa Cin kurtarabilir fener'i cunku bu veteran ve loser kadrolarina ciddi takviye gerekiyor. Cin'e ciddi satis yapamazsa fener'in kagit uzerinde cokmesi gerekmez mi mali acidan?
[ Son Düzenleme: 14 Mayıs 2016, 15:29:04 AmaralGürses ]

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Ayıptır günahtır abi foruma mangal fotosu atmak ne demek :kop:

Kanatlar da çıtır çıtır ha :acim: :kop:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimiçi Kapkarakartal

Vallahi nar gibi kızarmışlar afiyet olsun löp löp et olsun  :kop:

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Mayıs 2016, 15:37:42
  • Beşiktaş / Bodrum
Peki simdi hasbelkader bu islerle ugrasan biri olarak benim merak ettigim birkac soru var...  @Çağrı

Fenerium'da ciddi dusus oldugu aciklandi, sponsor bulamiyorlar, gs+fb'den fazla bizim sponsor gelirimiz zaten, ciddi gelir getiren fulya profiline sahip gayrimenkulleri de yok.. geriye sadece sattiklari 38,000 kombine kaliyor ki bu butceleri kesinlikle aciklayamaz...Acaba fenerli isadamlari kara para vs. gibi faktorler mi devreye giriyor?

2) Benim dusuncem o ki, seneye bu fener Cin'e cok ciddi satis yapmazsa mali olarak harap olur. Kurtarsa kurtarsa Cin kurtarabilir fener'i cunku bu veteran ve loser kadrolarina ciddi takviye gerekiyor. Cin'e ciddi satis yapamazsa fener'in kagit uzerinde cokmesi gerekmez mi mali acidan?

Fener'in durumu zaten iyi değil. Şuan en çok gelir elde eden 3. takım konumuna düştüler.

Stat gelirleri Vodafone Arena kadar yüksek çünkü ciddi anlamda pahalı satıyorlar. Yayın gelirleri bizden 15 milyon kadar daha yüksek. Forma sponsorundan bizden biraz daha fazla kazanıyorlar.

Beşiktaş'ın öngörülen geliri seneye yaklaşık 180 milyon dolar. Fener'in 130-140 arasında kalacaktır. Bunlar da normal. Sadece yayın geliri 50 milyon dolar şuan. Stattan da yaklaşık 60 milyon dolar kazanıyorlar. Kalan gelirler zaten 140-150'ye taşıyor.

Zaten artık 3 büyüklerin gelirleri birbirine çok yakın. En çok kazanan Beşiktaş. Ardından Galatasaray ardından Fenerbahçe ama aralarda uçurum yok. 10-15 milyon kadar oynamalar var.

Sadece Şampiyonlar Ligi'ne giden diğer iki kulübe hem Şl'den gelen gelirler, hem şampiyonluk primi hem de store gelirlerinin artması dolayısıyla o sene için 50 milyon kadar fark atıyor.

Az gibi duruyor ama borçlar olmasa Falcao'yu en iyi zamanında alma parası bu fark :evillol:
[ Son Düzenleme: 14 Mayıs 2016, 15:40:28 Çağrı ]
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı ilhan mansız

hiç borcunuz olmasa dahi zarar edebilirsiniz. bu durumda sermayeden yemiş olursunuz. 9 aylık zarara gelince KAP bildirimine dikkat edilirse Beşiktaş aslında artık faaliyet karı elde eden bir klüp olduğu görülür, zararın nedeni esasen finansman giderleridir. Finansman giderlerini düşürmenin yolu ise kredi anapara borcunu azaltmaktır. Beşiktaşın mevcut durumda giderleri sabit tutarak gelirleri biraz daha artırması durumunda kar etmesi kaçınılmaz görünüyor. Hatta bu yıl 9 aylık tabloda Ersandan gelen para yansımamışsa ve son döneme girmişse 44 milyonluk zararı kapatıp bu yılı bile karda kapatma ihtimalimiz var. Gelirleri rakiplerin üzerine çıkarmak üzereyiz. Ayrıca giderlerimizde rakiplerin altında. Aynı tablo sürerse 2 yıl içinde finansal borçlarımız önemli randa erir. Piyasa borçları vergi-sgk borçları ve eski başkana olanlar çok önemli değil. Önemli olan finansal borçları kapatabilmek.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Mayıs 2016, 15:39:37
  • Beşiktaş / Bodrum
Şu kısım önemli. Burada borç faizi denilen şey kredinin faizi. Yani bu faiz de borçtan düşecek diye anlıyorum ben.

Toplam aldığın para 300 milyon geri ödemesi 600 milyon ise bunun 300 milyonu kredi faizidir.

Ama biz bu 130ui ödediğimizde borcun hem anaparasını hem faizini ödüyoruz özetle hepsi borçtan düşülüyor diye anlıyorum yani bu para haybeye gitmiyor borca gidiyor yine. Amaç toplu para bulup ara ödeme yapıp bir kısım faizden kurtulmak.

Böyle mi tablo @Necmi abi? Çünkü aksi olsa 70 milyon faiz ödeyen takımın 700 milyon vadesi geçmiş borcu olması gerekir. Ki bu bir kulübü bitirir.
@ilhan mansız buradayken senden şunun yorumunu rica etsek güzel olur bence.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı ilhan mansız

@ilhan mansız buradayken senden şunun yorumunu rica etsek güzel olur bence.
bir borç aldığınızda oluşan ödeme planında zaten aylar itibarıyla anapara ve faiz görünür. Taksit ödediğinizde anapara borcu düşer. Faiz anapara borcunu düşürmez. Finansman gideri yani faiz gideri olarak muhasaebeleşir. Yeni borç almayıp sürekli düzenli öderseniz Zaman geçtikçe hem finansman gideriniz hem de anapara borcunuz düşer. Beşiktaş için en önemli sıkıntı zaten finansman gideri. Finansman giderleri biraz aşağıya indiği an inşallah kardayız.

Çevrimdışı Necmi

@Necmi hocam,
Lig ikincisi Fenerbahçe ile şampiyon Beşiktaş'ın gelir farkı nedir? Gerçekten bilmediğimden soruyorum. ŞL'den 90 milyon lira dolayında geliyormuş sanırım. Şampiyonluk primi de -atıyorum- 40 milyon lira olsa, 130 milyon lira yapıyor. Zaten 70 milyon lira faiz ödüyoruz. 130-70=60
Hem her sene şampiyon olacağımızın garantisi de yok. Basketbol salonu ve Bolu'daki arazi kirası ek yükler getirecek. Bu açıdan bakıyorum ve borcun öyle bir yılda 200-300 azalacağına olasılık vermiyorum. Dahası, bir şekilde 200-300 artacak gibime geliyor :)

Not:Bir şey bildiğimden yazmıyorum. Yazdıklarım, yalnızca fotoğrafa bakınca gördüklerim...
o faiz ödüyoruz dediğin zaten borcun kendisi oluyor ödedikçe borç düşüyor. yani faiz ödüyorsun borcun aynı kalmıyor
on lira borcun varsa bu o kadardır artı bir faiz yükü yoktur bir lira ödediğinde dokuz liraya düşer.
fenerin kazandığı beni ilgilendirmiyor. Ben kendi cebime girene bakarım şampiyonluk primi
galibiyet primi isim hakkı naklen yayın geliri buda şampiyon olduğun için pastanın büyük dilimini almak demektir
artı şl den gelecek ayak bastı parası naklen yayın gelirleri ve maç hasılatları ciddi bir paranın şampiyonlukla kasaya gireceğini gösteriyor.
buda minimumda 200 M girdi demektir. daha henüz yok bu artı sattığımız kombinelerin ve locaların tamamı
o borcun içinde görünüyor ürünü henüz vermediğimiz için alınan para borç görünüyor. Yeni sezonla birlikte bu alacak hanesine geçip
borçtan düşecek buda kombine loca ve bilet satışından gelecekleri hesaplayınca 200 M civarı girdi oluyor yani şu anda hesaplarda olmayan 400 M u
o borçtan düşeceksin şu anda görünen bu tabi bundan sonraki süreçte yeni borçlar yapacaksın yeni gelir girdileride olacak
gelir gider dengesi o borcun artı eksi durumunu belirleyecek.
bolu tesisinin kirası bahsedilen rakamların yanında çok komik kalır ana rakamı kıpırdatmaz bile kaldıki orası gelir getirecek
kendini döndürür kâr bile elde edilir. bizi yurt dışı kamp masraflarından kurtarsa misyonunu gerçekleştirmiş olur.
Basket arenaya gelince büyük ihtimal sponsorlukla götürülecektir. Bu saatten sonra yönetim onun yükünü borç yükü altına sokmaz.
öyle stad gibi bir maliyet düşünme 15-20 M$ gibi bir yatırımdır o ve direk sponsorlardan çıkacaktır. 10 yıllık isim hakkı karşılığı yapılır.
Gibi duruyor. @Gordon Baba
evet borcumuz varmı var korkutucumu evet korkutucu bunları yok saymak çok büyük hata olur.
bizi umutlandıran artık bu yokuş yukarı değil yokuş aşağı olması burda önemli olan borcun olması değil
bu borcun ödenebilir halde olması biz 3 yılda bunu başardık 3 yıl önce bu borç bunun yarısıydı ama ödenemiyordu
bütün gelirler temlik altındaydı bakkal borcunu ödeyemez duruma gelmiştik şimdi borç iki katı ama hiç ödenemediğini duyormusunuz
yani Beşiktaşın çarkları yeniden dönmeye başladı. Borç alındığında döviz kuruna baktığımızda bu günle karşılaştırdığımızda 800 M unüstünde çıkıyor
çünkü o gün tl olarak söylendi ama borçların büyük kısmı dövizdi döviz arttıkça borçda arttı.
bu gün reel alacak düştüğünde aslında stad yapıldığı halde borcun pek öyle korkulacak şekilde büyütülmediği gerçeği
ortaya çıkıyor bizi yakan önceki dönemden gelen borçların döviz artışıyla büyümesi oldu.
artık bir çok ipoteğimizde kalkıyor ordanda gelir girdisi olacak biz üç yıldır stad gelirlerinide kullanamıyoruz ipotekliydi sanırım bu sene bitmiş oldu
naklen yayın gelirlerimizde ipotekli yönetim devraldığında bir lira gelir yoktu. Kayyuma devir konuşuluyordu.
ordan buralara gelmemiz aslında büyük başarı. sıfır gelirli kulüp alıp yıllık 500 M gelire sahip kulüp haline getirmek ve bunu 3 yılda başarmak
bunuda geçmişte tüm gelirlerin ipoteklendiği halde yapabilmek gerçekten büyük iş çünkü gelecekteki gelirlerinde zaten ipoteklenmiş onlarıda yok sayıyorsun.

Çevrimdışı ilhan mansız

bu yönetim ilk başlarken yanlış hatırlamıyorsam Hüsnü Güreli ye de teklif götürmüştü ancak Hüsnü Güreli mali tabloları inceledikten sonra yönetime girmekten vazgeçmişti bence de sonuna kadar haklıydı. Durum işi bilen birinin uzak durmasını gerektirecek kadar kötüydü. Aradan geçen sürede mali performansı şaşkınlıkla izliyorum. Ancak bu kadar olur battı denen klüp nereden nereye. Bence iki yıl daha aynı disiplinle gidersek sorun önemli oranda çözülür. Zaten sermaye piyasalarındaki yükselişte bunu gösteriyor. Bize iki yıl yetecektir. Başkanın 100 milyon derken finansal borçları kastettiğini düşünüyorum. Çünkü asıl önemli olan finansal borçtur.
[ Son Düzenleme: 14 Mayıs 2016, 16:03:28 ilhan mansız ]

Çevrimdışı Necmi

Şu kısım önemli. Burada borç faizi denilen şey kredinin faizi. Yani bu faiz de borçtan düşecek diye anlıyorum ben.

Toplam aldığın para 300 milyon geri ödemesi 600 milyon ise bunun 300 milyonu kredi faizidir.

Ama biz bu 130ui ödediğimizde borcun hem anaparasını hem faizini ödüyoruz özetle hepsi borçtan düşülüyor diye anlıyorum yani bu para haybeye gitmiyor borca gidiyor yine. Amaç toplu para bulup ara ödeme yapıp bir kısım faizden kurtulmak.

Böyle mi tablo @Necmi abi? Çünkü aksi olsa 70 milyon faiz ödeyen takımın 700 milyon vadesi geçmiş borcu olması gerekir. Ki bu bir kulübü bitirir.
evet @Çağrı kredi çekersin on lira diyelim bu on takside bölünür bu para artmaz ödedikçe bir bir düşer
borç hanenede on lira olarak geçer yani faiz borcu diye bir şey olmaz.
burda sıkıntı kredi borçları dışındaki futbolcu alacakları vs bunlar döviz cinsinden ve döviz arttıkça artar stabil değil yani
bu arada faiz olması için parayı bankadan değilde başka şekilde temin etmen gerekirki ödemedikçe kartopu gibi artsın
buda mümkün değil çünkü yasa dışı para temini olur. bunu muhasebe edemezsin.

Çevrimdışı Çağatay

Ayıptır günahtır abi foruma mangal fotosu atmak ne demek :kop:

Kanatlar da çıtır çıtır ha :acim: :kop:

Ne zamandır yapamiyorduk denk geldi bu haftasonu. Bi daha paylasmam zaten bu sampiyonluk mangaliydi :D
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı ilhan mansız

Ne zamandır yapamiyorduk denk geldi bu haftasonu. Bi daha paylasmam zaten bu sampiyonluk mangaliydi :D
Ankaraya gelirsek mangal isterük  :D

Çevrimdışı Necmi

gelmiyor işte sorun orda deniz bitti :D
bu sene şampiyon olmak için son kurşunlarını sıktılar.
buda çöldeki vahaydı gözlerinde ama bu vaha onlar için serap oldu.
şike sürecinden sonra ve azizin çirkin tavırlarıyla onların gelirleri nerdeyse sıfır seviyelerine indi sponsorluk alamıyorlar ellerinde bir ülker
var oda isim hakkından fena geçirmiş. başkada bir sponsor gelirleri yok parmağa kuvvet yandex e tıklasınlar.
ne gelecekse ordan. :D borçlar birbirine yakın görünsede aradaki fark bizim ödenebilir olması onların ödenemez olması
bu arada bizde bıçak sırtındayız bu saatten sonra çok dikkatli harcamak gerekiyorki önümüzdeki 5 yıl borç yükünü düşelim bu gelirle bizde ödenemez
durumuna gelirsek onlardan beter oluruz

Çevrimdışı bjklimert_

Beşiktaş semtine dev ekran kurulacak maç izlenecek diye bir şey dolaşıyor ortada doğruluğu nedir?

Çevrimdışı ilhan mansız

gelmiyor işte sorun orda deniz bitti :D
bu sene şampiyon olmak için son kurşunlarını sıktılar.
buda çöldeki vahaydı gözlerinde ama bu vaha onlar için serap oldu.
şike sürecinden sonra ve azizin çirkin tavırlarıyla onların gelirleri nerdeyse sıfır seviyelerine indi sponsorluk alamıyorlar ellerinde bir ülker
var oda isim hakkından fena geçirmiş. başkada bir sponsor gelirleri yok parmağa kuvvet yandex e tıklasınlar.
ne gelecekse ordan. :D borçlar birbirine yakın görünsede aradaki fark bizim ödenebilir olması onların ödenemez olması
bu arada bizde bıçak sırtındayız bu saatten sonra çok dikkatli harcamak gerekiyorki önümüzdeki 5 yıl borç yükünü düşelim bu gelirle bizde ödenemez
durumuna gelirsek onlardan beter oluruz
mali olarak keinlikle avantaj bizde artık. İnşallah yarın akşamdan sonra bizi tutmaları çok zor. fener zaten başına geleceği biliyor. o yüzden de yapmadıkları pislik kalmadı. yeni takım kurmaları neredeyse mümkün değil. Çok net söyleyebilirim yarış adil olursa bizi tutmaları çok zor.

Çevrimdışı Arena_

Beşiktaş semtine dev ekran kurulacak maç izlenecek diye bir şey dolaşıyor ortada doğruluğu nedir?

Halka açık dev ekranlar Lig TV tarafından yasaklandı biliyorum ben? Ama emin değilim.